ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Η παρέμβαση…
Με παρέμβαση του Βουλευτή Γ. Αμυρά επανέρχεται στην επικαιρότητα η υπόθεση μεταφοράς του «κλειστού» από το Ελληνικό στα Γιάννενα. Στην αρχή, πρίν ένα χρόνο περίπου, το ζήτημα το είχε σηκώσει ο Περιφερειάρχης για να μείνει πίσω λόγω κορωνοϊού κι άλλων καταστάσεων. Τώρα ο κ. Αμυράς το επαναφέρει με την φιλοδοξία να γίνει μεταφορά υλικοτεχνικού εξοπλισμού που θα βοηθούσε άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις!
Γ.Γ.
Γίνονται χειρότερα…

Αντί για καλό, μάλλον χειρότερα γίνονται τα πράγματα για τον ίδιο τον Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ κάποιες φορές που βγαίνει σε συνεντεύξεις τύπου, ειδικά όσον αφορά σε «καυτά» θέματα για την πόλη. Αυτό, για παράδειγμα συνέβη χθες, που συμμετείχε σε συνέντευξη για το άνοιγμα των σχολείων. Απαρίθμησε παρεμβάσεις που έκανε ο Δήμος στα σχολεία, κάτι που θα μπορούσαν άνετα να κάνουν μόνοι τους οι εμπλεκόμενοι Αντιδήμαρχοι και κατέληξε να ομολογεί για μία ακόμη φορά ότι καθυστέρησε πολύ το στήσιμο των προκάτ κτιρίων όπου θα στεγαστούν το 1ο Νηπιαγωγείο και το ΣΑΠ στο παλιό «Χατζηκώστα»! Φυσικά, η στήλη δεν θα πει στον Δήμαρχο πώς να κινείται επικοινωνιακά, αλλά μία παρατήρηση δικαιούται και οφείλει να την κάνει! Φιλικά πάντα…

Το… προβληματάκι!
 Αυτή την ενέργεια του κ. Αμυρά την είδε και ο Δήμος Ιωαννιτών ως θετική, μόνο που πρέπει να παραχωρήσει χώρο για εγκατάσταση ολόκληρου του αθλητικού κέντρου. Υπάρχει όμως ένα «μικρό» προβληματάκι. Αυτό είναι η εξεύρεση μερικών εκατομμυρίων ευρώ για τη μετεγκατάσταση, τα οποία αυτή την στιγμή δεν φαίνεται να υπάρχουν! Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να βάλει πλάτη ο κ. Αμυράς και μπορεί να το κάνει, αν θέλει!
Γ.Γ.
Γιατί τόση εμπάθεια;
Η εφημερίδα DOCUMENTO υποφέρει όταν ακούγεται καλός λόγος για κάποιον Μητσοτάκη! Ακόμη και η εμφάνιση σε μια εκπομπή μόδας της Μαρέβας τους έκανε να αγανακτήσουν! «Δεν βρέθηκε άλλος οίκος μόδας για να προβληθεί» αναρωτήθηκαν! Και γιατί δεν μπορούσε η Μαρέβα να μιλήσει για μόδα αφού αυτή είναι η δουλειά της; Μόνο υποχρεώσεις έχει αυτή η γυναίκα; Δικαιώματα έχουμε όλοι εμείς οι άλλοι πλην της συζύγου του πρωθυπουργού; Και αυτή η εφημερίδα δεν έγραψε ούτε δύο γραμμές για την απόφαση του νεαρού Κωνσταντίνου που μόλις τελείωσε τις σπουδές του παρουσιάστηκε στον Έβρο για να κάνει τη θητεία του! Κάποιοι άλλοι έβαλαν μέσο για να υπηρετήσουν στο ναυτικό και διέκοψαν τη θητεία τους για να βάλουν υποψηφιότητα για το Δήμο της Αθήνας…
ΜΑΤ

Νοικοκύρεμα το λένε!
 Μια σκούπα είναι απαραίτητη στο Δήμο μας. Ίσως και περισσότερες! Υπάρχουν ειδικές σκούπες που ρουφάνε ή φυσάνε τα φύλλα. Έτσι στα πάρκα, στους δρόμους και τα πεζοδρόμια που γεμίζουν σχεδόν όλες τις εποχές από τα φύλλα των δένδρων δεν θα είχαμε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση που όλες τις εποχές και ιδιαίτερα το Φθινόπωρο δείχνουν μια εικόνα εγκατάλειψης. Σε πολλές ξένες χώρες αλλά και σε ελληνικές πόλεις δεν τρέχουν με τη σκούπα να μαζέψουν τα φύλλα που «κοσμούν» τους δημόσιους χώρους για να τα ρίξουν στους κάδους αλλά τα μαζεύουν με την ειδική σκούπα και τα κάνουν κομπόστ. Και όταν έρχονται οι βροχές όλα αυτά τα ξερά φύλλα κατευθύνονται και φράζουν τα δίκτυα των ομβρίων με όλες τις συνέπειες που έχουν τέτοιες καταστάσεις…
Θ.

Μια χαρά στο ΚΔΑΠ!
«Έρχονται στην ώρα τους τα παιδάκια στο ΚΔΑΠ, πλένουν καλά τα χέρια τους, φορούν μάσκες και κάνουμε το πρόγραμμά μας χωρίς πρόβλημα. Μόνο που ζητούν λίγο πιο συχνά να κατεβαίνουν στην αυλή όπου δε χρειάζεται η μάσκα. Κατά τα άλλα, όλα βαίνουν καλώς και στις νέες συνθήκες». Τα παραπάνω ανέφερε στη στήλη έμπειρη εκπαιδευτικός που υπηρετεί σε δημοτικό Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στα Γιάννενα. Και κάπως έτσι επιβεβαιώνεται η διαπίστωση ότι τη μεγαλύτερη φασαρία για τις μάσκες την κάνουν οι γονείς και όχι τα παιδιά!
Κ.Α.

 

Είναι δυνατό;
 Ποιοι υποκίνησαν την καταστροφή στη Μόρια; Ήταν εν γνώσει των φιλοξενουμένων και δεν κινδύνεψε κανένας; Υποκινήθηκε από την Τουρκική πλευρά ή …καλλιεργήθηκε εντός των τειχών η αντίληψη να προκαλέσουν πρόσθετα προβλήματα στην κυβέρνηση; Η κατάσταση δείχνει ανεξέλεγκτη… Τα κρούσματα του κορωνοϊού κινούνται τώρα ανάμεσα σε 12.000 ανθρώπους! Θα δράσουν επικίνδυνα; Η στέγαση τόσων ανθρώπων θα είναι δύσκολη! Έγινε σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού που πάντα είναι μπροστά σε κάθε δυσκολία. Ακόμη μία δοκιμασία γι’ αυτή την κυβέρνηση… Τη χαρά της αντιπολίτευσης δεν έχουμε ειδικά όργανα για να την μετρήσουμε… Πάντως, είναι σίγουρο ότι πολλοί χάρηκαν με τη νέα περιπέτεια της κυβέρνησης… Αυτοί είμαστε και γι’ αυτό δεν θα δούμε άσπρη μέρα!

Ακόμη αξιολογούν;
Με την αξιολόγηση των ΜΚΟ τι έγινε τελικά; Ακούσαμε ότι ελέγχθηκε μία ΜΚΟ στη Μόρια και βρέθηκαν εκεί περίεργα αντικείμενα. Κάποιοι είπαν ότι μία ΜΚΟ είχε «παράρτημα» στην απέναντι ακτή και συντόνιζαν τη δράση των διακινητών φέρνοντας στα νησιά μας μετανάστες τους οποίους κατηύθυναν σε ποιο σημείο να τους αφήσουν ώστε να τρέξουν οι εν Ελλάδι για να τους παραλάβουν. Αν όλα αυτά συμβαίνουν στην πολύπαθη χώρα μας ποιοι τα ανέχθηκαν και τι κάνει η σημερινή κυβέρνηση; Έχουν τόσο μεγάλη δύναμη οι ΜΚΟ που δεν μπορούν να τους βάλουν χέρι; Οι κίνδυνοι πολλοί για τη χώρα μας. Τα καταραμένα πετρέλαια θα μας προσθέσουν προβλήματα… Και να πιστεύαμε ότι με αυτά θα έχουμε καλύτερη οικονομική κατάσταση θα κερδίζαμε και κάτι ως αντάλλαγμα.

Ιστορικά «λίγος»…
 Η έκφραση είναι του Τσίπρα! «Λίγο» χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό της Ελλάδας επειδή δεν πρόλαβε εκείνους που έβαλαν τη φωτιά στο Κ.Υ.Τ της Μόριας! Εκείνος έμαθε τελικά κατά πού πέφτει η Λέσβος και κατά πού η Μυτιλήνη; Τώρα ξέρει ότι πρόκειται για το ίδιο νησί; Όσο κι αν προσπαθήσει να συγκριθεί με τον Κυριάκο θα βγει σίγουρα ελαφρύτερος κι ας έχει τα κιλά του… Τόση ανευθυνότητα μπροστά σε μια τέτοια τραγωδία; Αλλά, όπως και να το κάνουμε, οι επιτυχίες του Μητσοτάκη έγιναν οι εφιάλτες του. Ας περιμένει λίγο και θα δει πώς θα διαχειριστεί και αυτή την τραγωδία. Σαν πολλές πυρκαγιές δεν ξέσπασαν τελευταία στην Ελλάδα; Ποιοι δοκιμάζουν τις αντοχές της κυβέρνησης; Και τα περί βενζίνης που κατήγγειλε μία κάτοικος από την Κερατέα είναι αλήθεια;

Βολές από παντού!
 Τελικά τα προβλήματα στην Ελλάδα έρχονται το ένα μετά το άλλο! Μέχρι που να διαχειριστούν το πρώτο έρχεται σοβαρότερο το άλλο. Κι αντί ο πολιτικός κόσμος να τρέξει και να δώσει το παρόν προσφέροντας την οποιαδήποτε βοήθεια, επιχαίρουν οι περισσότεροι και βρίσκουν την ευκαιρία για να κάνουν αντιπολίτευση. Μπορεί ο κάθε εκπρόσωπος κόμματος να χρησιμοποιεί διαφορετικό λεξιλόγιο αλλά ο στόχος όλων είναι το πώς θα πλήξουν την κυβέρνηση. Λες και αν δεν τα καταφέρει να δώσει τις αναγκαίες λύσεις θα πάρει κάποιος άλλος τα ηνία της χώρας για να τα κάνει καλύτερα. Παντού προβλήματα προκύπτουν που ζητούν τη λύση τους. Κι αντί η αντιπολίτευση να σπεύσει για να βοηθήσει, βρίσκει την ευκαιρία να χύσει τη χολή της. Κρίμα για τη χώρα μας και το λαό της.

Θεανώ Βλάχου