ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Μήνυμα συστράτευσης…
 Το… όλον τοπικό ΠΑΣΟΚ έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων, κεντρικός ομιλητής της οποίας ήταν ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής Μανώλης Χριστοδουλάκης. «Στείλαμε το μήνυμα της συμμετοχής, της ενεργοποίησης και κινητοποίησης της κοινωνικής μας βάσης», τονίζει σε ανάρτησή του ο κ. Χριστοδουλάκης, ο οποίος όντως κάλεσε τους πολίτες που αναζητούν προοδευτική διέξοδο να συστρατευθούν στο ΚΙΝΑΛ, έχοντας προφανώς το βλέμμα στραμμένο κατά ΣΥΡΙΖΑ μεριά! Καταλήγοντας, τόνισε ότι δεν περισσεύει κανείς από τη μάχη αυτή. Όντως, το αποτέλεσμά της θα έχει ενδιαφέρον…
Κ.Α.

Να στηριχθούν…

 Ένα σημαντικό μήνυμα πέρασε μέσω ανάρτησής του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης. Δημοσίευσε μία φωτογραφία στην οποία γράφει «Φέτος το Πάσχα αγοράζουμε και στηρίζουμε τα ηπειρώτικα προϊόντα, αρνί και κατσίκι από τον τόπο μας». Πράγματι, οι κτηνοτρόφοι παραγωγοί της Ηπείρου και όσοι ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα χρειάζονται τη στήριξη των καταναλωτών και αυτές τις γιορτές, ενώ φυσικά και για τους ίδιους τους καταναλωτές είναι προτιμότερο για πολλούς λόγους να αγοράσουν ντόπια προϊόντα!

Ν.Γ.
Να πληροφορήσουν…
 Πριν από πολλά χρόνια άλλαζαν το δίκτυο ύδρευσης… Έλεγαν πως οι σωλήνες είχαν παλιώσει και ήταν επικίνδυνοι. Δεν μάθαμε ποτέ αν το δίκτυο ολοκληρώθηκε και αν σήμερα το νερό όλης της περιοχής ρέει σε ακίνδυνες σωληνώσεις… Κάποτε έκαναν και μετρήσεις και μας ενημέρωναν για την ποιότητα του νερού που πίναμε. Και όταν ελέγχουν την ποιότητα το κάνουν στην πηγή ή αφού μεταφερθεί μέσω των σωληνώσεων στην πόλη; Είναι πολύ σοβαρό θέμα και θέλουμε να θυμηθούμε ποιος ήταν τότε ο Δήμαρχος και ποιος ο ελεγκτής του έργου εκ μέρους του Δήμου. Περιμένουμε άμεσα πλήρη ενημέρωση. Η ποιότητα του νερού που πίνουμε είναι πολύ σοβαρό θέμα.
Θ.
Θα μείνει Γιάννενα!
 Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμου για τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα της Μητρόπολης. Ο κ. Μάξιμος θα χοροστατήσει σε ακολουθίες μόνο σε Ναούς εντός των Ιωαννίνων. Μάλιστα, Μεγάλη Παρασκευή και Μεγάλο Σάββατο το βράδυ για Επιτάφιο και Ανάσταση αντίστοιχα, θα μείνει στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Αθανασίου. Πριν ξεσπάσει η πανδημία της Covid-19, ο Μητροπολίτης έκανε αρκετές επισκέψεις σε όλες τις ενορίες που υπάγονται στην Μητρόπολη Ιωαννίνων ακόμη και τη Μεγάλη Εβδομάδα. Ίσως όταν ηρεμήσει κι άλλο η κατάσταση με την πανδημία να επιστρέψει στις παλιές συνήθειες και να βρεθεί και πάλι στα χωριά!
Ν.Γ.

Τι θα φέρουν;
 Τι θα φέρουν από τη Νέα Υόρκη οι υπουργοί Σταϊκούρας, Γεωργιάδης, Παπαθανάσης και Τσακλόγλου; Στο capital Link, το γνωστό φόρουμ, οι Έλληνες υπουργοί παρουσίασαν τα ελληνικά δεδομένα, δηλαδή το σημερινό επενδυτικό προφίλ της Ελλάδας, σε εκατοντάδες επενδυτές και έκαναν τόσο καλή εντύπωση με δεδομένο ότι η χώρα μας αυτό τον καιρό παρουσιάζει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον… Αναμένουμε τη συνέχεια! Ακούστηκαν επαινετικά σχόλια για τη σημερινή Ελλάδα που προκαλεί ιδιαίτερο επενδυτικό ενδιαφέρον. Αναμένουμε τη συνέχεια…
ΜΑΤ

Παππούς κι εγγονός…

 Δημήτριος Παναγ. Μπερούτης ο παππούς, συνώνυμος και ο εγγονός, ντύθηκαν χθες «Λαζαρούδια» και τήρησαν το έθιμο βγαίνοντας στην πόλη για να πουν τα πατροπαράδοτα κάλαντα του Λαζάρου. Ήρθαν κι εδώ, στα γραφεία του «Π.Λ.» (φωτό), μας τα είπαν και «μύρισε» Πάσχα λίγο πριν εισέλθουμε στη Μεγάλη Εβδομάδα! Τους ευχαριστούμε γι’ αυτό... Να ‘ναι καλά να μας τα πουν και του χρόνου!

Κ.Α.

Απ’ έξω απ’ το χορό
 Τώρα το κατάλαβε; Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλοντας να κάνει αισθητή την παρουσία του στη χώρα κατηγόρησε και μάλιστα με στόμφο την κυβέρνηση για έλλειμμα ενεργειακής στρατηγικής. Να μας έλεγε, αν ξέρει, και τι παρέδωσε σ’ αυτό τον τομέα για να κρίνουμε και να συγκρίνουμε καταστάσεις… Χύνει μαύρο δάκρυ και για το κύμα της ακρίβειας αποφεύγοντας να αναφέρει τους λόγους που πανευρωπαϊκά συμβαίνουν σε όλες τις χώρες αυτές οι τόσο δυσάρεστες καταστάσεις. Και στα διαλείμματα της ακατάσχετης αντικυβερνητικής ρητορίας του επαναφέρει το θέμα των πρόωρων εκλογών… Τι επιδιώκει; Να αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες; Τι να τις κάνει; Έδωσε δείγμα γραφής και απέτυχε… Στο ίδιο έργο θεατές σα δύσκολο είναι να επιχειρήσουμε να το παρακολουθήσουμε.
Επιπόλαιες κινήσεις!
 Να ανακόψει προσπαθεί αυτή την κυβερνητική θητεία ελπίζοντας να καταφέρει όσα σχεδιάζει πριν ομαλοποιηθεί η κατάσταση και επικεντρωθεί η κυβέρνηση μόνο επάνω στο έργο που αρχικά ετοίμασε και που το εφαρμόζει μέσα σε πολύ διαφορετικά σκηνικά απ’ αυτά που αρχικά αντιμετώπισε. Έτσι, «εκλογές» φωνάζει και πάλι ελπίζοντας αυτό να συμβεί αλλά να μην δώσει ο λαός στη σημερινή κυβέρνηση και πάλι αυτοδυναμία… Βλέπεις, στην αναμπουμπούλα κάποιοι «χαίρονται» ώστε να μη γίνεται τίποτε σοβαρό στον τόπο μας για να μην υπάρχουν και μέτρα σύγκρισης. Μήπως και το 2015 εκλογές δεν ζητούσε χρησιμοποιώντας την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας για να ανακόψει το έργο της τότε κυβέρνησης; Και όταν τις κέρδισε τι έκανε; Ελάφρυνε τους συνταξιούχους κόβοντάς το ΕΚΑΣ!

Οφείλουν να ωριμάσουν!
Τελικά είμαστε πολύ πίσω! Η πιθανότητα να συγκυβερνήσουν στην Ελλάδα δύο κόμματα σα δύσκολο φαίνεται… Είναι τόσα τα εμπόδια που προκαλούν οι «ιδεολογικές αγκυλώσεις» που δεν θα ευτυχήσουμε να δούμε τους πολιτικούς μας να επικεντρώνονται επάνω σε συγκεκριμένο έργο για την πλήρη αναδιοργάνωση των σκουριασμένων δομών του ελληνικού κράτους, χωρίς να τρώγονται και να απορρίπτει ο ένας τις προτάσεις του άλλου ακυρώνοντας την οποιαδήποτε προσπάθεια. Γι’ αυτό θεωρούμε απίθανο να προχωρήσει η αναδιοργάνωση της χώρας με συγκυβέρνηση και καταλήγουμε, τουλάχιστον στη μεταβατική περίοδο, να μιλάμε μόνο για αυτοδύναμη κυβέρνηση… Και όταν ωριμάσουν οι Έλληνες πολιτικοί και βάλουν πάνω απ’ όλα το συμφέρον του τόπου, τότε τα ξαναλέμε!

Ούτε γι’ αστείο…
 Το τι θα γινόταν στη χώρα μας την τελευταία τριετία με τα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε αν είχαμε συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ ή μόνο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουμε να το σκεφθούμε… Αν πάρουμε μία - μία τις αντικυβερνητικές δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα καταλάβουμε ότι είμαστε τυχεροί που δεν βρεθήκαμε ανάμεσα σε δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα αν τους αναθέταμε να τα βρουν και να πάρουν κοινές αποφάσεις… Σκεφθείτε Κυριάκο και Αλέξη μαζί με τον Πολάκη στο υπουργείο Yγείας ενώ η υγειονομική κρίση βρισκόταν στο φόρτε της. Κατά γενική ομολογία, η σκέψη που αναπαράγεται στις συζητήσεις των πολιτών είναι μία: «ευτυχώς που βρίσκεται στην αντιπολίτευση ο Τσίπρας και η παρέα του… Δεν θα αντέχαμε προχειρότητες και ανοργανωσιά εν μέσω τέτοιων κρίσεων…»!
Θεανώ Βλάχου