Χωρίς Υπαγόρευση

on . Posted in Διαδόσεις

Έπεσαν οι μάσκες!

Πάνε και οι μάσκες… έπεσαν από χθες και οι πολίτες μπορούν πλέον ελεύθερα να μπαίνουν σε κλειστούς χώρους χωρίς να φοβούνται ότι θα τους έρθει κάνα πρόστιμο για μη τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό! Έφυγε λοιπόν ένα άγχος…

Ατομική απόφαση…

Άσε που ντάλα καλοκαίρι η μάσκα δεν αντέχεται, νιώθεις ότι σε πνίγει. Φυσικά, ο καθένας μας μπορεί να λάβει τις αποφάσεις του για το αν θα τη φοράει ή όχι. Όσοι αισθάνονται… περίεργα, δεν είναι υποχρεωμένοι να αποχωριστούν τη μάσκα τους! Το ίδιο ισχύει και για τους ευπαθείς πολίτες.  

Δεν είναι κακό…

Πάντως, σε χώρους συνωστισμού, ειδικά σε μαζικές εκδηλώσεις από τις πολλές που θα γίνουν αυτό το καλοκαίρι στα Γιάννενα, δεν είναι κακό να φοράει κανείς για μία – δύο ωρίτσες τη μάσκα του, ειδικά αν είναι ηλικιωμένος ή έχει εύθραυστη υγεία. Για λόγους προληπτικούς…

Πλούσια «ατζέντα»!

Πλούσια η πολιτιστική «ατζέντα» φέτος για την πόλη μας, μιας και η υποχώρηση της πανδημίας και η άρση των μέτρων περιορισμού βοηθούν στο να προγραμματίζεται πληθώρα εκδηλώσεων. Αλλαγή καλοδεχούμενη έπειτα από δύο δύσκολα χρόνια!

Μουσικές, θέατρα…

Κάπως έτσι, στο υπαίθριο Θέατρο της Ε.Η.Μ. έχουν ήδη κλείσει, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Typos – i», 12 συναυλίες και εννέα θεατρικές παραστάσεις. Θα μας επισκεφθούν από τον Γ. Πάριο, την Κ. Γαρμπή και τη Βίσση μέχρι τον Σ. Μάλαμα, την Τ. Τσανακλίδου και τον Ζαχαράτο. Κανένας μας δεν μας μείνει παραπονεμένος!

Τσουχτερό αντίτιμο!

Είναι σίγουρο ότι το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν και άλλα γεγονότα. Μία παρατήρηση μόνο. Το εισιτήριο, ειδικά για τις συναυλίες, θα μπορούσε να είναι πιο φτηνό. Δύσκολα δίνει κάποιος 17 – 18 ή και 20 ευρώ για να δει έναν καλλιτέχνη σε υπαίθριο θέατρο, όσο δημοφιλής και αν είναι αυτός. 

Κι ένα φεστιβάλ…

✒ Αυτά όλα αποτελούν ιδιωτικές πρωτοβουλίες, όπως εξάλλου και το Ioannina Lake Festival που θα λάβει χώρα το τριήμερο 17 – 19 Ιουνίου στη Λιμνοπούλα. Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει ενδιαφέροντες καλλιτέχνες, από τους Πυξ Λαξ μέχρι τη Ματούλα Ζαμάνη και τους Χατζηφραγκέτα. 

Ο Δήμος τι κάνει;

✒ Και ο Δήμος Ιωαννιτών πού είναι; Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο νεότερο από άποψη πολιτιστικών διοργανώσεων για το φετινό καλοκαίρι, ανακοινώσεις δεν έχουν γίνει. Εξαίρεση αποτελεί το ΔΗΠΕΘΕ που θα περιοδεύσει με καινούρια παράσταση και το πρόγραμμα Θερινό Μαντείο που επανέρχεται. 

Ζητείται θεσμός!

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα κάνει πράγματα και ο Δήμος. Δεν θα αφήσει το καλοκαίρι να περάσει έτσι. Κάποια στιγμή, πάντως, δεν πρέπει τα Γιάννενα να καθιερώσουν ένα δυνατό φεστιβάλ το οποίο θα γίνει θεσμός προσελκύοντας καταξιωμένους καλλιτέχνες και επισκέπτες; Ρητορικό το ερώτημα 

Το «18» του Β. Δούβλη…

Ας κλείσουμε τη στήλη παραμένοντας στα του πολιτισμού και συγκεκριμένα στην 7η τέχνη, τον Κινηματογράφο. Από σήμερα, όπως έγραψε ήδη ο «Π.Λ.», προβάλλεται καθημερινά στο ODEON Ιωαννίνων η νέα ταινία του βραβευμένου συμπατριώτη μας σκηνοθέτη Βασίλη Δούβλη με τίτλο «18».

 Επίκαιρο θέμα…

Άκρως επίκαιρο το θέμα του δραματικού αυτού φιλμ, αφού έχει να κάνει με τον ρατσισμό, την ξενοφοβία, τη διαφορετικότητα και άλλα παρόμοια φαινόμενα που απασχολούν σήμερα την κοινωνία μας, όχι φυσικά με θετικό τρόπο, αλλά προκαλώντας εύλογη ανησυχία. Θέτει καίρια ερωτήματα…

Να υποστηρίξουμε!

Θέμα ενδιαφέρον, λοιπόν, σκηνοθέτης Γιαννιώτης, ο οποίος μάλιστα θα βρίσκεται αύριο το βράδυ από τις 9 μ.μ. στο ODEON για να παρουσιάσει την ταινία του και να συνομιλήσει με τους θεατές, καλό θα ήταν όλοι μας να σπεύσουμε να υποστηρίξουμε την προσπάθεια αυτή. Νομίζουμε ότι πραγματικά αξίζει τον κόπο!

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.