ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Έλεγχοι γίνονται;
Ανησυχία εκφράζουν οι τοπικές Αρχές για την εκ νέου άνοδο των κρουσμάτων στα Γιάννενα. Σύμφωνοι, οπότε το βασικό μας θέμα είναι το εξής: Έλεγχοι γίνονται σε σημεία της πόλης με πολύ συνωστισμό για να διαπιστωθεί αν τηρούνται έστω κάποια στοιχειώδη μέτρα ασφάλειας; Για παράδειγμα, έχει περάσει η Αστυνομία βράδυ από τον πεζόδρομο της Καλλάρη ή από στοές της Ανεξαρτησίας ή από τη Γαριβάλδη να ελέγξει αν τα τραπέζια στα καταστήματα έχουν αποστάσεις μεταξύ τους, αν οι σερβιτόροι φορούν σωστά τη μάσκα, αν απολυμαίνονται τα τραπέζια, αν υπάρχουν αντισηπτικά κλπ; Και μη πει κανείς ότι «στοχοποιούμε» την εστίαση. Αυτή θα είναι η πρώτη που θα πληρώσει -ξανά- τη... νύφη αν έχουμε πισωγύρισμα!
Κ.Α.

Στο Μουσείο Βρέλλη...
Στους χώρους του Μουσείου Ελληνικής Ιστορίας Παύλου Βρέλλη ξεναγήθηκαν τα μέλη της «Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ - Σολωμού» που διοργάνωσαν «οδοιπορικό μνήμης» με αφορμή τη συμπλήρωση 25 ετών από τη θυσία των δύο Κύπριων αγωνιστών. Ξεχωριστή στιγμή, σύμφωνα και με την ανακοίνωση του Μουσείου, ήταν η παρουσία σ’ αυτό της μητέρας και της κόρης του αείμνηστου Τάσου Ισαάκ. Το μήνυμα που προωθεί η πρωτοβουλία, το νόημα της Μνήμης και η ανάγκη για Δικαιοσύνη, βρίσκει αλληλέγγυο το Μουσείο Βρέλλη και σίγουρα αυτή η επίσκεψη είχε ιδιαίτερο συμβολισμό!
Ν.Γ.
Δράσεις και αποθεματικό...
Το αποθεματικό των 800.000 – 1 εκατ. ευρώ που έχει η «ΣΧΕΔΙΑ» δείχνει ασφαλώς ότι υπήρχε χρηστή διοίκηση. Όταν όμως η Πολιτεία χρηματοδοτεί ένα φορέα για συγκεκριμένο λόγο, την πρόληψη των εξαρτήσεων και δεν έχουν διατεθεί γι’ αυτόν όλα μέχρι ενός ευρώ, τότε προκύπτει ένα ερώτημα για την αποτελεσματικότητα ή την οργανωτικότητα των δράσεων που έγιναν. Εν πάση περιπτώσει, είναι ένα ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί από τη νέα διοίκηση, η οποία θα πρέπει να αξιοποιήσει σε απόλυτο βαθμό τα χρήματα αυτά για την υλοποίηση των δράσεων για τις οποίες έχει ιδρυθεί το Κέντρο...
Ν.

Τίποτε όρθιο…
Θα τον καταργήσει κι αυτόν! Ποιον; Το νόμο Χατζηδάκη για τα εργασιακά… Κι αν μέχρι τότε ο λαός αντιληφθεί ότι δεν είναι για πέταμα ο νόμος αλλά τους έλυσε μύρια όσα προβλήματα τότε τι θα κάνει; Αλλά μήπως τις άλλες φορές που υπόσχονταν να σκίσει μνημόνια και να καταργήσει νόμους το έκανε στην πράξη; Από λόγια χορτάσαμε… Η πράξη άλλα λέει! Όσο για την επιμονή του περί καταργήσεων, φαίνεται πως έχει κάποιο περίεργο σύνδρομο που τον κατατρέχει…
ΜΑΤ

Έργο του Ν. Γκόντα!

Ο πρώην Δήμαρχος Ιωαννίνων άφησε πίσω του μεγάλο έργο… Ανάμεσα σε όσα έγιναν τότε είναι και η παιδική χαρά στο πάρκο Κατσάρη… Όταν πρωτομπήκαν τα παιδιά εκεί έδειχναν τόσο χαρούμενα αλλά καθώς ο καιρός περνούσε άρχισαν οι πρώτες καταστροφές! Σήμερα δεν έμεινε ούτε ένα κάγκελο στην περίφραξη και αναρωτιέσαι γιατί τόση μανία; Τα παιδιά φταίνε ή έβαλαν το χεράκι τους και οι μεγάλοι; Τώρα ακούσαμε ότι θα γίνουν παρεμβάσεις για την αποκατάστασή της… Θα περιμένουμε για να δούμε το αποτέλεσμα.
Θ.

Έχει ένα πλάνο;
Όπως έχει ξαναγράψει η στήλη, απόλυτο δίκιο έχει ο Δήμος Ηγουμενίτσας, ο οποίος διεκδικεί να περάσει στη διαχείρισή του η χερσαία ζώνη που δεν έχει λιμενική χρήση. Το θέμα είναι, αν του παραχωρηθεί η ζώνη, τι θα την κάνει; Υπάρχει κάποιο σχέδιο για την αξιοποίησή της; Δεν έχει ανακοινωθεί κάτι. Και η εμπειρία από το Δρέπανο είναι... πικρή, αν σκεφτεί κανείς ότι από τα τρία καταστήματα που λειτουργούσαν παλιότερα σήμερα δε λειτουργεί κανένα, ούτε καν το «Κεντρικό» που δημοπρατήθηκε, αλλά προς το παρόν παραμένει σφραγισμένο! Το ίδιο ισχύει γενικά για τους Δήμους. Δυσκολεύονται στη διαχείριση της περιουσίας τους!
Κ.Α.

* * * 

Αυτό ξέρουν…
Το ευ αγωνίζεσθε το ξέρουν οι Έλληνες πολιτικοί ή καταλήγουν μόνο στο να κάνουν στείρα αντιπολίτευση; Καμία συναίνεση, ούτε λόγος για εθνική συστράτευση… Μόνο κομματικοί ανταγωνισμοί. Το να προωθούν την όποια κομματική ατζέντα προηγείται της όποιας εθνικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση του οποιουδήποτε προβλήματος που αφορά στην κοινωνία! Τελικά, πολύ φοβάμαι ότι κανένας και τίποτε δεν τους ωριμάζει… Υπονομεύουν τα πάντα και όλους τους «αντιπάλους» που δεν βρίσκονται στην ίδια πτέρυγα του κοινοβουλίου. Και τελικά το πολιτικό κόστος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και το έχουμε πληρώσει μόνο με καθυστερήσεις. Και αν δεν εφαρμοστούν και τώρα μέτρα που άλλες χώρες τα έκαναν πράξη εδώ και πολλά χρόνια θα παραμείνουμε στην υστέρηση…
Στο έσχατο σημείο!
Τι σου κάνουν τα κομματικά πάθη στην Ελλάδα! Εκείνοι που έφθασαν στο σημείο να παραλληλίσουν μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση και μάλιστα με υψηλό ποσοστό ως χούντα δεν ξέρουν τι τους γίνεται… Αντί ο λόγος τους να ληφθεί υπόψη από τους πολίτες, απλά τον αγνοούν και μπορεί και να απομακρύνονται απ τους ακραίους και εμπαθείς πολιτικούς που έχασαν την διακυβέρνηση και δεν ξέρουν τι λένε… Και όσοι δεν κυβέρνησαν ποτέ λένε ό,τι τους κατέβει και φόρο δεν πληρώνουν. Όσοι όμως έδωσαν δείγμα των ικανοτήτων τους και απέτυχαν αυτοί θα χρειαστεί να δουλέψουν πολύ μέχρι να τους ξαναεμπιστευθούν οι Έλληνες. Και όσο προχωράει ο προγραμματισμός της ΝΔ και αλλάζουν προς το καλύτερο οι καταστάσεις τόσο οι πολίτες θα κάνουν τις συγκρίσεις τους…

Καθένας δηλώνει…
Θα έχουν λόγους κάποια κόμματα της αντιπολίτευσης να στρέφονται εναντίον της ιδεολογίας της ΝΔ! Αλλά όσο κι αν είναι αντίθετα με όσα εκείνη υπερασπίζεται δεν μπορούν παρά να βλέπουν την πραγματικότητα. Αυτό το κόμμα εδραίωσε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα! Και όσο και αν προσπαθούν να ταυτίσουν κάποια στελέχη της με το καθεστώς της 7ετίας δεν θα καταφέρουν τίποτε γιατί οι νέοι άνθρωποι έχουν προσωπικότητα και επιχειρήματα για να υπερασπιστούν τις ιδέες τους και να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους. Και στην Ελλάδα ο καθένας δηλώνει ότι είναι αυτό που εκείνος θέλει. Κανένας δεν απαγορεύει σε κανένα να υπερασπίζεται τις ιδέες του όσο κι αν αυτές ενοχλούν τους άλλους… Το μόνο κακό σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι η μεταξύ τους ασυνεννοησία.

Ούτε στους ομογενείς!
Οι πτέρυγες της Βουλής δεν κατάφεραν να συναινέσουν ούτε για τη ψήφο των ομογενών! Κάποιοι θεώρησαν ότι όλοι οι Έλληνες που κατοικούν σε άλλη χώρα θα ψηφίσουν τη ΝΔ; Λέτε όλοι οι απόδημοι να ψηφίσουν ΝΔ και γι’ αυτό «αντιστάθηκαν» ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ; Τόση αντίδραση για κάτι που άλλα κράτη το έλυσαν εδώ και πολλά χρόνια! Δεν ξέρω πώς νιώθουν σήμερα όσοι υπάκουσαν στα κόμματά τους και αποφάσισαν να εμποδίσουν τους Έλληνες που διαμένουν σε άλλη χώρα να έχουν λόγο στην εκλογή κυβέρνησης της πατρίδας τους! Πολλοί Έλληνες έχουν τα παιδιά τους στο εξωτερικό ή μπορεί φίλοι και συγγενείς τους που αναγκάστηκαν να ξενιτευτούν να θέλουν να κρατήσουν ανοιχτή γραμμή με την πατρίδα… Δεν θέλουν να αποξενωθούν δεν θέλουν να μείνουν για πάντα εκεί.
Θεανώ Βλάχου