ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

«Ουρά» για rapid test…
 Μεγάλη είναι η προσέλευση πολιτών στους δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης (rapid test) που πραγματοποιούνται καθημερινά έξω από την Περιφέρεια Ηπείρου από κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ. Το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο που παρατηρείται στην περιοχή μας, έχει θορυβήσει πολλούς Γιαννιώτες που ως συνειδητοποιημένοι πολίτες, σπεύδουν να κάνουν το τεστ. Πολύ σημαντική η πρωτοβουλία διενέργειας καθημερινά τέτοιων ελέγχων στο κέντρο της πόλης, στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται για να ελεγχθεί η πανδημία στα Γιάννενα… (Η φωτό από τους ελέγχους του Σαββάτου) 
Ε.

Ντροπή για την πόλη!..

 Την απαράδεκτη αυτή εικόνα αντίκρισε φίλος αναγνώστης την Κυριακή, έξω από την νότια πύλη του Κάστρου και μας έστειλε τη φωτογραφία, εκφράζοντας την απογοήτευσή του! Κάποιος ή κάποιοι ασυνείδητοι μετέτρεψαν ένα από τα ομορφότερα σημεία, δίπλα στη λίμνη, σε χωματερή, πετώντας άχρηστα αντικείμενα που ήθελαν να ξεφορτωθούν, όπως παλιές καρέκλες, τελάρα, τσίγκους και μπάζα! Κανένας σεβασμός στο περιβάλλον και στους πολίτες που κάνουν τη βόλτα τους στο παραλίμνιο. Ντροπή!..

Ε.

Θα μείνει αναπάντητο;
 Επιτέλους άνοιξε η αγορά ύστερα από ένα μεγάλο διάστημα που έμεινε σε καραντίνα! Δόθηκε εντολή να μην ανοίξουν τα καταστήματα στις τρεις περιφέρειες που έχουν έξαρση κρουσμάτων. Θεωρητικά δείχνει σωστή η απόφαση, αλλά υπάρχουν ερωτηματικά: Όλο αυτό το διάστημα που η αγορά ήταν κλειστή τα κρούσματα αυξάνονταν επικίνδυνα δημιουργώντας και μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ. Μήπως αυτό σημαίνει ότι με την αγορά ανοιχτή και την τήρηση των κανόνων δεν κινδυνεύουμε περισσότερο; Ο συνωστισμός στις γειτονιές, στα σπίτια και στα  πάρκα μας έδωσαν τα τόσα κρούσματα αυτό το διάστημα που η αγορά ήταν κλειστή. Μήπως είναι λάθος να την κρατήσουν κλειστή ακόμη και στις τρεις επιβαρυμένες πόλεις;
Θ.
Όσο και να ενοχλεί…
Μεγάλα καράβια, μεγάλες φουρτούνες! Είναι αλήθεια ότι η δική μας καθημερινότητα δεν μπορεί να συγκριθεί με την καθημερινότητα εκείνων που έχουν την ευθύνη να διαχειριστούν την πολύπλευρη κρίση που περνάει και η δική μας χώρα. Κι ενώ τη μια μέρα έχουν έτοιμο σχέδιο δράσης μέχρι το βράδυ πολλά ανατρέπονται που ζητάνε απεγνωσμένα ειδική διαχείριση. Από το ένα πρόβλημα στο άλλο! Τρέχουν και δεν φθάνουν για να τα προλάβουν όλα. Ο ξενόφερτος ιός, που ανέτρεψε τους αρχικούς προγραμματισμούς της κυβέρνησης, απαιτεί καθημερινή επαγρύπνηση  προκειμένου να προλάβουν τα χειρότερα… Και το περίεργο είναι ότι ενώ οι συνέπειες της χαλαρότητας είναι γνωστές σε όλους καθημερινά παρακολουθούμε περίεργες αντιδράσεις συμπολιτών μας…
MAT

Καμία δικαιολογία…

 Έξω από την κλινική «Μητέρα» στη Δωδώνης υπάρχουν ενδείξεις για παρκάρισμα οχημάτων ΑΜΕΑ αλλά και στάση ΕΚΑΒ. Οι ενδείξεις αυτές είναι βαμμένες με μπλε και κίτρινο χρώμα αντίστοιχα, κάτι που σημαίνει ότι γίνονται ορατές από μακριά και δεν θα αποτελεί δικαιολογία για οδηγούς άλλων Ι.Χ. να παρκάρουν εκεί με τη δικαιολογία πώς δεν φαίνονται. Καλό είναι θα βαφτούν κι άλλα τέτοια σημεία, ειδικά εκεί που δεν φαίνονται τόσο καθαρά!

Ν.Γ.

Η μασκότ του ΠΑΣ!
Μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους λιγοστούς που βρέθηκαν στον κεκλεισμένων των θυρών αγώνα Μπάσκετ του ΠΑΣ με τον Παναθηναϊκό στο Νέο Κλειστό. Ο λόγος για τη Μασκότ της ομάδας που έκανε την εμφάνισή της στο παρκέ και έδωσε μία ευχάριστη νότα. Ο El Toro (ταύρος στα Ισπανικά), όπως ονομάστηκε δεν έφερε γούρι στην παρθενική του εμφάνιση  στις παίκτριες του Δουβίτσα που γνώρισαν την ήττα, αλλά ελπίζουμε πώς την Κυριακή θα πανηγυρίσει στον αγώνα με τον ΕΦΑΟ Ζωγράφου. Αναμφίβολα μια καινοτομία της γυναικείας ομάδας Μπάσκετ του ΠΑΣ!
Ν.Γ.

Συσσωρευμένα προβλήματα…
Τόσα πολλά προβλήματα μαζεμένα δεν θυμάμαι να τα αντιμετωπίσαμε άλλη φορά! Και δεν μιλάμε για μικροπροβλήματα της καθημερινότητάς μας, αλλά για πολύ μεγάλα προβλήματα που αφορούν σε όλη τη χώρα και δείχνουν δύσκολα στη διαχείρισή τους, απαιτώντας άρτιο σχεδιασμό και άμεσες παρεμβάσεις… Και δεν είναι μόνο ένα το πρόβλημα ώστε όλες οι δυνάμεις να επικεντρωθούν σ’ αυτό και να το ελέγξουν. Τα σημερινά προβλήματα είναι πολλά και δεν επιτρέπουν σε κανέναν να εφησυχάζει. Το κακό είναι ότι μέχρι να επιληφθούν οι «αρμόδιοι» την επίλυση του ενός προβλήματος εμφανίζεται καινούργιο που και αυτό απαιτεί πολλή δουλειά και άμεσες λύσεις. Τελικά ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε εγρήγορση και δέχεται διαρκώς αξιολόγηση της δράσης του…

Δεν θέλουμε να το μάθουμε…
 Από παλιότερες εμπειρίες της δράσης άλλων κυβερνήσεων σε δύσκολες καταστάσεις δεν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ενθουσιασμένοι! Η προχειρότητα ήταν το κύριο χαρακτηριστικό τους και όλα γίνονταν μισά με πολύ δυσάρεστες συνέπειες. Νιώθαμε πάντα ότι κάτι πήγε πάλι στραβά… Γενικά η έλλειψη οργάνωσης ήταν το κύριο χαρακτηριστικό στις δράσεις του κράτους μας. Και δεν ξέρω αν τούτο τον καιρό δεν είχαμε αυτή τη συγκεκριμένη κυβέρνηση, λέτε οι παρεμβάσεις των αρμοδίων να ήταν ταχύτερες και πιο στοχευμένες; Γιατί αν κρίνω από τις επιθέσεις συγκεκριμένων στελεχών των αντιπολιτευόμενων κομμάτων, τίποτε καλό δεν γίνεται τώρα σ’ αυτό τον τόπο. Και αφήνουν να εννοηθεί ότι όλα θα ήταν καλύτερα, αν εκείνοι είχαν την ευθύνη της διαχείρισης τέτοιων πολύπλευρων κρίσεων…

Δεν γίνονται αξιόπιστοι!
 Το ότι σύσσωμη η αντιπολίτευση κάνει μόνο αρνητική κριτική, βρίσκοντας ευκαιρία να προβάλλεται μέσω των διαρκών καταγγελιών και δεν χρωστάνε ούτε έναν επαινετικό λόγο σ’ αυτούς που αγωνίζονται μέρα και νύχτα για να δίνουν λύσεις στα τόσα προβλήματα, αυτό σημαίνει ότι στις δύσκολες ώρες που περνάει ο λαός, αυτοί είναι κατώτεροι των περιστάσεων. Τούτη την ώρα ο λαός περιμένει να συμπεριφέρονται με υπευθυνότητα και να μη ψάχνουν ψύλλους στ’ άχυρα, προκειμένου να βρουν μια χαραμάδα αστοχίας για να την μεγαλοποιήσουν νομίζοντας ότι προσφέρουν υπηρεσίες στο λαό. Ο λαός τούτη την ώρα δεν θέλει λόγια, περιμένει έργα από όλους ανεξαιρέτως… Και όσοι εκπέμπουν σε άλλο μήκος κύματος κακό στον εαυτό τους κάνουν… Και θα το μάθουν όταν έρθει η ώρα.

Κλείνουν μια πόρτα και ανοίγει άλλη…
Δεν ξέρω αν άλλη κυβέρνηση κλήθηκε να δουλεύει με τέτοιους ρυθμούς! Εκεί που κλείνουν μια πόρτα ανοίγει μια άλλη… Και να ήταν τα απλά προβλήματα της καθημερινότητας θα λέγαμε ότι με δική τους απόφαση επιδίωξαν να κυβερνήσουν τη χώρα και να ασχοληθούν με τα κακώς κείμενα. Αλλά τόσο πολλά και τόσο δύσκολα στη διαχείρισή τους προβλήματα δεν περιμέναμε να βιώσουμε. Και αν ο πρωθυπουργός δεν είχε τόσες οργανωτικές ικανότητες και δεν είχε επιλέξει τόσους συνεργάτες με πολύπλευρες γνώσεις, σήμερα δεν ξέρω πόσο χειρότερα θα είμαστε. Και αυτό το ομολογούν εκπρόσωποι πολλών ευρωπαϊκών κρατών που βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση από τη δική μας. Το ό,τι εκείνοι μας επαινούν αυτό ενοχλεί τους Έλληνες που αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση… Κρίμα!
Θεανώ Βλάχου