ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Άκαιρη διακοπή…
Προφανώς η τοπική ΔΕΗ δεν… γνωρίζει ότι τα πρωινά χιλιάδες Γιαννιωτόπουλα κάνουν τηλεκπαίδευση. Έτσι, χθες για το διάστημα 9.30 έως 11.30 έκοψε το ρεύμα στη μισή πόλη περίπου αφήνοντας τα παιδιά χωρίς μάθημα! Αν ήταν έκτακτη η διακοπή δεν θα λέγαμε τίποτα. Μας είπαν όμως από την υπηρεσία πως ήταν προγραμματισμένη! Άρα, μπορούσε η ΔΕΗ να την κάνει νωρίτερα, ας πούμε 7 – 9 το πρωί, για να μην μείνουν οι μαθητές… μπουκάλα μπροστά στους υπολογιστές τους. Καλό είναι να επιδεικνύουμε όλοι μία στοιχειώδη κοινωνική ευαισθησία αυτές τις δύσκολες μέρες…
Κ.Α.

Έδωσαν τη λύση!

 Eυτυχώς που υπάρχει η Εισαγγελία Ιωαννίνων, με εντολή της οποίας επιστράφηκαν επιτέλους χθες οι πινακίδες του αγροτικού σε ζευγάρι που διώχθηκε από το Δασαρχείο Ιωαννίνων επειδή για μισό τόνο ξύλα που είχε αγοράσει από μάντρα είχε μεν νόμιμη απόδειξη, όχι όμως και δελτίο μεταφοράς. Όπως έχει ήδη γράψει ο «Π.Λ.», το Δασαρχείο εξάντλησε όλη του την αυστηρότητα, τη στιγμή μάλιστα που υπήρχε σοβαρό θέμα υγείας και οι άνθρωποι χρειάζονταν το όχημα για τακτικές επισκέψεις στο Νοσοκομείο! Στο μεταξύ, ο Διευθυντής Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης έδωσε εντολή να αλλάξει η δασική διάταξη (ΔΑΔ) που επιβάλλει την έκδοση δελτίου μεταφοράς για δευτερογενή προϊόντα όπως έχει γίνει σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας! Πόση γραφειοκρατία πια ν’ αντέξει κανείς…
Κ.Α.

ΣΥΡΙΖΑϊκες υπερβολές!
 Εντάξει, να διαμαρτύρεται η συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, επειδή μετακινήθηκαν κάποιοι «σύντροφοι» από τις θέσεις τους, το καταλαβαίνουμε. Να ισχυρίζεται όμως ότι «παντού συμβαίνει το ίδιο με τα δικά τους παιδιά», παραείναι «χοντρό». Ειδικά μάλιστα δεν μπορεί να λέγεται αυτό για το συγκεκριμένο νοσοκομείο, όταν ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ υποδιοικητής παραμένει στη θέση του 1,5 χρόνο μετά τη λήξη της σύμβασής του... Να ξέρουμε δηλαδή και τι λέμε!
Ν.
Από μία κλίνη…
Τώρα που αναγκάστηκαν να δηλώσουν παρόντες και πολλοί βουλευτές-γιατροί ας σκεφθούν οι τριακόσιοι της Βουλής και οι ευρωβουλευτές να προσφέρουν από μία κλίνη ΜΕΘ για τα νοσοκομεία. Δεν θα φτωχύνει κανένας τους. Έτσι θα νιώσουν συμμέτοχοι στον εθνικό αγώνα για να βγούμε από τα σημερινά αδιέξοδα… Η όποια συμμετοχή είναι καθήκον όλων μας. Καθένας με τις δυνατότητές του. Ο εχθρός είναι εντός των τειχών και η ευθύνη ανήκει σε όλους μας. Μόνο με την κριτική και τις πορείες δεν λύνεται κανένα πρόβλημα. Αυτά γίνονται για λόγους εντυπωσιασμού αλλά και αντιπολιτευτικής διάθεσης. Και τούτη την ώρα πέφτουν στο κενό. Κάνουν κακό σε όποιον τα εκφράζει… Ας το έχουν υπόψη τους.
Θ.

Εντελώς απροστάτευτοι!
 Οι ταμίες των σούπερ μάρκετ είναι εντελώς απροστάτευτοι! Περνούν δίπλα τους όλοι οι πελάτες, σε απόσταση αναπνοής, διακινούν χαρτονομίσματα και κέρματα, και οι επιχειρηματίες δεν φροντίζουν να βάλουν σε όλα τα ταμεία προστατευτικά πλέξιγκλας! Τέτοια οικονομία να σου πετύχει… Και να σκεφθείς ότι είναι τα μόνα καταστήματα που παρέμειναν ανοιχτά χωρίς να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα όλων των άλλων καταστημάτων που παραμένουν κλειστά… Ας φροντίσουν τουλάχιστον για την προστασία των εργαζομένων τους.
ΜΑΤ

Σε... αγρανάπαυση!
 Διαβάζοντας κανείς τους ελέγχους των Κινητών Μονάδων του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, διαπιστώνει τρεις «ταχύτητες»: Στα Γιάννενα έχουν πάρει «φωτιά» τα συνεργεία, σε Άρτα - Πρέβεζα υπάρχει ένας καλός σχετικά αριθμός ελέγχων, ενώ στη Θεσπρωτία μάλλον βρίσκονται σε... αγρανάπαυση. Αν δεν υπήρχαν καθόλου κρούσματα, θα μπορούσε να δικαιολογηθεί η σχεδόν ακινησία των Μονάδων. Κρούσματα όμως υπάρχουν και παρά ταύτα δεν φαίνεται κινητικότητα. Φυσιολογικό δεν είναι, κάτι πρέπει να φταίει και αυτό οφείλει να απασχολήσει τη Διοίκηση του ΕΟΔΥ.
Ν.

Με το χέρι στη σκανδάλη!
 Τα αντιπολιτευόμενα την κυβέρνηση κόμματα βρίσκονται απέναντί της με το χέρι στη σκανδάλη… Ψάχνουν διαρκώς να εντοπίσουν τις όποιες αδυναμίες στο σύστημα περίθαλψης ώστε να λένε ότι «αγωνίζονται»! Τέτοιος αγώνας αυτή την ώρα ας έλλειπε. Ξέρουν πολύ καλά τι γίνεται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, ξέρουν ποιες χώρες έχουν ανοιχτά σχολεία και με πόσους μαθητές σε κάθε τάξη, ξέρουν τι γίνεται στα νοσοκομεία αλλά και τα νεκροταφεία, ακούνε ότι στέλνουν ασθενείς σε διπλανά κράτη για να νοσηλευτούν, όλα τα ξέρουν και τα αποσιωπούν. Εμμένουν μόνο στην άγονη κριτική που δυστυχώς γι’ αυτούς ο λαός έχει μεγαλύτερη υπευθυνότητα, παρακολουθεί τις εξελίξεις και πληροφορείται από πρώτο χέρι τι γίνεται στις άλλες χώρες συγκρίνοντάς τες με την εν Ελλάδι κατάσταση.
Σταύρωσον, σταύρωσον…
 Μη έχοντας τι άλλο να κάνουν στελέχη αντιπολιτευόμενων κομμάτων έπιασαν στασίδι στα ΜΜΕ και αναφωνούν με κάθε ευκαιρία: «Σταύρωσον, σταύρωσον το Μητσοτάκη»! Κι εκείνος σε πείσμα όλων ασχολείται με όλα και με όλους και κάθε τόσο μας εκπλήσσει με τις κινήσεις του που αποδεικνύουν ότι δεν αναπαύεται στου Μαξίμου αλλά δουλεύει έχοντας τα πάντα υπό έλεγχο. Κάνει και λάθη; Και βέβαια κάνει. Λάθη δεν κάνει μόνο εκείνος που δεν κάνει τίποτε… Και τώρα που έρχονται τα πάνω κάτω χρειάζεται πολλή δουλειά, ώστε και η υγειονομική κρίση να ελεγχθεί και να συνεχίζεται η προετοιμασία για την έξοδο απ’ αυτή και τις παραπέρα εξελίξεις. Βλέπεις, έχουμε μείνει πολύ πίσω. Εν μέσω πανδημίας ο Πιερρακάκος αναμορφώνει ολόκληρο το σύστημα διοίκησης…

«Αντιδημοκρατική…»
 Το ακούσαμε κι αυτό: «Η απαγόρευση των συναθροίσεων εν μέσω πανδημίας είναι αντιδημοκρατική απόφαση που πλήττει τον πυρήνα του συνταγματικού δικαιώματος της συνάθροισης! Τέτοιου είδους γενική απαγόρευση επιβάλλεται μόνο σε συνθήκες πολιορκίας. Δεν μπορεί να δικαιολογηθεί για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας!» Λόγια μεγάλης επιπολαιότητας και κομματικής εμπάθειας. Πώς αλλιώς να εξηγήσεις αυτές τις τοποθετήσεις; Και για την απαγόρευση των εορταστικών εκδηλώσεων για τον πολιούχο της Πάτρας τι εξήγηση δίνουν; Λέτε να είναι άθεος ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη; Σε όποια περιοχή αγνόησαν τις υποδείξεις των ειδικών και της κυβέρνησης την πλήρωσαν με πολλά κρούσματα και μεγαλύτερη αδυναμία του συστήματος υγείας…

Επίταξαν κλινικές!
 Έγινε και αυτό! Τώρα που χρειάστηκε στη Βόρεια Ελλάδα έκαναν επίταξη και ιδιωτικών κλινικών προκειμένου να βοηθήσουν τους πάσχοντες… Η αντιπολίτευση έλεγε, έλεγε και τι δεν έλεγε. Μάλλιασε γλώσσα τους από την πρώτη ώρα για να βάλουν χέρι στον ιδιωτικό τομέα. Αυτόν τον μισούν και θέλουν να τον βγάλουν από τη μέση. Και ο κορονοϊός τους έκανε το χατήρι… Φωνάζουν και οι Πορτογάλοι που οι πάσχοντες ξεπέρασαν τα όρια αλλά ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός δεν ενέδωσε ακόμη στις απαιτήσεις τους… Καθένας γνωρίζει καλά τα του οίκου του και ανάλογα με τις περιστάσεις παίρνει και τις αποφάσεις. Όσοι δεν έχουν ευθύνες απλά περνάνε τον καιρό τους με στείρα κριτική και με απαιτήσεις πέρα από τις όποιες δυνατότητες υπάρχουν… Κάποιοι κάνουν μόνο κριτική. Αυτό μπορούν!
Θεανώ Βλάχου