Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Αυτά έχει ο «Κλεισθένης»...

 Στις παθογένειες που έχει αφήσει σε Δήμους και Περιφέρειες η μεταρρύθμιση «Κλεισθένης» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έχουμε αναφερθεί πολλάκις. Το σύστημα της απλής αναλογικής απέτυχε παταγωδώς και αυτό γίνεται φανερό όταν σοβαρές αποφάσεις δεν μπορούν να περάσουν από το Δημοτικό Συμβούλιο. Σπάνια μία Δημοτική Αρχή έχει την πλειοψηφία των συμβούλων, αν και υπάρχει το «μαξιλαράκι ασφαλείας» της Οικονομικής Επιτροπής. Όλα αυτά στον απόηχο της έγκρισης της προμελέτης και των όρων δημοπράτησης για την κατασκευή νέου διοικητικού κέντρου και αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο κτίριο της Δομπόλη που προχώρησε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών. Έτσι σημαντικά θέματα για το μέλλον ενός Δήμου εγκρίνονται μέσα από μια Επιτροπή και όχι από το δημοτικό συμβούλιο. Αυτά βέβαια θα αλλάξουν μετά τις εκλογές του 2023!

Ν.Γ.

 Μοναδική συναυλία!

 Μια ανεπανάληπτη βραδιά έζησαν όσοι το βράδυ της Τρίτης βρέθηκαν στη Λίμνη Ζαραβίνα για να διασκεδάσουν με το γνωστό, αγαπημένο συγκρότημα Πυξ Λαξ, αλλά και τον «δικό μας» ταλαντούχο καλλιτέχνη Δημήτρη Υφαντή. Το «Zaravina Festival» που έχει πλέον καταστεί θεσμός για το Δήμο Πωγωνίου, χάρισε για μια ακόμη χρονιά μοναδικές στιγμές, αποζημιώνοντας και με το παραπάνω όσους ταξίδεψαν από τα Γιάννενα, αλλά και τα χωριά του Πωγωνίου, της Κόνιτσας και του Ζαγορίου! Όπως ανέφερε στο καλωσόρισμά του και ο δήμαρχος Κ. Καψάλης πρόκειται για μια προσπάθεια που γίνεται με μεράκι, έχοντας ως στόχο ν’ αναδειχθεί η πλούσια φυσική ομορφιά της περιοχής και να «παντρευτεί» αρμονικά με την μουσική και την παράδοση! Αρχικά οι Πυξ Λαξ (που να σημειωθεί ανέβηκαν στη σκηνή στις 9 ακριβώς!) και στη συνέχεια ο Δημήτρης Υφαντής με αξιόλογους μουσικούς ξεσήκωσαν το πολυπληθές κοινό, με αγαπημένα τραγούδια, αλλά και Ηπειρώτικους σκοπούς! Το ραντεβού κλείστηκε για του χρόνου, 9 Αυγούστου 2023, δίπλα στο μαγευτικό τοπίο της λίμνης Ζαραβίνας! Ε.

Η Γλυκερία στη Βόρειο Ήπειρο…

Η γνωστή Ελληνίδα τραγουδίστρια Γλυκερία βρέθηκε στη Βόρειο Ήπειρο, όπου έδωσε μια μοναδική συναυλία. Μάλιστα, συνοδευόμενη από το δήμαρχο Δρόπολης Δημήτρη Τόλη επισκέφτηκε και το αρχαίο θέατρο των Σωφράτικων. Και, όπως τονίζεται σε δελτίο τύπου του δήμου, «εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της, τόσο για τη θερμή κι εγκάρδια υποδοχή και φιλοξενία, όσο και για τις σπάνιες φυσικές ομορφιές που αντίκρυσε στα χωριά της Δρόπολης».

H.M.

 Κάποιοι ανησυχούν…

Δεν πανηγυρίζουν όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ για την τροπή της υπόθεσης Ανδρουλάκη! Είναι πολύ σκεπτικά για το ποιες θα είναι οι εξελίξεις και αν τελικά αυτή η ιστορία θα τους κάνει καλό… Κάποιοι συζητούν ήδη για ανεπαρκή διαχείριση του ζητήματος, καθώς οι παλιότεροι ξέρουν ότι μια τέτοια υπόθεση θα ξεσήκωνε το λαό για να τους υπερασπιστεί. Αντιθέτως, βλέπουν το κόμμα τους να ξεφουσκώνει κι άλλο στις τελευταίες δημοσκοπήσεις που σημαίνει ότι στραβά αρμενίζουν… Ας πρόσεχαν! Θ.

Ξεχωριστές ομιλίες!

 Ξεχωριστές και καθηλωτικές ήταν οι ομιλίες σε διάφορες εκδηλώσεις από τον πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γεώργιο Καψάλη. Ο ίδιος εντός μίας εβδομάδας μίλησε στο 1ο Επιστημονικό Συμπόσιο στα Τρίκαλα Κορινθίας και στο Τσεπέλοβο, στην βιβλιοπαρουσιαση της Αγγελικής Αγγελη με θέμα την προσφορά των Ζαγορισίων στον Αγώνα του 21 αλλά και στην χώρα γενικότερα. Όπως επίσης μίλησε και στη Φούρκα Μοναστηρακίου Αγράφων, που τιμήθηκε ο προεπαναστάτης ήρωας - Αετός των Αγράφων Κατσαντώνης. Ο Γ. Καψάλης με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε πώς οι ομιλίες του αυτές του πρόσφεραν ικανοποίηση, συγκίνηση και πώς γνώρισε σπάνιους και εγκάρδιους ανθρώπους. Αρκετές εξάλλου, οι τιμητικές προσκλήσεις στο πρόσωπό του!

Ν.Γ.

Όλα υπό έλεγχο…

 Όλα τα είχε υπό έλεγχο ο Τσίπρας, αλλά και η κυβέρνησή του! Το πώς τους ξέφυγε ο έλεγχος της πυροπροστασίας στους παιδικούς σταθμούς, είναι ανεξήγητο… Ελλιπή τα μέτρα ακούμε σήμερα… Φαίνεται όμως πως ό,τι είχε σχέση με τις φωτιές, τους προκαλούσε άρνηση και δεν ασχολούνταν με μέτρα προστασίας… Προτιμούσαν την μετά την πυρκαγιά δράση… Γι’ αυτό έγινε ό,τι έγινε και στο Μάτι… Και τελικά το… ξέχασαν και αυτό όπως και πολλά άλλα! Ό,τι έχει σχέση με σωστή οργάνωση πάντα τους απωθούσε!

ΜΑΤ

Τι σκοπό έχει;

 Βιάζεται ιδιαίτερα ο κ. Τσίπρας για να γίνει η συζήτηση στη Βουλή, προκειμένου να ξεδιαλύνει την υπόθεση των  παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ! Θα ενόχλησε πολλούς η βιασύνη του με δεδομένο ότι εκείνοι δεν πρόλαβαν να δουν τις οικογένειές τους και να περάσουν  λίγες μέρες διακοπών… Αλλά πώς να τους καταλάβει ο πρώτος τη τάξει, όταν εκείνος έκανε διακοπές με την οικογένειά του πρώτα στην Πορτογαλία για να γιορτάσουν την επιτυχία του γιού τους σε πρότυπο σχολείο και μετά στο εξοχικό τους στην Ελλάδα… Αν θα του βγει σε καλό η τόση βιασύνη, θα φανεί σε λίγες μέρες… Ξέχασε φαίνεται ότι ήταν δικός του ο Νόμος το 2018 που προκάλεσε τη χαλάρωση του ελέγχου της ΕΥΠ από πλευράς Δικαιοσύνης! Αλλά τόσα και τόσα έχει ξεχάσει ο κ. Τσίπρας αυτή τη χαλάρωση θα θυμόταν;  

Θυμάται τι ψήφισε;

 Αρκεί η υπογραφή του εισαγγελέα που εποπτεύει την ΕΥΠ για να εγκριθεί ένα αίτημα άρσης τηλεφωνικού απορρήτου και δεν απαιτείται να αποκαλυφθεί το όνομα του κατόχου του τηλεφώνου… Το ίδιο να έγινε και με το τηλέφωνο του Ανδρουλάκη; Δεν ήξερε η ΕΥΠ ποιος ήταν ο κάτοχος; Και είναι περίεργη η στάση του Ανδρουλάκη… Πρώτα εμφανίστηκε αγανακτισμένος με την παρακολούθηση του τηλεφώνου του, αλλά απέφυγε να ενημερωθεί παρ’ ότι του το ζήτησαν οι υπεύθυνοι λειτουργίας της ΕΥΠ… Τι να κρύβεται άραγε σ’ αυτή την άρνηση; Και αν έκανε τόση φασαρία ελπίζοντας να ανεβάσει το ποσοστό του κόμματός του, τελικά αποδείχθηκε άνθρακες ο θησαυρός, αφού αντί να ανέβει στις δημοσκοπήσεις έπεσε κι άλλο… Όσο για το τι γινόταν και τι γίνεται με την ΕΥΠ, η εποχή Τόμπρα έμεινε στην ιστορία…

Γιατί το κάνουν;

Έγιναν γνωστές οι παρακολουθήσεις πολιτικών από το 1990-1993! Ένα πλήθος ονομάτων  μπήκαν τότε στο στόχαστρο της ΕΥΠ… Γιατί το έκαναν; Αυτοί ξέρουν… Ποιες εθνικές ανάγκες μπορεί να εξυπηρετεί αυτή η κατάσταση; Μήπως πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα; Θυμόμαστε ότι το 2006 παρακολουθήσεις γινόταν στο μισό υπουργικό συμβούλιο του Καραμανλή… Αλλά μήπως και το 2016 δεν προκλήθηκε πολιτικός σεισμός με τις παρακολουθήσεις του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή και του υπουργού Νίκου Παππά; Τα ηχητικά που διέρρευσαν προκάλεσαν κλιμακωτές αντιδράσεις, με δεδομένο ότι ο Νίκος Παππάς έκανε αναφορές σε «πολλά λεφτά»! Ακόμη και τη Μαρέβα συμπεριέλαβαν στις μεθοδεύσεις τους, δημιουργώντας την εντύπωση παρακρατικών μεθόδων επί ΣΥΡΙΖΑ!

Αυτά τα ξέχασαν;

 Η μαγνητοφωνημένη συνομιλία του Νίκου Παππά, υπουργού τότε Επικρατείας, που παραδέχεται ότι το Μέγαρο Μαξίμου γνώριζε την παράλληλη δραστηριότητα του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου από την οποία κάποιοι έβγαζαν πολλά λεφτά. Όσο για τη νέα σύσταση εξεταστικής επιτροπής, αυτή θα πρέπει να γυρίσει πίσω στο 2014-15 για να θυμηθούμε τι γινόταν τότε και τι έκαναν οι σημερινοί καταγγέλλοντες που νομίζουν ότι προέρχονται από παρθενογέννεση… Πάντως όλοι μέσα στο ΠΑΣΟΚ δεν πανηγυρίζουν με την τροπή που παίρνει η υπόθεση… Κάποιοι είναι ιδιαίτερα σκεπτικοί και εκφράζουν το φόβο τους για την συνέχεια. Πάντως μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να κερδίζει πόντους ο Ανδρουλάκης… Μάλλον ανεπαρκή διαχείριση της υπόθεσης χρεώνουν στον αρχηγό τους…

Θεανώ Βλάχου