ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Έστω μία κουβέντα...
 Πάντως, ο Δήμαρχος θα μπορούσε να πει μία έστω κουβέντα για την προηγούμενη Δημοτική Αρχή με αφορμή τη βράβευση του σχεδίου του Δήμου που αφορά στο Ανοιχτό́ Κέντρο Εμπορίου. Κι αυτό γιατί ήταν εκείνη που όντως έβαλε τα θεμέλια για το συγκεκριμένο έργο και προχώρησε τις αναγκαίες διαδικασίες, με τη σημερινή Δημοτική Αρχή να καλείται πλέον να το υλοποιήσει. Βέβαια, η «Ενότητα Πολιτών» του Θωμά Μπέγκα εξέδωσε ανακοίνωση και το υπενθυμίζει, όμως το θέμα είναι πως το χειρίζεται ο Μ. Ελισάφ. Εκτός κι αν είπε κάτι αλλά δεν το «πιάσαμε» εμείς, οπότε άκυρο το Σχόλιο!
Κ.Α.

Έλλειψη ανταγωνισμού…

 Θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερη εκπαίδευση στα ελληνικά ΑΕΙ αν υπήρχε ανταγωνισμός; Εμείς δεν το ξέρουμε! Ακούμε όμως πως στην Κύπρο υπάρχει υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης επειδή λειτουργούν εκεί οκτώ πανεπιστήμια από τα οποία τρία είναι δημόσια και πέντε ιδιωτικά! Και σ’ αυτά δεν φοιτούν μόνο Κύπριοι φοιτητές ούτε διδάσκουν μόνο Κύπριοι καθηγητές! Πρώτοι και καλύτεροι οι Έλληνες επιλέγουν τα Κυπριακά ιδρύματα. Κάτι πήραν παράδειγμα από την εκπαιδευτική διαδικασία της Αγγλίας και μάλλον τους βγήκε σε καλό… Εμείς εξακολουθούμε να βγάζουμε τα μάτια με τα ίδια μας τα χέρια. Όταν και αν κάποτε ξυπνήσουμε θα είναι αργά. Άλλες χώρες θα έχουν κάνει άλματα στην εκπαίδευση…

Θ.

«Λίφτινγκ»…
Εργασίες ευπρεπισμού έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες στην παιδική χαρά στην οδό Πουτέτση (παιδική χαρά Μεγάλης Δωρήτριας του Δήμου Νουριγέ Αλιαουντίν Μουσταφά). Καθαρίστηκαν και βάφτηκαν κάποια όργανα αλλά και έγιναν κάποιες άλλες παρεμβάσεις. Όπως και να έχει, οι παιδικές χαρές, ειδικά οι παλιότερες, πρέπει και να ευτρεπίζονται και να συντηρούνται ώστε να προσφέρουν ασφάλεια στα παιδιά.
Ν.Γ.

Απόλυτο σκοτάδι...

 Απόλυτη... μαυρίλα προχθές βράδυ, τουλάχιστον μέχρι τις 8 μ.μ., στο Πάρκο Κατσάρη και στο τμήμα της Παραλιμνίου από το Πάρκο μέχρι το «Δώδεκα», ενώ από εκεί και προς την «Κυρά Φροσύνη» οι λάμπες φωτισμού ήταν αναμμένες. Κάποια βλάβη θα υπάρχει, δεν εξηγείται αλλιώς, ή ίσως ο προγραμματισμός για τον φωτισμό δεν είναι αυτός που πρέπει. Οπότε, τώρα που η στήλη ενημέρωσε τον Δήμο, ας δει το θέμα. Όχι τίποτε άλλο, με τον βελτιωμένο πλέον καιρό κυκλοφορεί και τα βράδια πάρα πολύς κόσμος στην Παραλίμνιο, πεζοί, ποδηλάτες, δρομείς και κινδυνεύουν να πέσουν ο ένας πάνω στον άλλο με τέτοιο σκοτάδι που έχει!

Κ.Α.
Για πράσινες πρακτικές…
Την ευκαιρία να εκπροσωπήσει τη χώρα μας (διαδικτυακά) στην 5η Σύνοδο της Περιβαλλοντικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε είχε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος/βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ Γιώργος Αμυράς. Το μήνυμα που έστειλε προς τον υπόλοιπο κόσμο εκ μέρους της χώρας μας ήταν απλό. Να εφαρμόζουν όλοι στην καθημερινότητά τους πράσινες πρακτικές, έχοντας κατά νου τα οικοσυστήματα, τη βιοποικιλότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Όπως και να έχει, το μήνυμα αυτό είναι πάντα επίκαιρο για το περιβάλλον!
Ν.Γ.

Έχει ευθύνη…
Σίγουρα έχει ευθύνη ο Αλέκος Αλαβάνος για την απόφασή του να υποστηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ! Το κακό είναι ότι τώρα που το παραδέχεται και δημόσια ο ίδιος, ο «εκλεκτός του» δύσκολα θα απομακρυνθεί από το… θρόνο! Δημιούργησε τον περίγυρό του, δοκίμασαν όλοι μαζί τα οφέλη που προσφέρει αυτή η εξουσία και τώρα ακόμη κι αν νιώθουν τη δυσφορία των ιδεολόγων της παράταξής τους θα κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν και απλά θα κάνουν την τρίχα - τριχιά σε κάθε παραπάτημα του σημερινού πρωθυπουργού για να αποδεικνύουν στον εαυτό τους ότι είναι παρόντες στις εξελίξεις…
ΜΑΤ

Δεν προβληματίζονται;
Κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ; Δεν τους απασχολεί που λένε, λένε καθημερινά εναντίον της κυβέρνησης αλλά όσα και να λένε δεν έχουν καμία απήχηση στην κοινωνία; Είμαστε αντιμέτωποι με μία πολύ σοβαρή υγειονομική κρίση, που δεν είναι μόνο ελληνικό το φαινόμενο, αλλά μετέπειτα οι επιπτώσεις της στην οικονομία θα είναι και τεράστιες και δύσκολες στη διαχείρισή τους. Κι όμως, ό,τι και να πει η αντιπολίτευση, ιδιαίτερα ο αρχηγός της, δεν βρίσκουν περισσότερους υποστηριχτές από αυτούς που είχαν και που ίσως τώρα να είναι και λιγότεροι και αυτό συμβαίνει γιατί δεν καταφέρνουν να πείσουν τους πολίτες ότι άλλαξαν, ότι ωρίμασαν και ότι τώρα αν τους δοθεί η ευκαιρία θα τα διαχειριστούν όλα καλύτερα… Έτσι λένε κουβέντες στο βρόντο απλά για να μη ξεχαστούν.
Όχι πολύς καιρός…
 Οι εμπειρίες είναι ακόμη νωπές από τα πεπραγμένα τους και θα χρειαστεί σοβαρός σχεδιασμός από τη μεριά τους για να πείσουν ότι μπορούν με σοβαρότητα και σχέδιο να προσφέρουν στον τόπο όλα αυτά που χρειάζονται τώρα και θα χρειαστούν και στην μετακορονοϊό εποχή. Ο τρόπος που παρουσιάστηκε η σημερινή κυβέρνηση, τα σχέδιά τους για κάθε τομέα δράσης εντυπώθηκαν στους πολίτες και τώρα ξέρουν ότι χωρίς κεντρικό σχέδιο δράσης και επί μέρους σχέδια αλλά και πολλή δουλειά αυτός ο τόπος δεν θα δει μια άσπρη μέρα… Γι’ αυτό δεν αρκεί να κατηγορεί την κυβέρνηση για την κατάσταση στο ΕΣΥ και τα ελλείμματα στις ΜΕΘ αλλά θα ‘πρεπε να δώσει πρώτα πειστικές απαντήσεις γιατί δεν μπόρεσε να αφήσει ενισχυμένο το ΕΣΥ και γιατί τώρα δεν αντιπροτείνει κάτι συγκεκριμένο.

Η επόμενη μέρα…
 Και που λέει, λέει και τι δε λέει ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ δεν βρίσκουν καμία απήχηση στο λαό επειδή δεν έχει να αντιπροτείνει κάτι συγκεκριμένο ούτε καν για την οικονομική ανάπτυξη της επόμενης μέρας που μετά από τα τόσα πλήγματα που θα της προκαλέσει η πανδημία θα χρειαστεί σοβαρός και ρεαλιστικός σχεδιασμός για να ξαναμπούμε στην κανονικότητα. Περιέργως κατηγορεί την κυβέρνηση και για πρωτοβουλίες της όπως η πανεπιστημιακή αστυνομία αλλά δεν μπαίνει στην ουσία της υπόθεσης εξηγώντας γιατί εκείνος δεν φρόντισε για την απρόσκοπτη λειτουργία των ΑΕΙ, για την προστασία της Διοίκησης και των διδασκόντων από τις γνωστές απειλές; Δεν τον ακούσαμε ούτε μία φορά να μας εξηγήσει ποια μέτρα θα έπαιρνε εκείνος για την απρόσκοπτη λειτουργία τους…

Μένουν στα ίδια!
 Δεν είναι ικανοί να προτείνουν συγκεκριμένες και αξιόπιστες λύσεις για τα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία και το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι η τυφλή σύγκρουση χωρίς κανόνες, χωρίς καν ιδεολογικό περιεχόμενο… Εμφανίζεται ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ως ο αρχάγγελος της κάθαρσης και το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να χαράσσει διαχωριστικές γραμμές με την ελπίδα να διχάσει το λαό για να μπορέσει να κερδίσει κάποιο μερίδιο αποδοχής. Κι ενώ βλέπει ότι στην προσπάθειά του διαρκώς αποτυγχάνει, επειδή ο λαός κουράστηκε με τα ιδεολογικά παιγνίδια και απαιτεί τώρα να δουλέψουν όλοι σκληρά για να βγούμε από τα μεγάλα αδιέξοδα και να μπούμε επιτέλους σε μια σύγχρονη κανονικότητα. Και για να γίνει αυτό η ευθύνη όλων των πτερύγων είναι μεγάλη…
Θεανώ Βλάχου