ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Με αναμεταδότες...
 Μία λύση που μπορεί να λύσει πολλά προβλήματα είναι αυτή την οποί προτείνει η ΠΕΔ Ηπείρου για τις «λευκές περιοχές». Ζητάει να επιτραπούν στους Δήμους οι δαπάνες για τη συντήρηση και εγκατάσταση αναμεταδοτών τηλεοπτικού σήματος στις απομακρυσμένες περιοχές που δεν διαθέτουν κάλυψη. Γιατί όχι; Και νωρίτερα έπρεπε να παρέμβει η ΠΕΔ για το συγκεκριμένο ζήτημα που έχει χρονίσει!
Κ.Α.

Μπέλλεϋ από Κοζάνη!

Από την Κοζάνη θα έρθει τελικά η μεταλλική γέφυρα μπέλλεϋ, η οποία θα τοποθετηθεί στον Μετσοβίτικο ποταμό, στα διοικητικά όρια της Μικρής Γότιστας και στη θέση της τσιμεντένιας που κατέρρευσε το περασμένο Σάββατο. Πρόκειται για μία κατασκευή μήκους αρκετών δεκάδων μέτρων. Για να δοθεί λύση στο πρόβλημα που προέκυψε κινητοποιήθηκε πολύς κόσμος από την Περιφέρεια και τον Αλέκο Καχριμάνη, με πρώτους και καλύτερους τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο, καθώς και υπηρεσίες όπως ο ΟΤΕ κλπ. Όσο για την παλιά γέφυρα, αυτή θα κατεδαφιστεί πλήρως. Μακάρι να προχωρήσει γρήγορα το έργο. Είναι σημαντικό για την περιοχή!

Κ.Α.
Τα βανδάλισαν!
 Κάποιους... ενόχλησαν τα δύο μεταλλικά εικονίσματα στην περιοχή του Μάτσικα, δίπλα στη λίμνη και τα βανδάλισαν (φωτό)! Συνηθισμένα τα βουνά απ’ τα χιόνια θα πει κανείς. Εδώ όμως πρόκειται για «σημάδια» που έχουν ένα νόημα, το οποίο έχει να κάνει συνήθως με τη σωτηρία ανθρώπων που κάποια στιγμή στο παρελθόν κινδύνεψαν. Άρα μπορεί να το χαρακτηρίσει κανείς και ιεροσυλία. Ας φροντίσει ο Δήμος για την επισκευή τους. Το κόστος είναι μηδαμινό. Δεν είναι ωραία η εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα!
Κ.Α.
Aν είχε την ευθύνη…
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο ευρωπαϊκό αντιπολιτευτικό κόμμα που εργαλειοποιεί την επιδημία! Αλλά και τι άλλο θα μπορούσε να κάνει; Στερείται εποικοδομητικών προτάσεων όταν ο «αντίπαλός του» και ξέρει τι πρέπει να γίνει, και βάσει σχεδίου βαδίζει και δεν φοβάται τη δουλειά… Σε όλους τους τομείς έχει ανοιχτές κεραίες, κάνει παρεμβάσεις βάσει σχεδίου, δεν φοβάται να κάνει διορθωτικές κινήσεις όταν κάτι στραβώνει και δουλεύουν ασταμάτητα προκειμένου να ελέγξουν όλες αυτές τις τόσο πολύπλοκες και ιδιαίτερα δύσκολες στη διαχείρισή τους καταστάσεις. Σκέψου και να είχε αυτή την ώρα ο κ. Τσίπρας και η παρέα του τόσες ευθύνες! Θα είχε πελαγώσει. Τώρα κάνει το νταή εκ του ασφαλούς.
ΜΑΤ

Χίλια κομμάτια…
 Μετά τη μεταπολίτευση και αφού ο λαός κάλεσε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή για να επαναφέρει τη Δημοκρατία στη χώρα μας δημιουργήθηκαν αρκετά κόμματα στον «προοδευτικό χώρο» όπως ΠΑΣΟΚ, ΕΔΑ, ΚΚΕ, ΚΚΕες, ΚΚΕεξ, ΚΚΕ-ΜΛ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, Λαφαζάνης, Κωνσταντοπούλου, κ.ά! Γιατί τέτοια διάσπαση; Τι διαφορετικό πρεσβεύουν και δεν καταφέρνουν να συσπειρωθούν όλοι; Δεν έχουν τίποτε κοινό που να τους ενώσει; Δεν καταφέρνουν να έχουν ενιαία πορεία επειδή θέλουν καθένας για τον εαυτό του από μία αρχηγική καρέκλα; Πάντως, μέχρι σήμερα δεν κατάφεραν να πείσουν μεγάλα ποσοστά εκτός από τη μία και μόνη θητεία του ΣΥΡΙΖΑ που κυβέρνησε με τα δεκανίκια υπερδεξιού κόμματος.
ΜΑΤ

Πήραν και δώρα!
 Επίσκεψη στα γραφεία της Δ.Ε.Ε.Π. Iωαννίνων πραγματοποίησε η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη συνοδευόμενη από τη Γιαννιώτισσα βουλευτή της Ν.Δ. Μαρία Κεφάλα και την Γ.Γ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χριστιάνα Καλογήρου. Στην Υφυπουργό η Πρόεδρος Λένα Σταμάτη και ο Τομεάρχης Τουρισμού Μίμης Ντόβας έθεσαν θέματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος στα Γιάννενα. Η Σ. Ζαχαράκη σημείωσε ότι η περιοχή των Ιωαννίνων διαθέτει όλα τα στοιχεία για να εξελίξει κάθε μορφή θεματικού τουρισμού, με ισχυρό πολιτιστικό αποτύπωμα, γαστρονομία και ιστορία. Πάντως, οι κ.κ. Ζαχαράκη και Καλογήρου δεν έφυγαν με άδεια χέρια! Έλαβαν και οι δυο από την Πρόεδρο της ΔΕΕΠ ως δώρο τοπικά παραδοσιακά γλυκά, ενώ ο Μ. Ντόβας έκανε και προσωπικό δώρο στη Σ. Ζαχαράκη. Φιλοξενία πάνω απ’ όλα!
Ν.Γ.

Επιτέλους αξιοκρατία!
 Έδωσαν μαθήματα τα μέλη του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές! Έκριναν αξιοκρατικά τους υποψηφίους και επέλεξαν εκείνον που θεώρησαν καλύτερο, αν και υπάρχουν αμφιβολίες για την τρίτη θέση που έδωσαν στον Ανδρέα Λοβέρδο, που κατά γενική ομολογία είναι ένας ικανότατος πολιτικός, ιδιαίτερα οργανωτικός και εργατικός, άριστος συνταγματολόγος και δεν είναι ανεπάγγελτος! Έφεραν στη δεύτερη θέση τον «απόγονο» αφού δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν τις συναισθηματικές αγκυλώσεις που τους κρατάνε στο παρελθόν… Ευτυχώς για τον πολιτικό τους χώρο τη δεύτερη Κυριακή ξεπέρασαν τους συναισθηματισμούς και ψήφισαν αξιοκρατικά παρά τις τόσες κοτσάνες που εξέφρασε ο ΓΑΠ σε όλα τα ΜΜΕ αποφεύγοντας όμως μία κοινή εμφάνιση!

Υπάρχει ελπίδα…
 Με την δραστηριοποίηση του ΚΙΝΑΛ, ή όπως αλλιώς το ονομάσουν, μπορούν να ελπίζουν και αυτοί και εμείς ότι αν το αναδιοργανώσουν πάνω σε συγκεκριμένες αρχές, θέσεις και προτάσεις θα προσφέρουν ουσιαστικές υπηρεσίες στον τόπο μας παρακάμπτοντας την αξιωματική αντιπολίτευση που τίποτε θετικό δεν προσφέρει. Αυτή μόνο άρνηση βγάζει επενδύοντας ακόμη και στην πανδημία την οποία δεν χρησιμοποίησε καμία άλλη αντιπολίτευση ευρωπαϊκού κράτους. Πρωτοπόροι και εδώ οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ! Και ήδη διαφάνηκε η διαφορά ανάμεσα στο ΚΙΝΑΛ και το ΣΥΡΙΖΑ που δεν εμφανίστηκε στη βουλή με καμία συγκεκριμένη πρόταση επάνω στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Μόνο γκρίνια, άρνηση και μεγάλη προσπάθεια να συκοφαντήσουν τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Στη μαύρη λίστα!
 Το βλέπαμε ότι δεν ταίριαζε στο κλίμα Τσίπρα - Πολάκη ο Ανδρέας Ξανθός! Κανένας σοβαρός και σκεπτόμενος πολιτικός δεν θα ξεχωρίσει μέσα σ’ αυτό το χώρο. Με το που εξέφρασε διαφορετική άποψη για τις κλίνες των VIP στα νοσοκομεία δέχθηκε τηλεφώνημα από τον «αρχηγό» να το πάρει πίσω… Και άλλη φορά όταν υπερασπίστηκε την προσωπικότητα του Σωτήρη Τσιόδρα δημιούργησε εσωκομματικές αντιδράσεις. Τελικά πρωτοτύπησε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας αντιπολίτευση με την πανδημία. Μοναδικό φαινόμενο στην Ευρώπη… Με τι άλλο να κάνει αντιπολίτευση; Μήπως έχει μελετημένες θέσεις γι’ αυτά που πρέπει να γίνουν στον τόπο για να βγούμε και εμείς στο ξέφωτο; Αχ αυτός ο Κυριάκος! Έγινε ο εφιάλτης του… Τόσοι σχεδιασμοί, τόση δουλειά και μέσα στην πανδημία!

Καταψήφισαν…

 Αν δεν είναι κατάντημα, τότε τι είναι; Καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και την τροπολογία για τους αρνητές γονείς που επιλέγουν να μη στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο παρά να τους φορέσουν μάσκα και να κάνουν τα αναγκαία TEST! Έλα όμως που η εκπαίδευση είναι υποχρεωτική και ευθύνονται οι γονείς αν τα παιδιά δεν φοιτούν σε κάποιο σχολείο. Κάποτε υποχρεωτικό ήταν μόνο το Δημοτικό Σχολείο. Αργότερα προστέθηκε και το γυμνάσιο… Το να μένουν τα παιδιά στο σπίτι ή να εργάζονται από τα δώδεκα χρόνια τους κρίθηκε απαράδεκτο. Και τώρα τι γίνεται; Τα χιλιάδες παιδιά που φοιτούν μέσα στην πανδημία στα σχολεία κακώς το κάνουν; Αυτά δεν τα αγαπούν οι γονείς τους; Τα έχουν για πέταμα; Είναι καλύτερα να μένουν τα παιδιά σπίτι;
Θεανώ Βλάχου