ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

«Διανομή» νερών...
 Καλή ως πρωτοβουλία η κίνηση της ΔΕΥΑΙ να μοιράσει προχθές φιάλες με νερό σε κατοίκους της πόλης εξαιτίας της διακοπής υδροδότησης στο μεγαλύτερο τμήμα της, δύο παρατηρήσεις όμως είναι αναγκαίες. Πρώτον, θα έπρεπε να μοιραστούν νερά σε περισσότερα σημεία και όχι μόνο σε δύο (Δημαρχείο – πλατεία Χατζή Αμπελοκήπων). Δεύτερον, καλό θα ήταν να είχε τεθεί πλαφόν στο πόσα νερά έπαιρνε ο κάθε πολίτης για να πάρουν περισσότεροι. Λογικό δεν είναι αν κάποιος παίρνει τέσσερις - πέντε εξάδες, ο επόμενος να μένει... μπουκάλα; Όσο για το «πλήθος» που συγκεντρώθηκε στην πλατεία Χατζή κι έπεσε πάνω στο φορτηγό με το νερό λες και θα του έδιναν... λίρες, εδώ τα σχόλια πραγματικά περιττεύουν!
Κ.Α.

Για τα δύσκολα!..

 Τον Κωστή Χατζηδάκη τον έχουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ για τα δύσκολα! Εκείνος ανέλαβε την προβληματική «Ολυμπιακή», την υπό κατάρρευση «ΔΕΗ» που την υποχρέωναν οι προκάτοχοί του να πουλάει στις ιδιωτικές εταιρείες φθηνότερο το ρεύμα απ’ όσο της κοστίζει, και τώρα του ανέθεσαν το υπουργείο Εργασίας, ένα υπουργείο που το… μάρανε η γραφειοκρατία, που για να βγάλει τις συντάξεις περνούσαν χρόνια και χρόνια και που όλοι οι εμπλεκόμενοι δήλωναν ότι δεν έχουν προσωπικό! Για να δούμε, θα τα βγάλει παλικαρίσια και στη νέα του θέση; Πάντως, τον θυμόμαστε με σπασμένο το κεφάλι και τα αίματα να τρέχουν όταν βρέθηκε στο δρόμο «δημοκρατικών πολιτών» που θέλουν τη Δημοκρατία στα μέτρα τους… Σαν αυτή που κάποιοι χύνουν μαύρο δάκρυ επειδή θα χαθεί από τα ΑΕΙ!

ΜΑΤ
Η εφημερίδα του ΕΚΙ...
Το πρώτο φύλλο της εφημερίδας του για τη νέα χρονιά εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και είχε μάλιστα την ευγένεια να μας την αποστείλει ηλεκτρονικά! Καλοστημένη ομολογουμένως και πλούσια σε υλικό, κείμενα και φωτογραφίες, η εφημερίδα του ΕΚΙ. Φυσικά, δε χρειάζεται να διαθέτει κανείς μεγάλη φαντασία για να προβλέψει το περιεχόμενό της. Δεν υπάρχει σελίδα που να μην έχει στιγμιότυπα από κινητοποιήσεις του Εργατικού Κέντρου και τα απαραίτητα αγωνιστικά συνθήματα! Με άλλα λόγια, δικαιώνεται στην περίπτωση αυτή η έκφραση «έκαστος εφ’ ω ετάχθη»!
Κ.Α.
Έβαλαν αποκριάτικα!
= Μπορεί να απομένουν αρκετές μέρες ακόμα για την Κυριακή της Αποκριάς (7/3), ωστόσο τα καταστήματα με εποχικά είδη στα Γιάννενα έβαλαν ήδη τα αποκριάτικά τους, με σκοπό να προσελκύσουν τους καταναλωτές να αγοράσουν μάσκες, στολές και άλλα παρόμοια. Καλά όλα αυτά, αν και, όπως φαίνεται, ούτε φέτος θα κάνουμε κανονικές Απόκριες όπως τα προηγούμενα χρόνια. Ούτε Καρναβάλια θα γίνουν, ούτε Τζαμάλες θα ανάψουμε. Όπως και να ‘χει πάντως, οι Απόκριες πλησιάζουν!
Ν.Γ.

Ξέφυγε εντελώς…
 Από τα πολλά πες-πες εναντίον της κυβέρνησης ο συνδικαλιστής της ΠΟΕΔΗΝ έχασε το μέτρο δηλώνοντας ότι η νοσηλεύτρια στην Κέρκυρα έπαθε παράλυση από το εμβόλιο! Πριν πάρουν θέση οι ειδικοί για το περιστατικό ο πολύξερος Πρόεδρος Μιχ. Γιαννάκος, που δεν ξέρω πόσα χρόνια έχει να δουλέψει επειδή είναι απλά συνδικαλιστής, έβγαλε το δικό του πόρισμα. Και όταν οι ειδικοί έβαλαν τα πράγματα στη θέση τους και παρενέβει και ο εισαγγελέας για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, τα «μάζεψε» δηλώνοντας ότι αυτό το είπε για να πάρει η νοσηλεύτρια αποζημίωση από το εμβόλιο και ότι ο λαός πρέπει να εμβολιαστεί άφοβα… Πόση ανευθυνότητα καλλιεργεί η ιδεολογική αντιπαλότητα!
Θ.

Ποτέ χωρίς αλυσίδες!

 Όταν πρέπει να μετακινηθεί κανείς σε περιόδους κακοκαιρίας όπως η προχθεσινή απαιτούνται κάποιες προϋποθέσεις για να μην ταλαιπωρηθεί ούτε ο ίδιος ούτε όσοι τύχει επίσης να μετακινηθούν στους ίδιους δρόμους: Να διαθέτει αντιολισθητικές αλυσίδες και να ξέρει να τις βάλει και να τις βγάλει! Χωρίς αυτές με χιόνι δεν πας πουθενά. Και δεν είναι μόνο το επαρχιακό δίκτυο και οι εθνικές οδοί. Προχθές, για παράδειγμα και στην Εγνατία, στο τμήμα που διασχίζει το Νομό Ιωαννίνων, απαιτούνταν αλυσίδες. Χωρίς αυτές, λοιπόν, δεν ξεκινάς απ’ το σπίτι, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι θα σε βρει, εκτός κι αν έχεις τζιπ!..

Κ.Α.

Μία… μοναδικότητα!
= Είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο που εφαρμόζονται στα ΑΕΙ οι γνωστές «δημοκρατικές» πρακτικές! Τι προσφέρουν στην εκπαιδευτική διαδικασία οι προπηλακισμοί εκπαιδευτικών, όταν αυτοί δεν υπερασπίζονται τη δική μας ιδεολογία, ή οι καταστροφές των υποδομών και των εξοπλισμών των γραφείων και των εργαστηρίων που τις πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι από το υστέρημά τους; Η μοναδικότητα του χτισίματος της πόρτας ενός πρύτανη που έγινε παγκόσμια πρωτοτυπία δεν ξέρω πόσο βοήθησε στην αναβάθμιση των προσφερομένων υπηρεσιών στα ΑΕΙ! Αυτοί που επιμένουν σ’ αυτές τις «ελευθερίες» δεν ξέρω πόση ικανοποίηση νιώθουν όταν βλέπουν τις μουτζούρες στους τοίχους και στα δάπεδα των ΑΕΙ αλλά και πόσο ανεβαίνει το επίπεδο των γνώσεων μέσα από τη βία.
Αυτό καταργείται;
Με έκπληξη διάβασα μια ανακοίνωση στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, που θέλει να δείχνει ιδιαίτερη μαχητικότητα τώρα που είναι στην αντιπολίτευση, στην οποία καταγγέλλει ότι με το νέο νόμο για την Παιδεία «ανατρέπεται το δημοκρατικό κεκτημένο των τελευταίων 50 ετών»! Το εν λόγω στέλεχος δείχνει να έχει μεγάλη ευφυία και μου φαίνεται πολύ περίεργο να μην αντιλαμβάνεται τι ακριβώς είπε! Ποιο κεκτημένο καταργεί αυτός ο νόμος; Δεν θέλω να πιστέψω ότι αυτό το στέλεχος κάθε φορά απολάμβανε τις εικόνες όταν γινόταν το σώσε στα πανεπιστήμια! Πώς θα ένιωθε αν έμπαιναν στο γραφείο του οι φοιτητές και το διέλυαν ή αν έχτιζαν τη δική του πόρτα, ή αν έσπαγαν τα πράγματα που είχε στο γραφείο του και έβαφαν με χρώμα τους τοίχους και τις πόρτες;

Έχουν το σκοπό τους…
Τέτοιες ανακοινώσεις που γίνονται όταν οι πολιτικοί βρίσκονται στην αντιπολίτευση δεν έχουν σκοπό να βοηθήσουν στην καλύτερη προσφορά υπηρεσιών αλλά απλά χρησιμοποιούν τη γνωστή γλώσσα ώστε να ικανοποιήσουν συγκεκριμένο ακροατήριο. Και όταν τους ρωτάς σε ποια άλλη χώρα συμβαίνουν αυτά που συνέβαιναν εδώ και 50 χρόνια- όπως λέει- στη χώρα μας τότε απλά κάνουν ότι δεν ακούνε. Αλήθεια, ποιος Έλληνας θα ήθελε να βιώσει τέτοιες καταστάσεις σε μια δουλειά που την απέκτησε με πολύ κόπο, ιδιαίτερα αν προέρχεται από οικογένεια με χαμηλά εισοδήματα που αγωνίστηκε να βοηθήσει το παιδί της για να σπουδάσει και να κάνει και μεταπτυχιακά ώστε να καταφέρει να αναδειχθεί στην πανεπιστημιακή ιεραρχία; Ποιος Έλληνας πρέπει να τιμωρείται με αυτό τον τρόπο;

Δικαιώματα και όρια…
 Είναι δυνατό να επιδιώκουμε τέτοιες καταστάσεις όταν μιλάμε για δημοκρατικές ελευθερίες; Το δικαίωμα του καθενός μας φθάνει μέχρις εκεί όπου αρχίζει το δικαίωμα του άλλου. Αν αυτές οι γραμμές δεν τηρούνται τότε κάποιοι υποφέρουν και μπορεί και να ζουν εφιαλτικές ώρες στα πλαίσια του κακώς νοούμενου «δημοκρατικού κεκτημένου»! Ποιος εμπόδισε ποιον στα πανεπιστήμια της Αγγλίας ή της Τσεχίας ή ακόμη και της Βουλγαρίας όπου πολλοί Έλληνες φοιτούν, επειδή εδώ εμποδίζουμε την ίδρυση και ιδιωτικών ΑΕΙ, να εκφράσει ελεύθερα την άποψή του; Ακούσατε Έλληνες που σπουδάζουν στο εξωτερικό να διαμαρτυρήθηκαν επειδή στο πανεπιστήμιο όπου φοιτούν τους εμποδίζουν να εκφραστούν ελεύθερα; Βέβαια δεν σκέφτεται κανένας Έλληνας να κάνει εκεί αυτά που βλέπουμε εδώ…
Θεανώ Βλάχου