ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Έπρεπε να’ ναι στολίδι!
 Aς σοβαρευτούμε πια σ’ αυτή την πόλη. Οι υποδομές της Λαϊκής της Αγίας Μαρίνας είναι... τριτοκοσμικές και δεν σώζουν την κατάσταση ούτε οι χημικές τουαλέτες, ούτε οι σχάρες για τα όμβρια. Ορθώς η παράταξη της Τατιάνας Καλογιάννη ζήτησε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να γίνει ριζική αναδιαμόρφωση των εγκαταστάσεών της. Κι αυτό είναι ένα έργο που πρέπει να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί αυτόνομα (χρηματοδοτικά προγράμματα υπάρχουν), όχι όπως το προωθεί ο Δήμος, ως κομμάτι δηλαδή ενός «πακέτου» αναπλάσεων κτιρίων θρησκευτικού χαρακτήρα του κέντρου, οι οποίες θα πάρουν χρόνο. Τα Γιάννενα έπρεπε να έχουν ήδη μία κεντρική λαϊκή αγορά στολίδι, όχι μία λαϊκή που δεν έχει αλλάξει καθόλου σχεδόν από τη δεκαετία του ‘80!
Κ.Α.

Δράσεων συνέχεια...

Ακάθεκτα συνεχίζουν τις δράσεις τους για ακόμη ένα Σαββατοκύριακο τα μέλη της εθελοντικής ομάδας «Save your hood». Αυτή τη φορά το ραντεβού τους έχει προγραμματιστεί για αύριο, Κυριακή, στις 5 το απόγευμα, με σημείο συνάντησης τον ποδηλατόδρομο Ανατολής (τρίτη γέφυρα Κατσικά). Παρόμοιες δράσεις θα γίνουν σήμερα στην Ηγουμενίτσα και αύριο στην Πάργα. Καλός ο εθελοντικός καθαρισμός, αλλά θα «μαλλιάσει η γλώσσα μας» να λέμε πώς πρέπει παράλληλα να σταματήσουν οι πολίτες γενικά να σκορπούν σκουπίδια δεξιά και αριστερά!

Ν.Γ.
Τώρα… ησυχάσαμε!
Προανήγγειλε η Ζανέτ Τσίπρα την αποχώρηση του αδελφού της από την εκπροσώπηση της Αριστεράς! «Θα είμαι εδώ, δήλωσε, και μετά τον Αλέξη»! Χάρηκαν ιδιαίτερα οι Αριστεροί που το άκουσαν… Ρωτήστε τους και θα μάθετε πόσο ευτυχείς ένιωσαν. Εξ άλλου έχει προτεραιότητα στην Αριστερά όπως λέει η ίδια: «Ήμουν εδώ πριν από τον Αλέξη»! Δεν φταίει εκείνη που εμείς δεν το γνωρίζαμε. Όσο για τους ιδεολόγους της Αριστεράς, το πως άκουσαν τη δήλωση δεν το ξέρω… Αν ένιωσαν ευτυχείς που θα έχουν κι άλλο στέλεχος από την ίδια οικογένεια για να τους εκπροσωπεί ούτε αυτό το ξέρω. Πάντως, με τόσο «δυνατή» εκπροσώπηση… ανεβαίνουν οι «πολιτικές μετοχές τους»! Τώρα αν ο λαός θα σπεύσει να υποστηρίξει τις ιδέες τους αυτό θα το δούμε εν καιρώ.
ΜΑΤ

Υπολείπεται άλλων...

 Πρώτη φορά τέθηκε από επίσημο φορέα και συγκεκριμένα από την Ένωση Ξενοδόχων ζήτημα για το ανακατασκευασμένο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, για το οποίο στην επιστολή της προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη τονίζει ότι έχει περιορισμένο χώρο αφίξεων που προκαλεί δυσλειτουργίες. Έχει δίκιο η Ένωση. Μπορεί να καμαρώσαμε το νέο μας Αεροδρόμιο όταν αυτό παραδόθηκε μετά τις επεμβάσεις ανάπτυξής του, όμως η αλήθεια είναι ότι υπολείπεται πολύ σε σχέση με αντίστοιχους αερολιμένες άλλων ελληνικών πόλεων. Δεν είναι μόνο ο χώρος αναμονής και αφίξεων. Υπάρχουν κι άλλα ζητήματα. Μία ματιά στον περιβάλλοντα χώρο να ρίξει κανείς και θα καταλάβει... Ωστόσο, είναι πια αργά. Δύσκολα θα γίνουν νέα έργα σ’ αυτό!

Κ.Α.
Πάλι η Γερμανία…
 Το ότι ενοχλούνται οι χώρες της Ε.Ε. από τις πρακτικές της Γερμανίας είναι γνωστό… Η Γερμανία επέβαλε ακόμη και τις ήπιες αντιδράσεις των χωρών της Ε.Ε. έναντι μιας Τουρκίας που προκαλεί προβλήματα στο Αιγαίο όπου είναι τα σύνορα όχι μόνο της Ελλάδας και της Κύπρου, αλλά της ενιαίας Ε.Ε.! Τώρα δεν αντιδρά η Γερμανία για το θέμα της «ΠΙΤΣΟΣ» που είναι γερμανικών συμφερόντων και θα φύγει από την Ελλάδα για να δραστηριοποιηθεί στην Τουρκία… Θα χαθούν θέσεις εργασίας από τη χώρα μας και θα δοθούν εκεί όπου τα μεροκάματα είναι πενταροδεκάρες… Το συμφέρον της πάλι εξυπηρετεί. Αν αυτό είναι σε βάρος άλλης χώρας-μέλους της Ε.Ε. λίγη σημασία έχει για τη χώρα που τόσα κακά προκάλεσε στον ευρωπαϊκό χώρο και εξακολουθεί να το κάνει.
Θ.

Οπαδικός πολιτισμός…
 Αποθεωτικής υποδοχής έτυχε η αποστολή του ΠΑΣ Γιάννινα πριν τον αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, με τους οπαδούς να ακινητοποιούν το πούλμαν και να φωνάζουν συνθήματα υπέρ της ομάδας του Αργύρη Γιαννίκη. Πριν φτάσει το πούλμαν του ΠΑΣ, πέρασαν τα δυο λεωφορεία που μετέφεραν την αποστολή του Ολυμπιακού και αυτό που μας έκανε καλή εντύπωση είναι πώς όχι μόνο δεν σημειώθηκε το παραμικρό ευτράπελο, αλλά κανείς από τους οπαδούς δεν ασχολήθηκε με την αντίπαλη ομάδα, με αποτέλεσμα να φτάσουν ήρεμα και ομαλά στο γήπεδο οι φιλοξενούμενοι. Επειδή στην Ελλάδα έχουμε δει διάφορα απαράδεκτα φαινόμενα, ας επικροτήσουμε και το αυτονόητο!
Ν.Γ.

Τους έπιασε πανικός!
 Το τι θα γίνει αν η χώρα περάσει και τον κάβο της πανδημίας εξηγεί τον πανικό που φαίνεται να κυριαρχεί στις αίθουσες της Κουμουνδούρου! Δεν είναι απίθανο να εύχονται να κρατήσει κι άλλο η πανδημία ώστε να δυσκολέψει κι άλλο αυτή την κυβέρνηση που τους κάθεται στο στομάχι με τις πρωτοβουλίες και τους σχεδιασμούς της σε πολύ δύσκολες συγκυρίες. Τι θα κάνει ο ίδιος ο Τσίπρας δεν το ξέρουμε αλλά εκείνος γνωρίζει πολύ καλά ότι το κόμμα του δεν θα γινόταν ποτέ εξουσία αν εκείνος δεν έβαζε προς συζήτηση ένα σωρό υποσχέσεις τις οποίες στην πράξη ουδέποτε εφάρμοσε. Ακόμη και με το Δημοψήφισμα, στο οποίο έσυρε το λαό, ασυνέπεια επέδειξε και ουδέποτε εξήγησε τη στάση του… Μόνο ίδρωνε και ξεΐδρωνε σ’ εκείνη τη πολύωρη ευρωπαϊκή συνεδρίαση και μιλιά δεν έβγαζε!
Aνώγια και κατώγια…
Τελικά στα ίδια και στα ίδια πορεύεται από την αρχή της εμφάνισής του στην πολιτική μέχρι και σήμερα. Λόγια που δεν γίνονται έργα, υποσχέσεις που δεν τηρούνται, καταγγελτικός λόγος για κάθε πράξη των «αντιπάλων του» και σχέδιο κανένα… Όσο για τις οργανωτικές του δυνατότητες, αυτές είναι στον αέρα. Πάει όπου τον πάει ο άνεμος και καταφέρνουν να το σέρνουν κάποιοι «κολλητοί» που βρέθηκαν στα κέντρα λήψης των αποφάσεων μόνο που με τις αποφάσεις τους δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο τους μη προνομιούχους Έλληνες. Το κόψιμο του ΕΚΑΣ στο οποίο ουδέποτε αναφέρθηκε ο αρχηγός, βύθισε στην ανέχεια χιλιάδες συμπολίτες μας των «λαϊκών στρωμάτων» τους οποίους δεν σκέφθηκε όταν αποδέχονταν την παράλογη απαίτηση απ’ όπου κι αν προήλθε…

Η κυβερνώσα Αριστερά…
 Κατάφεραν να επιβάλουν την πρόωρη συνταξιοδότηση στην κυβερνώσα αριστερά ενώ ο «ηγέτης» που οικειοποιήθηκε τις ιδέες της έσπευδε να ρίχνει παραγάδι σε άλλα πολιτικά σχήματα φλερτάροντας ακόμη και με τη σοσιαλιστική ευρωπαϊκή παράταξη που δεν έχανε ευκαιρία να φωτογραφίζεται μαζί τους… Δεν ξέρω αν κατάφερε να οργανώσει στο μυαλό του όλες αυτές τις ιδέες ή αν τελικά έπαθε σύγχυση ιδεών και τώρα ψάχνει να βρει στηρίγματα για να κρατηθεί όρθιος. Πάντως, η κοινή γνώμη όσο πάει και λιγότερο τον εμπιστεύεται και αν δεν αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θ’ αφήσει μέσα στο χώρο του το μέλλον του δεν θα είναι αυτό που ελπίζει και γρήγορα θα το καταλάβει και ο ίδιος. Υπάρχουν στελέχη ικανά και ανιδιοτελή στο χώρο του αλλά δεν θέλει να τα δει.

Θα γίνει… εφιάλτης!
 Όσο αυξάνονται οι εμβολιασμένοι και στη χώρα μας τόσο θα απομακρύνονται και τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία προς λύπη της αντιπολίτευσης. Το τείχος της ανοσίας θα γίνει ο εφιάλτης πολλών αντιπολιτευόμενων την κυβέρνηση αφού θα μπει η χώρα σε μια κανονικότητα, θα επανέλθει ο λαός στην καθημερινότητά του, η οικονομική ζωή θα αρχίσει να παίρνει τα πάνω της και ο λαός θα περιμένει τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης για την επίλυση των συσσωρευμένων προβλημάτων του και τις αλλαγές εκ βάθρων του όλου ελληνικού συστήματος που παραμένει ανενεργό εδώ και πολλά χρόνια. Κυβέρνηση έρχονταν, κυβέρνηση… αποστρατεύονταν, επέλεγαν πάντα ως προσφορά στον τόπο το ράβε - ξήλωνε και τα βιολιά στον τόπο…
Θεανώ Βλάχου