ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Δεν απογοήτευσε!
 Κάθε επετειακή εκδήλωση στην οποία παραβρίσκεται ο Κώστας Τασούλας αποκτά ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον χάρη στη δήλωση που κάνει στα τοπικά ΜΜΕ, η οποία είναι κάθε φορά ιδιαίτερου νοήματος, συνδυάζοντας λογοτεχνία, επικαιρότητα, χιούμορ κλπ. Ούτε στα «Ελευθέρια» της πόλης απογοήτευσε ο Γιαννιώτης Πρόεδρος της Βουλής!

Μέσα σε δύο γραμμές τα είπε όλα: «Γιορτάσαμε όχι μεγαλοπρεπώς αλλά σεμνοπρεπώς. Με τον ίδιο σεβασμό στη συλλογική μνήμη. Με αυτή την παράξενη αλλαγή που επέβαλλε η πανδημία», τόνισε! Τι παραπάνω να προσθέσει κανείς...
Κ.Α.

Χαμός στην Παραλίμνιο!

 Μέγας συνωστισμός, λέει, στην Παραλίμνιο το Σαββατοκύριακο, ειδικά το μεσημέρι της Κυριακής. Κυκλοφόρησαν και φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που είναι να... τρίβεις τα μάτια σου! Υπήρξε όμως κι άλλο ένα «στοιχείο» του τι έγινε στο Μόλο. Τα καλάθια των σκουπιδιών ξεχείλιζαν το βράδυ της Κυριακής από πλαστικά ποτήρια καφέ, ενώ κάτω, τριγύρω απ’ αυτά υπήρχαν σωροί ολόκληροι! Το ίδιο και τα πεζούλια στο πάρκο Κατσάρη που επίσης είχαν κάμποσα κύπελλα καφέ, μπουκαλάκια νερού κλπ. Βλέπεις, δικαίωμα να ξεσκάσουμε έχουμε όλοι. Υποχρέωση να κρατάμε την πόλη καθαρή... όχι!

Κ.Α.
Τιμητική πλακέτα...
Τιμητική πλακέτα απένειμε στον πατέρα Ηλία Σέπερη, εφημέριο του ναού της Αγίας Μαρίνας, ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης και επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής (φωτό) για την συνεισφορά του στην ανακαίνιση του Ναού του Προφήτη Ηλία στο Ύψωμα Αετορράχης, όπου αναπαύεται ο ήρωας Σκαρλάτος Ρωσσέτης. Όπως είπε ο ιερέας, έκανε απλά το καθήκον του και η τιμή αρμόζει στον ήρωα Ρωσσέτη! Σωστό αυτό...
Ν.Γ.
Έχει δίκιο;
 Ένας συμπολίτης μας αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατό ένα κόμμα που εκπροσωπεί στη Βουλή ένα πολύ μικρό ποσοστό του λαού να στεγάζεται σε ένα τεράστιο κτήριο και μάλιστα ιδιόκτητο; Πώς το απέκτησε; Και γιατί χρειάζεται ένα τόσο μεγάλο κτήριο για να στεγάσει τις δραστηριότητές του όταν οι υποστηριχτές του έχουν πολύ χαμηλά εισοδήματα και το ποσοστό του στο λαό όλο και κατεβαίνει παρά τις προσπάθειες που καταβάλει για να κάνει αισθητή την παρουσία του; Μήπως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσουν κάποια στερεότυπα ώστε να γίνουν περισσότερο αποδεκτές οι απόψεις τους από το λαό με δεδομένο ότι δείχνουν τόσες ευαισθησίες για την τύχη των μη προνομιούχων Ελλήνων;
ΜΑΤ

«Αντίσταση»…
 Ο κορονοϊός κάνει πάρτι στην Ελλάδα -ευτυχώς όχι τόσο θορυβώδες όσο σε άλλες χώρες- και κάποιοι Έλληνες ίσως από ιδεολογικές αντιπαλότητες, αντιστέκονται στις υποδείξεις των ειδικών που προσπαθούν να δαμάσουν τον εχθρό! Κάποιοι ιδιαίτερα «ευφυείς» οργανώνουν μαζώξεις στο ύπαιθρο ή νοικιάζουν διαμερίσματα για να «ξεφαντώσουν» και να περάσουν ευχάριστες ώρες… Και μετά; Πάλι νέα κρούσματα, πάλι επιβάρυνση των λυμάτων, πάλι οι εντατικές θα αγκομαχούν και τα νεκροταφεία θα ασφυκτιούν. Ο ιός είναι ισχυρότερος από εμάς. Το απέδειξε κάνοντας ένα γύρο σε όλο τον κόσμο. Τα φέρετρα τοποθετημένα το ένα δίπλα στο άλλο σε τρομοκρατούν και κάποιοι Έλληνες παριστάνουν τον έξυπνο κάνοντας «αντίσταση»!
ΜΑΤ

Ωραία πρωτοβουλία!

 Τέτοιες ωραίες και χρήσιμες πρωτοβουλίες πρέπει και να προβάλλονται και να επιβραβεύονται ηθικά. Ο λόγος για τους εθελοντές του «Save Your Hood», οι οποίοι βρέθηκαν την Κυριακή το μεσημέρι στην ακτή Μιαούλη και καθάρισαν το τμήμα από το Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο ως την πρώτη ξύλινη γέφυρα του πεζόδρομου – ποδηλατόδρομου και λίγο μετά απ’ αυτήν. Το τι μάζεψαν δε λέγεται! Ένα σωρό σκουπίδια (φωτό)... Τις ευχαριστίες του προς τους εθελοντές εξέφρασε μέσω ανάρτησης και ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης. Οι «Save Your Hood» θα συνεχίσουν τις δράσεις. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να τους βρουν στο Facebook!

K.A.

Μας ωρίμασαν οι συνθήκες;
Κατά γενική ομολογία η χώρα μας, και όχι μόνον αυτή, αντιμετωπίζει πρωτόγνωρα προβλήματα που απαιτούν δύσκολες λύσεις και η διαχείρισή τους εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες. Θα ήταν ουτοπία αν λέγαμε ότι ο σημερινός πρωθυπουργός θα τα διαχειρίζεται όλα με επιτυχία. Το περίεργο είναι πως σε άλλες εποχές με την πρώτη αστοχία θα φώναζαν οι πολίτες «σταύρωσον - σταύρωσον αυτόν» και θα έριχναν τα βέλη τους εναντίον του ενώ τώρα εξακολουθούν να δείχνουν κατανόηση και να τον εμπιστεύονται που σημαίνει ότι γνώρισαν τις πρακτικές και άλλων πολιτικών που διαχειρίστηκαν μικρότερης κλίμακας προβλήματα και τα θαλάσσωσαν και τώρα βλέπουν αυτό το διαφορετικό που έχει τόσο ο σχεδιασμός των δράσεων όσο και οι πρακτικές λύσεις. Αλλά και η σκληρή δουλειά.
Μιλάνε πολύ…
 Έκπληκτη η αντιπολίτευση βλέπει τη δουλειά που γίνεται και καταβάλει απεγνωσμένες προσπάθειες για να την αποδομήσει μήπως και κερδίσει κάποια ψίχουλα δημοφιλίας που τα έχει ανάγκη για να τονώσει το «εγώ της» και πιθανόν μια θέση στον ήλιο για αύριο! Λαλίστατοι ο αρχηγός και οι «κολλητοί» του κάθε μέρα ψάχνουν ψύλλους στ’ άχυρα προκειμένου να φωνάξουν «είμαστε και εμείς εδώ»! Κι ενώ η σημερινή κυβέρνηση ανέλαβε τόσες ευθύνες που δεν ξέρω αν αυτό το λαχείο έπεφτε σε κάποια προκάτοχό της τι θα έκανε, στα περισσότερα η δουλειά που γίνεται τώρα στέφεται με επιτυχία. Ίσως γιατί ξεκίνησαν με συγκεκριμένους σχεδιασμούς και συνεχίζουν με τόση υπευθυνότητα που ό,τι και να λένε οι αντιπολιτευτικοί κύκλοι δεν καταφέρνουν να τους αποδομήσουν…

Είναι ακόμη νωπές!
Οι μνήμες από παρελθούσες πρακτικές είναι ακόμη νωπές… Όταν μιλάνε εναντίον της «Πολιτικής Προστασίας» εκείνοι που δεν κατάφεραν να διαχειριστούν ούτε τη φωτιά στο «Μάτι» απλά χάνουν οι λέξεις το νόημά τους. Ακόμα σέρνονται στα δικαστήρια οι υπηρεσίες που έδρασαν τότε, τόσο η πολιτική προστασία, όσο και η πυροσβεστική και η αστυνομία. Μπορούν να συγκριθούν οι σημερινές παρεμβάσεις με την αδράνεια εκείνης της εποχής; Μοιάζει τουλάχιστον γελοία η τότε συνεδρίαση υπό τον πρωθυπουργό και μάλιστα δημόσια για να «σώσουν» την κατάσταση. Και την έσωσαν! Πάνω από 100 οι νεκροί και ένας μεγάλος αριθμός εγκαυματιών που ακόμη βασανίζονται… Αυτά ούτε ξεχάστηκαν ούτε θα ξεχαστούν. Γι’ αυτό λιγότερη έπαρση δεν θα τους έβλαπτε.

Ώρα περισυλλογής…

 Τόσα προβλήματα μαζεμένα δεν τα βίωσαν άλλη φορά οι σύγχρονοι Έλληνες… Γι’ αυτό θα ‘πρεπε η εν Ελλάδι αντιπολίτευση όλων των αποχρώσεων να δείξει συνεργάσιμη στο έργο της κυβέρνησης και να μη σπαταλάνε χρόνο για να εφευρίσκουν λόγους απλά για να κάνουν αντιπολίτευση. Είναι η ώρα του πολέμου και ο εχθρός βρίσκεται εντός των τειχών. Όποιος εκπέμπει σε άλλο μήκος κύματος θέτει εαυτόν στο περιθώριο. Ο λαός χρειάζεται ασφάλεια και οι όποιες παραφωνίες απλά τον εκνευρίζουν και συσπειρώνεται κοντά στην κυβέρνηση για να νιώσει ασφαλής. Όλα τα άλλα θα τα ξαναβρούμε μετά την πανδημία. Και τότε μπορούν να «φαγώνονται» τα εν Ελλάδι κόμματα αφού αδυνατούν να λειτουργήσουν συλλογικά ακόμη και για την προστασία των πανεπιστημιακών δασκάλων… ΚΡΙΜΑ!
Θεανώ Βλάχου