ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Υστερούμε απελπιστικά…
Τι συμβαίνει στο δημοτικό συμβούλιο; Τους ενδιαφέρει μόνο το πώς θα ακυρώσουν τις αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής; Τι ακριβώς κάνουν στο Δημοτικό συμβούλιο; Στα θέματα καθαριότητας υστερούμε απελπιστικά! Μέρες κοσμούν τα απορρίμματα τις γειτονιές μας! Δεν τα βλέπει κανένας; Τώρα που τα φύλλα πέφτουν και σαπίζουν με τις βροχές καταλήγουν στα φρεάτια των ομβρίων και ξέρουμε τι γίνεται από εκεί και πέρα… Πώς λειτουργεί η υπηρεσία του πρασίνου; Κλαδέματα δένδρων βρίσκονται όλο το καλοκαίρι έξω από το πάρκο της Αγίας Τριάδας και κανένας δεν τα μάζεψε! Υπάρχουν ειδικά μηχανήματα περισυλλογής φύλλων που κρατάνε καθαρές τις πόλεις και λίπασμα ετοιμάζουν… Είναι τόσο δύσκολο να το προμηθευτούμε και εμείς; Στα θέματα αγωγής και συνεργασίας Δήμου και Δημοτών υπάρχει κάποια σκέψη; Στο Δημοτικό Συμβούλιο οι ευθύνες είναι συλλογικές… Από λόγια χορτάσαμε!
ΜΑΤ
Άχρηστα πτυχία!
Είναι να απορεί κανείς με τη λογική που διακατέχει το ΣΥΡΙΖΑ. Μετά τις σωρηδόν πανεπιστημιακές σχολές, για αρκετές εκ των οποίων οι απόφοιτοί τους δεν έχουν καμία επαγγελματική προοπτική, τώρα θέλει να γίνει το ίδιο και με τα δημόσια ΙΕΚ, να υπάρχουν δηλαδή ειδικότητες, που δεν θα έχουν σχέση με επαγγέλματα που χρειάζεται η «αγορά», τουτέστιν η κοινωνία. Και μετά θα καταγγέλλουμε την κακή (όποια κι αν είναι αυτή...) κυβέρνηση που δεν δημιουργεί θέσεις εργασίας.
Ν.

Και φέτος εκπομπές!
Συνεχίζεται φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η ραδιοφωνική εκπομπή της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων «Εκκλησία και Κοινωνία» στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων, στους 98,7 των fm και διαδικτυακά στην ιστοσελίδα του ραδιοφώνου. Η εκπομπή μεταδίδεται ζωντανά κάθε Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι και σε επανάληψη κάθε Κυριακή πρωί στις 11. Στο μικρόφωνο αύριο του ραδιοφώνου θα βρεθεί ο Αρχιμανδρίτης του Οικ. Θρόνου και πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης π. Θωμάς Ανδρέου. Ο ίδιος εξάλλου διατηρεί και blog «ιερατικοί στοχασμοί», μέσα από το οποίο προβάλλονται ενδιαφέροντα θέματα και μοιράζεται σκέψεις, απόψεις με τον κόσμο!

Ν.Γ.

Να φύγουν εκτός…
Άντε να δούμε πότε επιτέλους θα κατασκευαστεί το νέο κατάστημα κράτησης των Ιωαννίνων ώστε να μετακινηθούν οι φυλακές εκτός αστικού ιστού που είναι σήμερα. Διαβάζουμε ότι το συγκεκριμένο έργο εντάχθηκε στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας και ας ελπίσουμε πως αυτό είναι καλή εξέλιξη για να προχωρήσει η υλοποίησή του. Έτσι φαίνεται… Πάντως, έκταση υπάρχει και μάλιστα 100 ολόκληρα στρέμματα για τις νέες φυλακές στην Κόντσικα. Την έχει παραχωρήσει ο Δήμος Ιωαννιτών. Άρα, πρέπει το πράγμα να «τρέξει». Καιρός είναι…
Κ.Α.
Καθαρές οι τάφροι!

Έχει γίνει πολύ καλή δουλειά με τον καθαρισμό των τάφρων στο Λεκανοπέδιο φέτος, αν και πάντα η Περιφέρεια και η Πολιτική Προστασία μεριμνούν. Περνώντας κανείς, για παράδειγμα, από τον παραλίμνιο πεζόδρομο του Κατσικά διαπιστώνει ότι οι τάφροι στις τρεις γέφυρες κατά μήκος του έχουν καθαριστεί πλήρως από καλάμια, βάτα και χώματα (φωτό) και είναι πανέτοιμες να μαζέψουν τα νερά της βροχής και να τα οδηγήσουν στη λίμνη χωρίς… παρατράγουδα! Δεν χρειάζεται να πούμε τι κινδύνους κρύβουν τα ρέματα, οι χείμαρροι, τα ρυάκια και οι τάφροι που έχουν φράξει από φυτά και φερτά υλικά. Μερικές ημέρες δυνατών βροχοπτώσεων αρκούν για να γίνει μεγάλο κακό!
Κ.Α.
* * *
Ούτε αυτό το κατάλαβε…
Τελικά ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να αντιληφθεί ότι είναι εθνική υπόθεση ό,τι αφορά στην πανδημία; Πότε τελικά θα αφυπνιστεί αυτός ο άνθρωπος για να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων; Όλα ίσιωμα τα βλέπει; Σε μια περίοδο παγκόσμιας κρίσης, τόσο σε υγειονομικά θέματα, όσο και στα θέματα της οικονομίας, είναι μειονέκτημα στην οποιαδήποτε χώρα να έχει ανεπαρκή και κατώτερη των περιστάσεων αντιπολίτευση… Γιατί όταν ακούς τον αρχηγό της να λέει άρες μάρες κουκουνάρες αντιλαμβάνεσαι ότι είναι ανίκανος και απρόθυμος να οργανώσει ρεαλιστικό δημόσιο λόγο, επειδή αδυνατεί να εκφράσει γόνιμες προτάσεις. Τα γνωστά κλισέ και οι ανακρίβειες είναι ξεπερασμένα αλλά και η διασπορά ψευδών ειδήσεων λειτουργούν τελικά σε βάρος του όταν αποκαλύπτονται….

Μεγάλη η ευθύνη του!
Όταν αποκαλύπτονται οι ψευδείς αναφορές του, τότε δεν σκιάζεται μόνο η δική του προσωπικότητα αλλά η μπόρα παίρνει και ολόκληρη την παράταξή του που τον τίμησε με την εμπιστοσύνη των στελεχών της… Μετά τις δηλώσεις του για την υποτιθέμενη κατάσταση σε κάποιο νοσοκομείο, το οποίο δεν επισκέφθηκε, η πρόσκληση του Υπουργού Υγείας να το επισκεφθούν μαζί και να κάνουν κοινές δηλώσεις θα τον έφερε σε δύσκολη θέση… Πάντως δεν απάντησε! Τι να πει; Φαντάζομαι σε πόσο δύσκολη θέση θα έρχονται εκείνοι που για μεγάλο διάστημα, ενώ συμμετέχουν στα όργανα του κόμματος δεν βγάζουν προς τα έξω τις ανησυχίες τους… Και εκεί μέσα υπάρχουν ικανότατα και συνεπή στελέχη που σίγουρα θα ήθελαν καλύτερη ποιότητα αντιπολίτευσης… Αλλά πού να τη βρουν…

Πού να τη βρούμε;
Μέσα στις φουρτούνες που περνάμε η συμμετοχή των κοινοβουλευτικών κομμάτων σε μια ειλικρινή και εποικοδομητική δημόσια συζήτηση, μπορεί και να βοηθούσε στη συλλογική αντιμετώπιση της μεγάλης κρίσης που περνάμε και εμείς όπως και οι άλλοι λαοί… Αλλά οι εν Ελλάδι κομματικοί σχηματισμοί είναι ιδιαίτερα «πρωτότυποι» και στο μόνο που συμφωνούν είναι τα οικονομικά τους συμφέροντα για τα οποία καμία πτέρυγα της Βουλής δεν εξέφρασε την οποιαδήποτε ένσταση… Περίεργο δεν είναι; Ούτε το ΜΕΡΑ 25, ούτε το ΚΚΕ που για όλα έχουν άποψη σ’ αυτά τα θέματα τηρούν σιγήν ιχθύος. ΚΡΙΜΑ! Και όταν πρέπει να παρθούν πολύ σοβαρές αποφάσεις στη Βουλή εκείνοι για να μην εκτεθούν απλά αποχωρούν ή δηλώνουν «ΠΑΡΩΝ» χωρίς να συμμετέχουν στις ψηφοφορίες…. Πολύ βολικό..

Είναι όλα τόσο δύσκολα…
Η κυβέρνηση που κλήθηκε να διαχειριστεί αυτό το πρωτόγνωρο υγειονομικό φαινόμενο είναι φυσικό να προσαρμόζει τους σχεδιασμούς της, ανάλογα με τις συνθήκες που διαρκώς μεταβάλλονται… Τίποτε δεν παραμένει σταθερό! Και δεν θα μπορούσε να έχει γνώση τέτοιων θεμάτων αν δεν φρόντιζε να ζητήσει τη γνώμη ειδικών σ’ αυτά τα θέματα. Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων είναι στήριγμα για τον πρωθυπουργό που καλείται να αποφασίζει κάθε φορά για τα μέτρα που πρέπει να επιβάλει… Ακούει τις απόψεις τους αλλά εκείνος έχει τη μεγάλη ευθύνη των τελικών αποφάσεων, προκειμένου οι συνέπειες να είναι λιγότερο καταστροφικές. Οι γιατροί θα εκφράσουν τη γνώμη τους… Εκείνος που θα πάρει τις αποφάσεις και θα λουστεί τα πικρά σχόλια της αντιπολίτευσης είναι ο πρωθυπουργός.
Θεανώ Βλάχου