ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Επιβεβαίωση...
Επιβεβαίωσε χθες η Περιφέρεια Ηπείρου με ανακοίνωσή της το πρόσφατο πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ του «Π.Λ.» σύμφωνα με το οποίο στις εκδηλώσεις της ερχόμενης Κυριακή για την 108η επέτειο από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων θα παραβρεθεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η Περιφέρεια είχε επίσημη ενημέρωση για την αποδοχή της πρόσκλησης που είχε απευθύνει στην κ. Σακελλαροπούλου. Πάντως, όπως σημειώνει, τόσο στη Δοξολογία στη Μητρόπολη όσο και στην κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο Μπιζανομάχων από την Πρόεδρο θα είναι εξαιρετικά περιορισμένος ο αριθμός ατόμων που θα παραβρεθούν βάσει του ισχύοντος υγειονομικού πρωτοκόλλου!
Κ.Α.
Επικίνδυνη τρύπα...
Ένας ολόκληρος «κρατήρας», στην κυριολεξία, έχει ανοίξει εδώ και πολλές μέρες λόγω των βροχών στο οδόστρωμα παραπλεύρως του πάρκου Πολυτεχνείου στη Δομπόλη (φωτό). Είναι μία επικίνδυνη τρύπα μέσα στην οποία πέφτουν πολύ συχνά τα διερχόμενα οχήματα. Ας φροντίσει λοιπόν η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου για το κλείσιμό της γιατί δεν αποκλείεται να πάθει κάποιο Ι.Χ. μεγάλη ζημιά! Κρίμα είναι...
Κ.Α.
Άλλοι παγώνουν…
Τρέχουν και δεν φθάνουν τα συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας και των Δήμων προκειμένου να δώσουν λύσεις στα πρωτοφανή προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία! Από το 2007 είχε να δείξει τόσο θυμό ο καιρός! Με τα παιδιά του στο μπαλκόνι του σπιτιού τους ο Αλέξης έφτιαχνε χιονάνθρωπο, από ένα ζεστό δωμάτιο και η Φώφη έδειξε την αγανάκτησή της επειδή δεν διαχειρίστηκε καλά τη «φουρτούνα» η κυβέρνηση! Πόσα χρόνια είχε η χώρα μας να αντιμετωπίσει τόσο ακραία χειμωνιάτικα φαινόμενα; Καλά που δεν τόλμησε και ο Τσίπρας να τους κάνει υποδείξεις για το πώς να δράσουν. Βλέπεις, έχει μεγάλη… εμπειρία από τη διαχείριση της κακοκαιρίας στη Μάνδρα!
Θ.

Τώρα τα σκέφτονται;
Αφού έκαναν όσα έκαναν στην ΕΡΤ τα χρόνια που αλώνιζαν εκεί και κατέβαζαν το επίπεδο των προγραμμάτων μειώνοντας στο ελάχιστο και την τηλεθέαση, τώρα ανασκουμπώθηκαν και απαιτούν να αποφασίζει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για το ποιοι θα διοικούν την ΕΡΤ! Τολμούν να μιλάνε για τα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα που είναι υποχρεωμένη και η Ελλάδα να ενσωματώσει στη νομοθεσία της αποφάσεις των ευρωπαϊκών οργάνων όταν εκείνοι υποδείκνυαν στον Καλογρίτσα πέρα από τα βοσκοτόπια του φίλου του στη Ζάκυνθο να πάρει και δάνειο από Κινέζικη εταιρεία για να παρουσιάσει κεφάλαιο ώστε να του δώσουν ένα κανάλι που θα το ελέγχουν οι γνωστοί - άγνωστοι… Δεν μας λένε πώς βρίσκουν τώρα τα προγράμματα των καναλιών της ΕΡΤ και ποια είναι σήμερα η τηλεθέαση;
ΜΑΤ
Απλή η διαδικασία...
Πολύ απλή τελικά η διαδικασία του εμβολιασμού, όπως διαπιστώσαμε χθες πηγαίνοντας για τον σκοπό αυτό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο (η κουκίδα στη φωτό δείχνει το σημείο όπου βρίσκεται το κέντρο εμβολιασμού). Η οργάνωση πολύ καλή, σε υποδέχεται το νοσοκομειακό προσωπικό, σε βάζει να καθίσεις και, μετά την ταυτοποίηση με τον κωδικό ραντεβού (ΑΜΚΑ - Α.Τ. - ΑΦΜ) σε κατευθύνουν σε δωμάτιο όπου γιατρός λαμβάνει το ιστορικό καταγράφοντας τα στοιχεία σε έντυπο. Στην συνέχεια πηγαίνεις σε χώρο εμβολιασμού όπου επανεξετάζονται τα στοιχεία ταυτοποίησης, κάνεις το εμβόλιο και καταχωρούνται σε νέο έντυπο. Σε οδηγούν σε κέντρο παρακολούθησης, παρουσία γιατρού και προσωπικού έως ότου παρέλθει ο ορισμένος χρόνος και έπειτα είσαι ελεύθερος να φύγεις!
Δ.Μ.
Το σχόλιο του Χρ. Πατσούρα...
Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων είναι που βρίσκεται σε... άλλον πλανήτη μας γράφει ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Πατσούρας, επικεφαλής της «Αριστερής Παρέμβασης στα Γιάννενα», απαντώντας σε πρόσφατο σχετικό σχόλιο της στήλης για τον ίδιο! Όπως τονίζει, θα έπρεπε να πρωτοστατήσει σε θέματα όπως η γενναία ενίσχυση των πρωτοβάθμιων κέντρων υγείας, η ενίσχυση των νοσοκομείων με μόνιμο προσωπικό και κλίνες ΜΕΘ, με εξειδικευμένα φάρμακα και εκτεταμένα προγράμματα πρόληψης, γενικά στην πάλη για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας. Συμφωνούμε ότι η Δημοτική Αρχή πρέπει να κάνει αγώνα για όλα τα παραπάνω, αν και ανήκουν κατά βάση στην ευθύνη της Πολιτείας. Όσο για το ερώτημα αν αιτήματα όπως αυτά προβάλλονται από τις στήλες του «Π.Λ.», παραπέμπουμε τον συμπαθή κ. Πατσούρα σε όσα γράφει καθημερινά η εφημερίδα μας που δεν είναι... λίγα!
Α.
* * *
Έρχεται και ξανάρχεται!
Ανοίγει πάλι η συζήτηση για την αξιοποίηση του κτηρίου στην οδό Δομπόλη! Ένα κτήριο εγκαταλειμμένο που πολλές φορές ξεκίνησε διάλογος για την αξιοποίησή του και πάλι έκλεινε! Ένα τμήμα του στεγάζει κρατικές υπηρεσίες και το υπόλοιπο είναι σε κακό χάλι. Όσοι περνούν από εκεί βλέπουν το χάλι και κουνάνε το κεφάλι απογοητευμένοι. Το οικόπεδο το πρόσφερε τότε η Ενορία Περιβλέπτου για να γίνουν εκεί τεχνικές σχολές αλλά όταν ιδρύθηκε το Πανεπιστήμιο χρησιμοποίησε τις έτοιμες εγκαταστάσεις για την προσωρινή στέγασή του μέχρι που έγινε η πανεπιστημιούπολη η οποία χτίστηκε και αυτή σε έκταση που παραχώρησε ο τότε Μητροπολίτης Σεραφείμ, για τον οποίο δεν έδωσαν ούτε σε μία αίθουσα το όνομά του! Ο χώρος ανήκε στη Μονή Δουρούτης.

Εντός, εκτός…
Δεν ξέρω αν αυτό το οικόπεδο στην οδό Ιωάννη Δομπόλη είναι εκτός σχεδίου. Ακούμε ότι ο απέναντι λόφος είναι εκτός σχεδίου γι’ αυτό δεν χτίζονται οικοδομές. Αυτά είναι και περίεργα και ανεξήγητα αλλά και για τον τρόπο που χτίστηκε η πόλη μας υπάρχουν μεγάλες ευθύνες και παραλείψεις. Πάντως, πριν αρχίσουν να διαμοιράζουν τα ιμάτια του εν λόγω κτηρίου ας υπολογίσουν πρώτα πόσα ενοίκια πληρώνονται σήμερα για τη στέγαση των δημοσίων και δημοτικών υπηρεσιών που, αν στεγαζόταν εκεί, θα μπορούσαν με αυτά τα ποσά να γίνουν πολλά έργα στην πόλη μας. Όσο για τις προτάσεις για τη στέγαση Μουσείων κλπ., κάντε μια έρευνα στην επισκεψιμότητα των ήδη λειτουργούντων τοπικών μουσειακών, εκθεσιακών και πολιτιστικών χώρων και πάρτε τις καλύτερες αποφάσεις…

Να έχουν συνέχεια!
Εκείνοι που επιθυμούν να προσφέρουν στην πόλη μας καλό θα ήταν να αφήσουν τις όποιες αντιπαλότητες είτε ιδεολογικές είτε προσωπικές και να δουν όλοι μαζί τι καλύτερο μπορούν να προσφέρουν σε μια πόλη που μεγάλωσε πολύ μετά την ενσωμάτωση τόσων περιφερειακών διαμερισμάτων. Δεν είναι δυνατό να μιλάμε ακόμη για την καθαριότητα που μέχρι πρότινος είχε το μαύρο της το χάλι και εκείνοι να τρώγονται στο Δημοτικό συμβούλιο για το αν θα βάλουν και ιδιώτες στην καθαριότητα. Το αποτέλεσμα έχει σημασία και όποιος βάζει εμπόδια κρίνεται και γι αυτό υπάρχουν παρατάξεις που έχουν πολύ μικρή αποδοχή από τους δημότες οι οποίοι βλέπουν άλλες πόλεις και κάνουν συγκρίσεις και να είναι σίγουροι ότι ολίγο ενδιαφέρονται για τις ιδεολογίες τους ιδιαίτερα στα τοπικά συμβούλια.

Όχι άλλα λάθη…
Η πόλη μας είχε μεγάλες δυνατότητες να αναπτυχθεί με σύγχρονες προδιαγραφές και να γίνει μια σύγχρονη και λειτουργική πόλη. Ο Δοξιάδης είχε ανακαλύψει τις πολλές δυνατότητές της γι’ αυτό εκπόνησε ένα πολύ μελετημένο σχέδιο το οποίο αγνόησαν τα τοπικά συμφέροντα με πρώτα τα Δημοτικά συμβούλια που άφησαν ανεξέλεγκτη την κατάσταση και γίναμε παράδειγμα προς αποφυγήν. Ακόμη και η κατ’ ύψος αύξηση του συντελεστή δόμησης εξυπηρέτησε διάφορα συμφέροντα… Και κάνει και ξανακάνει κυκλοφοριακές μελέτες το Δημοτικό Συμβούλιο που τις αφήνει στα συρτάρια του ενώ ο κυκλοφοριακός φόρτος της πόλης μας είναι ασφυκτικός και τα ΜΜΜ κινούνται σχεδόν άδεια αφού δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες των πολιτών… Αλλά όλα αυτά θέλουν μεράκι και πολλή δουλειά για να γίνουν!
Θεανώ Βλάχου