ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Δε θέλουν ξενόγλωσσο!
 «Όχι» είπε ο Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής Ιωαννίνων στον Στρατηγικό Σχεδιασμό του Τμήματος που παρουσιάστηκε στην πρόσφατη συνέλευσή του. Ο Σχεδιασμός προβλέπει, μεταξύ άλλων, προεργασία για τη δημιουργία ξενόγλωσσου Τμήματος Ιατρικής στο μέλλον, προκρίνει την εκπαίδευση φοιτητών και σε άλλα ήδη υποστελεχωμένα Νοσοκομεία της Ηπείρου, ενώ κάνει λόγο και για δημιουργία επιχειρήσεων σύμπραξης του Τμήματος με τον ιδιωτικό τομέα, για εύρεση πόρων που θα δίνουν και τις κατευθύνσεις στην έρευνα! Ειδικά τη σύσταση ξενόγλωσσου τμήματος γιατί την απορρίπτουν οι φοιτητές; Δε θα ήταν αυτό ένα βήμα εξωστρέφειας και αναβάθμισης για την Ιατρική Ιωαννίνων; Τι μπορεί να φοβούνται; Πάντως, έτσι δεν πάει μπροστά η εκπαίδευση...
Κ.Α.

Με τη σειρά του!

Κι αν είσαι και... περιφερειάρχης με τη σειρά σου και βάση την ηλικιακή σου ομάδα θα πας να εμβολιαστείς! Τουλάχιστον αυτό ισχύει για τον Αλέκο Καχριμάνη, που έσπευσε χθες στο Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων όπου έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου του (φωτό)! Αυτό που έκανε ο κ. Καχριμάνης δεν είναι αυτονόητο. Πολλοί παράγοντες σε διάφορες περιοχές και εδώ στην Ήπειρο έσπευσαν να εμβολιαστούν από τους πρώτους παρακάμπτοντας σειρές και προτεραιότητες. Θα μπορούσε και ο Περιφερειάρχης να πράξει το ίδιο, όμως προτίμησε να διδάξει σεμνότητα! Και πολύ καλά έκανε!

Κ.Α.

Προϋπόθεση ανάπτυξης...
 Οδικά έργα βρίσκονται σε εξέλιξη στη Λάκκα Σουλίου, που μπορεί να βγάλουν την περιοχή από την απομόνωση. Αφού έχει ολοκληρωθεί η σύνδεση Τύρια - Ζωτικό, γίνονται εργασίες αυτή την περίοδο για το τμήμα Ζωτικό - Μπεστιά, ενώ γίνεται και αποκατάσταση επαρχιακής οδού στο Ζωτικό. Την ίδια στιγμή δουλεύεται ο δρόμος Τύρια - Σιστρούνι, ενώ είναι σε διαδικασία υλοποίησης το έργο Ζωτικό – Σιστρούνι -Γέφυρα Μπακόλα. Αυτές οι παρεμβάσεις δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της απομονωμένης περιοχής της Λάκκας Σουλίου και της τουριστικής της ανάδειξης.
H. M.

Μίλησε για φρένο…
 Για φρένο στην πανδημία μίλησε η Μέρκελ! «Φρένο έκτακτης ανάγκης» το ονόμασε! Αυτή η άποψη είπε είναι αναπόφευκτη. Όταν σε μια περιοχή σημειώνεται μεγάλη αύξηση κρουσμάτων είναι άμεση η ανάγκη έκτακτων μέτρων! Δεν ξέρω αν πήρε υπ’ όψη της τις δηλώσεις Χαρδαλιά ή αν μόνη της τα σκέφθηκε. Πάντως, στη Γερμανία η κατάσταση δεν είναι καλή. Τα μέτρα είναι σκληρότερα από τα δικά μας! Η καραντίνα κρατάει πολλούς μήνες… Και η εν Ελλάδι αντιπολίτευση ψάχνει ψύλλους στ’ άχυρα για να βρει αβλεψίες στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Κρίμα, πολύ κρίμα… Όσο και να μην τους αρέσει, στην Ελλάδα η διαχείριση της κατάστασης είναι η καλύτερη δυνατή και αυτό συζητείται στις άλλες χώρες.
ΜΑΤ

Σύνηθες φαινόμενο…
 Όταν οι αρχηγοί των κομμάτων νιώθουν ανασφαλείς το πρώτο που κάνουν είναι να απομακρύνουν τους ικανότερους και να τους βάζουν στον πάγο! Το ίδιο έκανε και ο Τσίπρας με τον Τσακαλώτο… Και ο Κούλογλου έβγαλε φωνή μεγάλη για να επαναφέρει τον αρχηγό τους στην τάξη. Ακούστηκε, δεν ακούστηκε θα σας γελάσω. Δεν το ξέρω. Κάποια στιγμή θα το μάθουμε! Να μην θεωρούμε απίθανο ο Ευκλείδης να βαρεθεί να είναι υπό τον Τσίπρα και να πάει από εκεί που ήρθε. Δεν θα χαθεί…Και ικανότητες έχει και δεν θα …πεινάσει! Το κόμμα που θα στερηθεί τις υπηρεσίες του θα χάσει.
ΜΑΤ

Ένα καθάρισμα...

 Εντάξει με τα άρρωστα πλατάνια στην περιοχή του Λούρου που κόπηκαν, έτσι έπρεπε να γίνει. Όμως, μετά οι αρμόδιοι θα μπορούσαν να φροντίσουν και για τον καθαρισμό της περιοχής που είναι εξάλλου ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Τώρα βλέπει κανείς καμένους κορμούς, κομμένα κλαδιά και ξύλα σκόρπια εδώ κι εκεί και φυσικά δε λείπουν τα σκουπίδια που είναι το... κερασάκι στην τούρτα! Αυτά άραγε δεν τα μαζεύουν ποτέ; Δε μπορεί να μείνει έτσι η κοιλάδα του Λούρου. Ενόψει καλοκαιριού θέλει ένα καλό καθάρισμα... (Η φωτό από ανάρτηση των «Σκεπτόμενων Πολιτών).

Κ.Α.

Διαρκείς μεταλλάξεις…
 Μια στην Ανατολή και μια στη Δύση πορεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να καταφέρνει να κατασταλάξει σε σταθερό περιβάλλον! Έτσι, τη μία εμφανίζεται ως Αριστερό κόμμα και την άλλη ψάχνει απεγνωσμένα να βρει χώρο στην ήπια σοσιαλδημοκρατία… Οι προσπάθειες των μεταλλάξεων σκοπό έχουν να αντιστρέψουν την αρνητική κατάσταση αν και εδώ και αρκετό καιρό όλοι το ξέρουν ότι «δεν αρέσουν πια» όπως έλεγε κάποτε η Μελίνα στον Ανδρέα. Και δεν ξέρω ποια θα ήταν η νέα πορεία τους αν αντέγραφαν το παλαιό ΠΑΣΟΚ που έχει ξοφλήσει εδώ και πολλά χρόνια. Πάντως, αυτός ο τόπος θα χρειαστεί πολλή δουλειά για να αντέξει στους ανταγωνισμούς ανάμεσα στα κράτη-μέλη της Ε.Ε και του κόσμου ευρύτερα… Όσο για το ΣΥΡΙΖΑ μόνο καταγγελίες ξέρει να κάνει… μ’ αυτές πορεύονταν και πορεύεται ακόμη.

Με ποια σειρά;
 Στην προ του 2015 εποχή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπόσχονταν να δώσουν έμφαση στην κοινωνική πρόνοια και την αλληλεγγύη αλλά να δημιουργήσουν και ένα ισχυρό ΕΣΥ! Υπόσχονταν ακόμη να κάνουν παρεμβάσεις για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων αλλά και ολοκληρωμένα προγράμματα για τους νέους και άλλα πολλά. Και μετά τι έκαναν; Η δικαιολογία ότι είμαστε σε μνημόνιο δεν στέκει αφού όταν έταζαν λαγούς με πετραχήλια τα μνημόνια ήταν εδώ. Όταν ήρθε η ώρα της υλοποίησης των υποσχεθέντων άλλαξαν πορεία… Ανακάτεψαν την τράπουλα για να δείξουν ότι εργάζονταν για το καλό του λαού και μπέρδεψαν τα βοσκοτόπια με τις τηλεοπτικές άδειες, δημεύοντας ακόμη και τη Δημόσια περιουσία. Είναι να μην είμαστε ευγνώμονες για όσα μας προσέφεραν;

Ξέμειναν από πυρομαχικά!
Για να καταφεύγουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην ηθικολογία αυτό σημαίνει ότι ξέμειναν από «πυρομαχικά» και δεν είναι σε θέση να καταθέσουν επιτελικά σχέδια… Ξαναθυμούνται το ηθικό πλεονέκτημα της «Αριστεράς», εξοργίζοντας τους συνεπείς ιδεολόγους, και αναμασούν τα ίδια και τα ίδια ψάχνοντας στο παρελθόν και επαναφέροντας τις παλιές δόξες στο παρόν, ενώ είναι γνωστό σε όλους ότι δεν ταιριάζει στο δικό τους γίγνεσθαι επειδή κατάφεραν να το νοθεύσουν με πρακτικές που καταδικάστηκαν από το λαό. Και νομίζω ότι δεν θα ‘πρεπε να ελπίζουν ότι με αυτές τις πρακτικές θα ξανακερδίσουν την εμπιστοσύνη των Αριστερών. Το πουλάκι …πέταξε! Τώρα θα χρειαστούν πολλή δουλειά επάνω σε συγκεκριμένο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα. Οι αερολογίες τέλειωσαν!

Με νέους κανόνες…
 Λέτε να καταφέρουμε να βάλουμε νέους κανόνες πάνω στους οποίους να σχεδιάσουμε τη ζωή μας; Ένα είναι σίγουρο. Τα όποια δεδομένα μας ταλαιπώρησαν για πολλά χρόνια θα πρέπει να αλλάξουν και για να προχωρήσουμε είναι απόλυτα αναγκαίο να επιλέξουμε νέους κανόνες και να εκσυγχρονιστούμε… Και οι πολίτες φαίνεται να δείχνουν έτοιμοι να απαλλαγούν από τα κομματικά παιγνίδια και τις ανούσιες αντιπαλότητες, που τους επέβαλαν τα κόμματα και για να αλλάξουν πορεία θα χρειαστούν νέες πρακτικές που θα στοχεύουν στο καλύτερο δυνατό και στην άνοδο του βιοτικού επιπέδου όλων ανεξαιρέτως των πολιτών… Θα το πετύχουμε ή θα συνεχίσουμε να σερνόμαστε πίσω από το άρμα των ιδεολογικών αντιπαραθέσεων; Όλα αυτά θα δοκιμαστούν στην πράξη…
Θεανώ Βλάχου