ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Άργησαν για τα πλατάνια!
 Άργησε ο Δήμος να ασχοληθεί με την ασθένεια των πλατάνων του Μόλου κι αυτό είναι ξεκάθαρο. Όπως ανέφερε χθες ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, μόλις πριν από δύο εβδομάδες εγκρίθηκε το κονδύλι που θα δοθεί σε ιδιώτη προκειμένου να κόψει και να απομακρύνει τα ασθενή δέντρα. Προφανώς αυτή η διαδικασία έπρεπε να γίνει νωρίτερα, γιατί μιλάμε για πολύ μεταδοτική νόσο, όπως είπε και ο κ. Ελισάφ, ο οποίος τόνισε ότι η απομάκρυνση των δέντρων πρέπει να γίνει γρήγορα! Όμως, δυστυχώς το άφησαν για την τελευταία στιγμή και θα δούμε τις συνέπειες σε λίγους μήνες. Ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε πάντως ότι οι μεταβολές στην Παραλίμνιο δεν θα είναι… εντυπωσιακές! Το καταγράφουμε για να υπάρχει, γιατί πολύ… αισιόδοξος εμφανίστηκε ο κ. Ελισάφ!
Κ.Α.
Προτάσεις για σχολεία…

 Έντονα απασχολεί και τους Γιαννιώτες το ζήτημα των σχολείων τόσο λόγω κορωνοϊού όσο και εξαιτίας των καταλήψεων που γίνονται σε πολλά απ’ αυτά. Φίλος αναγνώστης είπε χθες στη στήλη ότι τα μεγάλα τμήματα πρέπει να χωριστούν και να κάνουν μαθήματα τα μισά πρωί και τα μισά απόγευμα, υπενθυμίζοντας πως πολλά σχολεία παλιότερα λειτουργούσαν με απογευματινό ωράριο. Βέβαια, σήμερα οι μαθητές έχουν ένα σωρό εξωσχολικές δραστηριότητες τα απογεύματα που σε τέτοια περίπτωση θα χάνονταν! Έτερος αναγνώστης, πάλι, πρότεινε τα Δημοτικά τουλάχιστον να λειτουργούν με βάρδιες. Άλλες τάξεις Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή και άλλες Τρίτη – Πέμπτη όπως τον περασμένο Μάιο – Ιούνιο. Αυτό το τελευταίο σενάριο δεν είναι απίθανο να το δούμε σύντομα στα σχολεία…
Κ.Α.

Yπάρχουν κι άλλοι…
 Με το να ακούς κομματικές κορώνες από τους αντιπολιτευόμενους εν μέσω καταστροφών οργίζεσαι! Η πανδημία, η φονική καταιγίδα, η πυρκαγιά στη Μόρια, οι προκλήσεις των Τούρκων στον Έβρο και στο Αιγαίο δεν είναι απλές δυσκολίες. Ευτυχώς που σε κάθε πολιτικό χώρο υπάρχουν και οι σοβαροί και υπεύθυνοι πολιτικοί. Με γελοίες εκφράσεις ο Τσίπρας και η Τζάκρη καταφέρθηκαν εναντίον του πρωθυπουργού που καλείται να διαχειριστεί τεράστια προβλήματα και τα καταφέρνει έστω κι αν υπάρχουν και αστοχίες. Ευτυχώς που στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει και ο Ευκλείδης. Κι ενώ ξέρει ο αρχηγός του τις ικανότητες του πρώην υπουργού των οικονομικών τον υποβιβάζει γιατί ενοχλείται από την παρουσία του και τις απόψεις που ελεύθερα εκφράζει ο Ηπειρώτης πολιτικός. Αυτά κάνουν τα κόμπλεξ.
Θ.
Είχε καλό… δάσκαλο!
Ένα ταξίδι στα λημέρια του Πολάκη και η Τζάκρη αφήνιασε! Μιμήθηκε τον Πολάκη στο «ειδικό» λεξιλόγιο και της τράβηξαν το αυτί. Αυτά τα δέχονται μόνο από τον κρητικό και δεν επιτρέπουν σε άλλους να λένε μπαρούφες. Έτσι με εντολή αρχηγού την έστειλαν στην Όλγα για να τη συνετίσει… Κάτι ψέλλισε βγαίνοντας από το «πειθαρχείο» αλλά ένα είναι σίγουρο. Θα της έστειλε ο σύντεκνος τα συγχαρητήρια που ήταν η καλύτερη ανταμοιβή.… Πάντως κατάφερε να κερδίσει λίγη δημοσιότητα. Βλέπεις όσα χρόνια ήταν στο ΠΑΣΟΚ κελαηδούσε ακατάπαυστα… Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν της έδωσε πολύ αέρα. Απλά της άνοιξε τις αγκάλες του επειδή του ήταν χρήσιμη μετά την αποχώρηση ιδεολόγων αριστερών.
ΜΑΤ

Αναξιοποίητο μνημείο…
Αναξιοποίητο και άγνωστο παραμένει στους πολλούς το ταφικό μνημείο, που ανακαλύφτηκε το 2007 στη Ρίζιανη Θεσπρωτίας. Με βάση τα κτερίσματα, χρονολογείται στα τέλη του 4ου και στις αρχές του 3ου αι. π.Χ.. Ο περίβολος του μνημείου, που δεν διασώζεται ακέραιος, τοποθετημένος σε χώρο επίπεδο στους ομαλούς πρόποδες λόφου, ήταν ταυτισμένος με ελληνιστικό ναό. Σύμφωνα με την επίτιμη διευθύντρια Η’ ΕΠΚΑ, δρ. αρχαιολόγο Γαρυφαλιά Αρβανίτου - Μεταλληνού, εντός του χώρου, που ορίζεται από τον περίβολο, ανασκάφηκαν επτά κιβωτιόσχημοι τάφοι, με προσανατολισμό από δυτικά προς ανατολικά. Οι ταφές περιείχαν κεραμική, καθώς και σιδερένια, χάλκινα και αργυρά μικραντικείμενα, επίχρυσα και χρυσά νομίσματα, χρυσές δανάκες κ.α.
H. M.

Θα έχουμε… ίντερνετ!
Γκρίνια παρατηρείται στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον τρόπο που γίνονται οι συνεδριάσεις και κυρίως για την ανυπαρξία των εισηγήσεων. Αυτή την επισήμανση κάνει ο πρώην δήμαρχος Θ. Μπέγκας σημειώνοντας ότι η πόλη μένει πολύ πίσω σε προγράμματα και έργα. Ο ίδιος ο κ. Μπέγκας σημειώνει ότι και στις τάξεις της Δημοτικής Αρχής σύμβουλοι έχουν αρχίσει να δυσανασχετούν! Σιγά την αποκάλυψη. Ο κόσμος το χει τούμπανο! Όμως ο κ. Μπέγκας δεν είδε, δεν έμαθε, άκουσε ότι σε 12 σημεία στην πόλη θα υπάρχει… δωρεάν ίντερνετ, οπότε το σερφάρισμα θα πάει σ’ άλλο κόσμο! Το δωρεάν ίντερνετ θ’ αρχίσει από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και θα τελειώνει στην σκηνή του Πνευματικού Κέντρου! Άμα δεν έχουμε ψωμί, θα τρώμε παντεσπάνι, ένα πράγμα. Δηλαδή, η καθαριότητα και οδοφωτισμός μπορούν να περιμένουν. Μη τα θέλουμε όλα!
Γ.Γ.

Έγιναν εφιάλτης του!
 Τα προσόντα του Μητσοτάκη έγιναν εφιάλτες για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης! Η εργατικότητα, η οργανωτική του ικανότητα, η προσπάθειά του να βρίσκεται μπροστά σε κάθε δύσκολη κατάσταση του προκαλούν θυμό γιατί όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει ….! Για να ξεπεράσει τα συναισθήματά του αποφάσισε να τον υποτιμήσει δημόσια μήπως και ξεπεράσει πρώτα εκείνος το κόμπλεξ που τον κατατρώει και μετά να προκαλέσει και αμφιβολίες στο λαό που βλέπει ότι κάτι διαφορετικό γίνεται στη χώρα παρά τα τόσα δύσκολα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και που δεν τα προκάλεσε ο Κυριάκος. Αυτός καλείται να τα βάλει σε τάξη για να περάσουμε στην κανονικότητα. Στα χείλη όλων μια φράση ακούγεται. «Ευτυχώς που αυτή την ώρα δεν κυβερνάει ο Τσίπρας την Ελλάδα»!

Πρόσφατες οι μνήμες…
Οι διαρκείς υπαναχωρήσεις του Τσίπρα, οι αποτυχίες του στις κυβερνητικές πρακτικές, οι ασυνεπείς ενέργειές του, αφού άλλα έλεγε και άλλα έκανε προσπαθώντας να μην αναφέρεται σ’ αυτά με την ελπίδα να μη καταλάβει ο λαός πόσο ασυνεπής υπήρξε! Τον ακούσατε έστω και μια φορά να απολογηθεί για την εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο υπερταμείο που θα λειτουργεί για 98 χρόνια υπό ξένη διοίκηση; Δεν θα είναι περίεργο αν τον δούμε να ηγείται και των κινητοποιήσεων όταν οι ξένοι αποφασίσουν να βάλουν χέρι στην περιουσία των Ελλήνων αρχίζοντας από την ιδιωτικοποίηση των υδάτων της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας… Όλη του η ζωή είναι χτισμένη πάνω σε ασυνέπειες. Όσα υπόσχονταν τα ξεχνούσε και όταν είχε την ευκαιρία να τα κάνει πράξη, έκανε άλλα…!

Τα πάνω - κάτω…
Στην υγεία, στην περίθαλψη, στην οικονομία, στην επιχειρηματικότητα, στην εργασία σε όλα έρχονται τα πάνω κάτω! Δεν ζούμε μια κανονικότητα. Και όλα αυτά δεν συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα… Τα φαινόμενα αυτά είναι παγκόσμια και όσο και αν προσπαθεί ο Τσίπρας να τα χρεώσει στον πρωθυπουργό η πραγματικότητα φωνάζει. Άλλες χώρες θα καταστραφούν εντελώς και άλλες θα συμμαζέψουν τις πληγές τους χάρη στην υπευθυνότητα εκείνων που τους κυβερνούν. Δύσκολες, πολύ δύσκολες οι παρεμβάσεις αλλά θα είναι αναγκαίες αν θέλουμε να ξαναμπούμε στην κανονικότητα. Θα πάρει χρόνο; Σίγουρα θα πάρει… Μέσα απ’ αυτό το χαλασμό θα ξαναρχίσουμε απ την αρχή να χτίζουμε την καθημερινότητά μας αρκεί να τη βάλουμε σε νέα τάξη μακριά από τις αγκυλώσεις…

Αξίζει η προσπάθεια;
Μέσα στο χαλασμό και την αβεβαιότητα αξίζει να μένει η αντιπολίτευση στις κρίσεις και επικρίσεις των κυβερνητικών χειρισμών με την ελπίδα να κερδίσει κάτι από τους Έλληνες ψηφοφόρους; Νομίζω ότι αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων αφού στη χώρα μας βιώνουμε καταστάσεις εμπόλεμων καταστάσεων που μας προκαλούν αβεβαιότητα. Αν δεν βγούμε από την καταιγίδα ό,τι και να πούνε τα κόμματα ο λαός δεν τα ακούει. Εκείνο που τον τρομάζει είναι ο χρόνος που θα χρειαστεί να ζήσουμε στην αβεβαιότητα και πότε θα μπούμε πάλι στην κανονικότητα χωρίς να έχουμε εξουθενωθεί από τις επιπτώσεις των τόσων προβλημάτων. Αυτή η κυβέρνηση καλείται να τα διαχειριστεί με όσο το δυνατό λιγότερες απώλειες για το λαό… Και μακάρι να είναι μελετημένες οι κινήσεις της!

Θεανώ Βλάχου