ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Λεφτά για προβολή...
 Εκτός από την πρόσφατη επίσκεψη του Μωυσή Ελισάφ και γιαννιώτικου κλιμακίου στην Κύπρο, ο Δήμος ενέκρινε ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, της τάξης των 18.600 ευρώ για τουριστική προβολή της πόλης μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα, το έργο δόθηκε με απευθείας ανάθεση σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου! Να που λεφτά υπάρχουν τελικά, μόνο που είναι για συγκεκριμένα πράγματα. Για άλλες πάλι ανάγκες, όπως για να κλείσει καμία λακκούβα σε δρόμο, να επισκευαστεί ένα πεζοδρόμιο ή να κλαδευτεί το πράσινο, λεφτά συνήθως δεν υπάρχουν! Όμως, για να αξίζει να προβάλλεις κάτι τουριστικά πρέπει να το έχεις περιποιηθεί κατάλληλα πρώτα!
Κ.Α.

Εντυπωσιακός κόμβος!

Ο κόμβος αυτός δεν είναι κάπου στην Αμερική ή στο εξωτερικό. Όχι... Είναι στην Πλαταριά, στο δρόμο προς Σύβοτα και κατασκευάστηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου. Το καλό να λέγεται και να αναγνωρίζεται. Βέβαια, έχουν πολλά να γίνουν ακόμη στο δρόμο από Πλαταριά προς τα Σύβοτα, τα οποία είναι κορυφαίος τουριστικός προορισμός για την περιοχή μας, ωστόσο ό,τι κατασκευάζεται είναι θετική εξέλιξη.

Η.Μ.
Και ταυτότητα!
 Στα ύψη έχει φτάσει ο αριθμός των κρουσμάτων στον Νομό Ιωαννίνων και χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να ελεγχθεί και να μη ξεφύγει η κατάσταση. Το αδιαχώρητο γίνεται στα νυχτερινά κέντρα όπου λόγω καιρού οι πελάτες συνωστίζονται πλέον σε κλειστούς χώρους. Προς τιμήν τους, υπάρχουν κέντρα διασκέδασης που εκτός από πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ζητούν και κάποιο έγγραφο ταυτοποίησης. Και είναι λογικό αυτό γιατί μπορεί εύκολα κάποιος ανεμβολίαστος να πάρει ένα πιστοποιητικό τρίτου προσώπου, να το επιδείξει στους υπεύθυνους ενός μαγαζιού και να μπει μέσα. Ας ελπίσουμε αυτό να γίνει κανόνας σε όλα τα καταστήματα εστίασης και όχι μόνο! Εξάλλου, τα πρόστιμα για ελλιπείς ελέγχους είναι βαριά!
Ν.Γ.
Η επιλογή δική σου…
 Ή εμβολιάζεσαι ή κάνεις test κάθε φορά που έχεις ανάγκη να πας σε μια υπηρεσία, σε μια τράπεζα, να πας στη δουλειά σου, να πας στο σχολείο σου, να ομαλοποιήσεις τη ζωή σου… Αυτά τα μέτρα παίρνονται στην Ελλάδα για να προστατέψουν τον πληθυσμό αλλά και να προλάβουν τα χειρότερα στο ΕΣΥ! Και όποιος δεν συνεργαστεί, ας απολαύσει τη μοναξιά σε μια κλίνη νοσοκομείου ή ας υποστεί τη βάσανο της διασωλήνωσης… Και όποιος τα γευτεί όλα, εκεί είναι και το τοπικό νεκροταφείο για να… ξεκουραστεί και να μη ξανακούσει για μέτρα και εμβόλια!
ΜΑΤ

Πλήρης ασυνεννοησία…
Εκπροσώπους των λαϊκών αγορών κάλεσε ο κ. Τσίπρας για να τους συμπαρασταθεί για το κακό που τους βρήκε! Δεν ξέρω πώς ερμήνευσε την είδηση του υπουργείου που ακολούθησε και που μας ενημέρωνε ότι το 99% των προτάσεων των ενδιαφερομένων στον διάλογο που προηγήθηκε έγιναν αποδεκτές από το υπουργείο… Άντε τώρα να βγάλεις άκρη και να καταλάβεις τι λέει ο ένας και πώς ενεργεί ο άλλος. Ας πάει μια μέρα ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την Αρτινιά βουλευτίνα για να ψωνίσουν σε μια λαϊκή αγορά μήπως και καταλάβουν τι γίνεται στην πραγματικότητα και να μη συμπράττουν στην παραπληροφόρηση…
Θ.

Γιορτινό Λούνα παρκ!

 Λούνα παρκ θα λειτουργήσει στα Γιάννενα την περίοδο των γιορτών και συγκεκριμένα από τα τέλη Νοεμβρίου και μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου, εκεί μετά τα Φώτα. Το σχετικό αίτημα ενέκρινε ομόφωνα η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου. Το Λούνα παρκ, που θα περιλαμβάνει Carrousel και τρενάκι, θα στηθεί στην Κεντρική Πλατεία δίπλα από το σιντριβάνι, όπως αποφάσισε η Επιτροπή, καθώς ο υπόλοιπος χώρος θα χρησιμοποιηθεί για τον γιορτινό στολισμό του Δήμου. Για να δούμε τι θα δούμε...

Κ.Α.

Σταύρωσον αυτόν!
 Αν δείξουμε εμπιστοσύνη στην εν Ελλάδι αντιπολίτευση θα πρέπει να κλαίμε για το κακό που μας βρήκε επιλέγοντας ως πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη! Για όλα αυτός φταίει… Τίποτε καλό δεν κάνει! Τόσο στις εντός Ελλάδας κινήσεις του όσο και στις συναντήσεις του στο εξωτερικό μόνο λάθη κάνει. Ακόμη και για όλα τα δύσκολα που θα έρθουν, καθώς ο Χειμώνας θα προχωράει, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα ευθύνεται… Και επειδή για όλα έχουν γνώμη, δεν μας λένε τι περισσότερο πρέπει να κάνουμε πέρα από το να εμβολιαστούμε όλοι; Εκτός κι αν κατέληξαν μετά από σύσκεψη «υψηλού επιπέδου» ότι η επιτροπή των 33 επιστημόνων που επέλεξε η κυβέρνηση δεν ξέρουν τι τους γίνεται και τον παραπληροφορούν, γι’ αυτό και η αντιπολίτευση κρατάει αποστάσεις και δεν συναινεί.

Ολιγομελής επιτροπή…
 Αν μπορούν να γίνουν όλα καλύτερα με μια μικρή επιτροπή επιστημόνων, με την προϋπόθεση να την εγκρίνει ο κ. Τσίπρας τότε αυτό να κάνουμε απαλλάσσοντας τους 33 από τις ευθύνες που τους φορτώσαμε. Τι λέει ο Ανδρέας Ξανθός; Αυτός εκφράζεται πάντα με αντικειμενικότητα… Και δεν ξεχνάμε πώς όταν κάποιοι ανεγκέφαλοι επιτέθηκαν στον διακεκριμένο επιστήμονα Σωτήρη Τσιόδρα εκείνος δήλωσε ότι «και εμείς τον κ. Τσιόδρα θα επιλέγαμε…». Όσο για την αύξηση των κρουσμάτων στη Γερμανία, ας συμβουλέψουν και τη Μέρκελ τι να κάνει πριν εκείνη πάρει αποφάσεις για αυστηρούς περιορισμούς στους μη εμβολιασμένους… Και εκείνη, μετά τον Έλληνα πρωθυπουργό κινητοποιείται και βαδίζει στα δικά του βήματα.

Μεγάλη έκπληξη…
Έκπληκτοι οι Έλληνες παρακολούθησαν τη συνέντευξη του πρωθυπουργού σε δύο δημοσιογράφους του MEGA. Απλός άνθρωπος, γνώστης όλων των καταστάσεων, με συγκεκριμένη θέση και άποψη για κάθε πρόβλημα… Απαντούσε με ειλικρίνεια και έδειχνε να ξέρει προς τα πού πρέπει να πάμε και πώς θα γίνουν σήμερα και αύριο όλα καλύτερα… Γνωρίζει πολύ καλά όσα σχεδιάζουν για σήμερα και για αύριο και πώς θα εφαρμοστεί το μεταρρυθμιστικό τους έργο συμπεριλαμβάνοντας στις αποφάσεις του και τα πρόσθετα τεράστια προβλήματα που προκαλεί η πανδημία. Ξέρετε άλλον αρχηγό που να μπορεί να έχει όλα αυτά τα δύσκολα υπό έλεγχο; Οι απλοί διαχειριστές της καθημερινότητας που προηγήθηκαν απλά τον ζηλεύουν και βγάζουν την εμπάθειά τους…

Δεν πάμε πουθενά!
 Και χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο με αρχή, μέση και τέλος δεν πάμε πουθενά! Οι προχειρότητες και τα ανούσια συνθήματα δεν μας πάνε παραπέρα… Αρκετά ανεχθήκαμε τις εν Ελλάδι δυσλειτουργίες. Είναι η πρώτη φορά που μιλάει ένας πρωθυπουργός για σχέδιο που ξετυλίγεται βήμα - βήμα, παρά τα μεγάλα εμπόδια που βρίσκονται στο δρόμο του και παρά την ανούσια αντιπολίτευση που του ασκούν όσοι δεν έκαναν ποτέ τίποτε σημαντικό στην πορεία τους. Και αν καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που μας προκαλεί η επιδημία, τότε θα ομαλοποιηθούν καταστάσεις και όλα θα πάνε καλύτερα… Αν αυτή η κυβέρνηση που ξέρει τι πρέπει να γίνει δεν καταφέρει να ολοκληρώσει το πρόγραμμά της τότε θα ξαναμπούμε στο «κενό» που διαχρονικά δεν μας πρόσφερε τίποτε σημαντικό…
Θεανώ Βλάχου