Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

«Μετρούν» γνώμες…

 Σχεδόν 16 μήνες υπολείπονται ως τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές που, ως γνωστόν, θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2023. Ωστόσο, οι σφυγμομετρήσεις έχουν ξεκινήσει! Τις προηγούμενες ημέρες αρκετοί Γιαννιώτες κλήθηκαν μέσω τηλεφωνήματος από γνωστή εταιρία δημοσκόπησης να «βαθμολογήσουν» Δήμαρχο και επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, χαρακτηρίζοντας την παρουσία, το έργο και τις παρεμβάσεις τους. Ποιος παρήγγειλε την έρευνα, δεν μπορούμε να ξέρουμε. Προφανώς κάποιος που ενδιαφέρεται να «μετρήσει» από νωρίς τους τοπικούς μας άρχοντες!

Κ.Α.

Παναγιώτατε, βάλτε τους «φρένο»!

Η λαϊκή μουσική φαίνεται  άρχισε να εισχωρεί στο εκκλησιαστικό τυπικό της τοπικής εκκλησίας. Μετά τη λαϊκοδημοτική βραδιά που οργάνωσε ο Μητροπολίτης τη Δευτέρα το βράδυ στα θυρανοίξια του ναού του Αγίου Παϊσίου, τη «σκυτάλη» πήρε ο προταθείς από τον κ. Μάξιμο και τιμηθείς από τον Οικουμενικό Πατριάρχη προϊστάμενος του ναού Αγίας Μαρίνας. Στο επίσημο πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της μνήμης της Αγίας  (Κυριακή 17 Ιουλίου) για αύριο βράδυ, αντί για κάποια τελετή (παράκληση, Εσπερινό) ή έστω μια εκδήλωση χριστιανικού - πνευματικού περιεχομένου, περιλαμβάνεται μουσική βραδιά «συναυλία - αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη»! Επειδή η εκκοσμίκευση στη Μητρόπολη Ιωαννίνων φαίνεται να έχει ξεφύγει από κάθε όριο, αγανακτισμένοι ενορίτες της Αγ. Μαρίνας, απευθύνουν έκκληση στον Οικουμενικό Πατριάρχη σήμερα, πριν την αναχώρησή του από τα Γιάννενα, να αφήσει κατά μέρος τις ευγένειες και τις φιλοφρονήσεις και να βάλει «φρένο» σε όσους έχουν μπερδέψει ιερούς χώρους και υποβαθμίζουν ιερές εκδηλώσεις με τα άλλα «κέντρα πολιτισμού». Θα ήταν ένα κέρδος από την επίσκεψή του στα Γιάννενα. 

Α.

Προχωρά το ελικοδρόμιο…

 Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι εργασίες ανακατασκευής του ελικοδρομίου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων. Το κόστος των εργασιών καλύπτεται κατά 50% από τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου, ενώ το υπόλοιπο 50% προέρχεται από δωρεά. Η αδειοδότησή του θα γίνει από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Σε ανάρτησή του, ο Διοικητής του Π.Γ.Ν.Ι.  Νίκος Κατσακιώρης ανέφερε πώς διασφαλίζεται έτσι η εναέρια κάλυψη των περιοχών υγειονομικής ευθύνης. Σημαντική εξέλιξη αυτή, μιας και μπορεί να κερδίζεται πολύτιμος χρόνος για ασθενείς, καθώς οι αεροδιακομιδές θα γίνονται απευθείας μέσω του ελικοπτέρου στο Νοσοκομείο!

Ν.Γ.

Και για ποδηλάτες!

Επιτέλους ένα νέο οδικό έργο στο οποίο υπάρχει πρόβλεψη και για τους ποδηλάτες! Θα έχει και ποδηλατόδρομο η οδός Νιάρχου, η άσφαλτος του οποίου θα είναι μάλιστα ερυθρού χρώματος, όπως έκανε γνωστό σε ανάρτησή του ο Αλέκος Καχριμάνης. Στο μεταξύ, τα έργα στον άξονα προχωρούν με ταχείς ρυθμούς, με το πρώτο στρώμα ασφάλτου να έχει πέσει ήδη στο τμήμα από Πεδινή μέχρι Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, ενώ αυτές τις μέρες θα τοποθετηθούν οι κολώνες φωτισμού. Πάντως, πρόβλεψη για ποδηλατολωρίδα θα πρέπει να υπάρχει σε κάθε καινούριο δρόμο που γίνεται στο Λεκανοπέδιο!

Κ.Α.

Ιδιαίτερη υποστήριξη…

Με αφορμή την επίσκεψη του Πατριάρχη στο ΚΔΑΠ της Μητροπόλεως Ιωαννίνων να υπενθυμίσουμε στους συμπολίτες μας ότι η CHIPITA ανέλαβε τον εξοπλισμό και τη λειτουργία του Κέντρου που παρέχει σε 80 παιδιά 6 - 12 ετών προγράμματα μετά το σχολείο καθημερινά, ώρες 13.00 - 21.00. Αυτά περιλαμβάνουν εκπαιδευτική υποστήριξη, δραστηριότητες εμπλουτισμού των ικανοτήτων των παιδιών, ψυχαγωγία και φροντίδα. Στο ΚΔΑΠ απασχολούνται παιδιά χωρίς διακρίσεις, αποκλεισμούς και προκαταλήψεις με πνεύμα ανοιχτό και πανανθρώπινο… Είναι πράγματι μια πολύ σημαντική στήριξη της τοπικής εκκλησίας στην οικογένεια που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα!

Θ

«Εναέρια» συνάντηση!

 Για την Πολωνία «πέταξε» χθες από την Αθήνα η αποστολή του ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς θα πραγματοποιήσει στην πόλη Κίελτσε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ενόψει της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου. Στο αεροπλάνο τους συνάντησε και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος  Αμυράς, του οποίου ο προορισμός ήταν η Τσεχία για το άτυπο Συμβούλιο υπουργών Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο κ. Αμυράς, που είναι και βουλευτής Ιωαννίνων, χαρακτήρισε ωραία σύμπτωση το να συνταξιδέψει με τον ΠΑΣ Γιάννινα και βρήκε την ευκαιρία να φωτογραφηθεί με τους ποδοσφαιριστές Γιάννη Κιάκο, Βασίλη Αθανασίου και Αλέξανδρο Λώλη. Βουνό με βουνό μόνο δεν σμίγει τελικά!

Ν.Γ. 

Τεχνητή ένταση…

 Για μια φορά ακόμη ο Αλέξης Τσίπρας μη μπορώντας να αντιπαραβάλει ένα δικό του πρόγραμμα, πιο «προοδευτικό», από αυτό που σήμερα εφαρμόζεται, καταφεύγει στη δημιουργία τεχνητής έντασης επιλέγοντας θέματα που καίνε την ελληνική και ευρωπαϊκή κοινωνία όπως είναι η ακρίβεια, ο νόμος για τα ΑΕΙ -που πάντα τον «ευαισθητοποιούσε»- αλλά και τα εθνικά θέματα… Από λογύδρια είναι πρώτος: Με τις πρακτικές λύσεις πήρε διαζύγιο πριν ακόμη συμβιώσει με αυτές. Πάντα λαϊκιστής ήταν! Και αν του βγήκε σε καλό το κίνημα της κάτω πλατείας, αυτό δεν σημαίνει ότι σήμερα που οι Έλληνες έχουν δείγμα γραφής των ικανοτήτων και της «εργατικότητάς του» θα παρασυρθούν και θα του δώσουν μία ακόμη ευκαιρία να παίρνει αποφάσεις για τη τύχη τους…

Ένα βήμα μπροστά του!

Τα ίδια και τα ίδια! Κάθε μέρα και μία νέα κατηγορία για τον «αντίπαλό του»! Αλλά όσα και να λέει, ακούμε τις δηλώσεις των εκπροσώπων ξένων οργανισμών που επαινούν τον Έλληνα πρωθυπουργό και νιώθουμε ασφαλείς που αυτές τις τόσο δύσκολες ώρες για όλη την Ευρώπη στο τιμόνι της Ελλάδας είναι ένας υπεύθυνος πολιτικός. Παντού μπροστά βρίσκεται… Εκεί που δεν το περιμένεις ένας δικός του λόγος που βάζει τα πράγματα στη θέση τους ή οι έπαινοι από τους εκπροσώπους μεγάλων οργανισμών, ακόμη και του ευρωκοινοβουλίου, σε κάνουν να νιώθεις ότι έχεις εκπρόσωπο που υπερασπίζεται τα δίκαιά σου και αλλάζει τα σκουριασμένα ελληνικά δεδομένα δίνοντας νέα πνοή σε προγράμματα αναδιοργάνωσης των απαρχαιωμένων δομών του ελληνικού κράτους…

Γκρίζα «παρένθεση»…

Πριν από το 2015 μπορεί και να ελπίζαμε ότι κάτι καλύτερο μπορεί να μας προσφέρει ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ αλλά στην πράξη απλά τα ανακάτεψε όλα, ήρθε χωρίς σχέδιο οργάνωσης του ελληνικού κράτους και σε νευραλγικούς τομείς τα έκανε χειρότερα… Και εκεί που περίμενες να δεις τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης από έναν «προοδευτικό» πολιτικό, είδες τα ΜΑΤ να δέρνουν τους συνταξιούχους που διαμαρτύρονταν δίπλα στη βουλή, στα λουλουδάδικα, και έκλεισαν την «Ηρώδου Αττικού» για να προστατευτεί ο …λαοπρόβλητος ηγέτης από την «αγάπη» των διαμαρτυρόμενων πολιτών. Έτσι, ΟΛΑ τα συνθήματα εκείνης της εποχής έχασαν το νόημά τους και η κορυφαία πράξη, το κόψιμο του ΕΚΑΣ, θα τον ακολουθεί κάθε φορά που θα τολμάει να δείξει ευαισθησίες.

Προκάλεσε «τραύματα»!

 Η πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση υπήρξε τόσο τραυματική εμπειρία για τον ελληνικό λαό που κανένας Έλληνας δεν επιθυμεί να «ξαναματώσει»! Να έφταιξε η συνεργασία με τον υπερδεξιό Πάνο Καμμένο ή αυτό μπορούσαν να κάνουν και αυτό έκαναν; Πάντως, εντελώς απροετοίμαστοι ανέλαβαν καθήκοντα που δεν ήταν για το …μπόι τους! Και τώρα, ύστερα από τόσα χρόνια, δεν φαίνεται να έβαλαν μυαλό και να ετοίμασαν ολοκληρωμένο πρόγραμμα διακυβέρνησης… Πάνε ξυπόλητοι στ’ αγκάθια που λέμε. Το «θα τα καταργήσω με ένα νόμο και ένα άρθρο» πάλιωσε ως σύνθημα αφού στην πράξη έκαναν τα εντελώς αντίθετα και από δω και πέρα πρέπει να πάρουν σοβαρές αποφάσεις, αν βέβαια είναι σε θέση να τις πάρουν… Ίσως η αντικατάσταση του πρώτου τη τάξει να ήταν η λύση.

Θεανώ Βλάχου