ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Οι μισοί με μάσκα!
 Πλήθος κόσμου παρακολούθησε χθες την παρέλαση στα Γιάννενα (φωτό). Ωστόσο, παρά τις οδηγίες για χρήση μάσκας από όλους τους θεατές, αν παρατηρούσε κανείς, εύκολα διαπίστωνε ότι περίπου οι μισοί τη φορούσαν κανονικά. Οι υπόλοιποι είτε δε φορούσαν καθόλου, είτε είχαν τη μάσκα στο πιγούνι! Δικαιολογημένος λοιπόν ο εκνευρισμός του Αλέκου Καχριμάνη, ο οποίος είδε τι γινόταν! Όσο για το τι έγινε μετά την παρέλαση σε καφετέριες, ταβέρνες κλπ. ας το αφήσουμε καλύτερα. Μην απορούμε όμως αν από βδομάδα τα κρούσματα στην πόλη πάρουν για τα καλά την ανηφόρα!
Κ.Α.

Μικρά διαλείμματα…

Μπορεί το πρόγραμμα του Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα να είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο, λόγω του θεσμικού του ρόλου, ωστόσο συχνά επισκέπτεται και την εκλογική του περιφέρεια. Έτσι και το προηγούμενο διήμερο βρέθηκε στην περιοχή μας, με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, δίνοντας το «παρών» στις εκδηλώσεις που έγιναν σε Γιάννενα και Καλπάκι. Και φυσικά για μια ακόμη φορά είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με παλιούς φίλους και ψηφοφόρους του, για μια πιο χαλαρή κουβέντα, χωρίς να λείπει από το… μενού η πολιτική επικαιρότητα. Ο φωτογραφικός φακός… συνέλαβε τον Πρόεδρο της Βουλής, λίγο πριν αναχωρήσει για την Αθήνα να τα λέει με τους Γιαννιώτες δικηγόρους Χρήστο Σπανό και Άλκη Λιάτσο. Πάντως για τον Πρόεδρο της Βουλής, αυτά τα μικρά… διαλείμματα είναι που του δίνουν δύναμη!

Ε.
Προκλητική επίσκεψη…
 Επέλεξε την 28η Οκτωβρίου για να επισκεφθεί η Μέρκελ την Ελλάδα! Πρώτα πέρασε από την Τουρκία με την οποία είχε μεγάλες οικονομικές δοσοληψίες και συμφέροντα και μετά σκέφθηκε να περάσει και από την Ελλάδα… Και που ζήτησε συγνώμη για τις πιέσεις που μας επέβαλε στην οικονομική κρίση τι σημασία έχει; Απλά αποκάλυψε ότι εκείνη κουνούσε τα νήματα και δεν διαχειριζόταν την κρίση η Ε.Ε! Πάντα φρόντιζε να την «καπελώνει»! Και εδώ τι ήρθε να κάνει; Μήπως να μας επιστρέψει το κατοχικό δάνειο που άρπαξαν τότε, αφού κατέστρεψαν πρώτα την Ελλάδα ή αποφάσισε να μας δώσει τις πολεμικές αποζημιώσεις όπως έκανε σε άλλα κράτη… Τώρα είναι η ώρα να ακούσει από όλους μας το «GO HOME»!
Θ.

Πήρε το μήνυμα;
 Όσα ακούστηκαν στην κηδεία της Φώφης Γεννηματά δεν ξέρω αν αξιολογήθηκαν από τον αρχηγό και κάποια μέλη της αξιωματικής αντιπολίτευσης… Πάντως, η όψη τους έδειχνε προβληματισμό… Μακάρι να πήραν το μήνυμα και να αντιλήφθηκαν τι σημαίνει υπευθυνότητα στην πολιτική για να ξεκινήσει και για τη χώρα μας μία νέα εποχή δημιουργική με προτάσεις για το σήμερα και για το αύριο. Οι κοκορομαχίες, οι προσωπικές επιθέσεις, τα ιδεολογικά πάθη και οι στείρες αντιπαλότητες δεν έχουν θέση σε μια χώρα που χρειάζεται αναδιοργάνωση εκ βάθρων και που θα χρειαστεί συλλογική δουλειά και σήμερα και αύριο και στο απώτερο μέλλον…
ΜΑΤ

Λιγότερη ώρα...

 Αντιδράσεις προκαλεί στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων η απόφαση Πρυτανείας και διοίκησης της Φοιτητικής Λέσχης να μειώσουν τις ώρες που έχουν στη διάθεσή τους οι ανεμβολίαστοι φοιτητές για να τρώνε αλλά και να σταματήσει η παροχή φαγητού σε πακέτο. Συγκεκριμένα, οι ανεμβολίαστοι θα έχουν στη διάθεσή τους μία ώρα το μεσημέρι και άλλη μία το βράδυ για φαγητό στη Λέσχη, ενώ το αντίστοιχο διάστημα για τους εμβολιασμένους φοιτητές είναι από δυόμισι ώρες. Με αφορμή την απόφαση, η ΕΑΑΚ έκανε κινητοποίηση. Σε ανακοίνωσή της ζητάει να μην ισχύσει το μέτρο, υπενθυμίζοντας πως την ίδια στιγμή οι φοιτητές μετακινούνται σαν... σαρδέλες μέσα στα λεωφορεία, ενώ κάθονται ο ένας πάνω στον άλλο μέσα στις αίθουσες! Αυτά προς το παρόν...

Κ.Α.

Την ώρα της μάχης…
 Οι καιρικές συνθήκες θα μας εκπλήσσουν από δω και πέρα…. Κι ενώ τα προβλήματα θα εναλλάσσονται, το ένα μετά το άλλο, μη έχοντας η αντιπολίτευση τίποτε καλύτερο να προσφέρει καταλήγει σε μία και μόνη διαπίστωση: Για όλα φταίει ο Μητσοτάκης και το επιτελικό κράτος που τους κάθισε στο λαιμό … Αυτοί φταίνε για όλες τις παρανομίες από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους! Κι αντί να συνδράμουν τις προσπάθειες με όποιον τρόπο μπορούν στέκονται απαθείς και κατηγορούν τον πρωθυπουργό για όλα τα βάσανά μας. Τώρα, εδώ που τα λέμε και να το προγραμμάτιζε δεν θα μπορούσε να κάνει τόσο κακό στον τόπο και σ’ εμάς… Αυτά είναι αβλεψίες δεκαετιών, αφού κανένας δεν ενδιαφέρονταν ούτε για το πού πάμε ούτε για το πώς πορευόμαστε.

Λόγια του …αέρα!
Η δήλωση του Τσίπρα τις εφιαλτικές νύχτες που περνούσαν οι κάτοικοι των περιοχών που καίγονταν είναι τουλάχιστον προκλητική! Τους έστειλε μήνυμα ότι «αυτή την εφιαλτική νύχτα είμαστε δίπλα στους ανθρώπους που ξενυχτούν αγωνιώντας για τις περιουσίες τους! Αλήθεια, τι ακριβώς προσέφερε εκείνος τις εφιαλτικές μέρες που περνούσαν οι κάτοικοι των περιοχών που καίγονταν; Να πήγαινε ως εθελοντής για να βοηθήσει θα τον παραδεχόμουν… Αλλά όπως έσωσε τους κατοίκους στο Μάτι έτσι εκ του μακρόθεν αγωνιούσε και για τους κατοίκους της Εύβοιας. Η εικόνα των ανθρώπων που καίγονταν τότε και η απόγνωση εκείνων που έπεσαν στη θάλασσα χωρίς να υπάρχει ούτε ένα πλοίο για να τους περισυνελλέξει δεν θα ξεχαστεί ποτέ… Θα τον ακολουθούν πάντα.

Προσωπικά συμφέροντα…
 Κάθε διορθωτική κίνηση του πρωθυπουργού προκειμένου να κάνει πιο αποδοτική τη δουλειά της κυβέρνησης φέρνει νέα αναταραχή και στους εσωτερικούς μνηστήρες των «καρεκλών»! Εκείνοι που υπερεκτιμούν την παρουσία τους στη Bουλή υπερεκτιμούν και τα δικά τους προσόντα. Νομίζουν ότι δεν θα προχωρήσει το κυβερνητικό έργο αν εκείνοι δεν πιάσουν μια καρέκλα. Και όσο αυτή η μεγάλη μέρα δεν φθάνει τόσο θα σέρνουν τις φήμες της ανεπάρκειάς τους που μόνο κακό κάνουν στην παράταξή τους… Αλλά τη συλλογική ευθύνη λίγοι είναι εκείνοι που την υπηρετούν. Όσο για κάποιους πρώην πρωθυπουργούς που εκλέγονται χωρίς σταυρό αυτοί βρίσκονται σε αγρανάπαυση απολαμβάνοντας μόνο τα προνόμια χωρίς να κάνουν τίποτε και μόνο αν αποχωρήσουν θα τους σεβαστούμε…

Δουλειά να μη λείπει!
 Εμείς εδώ στην Ελλάδα έχουμε δουλειά να κάνουμε. Ή θα ζούμε μία μακρά προεκλογική περίοδο, γεμάτη με ιδεολογικοπολιτικές αντιπαλότητες χωρίς ουσία, ή θα κάνουμε πρόωρες εκλογές… Δουλειά να μη μας λείπει δηλαδή! Και τούτη την ώρα η αντιπολίτευση τρέμει μπροστά στην πιθανότητα να ολοκληρωθεί το σημερινό κυβερνητικό πρόγραμμα που έχει αρχή, μέση και τέλος και δεν είναι αέρα κουβέντα όπως μας είχαν επιβάλει προηγούμενες κυβερνήσεις… Βλέπεις, δεν έχει κάτι ουσιαστικό και συγκεκριμένο να αντιπροτείνει και οι εμπειρίες μας από τη διακυβέρνηση επί των ημερών της δικής τους ευθύνης δεν είναι και οι καλύτερες. Τώρα έχουν παρελθόν που τους βαραίνει.. Και το «θα τον καταργήσω με ένα νόμο και ένα άρθρο» μόνο τον γέλωτα προκαλεί!
Θεανώ Βλάχου