ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Προεδρικό σ’ ένα χρόνο!
 Μία σαφή και κατηγορηματική δέσμευση έδωσε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Ήπειρος TV1». Όπως είπε, σε ένα χρόνο από τώρα περίπου το πολύπαθο Προεδρικό Διάταγμα για την Παμβώτιδα θα έχει ολοκληρωθεί και θα μπορεί να εφαρμοστεί! Φυσικά, πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη για να προχωρήσει το Προεδρικό, το οποίο... σέρνεται εδώ και μία δεκαπενταετία περίπου. Αν τα καταφέρει ο κ. Αμυράς και κάνει πράξη τη δέσμευσή του, αυτό θα είναι ίσως το σημαντικότερο έργο του ως Υφυπουργού για τα Γιάννενα! Εδώ είμαστε να το δούμε...
Κ.Α.

Γαστρονομικός οδηγός!

Με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας Βασίλης Ψαθάς έκανε γνωστό πώς η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας έχει δημιουργήσει γαστρονομικό οδηγό με 150 παραδοσιακές συνταγές απ' όλη την Ήπειρο. Μάλιστα, τονίζει πώς με μερικές προσθήκες και τεχνικές διορθώσεις θα μπορεί να προσφέρει σε όλους τα μυστικά της Ηπειρώτικης παραδοσιακής γαστρονομίας. Ο οδηγός που έχει συνταχθεί μέχρι τώρα βρίσκεται αναρτημένος στη σελίδα της ΠΕ Άρτας στο διαδίκτυο (peartas.gov.gr). Πολύ ωραία πρωτοβουλία αυτή και αξίζει να ολοκληρωθεί!

Ν.Γ.
Σώθηκε ο πελαργός!
 Για έναν πελαργό ο οποίος ήταν τραυματισμένος κοντά στο σπίτι του ενημέρωσε τηλεφωνικά πριν λίγες μέρες κάτοικος του Προδρομίου Θεσπρωτίας το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης Καλαμά – Αχέροντα – Κέρκυρας. Ο Φορέας Διαχείρισης παρενέβη και ο άτυχος πελαργός δέχθηκε τη φροντίδα των υπαλλήλων του. Όσο για τον κ. Γιώργο Μίνη, τον τιμά το γεγονός ότι δεν αδιαφόρησε, αλλά μόλις είδε σε κακή κατάσταση τον πελαργό ενημέρωσε τον αρμόδιο φορέα. Αυτή η οικολογική ευαισθησία όχι απλά είναι αναγκαία στις ημέρες μας, αλλά είναι και ένα καλό παράδειγμα για όλους μας.
Η.Μ.
Λίγη αυτοκριτική!
Έκαναν την αυτοκριτική τους στο ΚΙΝΑΛ μετά την αποχώρηση του Βενιζέλου; Λείπει ή δεν λείπει από αυτό τον πολιτικό χώρο; Και αν γίνεται από μέσα προσπάθεια να βάλουν στην άκρη και τον δεύτερο τη τάξει τον Ανδρέα Λοβέρδο τότε πολύ φοβάμαι ότι θα εξαϋλωθούν τελικά και αυτό που θα μείνει θα μετράει από πολύ μικρά ποσοστά μέχρι που να εξαφανιστεί εντελώς… Τι σου κάνουν οι εγωισμοί! Πάντως, το Λοβέρδο δεν πρέπει να τον χάσουν… Το πιθανότερο είναι πως αν ηγηθεί της παράταξής τους θα πάρουν μεγαλύτερα ποσοστά. Αν δεν το κάνουν τότε κακό του κεφαλιού τους…
Θ.

Εικαστική παρέμβαση…
 Μία όμορφη πινελιά έβαλαν στο σχολείο τους, μαθητές στο 2ο Δημοτικό Πρέβεζας. Συγκεκριμένα, τα παιδιά όπου με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού εικαστικών Ηρώς Μυλωνά, ζωγράφισαν την έναστρη νύχτα του Βαν Γκογκ! Μπράβο στην εκπαιδευτικό που παρότρυνε τα παιδιά να κάνουν αυτήν την εικαστική παρέμβαση στο σχολείο τους. Τέτοιες εικόνες είναι ωραίες να τις βλέπει κανείς στα σχολεία, τα οποία συνήθως «κοσμούνται» με συνθήματα!
Ν.Γ.

Θέλει «φρεσκάρισμα»…
 Ελάχιστα άλλα παλιά κτίρια στα Γιάννενα έχουν την αρχιτεκτονική και την ιστορική αξία που διαθέτει το Αρχοντικό Πυρσινέλλα. Όμως, εξωτερικά τουλάχιστον, έχει χρόνια να γίνει έστω ένα «φρεσκάρισμα», πέρα από τους καθαρισμούς στον τοίχο του από σπρέι, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει εικόνα... εγκατάλειψης λόγω των φθορών (φωτό). Ένα βάψιμο στα παράθυρα, τα κάγκελα και όλα τα υπόλοιπα ξύλινα στοιχεία, αλλά και στους τοίχους του κυρίως κτιρίου θα βελτίωνε πολύ την εικόνα του. Επίσης, καλό είναι κάποιος από τον Δήμο να αφαιρέσει την ταμπέλα που κάνει γνωστό ότι στο Αρχοντικό κατοικοεδρεύει ο αντιδήμαρχος Παιδείας Παντελής Κολόκας! Εδώ και δυόμισι χρόνια άλλαξε η Δημοτική Αρχή, άλλαξε και ο Αντιδήμαρχος!
Κ.Α.

Αδυναμία… κατανόησης!
 Ο τρόπος που διαχειρίζεται τη σημερινή κατάσταση ο Τσίπρας δείχνει ότι αδυνατεί να κατανοήσει την πραγματικότητα. Τόσες γκάφες μαζεμένες δείχνουν ότι προκαλούνται από ηττοπάθεια! Ίσως εκείνοι που πραγματικά ενδιαφέρονται για την πορεία του θα ‘πρεπε να του υποδείξουν να παραιτηθεί άμεσα πριν χάσει εντελώς τη δυνατότητα κατανόησης της πραγματικότητας έτσι όπως τη διαμόρφωσε ο ίδιος. Τώρα δεν μπορεί να μιλάει εκ του ασφαλούς. Τώρα έχει μπροστά του τις πρακτικές που εφάρμοσε κατά την κυβερνητική του θητεία και ό,τι κι αν λέει οι συγκρίσεις αποδυναμώνουν κάθε καταγγελία εναντίον του «αντιπάλου του»! Το ότι κέρδισε σε έκτακτες συνθήκες την εξουσία αυτό δεν σημαίνει ότι και ο κορωνοϊός θα του προσφέρει μια ακόμη ευκαιρία. Ούτε αυτός δεν θα κάνει το λάθος!

Πολλά περισσότερα…
 Πέρασε εκείνη η εποχή που όλα θα διορθώνονταν μ’ ένα νόμο κι ένα άρθρο! Τώρα χρειάζονται πολλά περισσότερα για να αντιμετωπίσουμε το σήμερα αλλά και για να βάλουμε τα θεμέλια για το αύριο. Και είναι αστείο να ακούς τη σημερινή αντιπολίτευση να καταγγέλλει την κυβέρνηση για εθνικιστικές πολιτικές όταν για να καταφέρει να κυβερνήσει αντάλλαξε αγκαλιές και φιλιά με τους ΑΝΕΛ του Πάνου. Πάντως, έδωσε τη δυνατότητα σε στελέχη των «συνεργατών και υποστηρικτών του» να απολαμβάνουν τα προνόμια του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ αποκλείοντας τα δικά του καθαρόαιμα στελέχη που έδωσαν τόσα γι’ αυτή την παράταξη. Το ότι από τον πρώτο χρόνο της δικής του διακυβέρνησης αποχώρησαν οι ιδεολόγοι αυτό λειτούργησε σε βάρος της Αριστεράς.

Αυτό τον αποτρέπει;
 Κάποιοι είπαν τη φράση: «Αν παραιτηθεί από την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ τι θα κάνει;». Αν αληθεύει ότι ουδέποτε δούλεψε στη ζωή του πράγματι θα είναι δύσκολο να εργαστεί όπως κάθε Έλληνας για να βάλει σε μια τάξη τις οικογενειακές του υποχρεώσεις. Και θα μου πείτε, ποια δουλειά θα κάνει; Εκτός κι αν όπως και σε άλλους του δώσουν και αυτού κάποια θέση σε μεγάλο οργανισμό που θα του εξασφαλίζει την επιβίωση και κάτι παραπάνω. Υποθέτω ότι κανένας από εκείνους που πέρασαν από τα μεγάλα αξιώματα δεν κακοπέρασε μετά την… αποστρατεία του. Όλοι τους φροντίζουν να δημιουργούν χρήσιμες γνωριμίες για κάθε περίπτωση! Αλλοίμονο από εκείνους που έχουν και τα προσόντα και ξέρουν να δουλεύουν αλλά βρίσκουν κλειστές πόρτες. Βλέπεις δεν είναι όλοι ίσοι. Κάποιοι ξεχωρίζουν.

Με τη συνέργεια όλων…
Πολλά είναι τα κακώς κείμενα στον τόπο μας! Και αυτά δεν τα καταγγέλλει καμία πτέρυγα της Βουλής. Πολιτικοί που καλόμαθαν στα προνόμια είναι δύσκολο να επανέλθουν στην εργασία που έκαναν πριν καθίσουν στα έδρανα της Βουλής. Πόσοι πρώην πρωθυπουργοί επιμένουν να συμμετέχουν στις εργασίες της με όλα τα προνόμια και ας μην κάνουν τίποτε; Αυτοί δεν χρειάζονται ούτε σταυρό για να επανεκλέγονται. Κάποιοι δεν μπαίνουν στον κόπο ούτε να εκφράσουν τις απόψεις τους από του βήματος της Βουλής. Είναι τόσα πολλά τα κακώς κείμενα σ’ αυτό το χώρο που μόνο αν τα καταργήσουν όλα και τα ξαναχτίσουν απ’ την αρχή σε νέες βάσεις μπορεί κάτι καλό να προκύψει. Και για όσο θα επιβάλουν ομερτά όλα θα παραμένουν στάσιμα με όλες τις συνέπειες…
Θεανώ Βλάχου