ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Πολλά τα αδήλωτα!
 Μωρέ μπράβο! Ο Δήμος Ιωαννιτών συγκαταλέγεται στους 30 πανελληνίως με τα περισσότερα αδήλωτα τετραγωνικά όπως προκύπτει από τα στοιχεία της σχετικής πλατφόρμας της ΚΕΔΕ. Συγκεκριμένα, καταλαμβάνει την δέκατη θέση. Με βάση τις δηλώσεις, «έλειπαν» 423.616 τετραγωνικά. Έτσι, από 1.330.682 που ήταν μέχρι σήμερα δηλωμένα στη ΔΕΗ, θα αυξηθούν στα 1.754.298 τ.μ.! Σημαντική υπόθεση αυτή, γιατί σημαίνει αύξηση δημοτικών τελών σε μία εποχή που τόσο ο δικός μας όσο και οι υπόλοιποι Δήμοι έχουν ανάγκη τα έσοδα.
Κ.Α.
Δεν… πάει ο ιός!
Kανονικά θα γίνει απόψε το καθιερωμένο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στα «Λιθαρίτσια», όπως ενημέρωναν όλες αυτές τις μέρες οι ντουντούκες ανά την πόλη. Προφανώς δεν θα υπάρξει… συνωστισμός σ’ αυτό! Όπως δεν υπήρξε και στην εκδήλωση που έκαναν τα σωματεία του Εργατικού Κέντρου στην Κεντρική Πλατεία. Μόνο στα γήπεδα δημιουργείται πρόβλημα, γι’ αυτό και οι αγώνες γίνονται χωρίς παρουσία φιλάθλων! Βρε, λες ο ιός να προτιμά τα γήπεδα και να αποφεύγει σχολεία, μαγαζιά και κομματικές εκδηλώσεις; Έτσι φαίνεται…
N.Γ.
Τόπο στα νιάτα
 Έκανε οργανωτικές κινήσεις ο Τσίπρας δίνοντας προτεραιότητα στα νιάτα! Πρώτος ο Φλαμπουράρης! Παραγκώνισε το Ραγκούση αλλά η Ξενογιαννακοπούλου είναι παρούσα… Δεν τόλμησε να κάνει πέρα το Νίκο Παππά, κάπου τον βόλεψε, αλλά υποβάθμισε τον Ευκλείδη, τον Σκουρλέτη και αναβάθμισε την Αχτσιόγλου δίνοντάς της τον έλεγχο του υπουργείου Oικονομικών που το αντικείμενό του της είναι άγνωστο… Ο Τσίπρας έκανε πέρα τον ευεργέτη του τον Αλαβάνο αλλά και τον Κωνσταντόπουλο που του πρόσφερε τόσες διευκολύνσεις και θα σκόνταφτε στον Ευκλείδη; Στην εκ Θεσσαλονίκης προερχόμενη τι της ανέθεσε; Παραγκωνισμένος και ο Πολάκης που πίνει νερό στο όνομά του. Θα έρθει η σειρά και άλλων! Είναι τόσο ανασφαλής που δεν θα μας εκπλήξει να κάνει πέρα τους καλύτερους.
ΜΑΤ

Ας σταματήσουν!..
 Δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης... ξύνουν τα νύχια τους για να δημιουργούν αντιπαλότητες μέσα στα Δημοτικά Συμβούλια αντί όλοι μαζί να βρουν πρακτικές λύσεις προς όφελος της πόλης και των Γιαννιωτών! Φοβούνται μήπως η Δημοτική αρχή κάνει κάτι καλό για τον τόπο και ανέβει στην εκτίμηση των Γιαννιωτών; Έτσι όπως συμπεριφέρονται κάνουν κακό και στην πόλη, που έχει τόσα προβλήματα, και στους κατοίκους της. Μας κούρασε και μας απωθεί η συνεχιζόμενη αντιπολιτευτική τακτική αυτού του ξεπερασμένου τύπου που την τροφοδοτεί η απλή αναλογική που επέβαλε ο Τσίπρας. Αλλά αυτός θρέφεται από τις αντιπαλότητες… Αυτό ξέρει, αυτό έκανε και αυτό θα κάνει!
Θ.

Χρήσιμες παρεμβάσεις…
Το σωστό να λέγεται, η Πρόεδρος Σοφία Καραπάνου και τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ιωαννιτών δείχνουν ζήλο για την πόλη και, όπου μπορούν, κάνουν παρεμβάσεις που και αναγκαίες είναι και χρήσιμες. Πληροφορούμαστε, για παράδειγμα, ότι φρόντισαν για την κοπή χόρτων σε γειτονιές όπως η Κιάφα, ενώ η στήλη έμαθε ότι τα καινούρια παγκάκια που τοποθετούνται στην παιδική χαρά μέσα στο παρκάκι της οδού Πουτέτση (φωτό) είναι επίσης δικό τους έργο! Έτσι ικανοποιείται ένα αίτημα των περιοίκων, αφού στον συγκεκριμένο χώρο περνούν καθημερινά τον ελεύθερο χρόνο τους δεκάδες παιδιά της γειτονιάς και οι μητέρες τους που τα προσέχουν. Πάντα τέτοια, λοιπόν…
Κ.Α.

Υπόδειγμα συνέργειας...

 Υπάρχουν τρόποι να ενισχυθεί η σχολική στέγη στα Γιάννενα, χρειάζονται όμως σχέδιο και δουλειά. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το οικόπεδο των παλιών στρατιωτικών φούρνων στην οδό Ελένης Ζωγράφου που παραχωρήθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στον Δήμο προκειμένου να κατασκευάσει νηπιαγωγείο. Οι εργασίες ανέγερσής του προχωρούν με γοργούς ρυθμούς κι έτσι σύντομα η πόλη θα αποκτήσει ένα ολοκαίνουριο σχολικό κτίριο που θα στεγάζει δεκάδες νήπια σε ετήσια βάση, μεταξύ των οποίων και παιδιά στρατιωτικών. Η συγκεκριμένη συνέργεια θα μπορούσε να αποτελέσει «οδηγό» και για άλλες αντίστοιχες πρωτοβουλίες!

Κ.Α

Πού την είχαν κρυμμένη;

Τόση μαχητικότητα πού την έκρυβαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ; Τόσα χρόνια που τους δόθηκε η ευκαιρία να παίρνουν εκείνοι τις αποφάσεις και να διορθώνουν τα κακώς κείμενα γιατί επαναπαύονταν; Και κάνεις τη δική σου αυτοκριτική μήπως τους αδικείς με την κριτική που τους ασκείς. Αλλά όταν ο τομογράφος στο νοσοκομείο της Άρτας χαλούσε κάθε τόσο και οι ασθενείς όλης της περιφέρειας εξυπηρετούντο από τον ιδιωτικό τομογράφο της Όλγας τι έπρεπε να σκεφθείς; Όταν ακούς τώρα τον Πρεβεζάνο βουλευτή να κρίνει και να κατακρίνει τη λειτουργία του νοσοκομείου της περιοχής του πώς να μη σκεφθείς τη σιωπή του όταν το ίδιο νοσοκομείο δεν είχε προσωπικό και υποχρέωναν γιατρούς από τα Γιάννενα να κάνουν εκεί εφημερίες; Ποια εξυπηρέτηση προσέφερε τότε στους ντόπιους και στους τουρίστες;

Στα κάγκελα!
Πριν από το 2015 ουδέποτε συναίνεσαν στις αποφάσεις της κυβέρνησης συνεργασίας όταν εκείνη πάλευε να φέρει την οικονομία στα ίσα της. Δεν ψήφισαν ποτέ ούτε ένα νόμο, ούτε ένα άρθρο ακόμη και όταν ήταν προς όφελος της κοινωνίας. Πάντα η άκριτη αρνητική διάθεση… Η συναίνεση, ακόμη κι όταν η χώρα πάλευε να κρατηθεί όρθια δεν ήταν ποτέ στις επιλογές τους. Περιέργως όμως όταν έφθασαν τα πράγματα στο μη χειρότερα εκείνο το Καλοκαίρι του ‘15 τη συναίνεση επιδίωξαν από όλα τα κόμματα που τους την έδωσαν για να μη μας ρίξουν στα βράχια. Μόνο το ΚΚΕ έμεινε σταθερό στην αρνητική του στάση σε οτιδήποτε έχει σχέση με αποφάσεις εντός του κοινοβουλίου. Αυτοί καρπούνται όλα τα προνόμια της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας αλλά δηλώνουν παρών στις ψηφοφορίες!

Η ιδέα τους απωθεί…
Η ιδέα της συναίνεσης γενικά απωθεί τους συριζαίους… Δεν έχει σημασία το πόσο αναγκαία ήταν και θα είναι και τώρα ακόμη περισσότερο για να γίνουμε και εμείς μια κανονική χώρα. Προτιμούσαν πάντα και δυστυχώς επιλέγουν και τώρα την πολεμική πρακτική. Αλλάζει και τώρα η όψη τους όταν υπερασπίζονται καταστάσεις τις οποίες αποδέχονταν άκριτα επί των ημερών που είχαν την ευθύνη της διακυβέρνησης. Τα συγχωρούσαν όλα στον εαυτό τους αλλά έμεναν και μένουν απέναντι σε κάθε πρακτική «αντίπαλης» παράταξης. Κι ενώ βγάζουν αναφυλαξία σε όσα κάνει η σημερινή κυβέρνηση και είναι έτοιμοι να κατασκευάσουν αρνητικά επιχειρήματα, εναγκαλίστηκαν τους υπερδεξιούς ΑΝΕΛ και με δήθεν «αριστερή» ιδεολογία κυβέρνησαν τη χώρα.

Σε μεγάλη σύγχυση…
 Πολύ φοβάμαι ότι δεν έχουν καταλήξει για το τι χρειάζεται η χώρα μας για να βγει από την υπανάπτυξη. Δεν ξέρουν αλλά και δεν θέλουν να μάθουν. Όταν κυβερνούσαν άφηναν να πηγαίνει μόνο του το καράβι για να μην πούμε ότι όταν ανακάλυπταν προσωπικά συμφέροντα έκαναν και τα στραβά μάτια κι ας μας πήγαιναν στο γκρεμό. Και καθώς θα αποκαλύπτονται μία - μία οι πρακτικές τους πολλά θα μαθαίνουμε και πολλά θα μας κάνουν να ανατριχιάζουμε. Βλέπεις, είχαν αποφασίσει να πάρουν την εξουσία με κάθε τρόπο και στη διαδρομή ποιος ξέρει τι έκαναν. Αν κάποτε βγουν όλα στην επιφάνεια μπορεί και να νιώσουμε ευτυχείς που γλιτώσαμε από την επιρροή και τις μεθοδεύσεις τους…

Θεανώ Βλάχου