Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Μέσα ο Μάτσικας…

 Πολλά προβλήματα θα λύσει στο Λεκανοπέδιο το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο που μετά από χρόνια παίρνει μπροστά με πρωτοβουλία του υπουργείου Περιβάλλοντος. Σε ποιες ακριβώς περιοχές θα εφαρμοστεί δεν έγινε ακόμα γνωστό, όμως η στήλη πληροφορείται ότι ανάμεσά τους είναι και ο πολύπαθος Μάτσικας! Μακάρι… Οι ιδιοκτήτες γης στην περιοχή το περιμένουν πολλά χρόνια το πολεοδομικό. Πάντως, καλό θα ήταν ο Δήμος ή το υπουργείο να δώσουν κάποια στιγμή διευκρινίσεις για να μην αγωνιούν οι πολίτες.

Κ.Α.

Επάξια εκλογή!

Καθηγητής πρώτης βαθμίδας στη Σχολή Οικονομίας και Διοικητικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εξελέγη, με ομόφωνη μάλιστα απόφαση του εκλεκτορικού σώματος (έντεκα στα έντεκα), ο Κωνσταντίνος Καραμάνης, τον οποίο οι αναγνώστες του «Π.Λ.» γνωρίζουν και από τα άρθρα οικονομικού κυρίως περιεχομένου που κατά καιρούς δημοσιεύονται στην εφημερίδα! Αν μη τι άλλο, άξια η εκλογή του κ. Καραμάνη, η οποία αποτελεί επιστέγασμα μίας πολύ σημαντικής και ιδιαίτερα παραγωγικής επιστημονικής και ακαδημαϊκής πορείας, που είμαστε σίγουροι ότι θα έχει και αντίστοιχη συνέχεια! Αξίζει δε να επισημανθεί ότι ο ίδιος είναι και Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου! Πολλές ευχές λοιπόν από τη στήλη για γόνιμη θητεία στον Καθηγητή!

Β.

Όλοι στο ψηφοδέλτιο! 

 Μεγάλη «μάχη», για να μην πούμε… σφαγή, αναμένεται να γίνει για το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στα Γιάννενα, στο οποίο η στήλη πληροφορείται πως είναι πολλοί εκείνοι που επιθυμούν να συμπεριληφθούν! Μιλάμε για παλιά και καινούρια στελέχη του χώρου. Για παράδειγμα, ο Μιχάλης Κασσής μιλώντας χθες στο Δημοτικό Ραδιόφωνο και τον Γ. Γκόντζο, όταν ρωτήθηκε αν ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος, απάντησε με έναν πολύ χαρακτηριστικό τρόπο «Δεν έχω καταθέσει τα όπλα ακόμη», είπε! Ξεκάθαρος ο κ. Κασσής… Να δούμε λοιπόν πώς θα το χειριστεί ο Β. Αργύρης!

Κ.Α.

Παραμένει ενεργός!

 Κατά τη διάρκεια του 14ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα πραγματοποιήθηκαν και οι εκλογές για την ανάδειξη των μελών της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος. Εξελέγησαν 150 στελέχη στο συγκεκριμένο κομματικό όργανο, εκ των οποίων και τέσσερις Ηπειρώτες. Ένας εξ αυτών είναι ο πρ. Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ιωαννίνων Θεόδωρος Τζαρούχης. Ο ίδιος ευχαρίστησε όλους τους συνέδρους που τον τίμησαν με την ψήφο τους και ιδιαίτερα τους συνέδρους των Ιωαννίνων που έδωσαν συνολικά τη μάχη του σταυρού. Για τον Θ. Τζαρούχη μπορεί να έκλεισε ο κύκλος της γαλάζιας Νομαρχιακής Ιωαννίνων, όμως παραμένει ενεργός στα κομματικά δρώμενα. Επίσης, εξελέγησαν κι άλλοι τρεις Ηπειρώτες...

Ν.Γ.

Πάλι τα ίδια…

 Την εργατική Πρωτομαγιά γιόρτασαν όλοι μαζί οι συνδικαλιστικοί φορείς εκτός από το ΠΑΜΕ! Τι τους συμβαίνει και επιλέγουν πάντα τον μοναχικό δρόμο; Δεν εκπροσωπούνται αυτοί από τα επίσημα συνδικάτα; Ας επανεξετάσουν τη στάση τους γιατί θα εξακολουθήσουν να μένουν μόνοι κι έρημοι και δεν θα εμπνέουν εμπιστοσύνη στους εργαζόμενους αλλά και στους ανέργους… Δεν τους απασχολεί το τόσο χαμηλό ποσοστό τους στην κοινωνία παρά τους… αγώνες που νομίζουν ότι κάνουν; Πάντως, στη ρύπανση των πόλεων είναι πρώτοι! ΜΑΤ

Είναι… πιστός! = Όσο κακές εντυπώσεις άφησε ο Χίτλερ στην ανθρωπότητα με τις αγριότητές του και το μεγάλο κακό που προκάλεσε στους λαούς και τις χώρες, άλλο τόσο θα γίνεται αναφορά και στον Πούτιν που ισοπέδωσε την Ουκρανία, διέλυσε οικογένειες, αφαίρεσε ζωές, προκάλεσε τρόμο, απείλησε γειτονικές χώρες και γενικά έσπειρε το κακό… Πώς κοιμάται αυτός ο άνθρωπος δεν μπορώ να το ξέρω και το περίεργο είναι ότι δηλώνει και πιστός Χριστιανός… Και δεν θεωρώ απίθανο να κάνει το σταυρό του μπροστά στην εικόνα της Παναγίας και να την παρακαλάει να τον βοηθήσει να πετύχει τους σκοπούς του…

Θ.

Νιώθει ικανοποίηση;

 Να νιώθει ικανοποίηση ο Πούτιν που οι προσφυγικές ροές διαρκώς αυξάνονται και οι άνθρωποι σκορπίζονται στους πέντε ανέμους; Σπέρνει την καταστροφή, τρομοκρατεί τόσους ανθρώπους, οι οικογένειες χωρίζονται χωρίς να γνωρίζουν αν θα ξαναενωθούν και κάτω από ποιες προϋποθέσεις… Φόβος και τρόμος επικρατεί στις καρδιές τους καθώς ξεκινούν το ταξίδι τους προς το άγνωστο. Και εκείνοι που μένουν πίσω για να υπερασπιστούν την πατρίδα τους δεν ξέρουν αν θα είναι ζωντανοί την επόμενη μέρα γι’ αυτό και δεν κάνουν όνειρα για να ξαναστήσουν τις ζωές τους και απλά προσπαθούν να κρατηθούν στη ζωή, κάτι που είναι από δύσκολο μέχρι αδύνατο κάτω απ’ αυτές τις προϋποθέσεις… Και εκείνος που χρεώνεται το θάνατο τόσων ανθρώπων επιμένει να συνεχίζει το καταστροφικό του έργο.

Άντε με το καλό…

 Περί Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου μίλησε ο Λαβρόφ εκφράζοντας και τις απόψεις του Πούτιν! Άντε με το καλό να ισοπεδώσουν όλες τις γειτονικές χώρες και να γεμίσουν τα κοιμητήρια με νεκρούς! Λαμπρά σχέδια ικανότατων μεγαλόσχημων… Ακόμη και στη χρήση πυρηνικών όπλων αναφέρονται νιώθοντας ικανοποίηση να τρομοκρατούν τόσους ανθρώπους… Δεν ξέρω πώς καταφέρνουν να κοιμούνται εκείνοι που υλοποιούν τέτοια διαστροφικά σχέδια αν και η επιλογή αυτού του είδους της ρητορικής είναι και επικίνδυνη και ανώφελη. Εκτός κι αν προσδοκούν οι Ρώσοι μεγαλόσχημοι οφέλη μέσα από τις καταστροφές. Διαφορετικά γιατί να το κάνουν; Και μετά, πάνε σε κάποιο Ναό και κάνουν το σταυρό τους… Γιατί; Για να τους βοηθήσει ο Θεός να πετύχουν τα σχέδιά τους;

Τέτοια οργάνωση!

 Έπρεπε να επιτεθούν οι Ρώσοι στην Ουκρανία για να μάθουμε πώς οργανώθηκε αυτός ο λαός, την καλαισθησία που είχε στους κοινόχρηστους χώρους, την καθαριότητα, τα φροντισμένα πάρκα τους, την ανακύκλωση σε προχωρημένα στάδια, ορχήστρες, χορωδίες με υψηλού επιπέδου ρεπερτόρια, πεντακάθαρα και καλοντυμένα παιδιά και οργάνωση στα υπόγεια των πολυκατοικιών δια παν ενδεχόμενο… Και όλη αυτή τη φροντίδα την ισοπέδωσαν οι βόμβες του Πούτιν που για τους δικούς του λόγους έσπειρε το κακό και διέλυσε την κοινωνία. Πόση ικανοποίηση μπορεί να νιώθει ο πρωτεργάτης τέτοιων καταστροφών δεν το ξέρουμε, αλλά αν καταφέρνει να κοιμάται ήσυχος και να μην έχει εφιάλτες, εκείνος το ξέρει. Πάντως, θα μείνει στην ιστορία ως ακόμη ένας μακελάρης.

Kαθημερινός αγώνας…

 Αγωνίζονται οι πολίτες όλων των κρατών προκειμένου να στήσουν τις ζωές τους πάνω σε καλύτερες προϋποθέσεις και αρκεί η διαστροφική πρακτική ενός ηγέτη να φέρει την καταστροφή, να προκαλέσει πολύ πόνο, να διαλύσει τον κοινωνικό ιστό, να καταστρέψει τις εκπαιδευτικές υποδομές και τα οργανωμένα νοσηλευτικά ιδρύματα, να οδηγήσει στην απόγνωση τους λαούς… Δεν ξέρω τι μπορεί να κερδίσει ο «ηγέτης» που επεξεργάζεται τέτοια σχέδια αλλά ένα είναι σίγουρο: Δεν θα καταφέρει να χαρεί την υλοποίηση των σχεδίων του. Κάτι θα προκύψει στην πορεία και ή θα χαθεί ή θα βασανίζεται από τους εφιάλτες που ο ίδιος δημιούργησε… Και ο Χίτλερ σκόρπισε τον τρόμο αλλά τι κέρδισε; Έμεινε στην ιστορία ως ο αιμοσταγής δολοφόνος που ακόμη και οι συμπατριώτες του τον αποκήρυξαν.

Θεανώ Βλάχου