ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Σέβεται τη δουλειά τους!
 Ξέραμε ότι ο Άρης Μπαρτζώκας είναι πολύ υπεύθυνος, αλλά με την ολοκληρωμένη ενημέρωση που έκανε απέδειξε για μια φορά ακόμη πόσο σέβεται τη δουλειά που ανέλαβε αλλά και τους Δημότες που εδώ και κάποια χρονιά ρωτούν και ξαναρωτούν τι συμβαίνει με το δίκτυο ύδρευσης! Πίνουμε νερό από το πεπαλαιωμένο και επικίνδυνο δίκτυο και οι πολλές βλάβες έχουν σχέση με αυτή την παλαιότητα! Τι έκαναν οι προηγούμενοι υπεύθυνοι στη ΔΕΥΑΙ; Μάλλον είχαν ως χόμπι τις δημόσιες σχέσεις και όχι τις υπηρεσίες που όφειλαν να προσφέρουν. Όσο για τους «κοριούς», γιατί δεν μας εκπλήσσει το γεγονός; Θα ευγνωμονούμε τη σημερινή Δημοτική Aρχή αν λύσει αυτό το τόσο σοβαρό πρόβλημα και αν τελικά οι λογαριασμοί νερού δεν θα επιβαρύνουν πλέον τους ιδιοκτήτες αλλά τους ενοικιαστές όπως και στη ΔΕΗ.
Θ.

Νέο νοσοκομείο…

 Το θέμα ανέγερσης νέου νοσοκομείου επαναφέρουν οι φορείς της Πρέβεζας και πρόκειται σαφώς για δίκαιο αίτημα, αφού, όπως είπε χθες ο Δήμαρχος της γειτονικής πόλης Νίκος Γεωργάκος μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων και τη Βίκυ Μιχέλη, «είναι μεγάλη ανάγκη για νέο νοσοκομείο, καθώς το υπάρχον δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της περιοχής». Το αίτημα στηρίζει θερμά και ο Αντιπεφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου. Μακάρι να υλοποιηθεί. Η σκέψη για νέο νοσοκομείο υπάρχει πολλά χρόνια, όμως ίσως τώρα είναι η κατάλληλη ώρα να γίνει πράξη.
Κ.Α.
Υπάρχει ανάγκη!..
 Να και μία ωραία πρωτοβουλία από τον Σύλλογο Τριτέκνων Νομού Ιωαννίνων. Όπως κάνει γνωστό με ανακοίνωσή του, θα δώσει μέρος των χρημάτων που διαθέτει σε δωροεπιταγές για αγορά σχολικών ειδών σε παιδιά που έχουν άνεργους γονείς και σε μονογονεϊκές οικογένειες! Τα είδη θα διατεθούν μέσω βιβλιοπωλείων που στηρίζουν τον Σύλλογο με προσφορές. Πολύ καλά το σκέφτηκαν, γιατί είναι πολύς ο κόσμος κι εδώ στα Γιάννενα που έχει ανάγκη…
Κ.Α.
Μπρος γκρεμός….
Από τη μια οι ξενοδόχοι και οι εργαζόμενοι στις τουριστικές επιχειρήσεις χρειάζονταν τους τουρίστες και οι τουριστικές περιοχές ετοιμαζόταν όλο το χειμώνα για να υποδεχθούν ξένους και ντόπιους για να στηρίξουν την οικονομία τους ώστε να μπορούν να επιβιώσουν! Και από την άλλη όταν φθάνουν εδώ οι ορδές των «βαρβάρων», ειδικά των Άγγλων που ξεσαλώνουν κάθε Καλοκαίρι, τότε διαμαρτύρονται οι ντόπιοι για τα προβλήματα που προκαλούν…Τελικά είτε στην Ελλάδα είτε στην Κύπρο οι νέοι της Αγγλίας ξεφεύγουν από κάθε μέτρο… Και αυτή τη χρονιά ήταν ικανή μια εκδρομή Άγγλων μαθητών για να δημιουργήσει προβλήματα και στην Ελλάδα αλλά και στους ίδιους. Το σχολείο τους μπήκε σε καραντίνα!
ΜΑΤ
Αξιέπαινη χειρονομία!
 Ξεκίνησαν τις προηγούμενες μέρες οι αγώνες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου με προσαρμογή στα νέα δεδομένα ελέω της πανδημίας (μάσκες, θερμομέτρηση, όχι στις χειραψίες μεταξύ των ομάδων). Αυτό πάντως που προκάλεσε θετική εντύπωση στη στήλη είναι πώς μετά τη λήξη αγώνα στο γήπεδο του Περάματος, ο προπονητής της αντίπαλης ομάδας συνέστησε στους παίκτες να συγκεντρώσουν και να πετάξουν τα άδεια μπουκάλια που ήταν γύρω από τον πάγκο τους. Φτάσαμε στο σημείο να επιβραβεύουμε τα αυτονόητα, αλλά καλό είναι να παραδεχόμαστε πώς στα πλαίσια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα προωθούνται και κάποιες αξίες!
Ν.Γ.

Σπουδαίος δάσκαλος...
 Φτωχότερος είναι από χθες ο κόσμος των Γιαννιωτών φροντιστών κι αυτό δεν είναι υπερβολή, καθώς έφυγε από τη ζωή ο Ηλίας Δημητρίου, διακεκριμένος φιλόλογος, ιδρυτής και διευθυντής των ομώνυμων φιλολογικών φροντιστηρίων. Επί δύο δεκαετίες περίπου τα Φροντιστήρια Δημητρίου ήταν τα μεγαλύτερα της πόλης με εκατοντάδες μαθητές, με πρωτιές στις Πανελλαδικές, με καθηγητές που έφερνε από διάφορες γωνιές της Ελλάδας για να διδάξουν έστω ένα μάθημα την εβδομάδα! Άλλες εποχές αυτές… Στους μαθητές αυτού του σπουδαίου δασκάλου, που έπαιζε τον… Καραγκιόζη, όπως έλεγε, για να κάνει πιο κατανοητούς τους δύσκολους κανόνες της γραμματικής και του συντακτικού της αρχαίας ελληνικής, εκτός από τις αναμνήσεις, θα μείνουν και όλα εκείνα τα εξαιρετικά βιβλία που ο ίδιος είχε συγγράψει και χρησιμοποιούσε στα μαθήματά του. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του…
Κ.Α.

 

Πολλές ανακατατάξεις…
Μετά την πανδημία, όταν με το καλό αποφασίσει να μας αφήσει ήσυχους για να συμμαζέψουμε τις πληγές που θα μας ανοίξει, όλα θα είναι πολύ διαφορετικά. Η εικόνα θα μοιάζει με μεταπολεμική κατάσταση… Η οικονομία θα βρίσκεται σε μεγάλη ύφεση, η κοινωνία θα συμμαζεύει τις πληγές της, η επιχειρηματικότητα θα ξεκινάει πάλι απ’ την αρχή! Όλα θα είναι διαφορετικά. Θα είναι μεγαλύτερη η ζημιά αν τα κόμματα αλλά και η κοινωνία δεν σταθούν όλοι ανεξαιρέτως υπεύθυνα απέναντι στο εθνικό πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουμε και μακριά από μικροκομματικές δηλώσεις που δείχνουν πόσο ανεύθυνοι είμαστε ακόμη και μπροστά σε μια τέτοια κατάσταση. Δεν ξέρω πού θα βρίσκεται τότε το ανθρώπινο κεφάλαιο και αν θα είναι σε θέση να ξεκινήσει πάλι απ’ την αρχή….

Το άγνωστο τρομάζει!
Κανένας δεν ξέρει πώς θα εξελιχθεί η όλη κατάσταση και πού θα μας οδηγήσει! Ακούγονται πολλά… Άλλοι λένε ότι δεν θα τελειώσει το 2020 ο εφιάλτης και θα είναι εδώ δίπλα μας και την επόμενη χρονιά. Νομίζω ότι δεν είμαστε έτοιμοι να διαχειριστούμε μια τέτοια πιθανότητα… Νομίσαμε ότι με τη σωστή διαχείριση της πρώτης φάσης ξεμπερδέψαμε με τον εφιάλτη και μάλιστα συγχαίραμε τους εαυτούς μας που τα βγάλαμε πέρα παλικαρίσια και μάλιστα γίναμε και υπόδειγμα για άλλες χώρες που υπέστησαν και υφίστανται και τώρα τραγικές καταστάσεις. Με το που μπήκε το Καλοκαίρι και ξεκίνησαν οι μετακινήσεις πληθυσμών προς τουριστικούς προορισμούς τα πράγματα άλλαξαν. Έβλεπες να εξελίσσεται σχεδόν ανεξέλεγκτα η κατάσταση και τρόμαζες στη σκέψη γι αυτό που θα ακολουθήσει…

Αλήθεια, ήταν μακριά;
 Οι εικόνες της μεγάλης καταστροφής που περιέγραφαν τα ΜΜΕ για την κατάσταση που προκαλούσε ο ιός σε άλλες χώρες και άλλους λαούς ενώ στην αρχή μας τρόμαξε μετά τις συνηθίσαμε και οι τάφοι ο ένας δίπλα στον άλλο έπαψε να μας προκαλεί φόβο! Νομίζαμε ότι αυτά συμβαίνουν κάπου αλλού και δεν μας αφορούσαν. Καθημερινά στα δελτία ειδήσεων ακούγαμε για χιλιάδες κρούσματα και οι θάνατοι ξέφευγαν από κάθε έλεγχο! Τραγικές καταστάσεις που φαίνεται ότι δεν τους δώσαμε τη σημασία που έπρεπε και ξεκινήσαμε εντελώς απελευθερωμένοι για τις καλοκαιρινές μας διακοπές χωρίς να παίρνουμε τα κατάλληλα μέτρα. Και ο ιός ξεθάρρεψε και άρχισε να παίρνει τα πάνω του και από υπόδειγμα γίναμε παράδειγμα προς αποφυγήν… Η ευθύνη είναι όλη δική μας.

Κατώτεροι των περιστάσεων…
 Κι ενώ ήρθαν όλα μαζεμένα στην πατρίδα μας οι πολιτικές δυνάμεις για μια φορά ακόμη απέδειξαν ότι είναι κατώτερες των περιστάσεων! Αλήθεια, αν εντοπίσουν τα προβλήματα που δημιουργούνται και αρχίσουν να τα καταγγέλλουν αυτά θα διορθωθούν αυτόματα; Δυστυχώς αν συνεχίσουν τα κόμματα να κάνουν μικροπολιτικές κριτικές με σκοπό να κερδίσουν πόντους στην κοινή γνώμη τι νομίζετε ότι θα κερδίσουν; Λέτε μετά τις όποιες καταγγελίες να τρομάξει ο ιός και να μας αφήσει ήσυχους; Το πρόβλημα θα είναι για πολύ ακόμη εδώ και καθένας θα κριθεί από το πόσο υπεύθυνα θα κινηθεί. Τίποτε δεν θα είναι ίδιο μετά την πανδημία… Όσο για την οικονομία της χώρας θα δοκιμαστεί η αντοχή της σε τέτοιο βαθμό που δεν θα ξέρουμε σε ποια χώρα ζούμε. Όλα θα είναι πολύ διαφορετικά.
Θεανώ Βλάχου