ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Χωρίς επαφή!
 Με την ευκαιρία της επίσκεψης του Υφυπουργού Άμυνας Νίκου Χαρδαλιά στο στρατιωτικό φυλάκιο Μολυβδοσκέπαστης, κάτοικος του χωριού (πηγαινοερχόμενος για την ακρίβεια προς Γιάννενα) μας μετέφερε το παράπονό του ότι το φυλάκιο είναι εντελώς αποκομμένο από το χωριό και τους λιγοστούς κατοίκους του. Ούτε καν για μια βόλτα στο κέντρο του χωριού δεν βγαίνουν οι στρατιώτες, πρόσθεσε έντονα προβληματισμένος…
Ν.

Τι θα… βλάψει;

 Kανένα έργο τελικά σ’ αυτόν εδώ τον τόπο δε γίνεται χωρίς αντιδράσεις. Από τον κανόνα δεν ξεφεύγει ούτε το πλωτό φωτοβολταϊκό πάρκο που η ΤΕΡΝΑ θα κατασκευάσει στην τεχνητή λίμνη Πουρναρίου Άρτας. Το έργο αυτή την περίοδο είναι σε δημόσια διαβούλευση, όμως κάτοικοι και φορείς της περιοχή αντιδρούν ισχυριζόμενοι ότι ο σταθμός θα... βλάψει το οικοσύστημα και τις αναπτυξιακές προοπτικές της ως φυσιολατρικού - τουριστικού προορισμού! Εν τω μεταξύ, ο συγκεκριμένος ταμιευτήρας δημιουργήθηκε από υδροηλεκτρικό φράγμα και μόνο το 5,6% της συνολικής επιφάνειας θα καλυφθεί από φωτοβολταϊκά που θα παράγουν καθαρή ενέργεια! Πού είναι το πρόβλημα, πραγματικά δε μπορούμε να το αντιληφθούμε...

Κ.Α.
Στην Προεδρική Φρουρά!
 Μία γιορτινή μέρα ήταν η 17η Ιανουαρίου για την πόλη μας αλλά και την Προεδρική Φρουρά, καθώς ο Νεομάρτυρας Άγιος Γεώργιος ο Φουστανελάς δεν είναι προστάτης μόνο των Ιωαννίνων αλλά και του επίλεκτου αυτού στρατιωτικού σώματος! Μάλιστα, ανήμερα της εορτής, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μετέβη στην Φρουρά για να παραστεί στην τελετή εορτασμού του Αγίου, ενώ παραβρέθηκε και σε εκδήλωση για την αποδοχή της δωρεάς Ευζωνικής Στολής του 1900.
Ν.Γ.
Η υποχρεωτικότητα…
 Έπρεπε να επιβάλει η κυβέρνηση τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και δεν ήξεραν τι πρέπει να κάνουν όσοι έρχονται σε καθημερινή επικοινωνία με άλλους πολίτες; Δηλαδή για τους γιατρούς και λοιπό προσωπικό των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και του ΕΚΑΒ, τους αστυνομικούς, τους υπαλλήλους που εμβολιάζουν τους συμπολίτες μας, τους υπαλλήλους που έρχονται σε επικοινωνία με τον πληθυσμό της χώρας μας σε οποιαδήποτε υπηρεσία και αν υπηρετούν αλλά και τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων! Η ευθύνη είναι ατομική και όταν αυτή δεν υπάρχει τότε παίρνει θέση το κράτος… Όσο για τον Τζόκοβιτς, αυτός είχε δικαίωμα να βάζει σε κίνδυνο τόσους πολίτες με τους οποίους ήρθε σε επικοινωνία;
Θ.

Η δύναμη της συνήθειας...
 Στην κυριακάτικη αναμέτρηση του πρωταθλήματος ανάμεσα σε ΠΑΣ Γιάννινα και Ατρόμητο αγωνίστηκαν δύο παλιοί γνώριμοι στην ομάδα του Περιστερίου, ο Γιαννιώτης Χάρης Χαρίσης και ο Αλέξανδρος Καρτάλης. Στα αξιοσημείωτα, το γεγονός πώς τη στιγμή που αποχώρησε από το παιχνίδι ο Καρτάλης για να μπει στο ματς ο Χαρίσης, αμφότεροι απέσπασαν το χειροκρότημα από την κερκίδα, ενώ ο Καρτάλης μπερδεύτηκε και έκανε κίνηση να πάει στον πάγκο του ΠΑΣ για να κάτσει και όχι του Ατρόμητου! Μόλις κατάλαβε το λάθος του χαμογέλασε και κατευθύνθηκε στον πάγκο της ομάδας του. Αυτά συμβαίνουν όταν υπάρχει σε κάποιον η δύναμη της συνήθειας!
Ν.Γ.

Η μόνη λύση…
 Αν δεν… αποχωρήσουν τα κόμματα από τα ΑΕΙ λύση στα αλά ελληνικά προβλήματα δεν θα προκύψουν! Δεν μπορεί οι φοιτητές να λειτουργούν ως εκπρόσωποι κομμάτων και να στήνουν κομματικά «παραμάγαζα» μέσα στα ΑΕΙ δημιουργώντας και αντιπαλότητες μεταξύ τους. Μπορούν εκτός των σχολών τους και να έχουν συμμετοχή στις κομματικές διεργασίες, ακόμη και να βάζουν υποψηφιότητα στα κόμματα που επιλέγουν. Αν δεν ασχοληθούν αποκλειστικά με τις σπουδές τους και με τη διεκδίκηση καλύτερης ποιότητας παιδείας, ποτέ δεν θα λειτουργήσουν συλλογικά μέσα στα ΑΕΙ! Έτσι εξηγείται και η αποχή στις εσωτερικές εκλογές και θα εξακολουθεί να είναι μεγάλη και οι υποψηφιότητες θα είναι ισχνές όσο παρεμβαίνουν τα κόμματα… Τίποτε καλό δεν προέκυψε με αυτές τις λογικές.
ΜΑΤ

Σοβαρός αντίλογος…
Πάνε οι εποχές που έπαιζε το ντέφι ο Τσίπρας και όλοι χόρευαν… Τώρα υπάρχει σοβαρός αντίλογος μέσα στο κόμμα από στελέχη που γνωρίζουν τι σημαίνει διακυβέρνηση μιας χώρας παρατημένης. Εξάλλου, στην μετά Κυριάκο εποχή ο λαός θα έχει περισσότερες και συγκεκριμένες απαιτήσεις από την κυβέρνησή του… Ας μάθουν να δουλεύουν όσοι θέλουν να μας εκπροσωπούν στη Βουλή γιατί «το κατόπιν ενεργειών μου» πάει… πέθανε! Πολλή δουλειά λοιπόν και συγκεκριμένοι στόχοι. Και προ πάντων συγκεκριμένο σχέδιο με αρχή μέση και τέλος. Οι πρακτικές του «βλέποντας και κάνοντας» έχουν πεθάνει με το που εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το επιτελείο του αποτελείται από ειδικούς στον τομέα που δραστηριοποιούνται. Αν η παρουσία του χάλασε το βόλεμα κάποιων, τότε…

Δεν ζηλεύει κανένας!
 Πετροβολούν τις καρυδιές που έχουν καρύδια! Έτσι γίνεται και με τα πιο ικανά στελέχη της κυβέρνησης, αρχής γενομένης από τον πρωθυπουργό! Καθένας με μειωμένες ικανότητες βάζει εναντίον τους με κάθε ευκαιρία… Το τι λένε δεν μολογιέται. Και σε κάθε επιτυχία τους η πίκρα που βγάζουν στελέχη της αντιπολίτευσης πρώτα γυρίζει επάνω τους και δηλητηριάζει εκείνους… Ευτυχώς που υπάρχουν στην αντιπολίτευση και σοβαροί και υπεύθυνοι πολιτικοί αλλιώς θα πήγαιναν όλοι τους χαμένοι και για πάντα. Υπάρχει ακόμη ελπίδα να επανακάμψουν αν αλλάξουν τον επικεφαλής και κάποιους από παρακάτω… Εξάλλου, δεν είναι και λίγοι εκείνοι που αποχώρησαν μετά το φιάσκο του δημοψηφίσματος. Βλέπεις, υπήρχαν και στελέχη που σέβονται και τις ιδέες και τη διαδρομή τους.

Τους ευχαριστούμε!
 Για πρώτη φορά οι αντιδράσεις των Συριζαίων ωφέλησαν την Ελλάδα! Απέσυραν τότε τον Αποστολάκη και ο πρωθυπουργός επέλεξε τον καλύτερο για να του αναθέσει αυτά τα καθήκοντα. Ακούμε ότι ο Χρήστος Στυλιανίδης είναι εξπέρ στη διαχείριση κρίσεων… Θα προσφέρει τις εμπειρίες του σε ένα τομέα που θα γίνεται όλο και πιο απαιτητικός. Τώρα, αν είναι Κύπριος και όχι Έλληνας μόνο Συριζαίοι θα το ξεχώριζαν. Και άλλοι Κύπριοι έγιναν υπουργοί στην Ελλάδα και ανάμεσά τους ο πατέρας της Έλενας Ακρίτα που έγινε πυρ και μανία με τις αντιδράσεις. Αν χάσουν και τη δική της στήριξη, τότε κακό του κεφαλιού τους. Πάντως, όποιοι σέβονται τον εαυτό τους και την πορεία τους είναι πολύ δύσκολο να παραμείνουν σε έναν χώρο που δεν τους εκφράζει!

Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση…
Με πρωτοβουλία της Γαλλίας συναντήθηκαν οι εκπρόσωποι των χωρών που βρέχονται από τη Μεσόγειο με σκοπό να αποφασίσουν με ποια μέτρα θα καταφέρουν να δημιουργήσουν μια υποδειγματική θάλασσα! Οι δράσεις που προτάθηκαν για τη βιώσιμη ανάπτυξη της Μεσογείου είναι συγκεκριμένες και θα εφαρμοστούν από όλα τα κράτη -αν βέβαια πεισθούν να συνεργαστούν και όλοι οι λαοί! Ανάμεσα στα μέτρα είναι και η απαγόρευση της υπεραλίευσης που ξέρουμε το κόστος αυτής της παραβατικής συμπεριφοράς αλλά και ο τρόπος που θα γίνονται οι θαλάσσιες μεταφορές. Αν καταφέρουν με τις αποφάσεις που πήραν να συμβάλουν και στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής θα έχουμε κάνει σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση που γίνεται ο εφιάλτης μας.
Θεανώ Βλάχου