ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Γίνονται έλεγχοι;
 Να ενεργοποιηθούν οι υπηρεσίες, να ενεργοποιηθεί και η Αυτοδιοίκηση για την εφαρμογή των μέτρων για τον κορωνοϊό, αλλά και για την αύξηση των εμβολιασμών. Αλλά μήπως πρέπει η Εθνική Αρχή Διαφάνειας να ξεκινήσει τους ελέγχους πρώτα από τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τις Περιφέρειες, τους Δήμους κλπ. για να διαπιστώσει κατά πόσο τηρείται η υποχρέωση για τον έλεγχο των πιστοποιητικών και την προσκόμιση rapid test; Γιατί μάλλον γρήγορα ατόνησε και αυτό το μέτρο.
Α.

Ενισχύονται οι δομές!

 Ότι υπάρχει μία υποστελέχωση στις δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου είναι γνωστό. Και η έλλειψη προσωπικού συνεπάγεται εμπόδια στη δουλειά που αυτές καλούνται να φέρουν σε πέρας. Από αυτή την άποψη είναι σημαντικό το γεγονός ότι προχθές ορκίστηκαν πέντε νέοι μόνιμοι υπάλληλοι του Κέντρου (φωτό), ενώ, όπως έκανε γνωστό σε ανάρτησή της η Πρόεδρός του Μαρία Τσολάκη το επόμενο διάστημα θα προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ άλλοι δέκα μόνιμοι εργαζόμενοι διάφορων ειδικοτήτων. Καλά νέα αυτά, ειδικά για τους συμπολίτες μας που δέχονται τις πολύτιμες υπηρεσίες του ΚΚΠΠΗ.

Κ.Α.
Εντυπωσιάστηκαν...
 Ριζικές αλλαγές προς το καλύτερο έχουν γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα στον Ναό Αγίων Αναργύρων που βρίσκεται στην Ακρόπολη του Ιτς Καλέ. Εργασίες ανακαίνισης στο εσωτερικό και εξωτερικό του Ναού πάντα με το μεράκι και την αφοσίωση του εφημέριου και των εκκλησιαστικών επιτρόπων. Η εκκλησία εόρταζε την 1η Νοεμβρίου και την προηγούμενη μέρα τελέστηκε εσπερινός από τον Μητροπολίτη Μάξιμο, ενώ ανήμερα έγιναν Όρθρος, Θεία Λειτουργία και το απόγευμα παράκληση. Οι πιστοί έμειναν ικανοποιημένοι από την εικόνα, ενώ υπήρχε αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας από τον ιό σε όλες τις ακολουθίες!
Ν.Γ.
Ως πότε;
 Ως πότε οι κληρονόμοι του Ανδρέα θα νομίζουν ότι έχουν κληρονομικό δικαίωμα το σύνθημα για «Αλλαγή»; Όσο για τον ΓΑΠ, που κάθε φορά που εμφανίζεται μας ξυπνάει δυσάρεστες μνήμες από το μήνυμα που μας έστειλε με φόντο το Καστελόριζο, συνδέοντας το πανέμορφο νησί με το ΔΝΤ, δεν μας εξήγησε εκείνο το «κόμμα» που ίδρυσε τι το έκανε; Ως συνεργαζόμενος εντάχθηκε στο ΚΙΝΑΛ! Τελικά το κατήργησε ή κατεβαίνει ως υποψήφιος για το ΚΙΝΑΛ με συνθήματα του ΠΑΣΟΚ αλλά είναι αρχηγός και κάποιου κόμματος που δεν είχε καμία τύχη στη χώρα μας; Πολύ τα μπέρδεψε… Αλλά δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από τον συγκεκριμένο πολιτικό!
ΜΑΤ

Σπουδές αλά ελληνικά!
 Μετά την τετράωρη ομηρία του κοσμήτορα του Πολυτεχνείου Κρήτης η φοιτήτρια που έκανε δήλωση μας πάγωσε! «Γίνονται αυτά στα ελληνικά πανεπιστήμια», αποφάνθηκε! Αν οι νεοέλληνες και μάλιστα οι φοιτητές αυτά τα θεωρούν φυσικά τότε είμαστε άξιοι της τύχης μας… Ας έκαναν τέτοιες ενέργειες στα πανεπιστήμια της Κύπρου ή άλλης ευρωπαϊκής χώρας και θα αποβάλλονταν δια παντός από τη σχολή τους. Κάποτε στη Βουλγαρία Έλληνας φοιτητής σήκωσε πανό μέσα στο πανεπιστήμιο όπου σπούδαζε και τον έδιωξαν από τη χώρα τους. Όσο για τα πανό, τις αφίσες και τις κάθε είδους μουντζούρες στους τοίχους των ΑΕΙ, όλα αυτά δείχνουν τον πολιτισμό μας. Για να δούμε θα επέμβει ο εισαγγελέας όπως δήλωσε η Yπουργός ή κάποιοι προσπαθούν να… κουκουλώσουν το περιστατικό;
Θ.

Αγωνιστές εξ... Αθηνών!

«Παρατράγουδα» έγιναν στην Αθήνα την περασμένη Κυριακή στο μνημόσυνο για τον Κων. Κατσίφα, όταν αντιδίκησαν εκπρόσωποι βορειοηπειρωτικών συλλόγων για το ποιός θα μιλήσει. Είναι βέβαιο ότι κάποιοι από αυτούς δεν τολμούν ούτε τη λέξη «Βόρειος Ήπειρος» να αναφέρουν σε εκδήλωση εντός Αλβανίας. Στην Αθήνα όμως... ξεσπαθώνουν!

Ν.

Δυνατά καθαριστικά!
 Η «σκουριά» που κατάκατσε παντού λόγω του τρόπου που λειτουργούσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις θα χρειαστεί δυνατά καθαριστικά για να καθαρίσει! Κάθε υπουργός οφείλει σ’ αυτή τη μεταβατική κυβερνητική θητεία να ξεκαθαρίσει στον τομέα της ευθύνης του την κόπρο του Αυγεία. Καλείται να οργανώσει απ’ την αρχή όλες τις υπηρεσίες, να καταργήσει τη γραφειοκρατία για να λειτουργήσει και η ελληνική δημόσια διοίκηση πάνω σε νέες σύγχρονες βάσεις… Κι όσο αρρωστημένη κριτική κι αν δέχονται από την αντιπολίτευση, που δεν ξέρει τίποτε άλλο να κάνει, ας το παραβλέψουν και ας συνεχίσουν απερίσπαστοι. Το αποτέλεσμα θα τους δικαιώσει αφού θα διευκολύνει την καθημερινότητά μας και θα δούμε και εμείς καλύτερες μέρες…

Όλα απ’ την αρχή…

Το ότι χρειαζόταν και στη δική μας χώρα ένα γερό λίφτινγκ ήταν ολοφάνερο… Και δεν θα λυθούν τα προβλήματά μας μόνο αν αναδιοργανωθεί η Δημόσια Διοίκηση. Η οργανωτική αναμόρφωση θα πρέπει να προχωρήσει και στην τοπική και στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Εκείνο που δεν ξέρω είναι αν υπάρχει ανάγκη να λειτουργεί και η κρατική περιφερειακή διοίκηση. Γιατί όσο περισσότερες υπηρεσίες αναλαμβάνουν καθήκοντα τόσο μεγαλύτερη γραφειοκρατία ταλαιπωρεί τους εργαζόμενους αλλά και τους συναλλασσόμενους πολίτες με αυτές τις υπηρεσίες. Η συνυπευθυνότητα είναι σίγουρο ότι προκαλεί μεγαλύτερη γραφειοκρατία που καταλήγει στην ταλαιπωρία των πολιτών που αναγκάζονται να τρέχουν από υπηρεσία σε υπηρεσία για να λύσουν ένα πρόβλημά τους.

Μεγάλες καθυστερήσεις…
 Υπάρχουν υποθέσεις για τις οποίες θα πρέπει να ασχοληθούν και να αποφασίσουν ένα και δύο και ίσως και περισσότερα υπουργεία… Σκεφθείτε τις ταλαιπωρίες των πολιτών που βρίσκονται εν αναμονή περιμένοντας να βγουν όλες οι αποφάσεις. Και αν είναι κάτοικοι Αθηνών έχουν μεγαλύτερη ευχέρεια να τις παρακολουθήσουν. Αν όμως κατοικούν σε άλλες περιοχές, τότε τι να κάνουν; Τόσο γραφειοκρατικές πρακτικές δεν ξέρω αν ταλαιπωρούν τους πολίτες των άλλων ευρωπαϊκών χωρών ή αν έχουμε εμείς αυτή την πρωτοτυπία. Παλιότερα ακούγαμε για τις ταλαιπωρίες επενδυτών που ήθελαν να οργανώσουν κάποια επιχείρηση στην Ελλάδα και έπρεπε να περάσουν από σαράντα κύματα. Και δεν ήταν λίγες οι φορές που αναγκάζονταν να εγκαταλείψουν την προσπάθεια στη μέση και να αποχωρήσουν…

Πώς του ξέφυγε;
 Αναμόρφωσε την Ελλάδα ο κ. Τσίπρας με τη βοήθεια και του Πάνου Καμμένου… Τους ξέφυγαν όμως κάποιοι δείκτες και έτσι παρέδωσαν στην επόμενη κυβέρνηση μια αναχρονιστική και γραφειοκρατική δημόσια διοίκηση. Για το παράδειγμα της δυσλειτουργίας του ΕΦΚΑ έχουν και εκείνοι μεγάλη ευθύνη. Ο κ. Χατζηδάκης βάζει τα δυνατά του για να δώσει τουλάχιστον τις καθυστερημένες συντάξεις που τελούσαν για πολλά χρόνια εν αναμονή αφού οι φάκελοι ήταν πεταμένοι στα υπόγεια… Μιλάμε για μεγάλο ενδιαφέρον για τους εν αναμονή συνταξιούχους. Και να ήταν μόνο αυτό το πρόβλημα που άφησαν πίσω τους; Η λαλίστατη κ. Γεροβασίλη τι λέει για όλες τις καθυστερήσεις; Τους έπεσε πολλή δουλειά και δεν ήταν μαθημένοι; Πάντως εκείνη δεν στερήθηκε πόρους…
Θεανώ Βλάχου