Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Πιο πολλοί εισακτέοι!

Κάτι παραπάνω από 100 νέοι φοιτητές εισάγονται φέτος στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Πρέβεζας που και τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά θα μείνει στη γειτονική πόλη. Το γεγονός αυτό προκαλεί ευφορία στους φορείς της Πρέβεζας οι οποίοι επιμένουν να μείνει εκεί το Τμήμα. Βέβαια, υπάρχει και η άλλη άποψη που λέει ότι το ενδιαφέρον γι’ αυτό αυξήθηκε λόγω της φήμης ότι η Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης θα το φέρει στα Γιάννενα! Έχει κι αυτή μία βάσιμη λογική. Πάντως, είναι γεγονός ότι το Τμήμα για το μέλλον του οποίου τόσες συζητήσεις και αντιπαραθέσεις έχουν γίνει τελευταία, αύξησε τη βάση του φέτος περίπου 800 μόρια σε σχέση με πέρυσι! Τυχαίο;

K.A.

«Γίνεται δουλειά…»

 Eνθουσιασμένος εμφανίστηκε ο γνωστός κι αγαπημένος σεφ και τηλεπαρουσιαστής Ηλίας Μαμαλάκης από την επίσκεψή του στην Γαλακτοκομική Σχολή του Κατσικά, αλλά και σε Ινστιτούτο αλιευτικής έρευνας στην Καβάλα, δυο ιδρύματα αφιερωμένα στην πρωτογενή παραγωγή. Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γράφει χαρακτηριστικά: «Γίνεται δουλειά. Έχουμε ελπίδες. Οι γνώσεις που αποκόμισα πολύτιμες»! Δεν ξέρουμε για τη δομή της Καβάλας, αλλά η Γαλακτοκομική Ιωαννίνων είναι γνωστό πόσο σημαντικό ρόλο παίζει και τι έργο κάνει εκπαιδεύοντας τυροκόμους οι οποίοι είναι περιζήτητοι σε όλη τη χώρα! 

Κ.Α.

 Βάφουν όπου βρουν!

 Έχει γίνει… συνήθεια πλέον να γράφουν ορισμένοι συνθήματα σε τοίχους και έξω από δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους στο κέντρο της πόλης, ακόμα και σε πλάκες σε πεζοδρόμια. Για παράδειγμα, εάν περάσει κανείς από την οδό Χαριλάου Τρικούπη θα δει σύνθημα γραμμένο με μπογιά έξω από κατάστημα ρούχων. Μάλλον, όσοι βάφουν διάφορους χώρους δημόσιους και μη, θέλοντας να περάσουν το όποιο μήνυμα, δεν δίνουν… δεκάρα αν κάποιοι εργαζόμενοι θα αναγκαστούν να προβούν στον καθαρισμό τους!

Ν.Γ.

Βάλαμε μυαλό;

 Το τελευταίο διάστημα δεν βλέπεις όλη μέρα έξω από πολλούς κάδους σακούλες σκουπιδιών αλλά δεν είναι και γεμάτοι οι κάδοι! Λέτε να αποφάσισαν οι Γιαννιώτες να βγάζουν αργά το βράδυ τα απορρίμματά τους και να μη τα αφήνουν να λιάζονται όλη μέρα κάτω από τον καυτό ήλιο με όλες τις αρνητικές συνέπειες;

Θ.

Αισθητή απουσία…

 Η αντιδήμαρχος Ελένη Βασιλείου άφησε μεγάλο κενό στην πόλη μας… Aρκεί μία επίσκεψη στο πάρκο Λιθαρίτσια όπου είχε μετατρέψει εκείνη τη γεμάτη απορρίμματα πισίνα σε ένα τόπο με αρωματικά φυτά με τις επιστημονικές και απλές ονομασίες τους και που σήμερα εγκαταλείφθηκε η προσπάθεια και φυτρώνουν εκεί αγριόχορτα. Όσο για τις πανέμορφες τριανταφυλλιές στην κεντρική νησίδα στην είσοδο της πόλης από τη λεωφόρο Δωδώνης, ρίξτε τους μια ματιά και θα διαπιστώσετε την εγκατάλειψη… Ας προσέχουμε όταν ψηφίζουμε τους εκπροσώπους μας στο Δήμο!

ΜΑΤ

Όσα δε φθάνει η αλεπού…

Για «ανεπάρκεια και έλλειψη ενσυναίσθησης» κατηγόρησε ο Τσίπρας τον Μητσοτάκη! Θα ‘πρεπε να είναι πιο προσεκτικός στους χαρακτηρισμούς του γιατί οι παραπάνω ταιριάζουν γάντι στον ίδιο… Υπάρχει αρχηγός κόμματος που να κυβέρνησε και τον τόπο και να αποδείχθηκε τόσο ανεπαρκής για να αναλάβει τέτοιες ευθύνες; Νομίζει ότι ο ίδιος κυριαρχείται από αίσθημα ενσυναίσθησης; Τότε τι κατάλαβε στη σύσκεψη που υποτίθεται ότι συμμετείχε ενώ καιγόταν το Μάτι; Αλλά μέχρι να αποδεχθεί την υπεροχή του «αντιπάλου του» σε όλα τα πεδία θα του πάρει χρόνο… Βλέπεις, είναι και ο εγωισμός στη μέση. 

Ο αριθμός 112…

 Δεν κατάφερε σε όλη τη θητεία του να μάθει πού χρησιμοποιείται ο αριθμός 112 και τώρα τολμάει να κάνει ειρωνικά σχόλια για τον σημερινό πρωθυπουργό που τον ξεπερνάει σε ΟΛΑ; Νομίζει ότι με τα τόσο φτωχά επιχειρήματα που αναμασάει σε κάθε περίπτωση θα υποβαθμίσει το έργο του Κυρ. Μητσοτάκη; Ούτε στο δαχτυλάκι του δεν τον φθάνει, όση προσπάθεια και αν κάνει… Εκείνος έχει γερές βάσεις, έχει μόρφωση, είναι εργατικός, κέρδισε αυτά που έχει με κόπο και ατομική προσπάθεια… Τίποτε δεν του χαρίστηκε! Ούτε κανένας μεγαλόσχημος παρακαλούσε τους καθηγητές του να του  βάλουν ένα πέντε για να πάρει πτυχίο. Και προ πάντων δεν είναι κομπλεξικός. Επιλέγει τους καλύτερους για συνεργάτες χωρίς αναστολές.

Προς ναυτιλομένους…

 Κι ενώ κάποιοι τρέχουν και δεν φθάνουν για να τα προλάβουν όλα και να λύσουν αυτά τα τεράστια προβλήματα, έρχονται και οι αρχηγοί των κομμάτων που είναι απόντες στη διαχείριση κρίσεων να κάνουν υποδείξεις στον πρωθυπουργό και να του υποδείξουν να γίνουν άμεσα οι καταγραφές των ζημιών και να αποζημιωθούν οι πληγέντες. Σιγά παιδιά… Θα μας πιάσουν τα δάκρυα από τις …ευαισθησίες σας! Αλλά μην ανησυχείτε! Όλα πήραν το δρόμο τους… Αν θέλετε να κάνετε κάτι, υιοθετείστε ένα καμένο σπίτι και επισκευάστε το άμεσα ώστε να ανακουφίσετε τουλάχιστον ένα συμπολίτη μας… Αλλά τα λόγια είναι εύκολα! Από έργα πάσχετε ΟΛΟΙ σας! Και αν είναι να βάλετε το χέρι στην τσέπη, αυτή έχει καβούρια!

Ευχολόγια

 «Ένα διαρκές έγκλημα με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων που πέρασαν»! Είναι τα λόγια του Δημήτρη Κουτσούμπα στην προσπάθειά του να περιγράψει την κατάσταση. Και γιατί το δικό του κόμμα δεν συμπεριλαμβάνεται στις κυβερνήσεις που έδωσαν δείγμα γραφής; Γιατί να μην έχουμε εμπειρίες και από διακυβέρνηση ΚΚΕ; Μήπως γιατί από εκεί και πέρα δεν θα είχαμε καμία δυνατότητα να απορρίψουμε ή να επιλέξουμε άλλο κόμμα; Ο αρχηγός του ΚΚΕ είναι και σοβαρός και υπεύθυνος πολίτης. Οι απόψεις του γιατί δεν βρίσκουν περισσότερους υποστηριχτές ούτε στην Ελλάδα ούτε σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα; Το ότι συμμετέχουν στη λειτουργία του κοινοβουλίου ενώ είναι εναντίον του θα ‘πρεπε να τους προβληματίζει…

Θεανώ Βλάχου