ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Τρύπες – παγίδες!
Τώρα που φτάνουν οι γιορτές και θα έχουν λίγο περισσότερο χρόνο, ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ και οι Αντιδήμαρχοί του ας βγουν μία βόλτα στην πόλη και ας διασχίσουν την Ανεξαρτησίας, κατά προτίμηση επιβαίνοντας σε μηχανάκι ή ποδήλατο! Θα έχουν έτσι την ευκαιρία να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι πόσες και ποιες «παγίδες» κρύβει το οδόστρωμά της! Η πρόταση δεν είναι της στήλης αλλά φίλου αναγνώστη που χθες κόντεψε να χτυπήσει πολύ άσχημα όταν έπεσε με το μηχανάκι του σε τρύπα κάπου κοντά στο «Γυαλί Καφενέ». Παρά τρίχα γλίτωσε ο άνθρωπος... Υπάρχουν δύο – τρία πολύ επικίνδυνα σημεία στην Ανεξαρτησίας. Για να δούμε, θα ασχοληθεί ο Δήμος με το θέμα;
Κ.Α.

Μεγάλη προσφορά…

2.000 πακέτα με προϊόντα ΠΙΝΔΟΣ αποφάσισε η Διοίκηση του Πτηνοτροφικού να διαθέσει εν’ όψει των εορτών σε άπορες οικογένειες του Νομού Ιωαννίνων, ενώ αποφάσισε να στηρίξει και την «Κιβωτό του Κόσμου» με σίτιση σ’ ετήσια βάση. Πράξη επαινετή αυτή της ΠΙΝΔΟΣ που δεν έπαψε να δείχνει το κοινωνικό πρόσωπο όπου κι όταν χρειαστεί. Τα πολλά λόγια είναι περιττά για να περιγράψει κανείς αυτές τις πράξεις αλτρουϊσμού από την μεγαλύτερη μονάδα πτηνοτροφικών προϊόντων της χώρας μας. Η ΠΙΝΔΟΣ έχει καταφέρει να βρει τον τρόπο να βάζει πλάτη καλύπτοντας κενά που η ζωή δημιουργεί!
Γ.Γ.

Μαζί για Ιόνια – Κακαβιά!
 Τις δυνάμεις τους ενώνουν διοικητικά συμβούλια συγκεκριμένων φορέων της περιοχής μας, προκειμένου να κάνουν πιο ισχυρή τη διεκδίκηση για την ολοκλήρωση του διευρωπαϊκού οδικού άξονα Ιόνια - Κακαβιά. Πρόσφατα, συμμετείχαν σε συνάντηση μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, της Ομοσπονδίας Φορτηγών & Τουριστικών Λεωφορείων Ελλάδος Διεθνών Μεταφορών αλλά και των Τουριστικών Γραφείων και Λεωφορείων Περιφέρειας Ηπείρου. Όπως και να έχει, είναι σημαντικό να ενώνονται φορείς σε μία κοινή προσπάθεια διεκδίκησης για ένα ζήτημα της περιοχής μας!
Ν.Γ.

Ξεσπάθωσε…
 Σε όσους έχουν διαφορετική άποψη μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ ο Ν. Καρανίκας τους υποδεικνύει να φεύγουν από το κόμμα με… διακριτικότητα!
«Δεν χρειαζόμαστε ανθρώπους που θα βρίζουν ή θα συκοφαντούν τον εκπρόσωπό μας» δηλώνει. Κι όσο αυτός τους προκαλεί τόσο λιγότεροι θα μείνουν δίπλα του!
Κι αν τελικά κόψουν πέρα εκείνοι που έχουν προσωπικότητα τότε με ποιους θα κάνουν χωριό; Βάζει και κατά της ομάδας Λαφαζάνη, Αλαβάνου και Ζωής!
Ειδικά στον Αλαβάνο χρωστάει χάρες ο αρχηγός του. Δεν θα βρισκόταν στην κορυφή του κόμματος χωρίς τη βοήθεια του… Γι’ αυτό λίγες κουβέντες γι’ αυτόν τον τόσο συνεπή αριστερό.
ΜΑΤ

Λάμπει το αρχοντικό!
Κυριολεκτικά λάμπει το αρχοντικό Πυρσινέλλα (φωτό) μετά τον καθαρισμό που έγινε στην εξωτερική του τοιχοποιία, η οποία είχε γεμίσει γκράφιτι, συνθήματα και μουντζούρες που βάνδαλοι έκαναν χρησιμοποιώνtας σπρέι. Το καθάρισε ο Δήμος με αμμοβολή και την άξιζε την περιποίηση, όπως εξάλλου και η Ζωσιμαία Ακαδημία που επίσης καθαρίστηκε. Παράλληλα, φρόντισε για την αναβάθμιση του φωτισμού που ας ελπίσουμε ότι θα δράσει αποτρεπτικά για τους επίδοξους «καλλιτέχνες». Μία άλλη καλή πρόταση, που έρχεται από τους «Σκεπτόμενους Πολίτες», είναι να τοποθετηθούν και κάμερες για να εποπτεύουν τα κτίρια. Αν ο νόμος τα επιτρέπει, γιατί όχι;
K.A.Ό,τι και να λένε τώρα…

Ο αρχηγός και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ό,τι και να λένε τώρα κρίνεται και συγκρίνεται με τα πεπραγμένα τους… Έτσι μειώνεται η όποια απήχηση ελπίζουν να πετύχουν. Τα σενάρια περί δραχμής ήταν δική τους εφεύρεση το πρώτο εξάμηνο του 2015! Οι τηλεοπτικές άδειες και όσα ακολούθησαν τότε για να αναδείξουν τον ελεγχόμενο απ’ αυτούς καναλάρχη Καλογρίτσα έρχονται στη μνήμη μας κάθε φορά που εκφράζουν αντιπολιτευτικό λόγο. Και εκείνος, τώρα που δυσαρεστήθηκε από τη στάση τους αποκαλύπτει τα «πεπραγμένα τους»! Όσο για τις βόμβες Κοντονή όσο κι αν ελπίζουν να ξεχαστούν μέσα στην πανδημία κάτι θα μείνει… Όλα είναι καλά όταν μοιράζονται την εξουσία αλλά όταν τη χάνουν ξεσαλώνουν! Γι’ αυτό ό,τι και να λένε τώρα τα πρωτοκλασάτα στελέχη τους ο λαός απλά τα παραβλέπει.
Κρίνεται η αξιοπιστία…
 Όσοι αλλάζουν στάση ανάλογα με το αν βρίσκεται το κόμμα τους στην κυβέρνηση ή την αντιπολίτευση εκπέμπουν πολύ χαμηλή αξιοπιστία. Ας προσέχουν σήμερα που έρχονται τα πάνω κάτω σε όλο τον κόσμο λόγω της πανδημίας και των οικονομικών επιπτώσεών της. Οι λαοί αποδεκατίζονται και οι Έλληνες αντιπολιτευόμενοι ζητάνε από την κυβέρνηση τον ουρανό με τ’ άστρα! Και τι δεν ζητάνε… Όλα τους λείπουν σήμερα! Αυτοί που κράτησαν κλειστό το στόμα τους όσο το κόμμα τους κυβερνούσε την Ελλάδα τώρα εμφανίζονται γεμάτοι ενδιαφέρον για όλα και για όλους. Δεν ξέρω αν πληγώνονται ακούγοντας τη φράση «ευτυχώς που δεν διαχειρίζεται τη σημερινή κατάσταση ο Τσίπρας και οι δικοί του»! Αυτή η σκέψη δεν είναι και τόσο τιμητική για όλους αυτούς! Ας αλλάξουν στάση το γρηγορότερο…

Τα θέλουν ΟΛΑ!
 Το τι ακούμε κάθε φορά που ένα στέλεχος κόμματος της αντιπολίτευσης παίρνει το λόγο δεν μολογιέται! Πού την έκρυβαν τόση δύναμη; Αν όλα όσα απαιτούν σήμερα από την κυβέρνηση φρόντιζαν να τα κάνουν πράξη όταν είχαν εκείνοι την ευθύνη τώρα δεν θα είχαν λόγους να απαιτούν διάφορα. Θα ήταν όλα λυμένα. Όσο για εκείνους που κάνουν μεγάλο ντόρο με πορείες και φωνές, αυτοί δεν προβληματίζονται γιατί δεν πείθεται ο λαός να τους ακολουθήσει; Τόσοι «αγώνες» τόσες πορείες, τόσες φωνές και το ποσοστό τους παραμένει στο μισό της δεκάδας! Αυτά που θεωρητικά υπερασπίζονται γιατί δεν έχουν απήχηση στον απλό λαό; Εκτός κι αν ο απλός λαός στην Ελλάδα είναι μόνο 5% και όλοι οι άλλοι που κατοικούν σ αυτή τη χώρα είναι βιομήχανοι, είναι πλουτοκράτες, είναι τραπεζίτες…

Προκλητικά προνόμια…
 Όλα τα κόμματα που συμμετέχουν στο ελληνικό κοινοβούλιο απολαμβάνουν τα ίδια προκλητικά προνόμια! Βλέπεις, αυτό το πραγματικά κακό «σύστημα» δεν αφήνει κανένα παραπονεμένο. Με το μισθό και μόνο που παίρνουν όλοι οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, σε όποια πτέρυγα κι αν κάθονται, θα μπορούσαν να βοηθήσουν σήμερα τους περισσότερους ανέργους ώστε να μπορέσουν και αυτοί να επιβιώσουν. Δεν ακούσαμε να πρόσφεραν έστω από μία κλίνη COVID για να ανασάνει το ΕΣΥ! Μόνο κριτική κάνουν! Και δεν είναι μόνο ο μισθός που παίρνουν. Είναι τόσα τα προνόμια που πρόσφεραν κατά καιρούς στους εαυτούς τους και για τα οποία δεν λένε κουβέντα ούτε φρόντισαν να τα καταγγείλουν σε κάποια απ’ τις πορείες που κάνουν… Κι όσο σιωπούν τόσο αναξιόπιστοι γίνονται!
Θεανώ Βλάχου