ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Δεν είναι μόνο η Αθήνα!
 Είναι προς τιμήν της οικογένειας Χήτου, ιδιοκτήτριας της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, που… πάτησε πόδι προκειμένου η τόσο σημαντική δωρεά τεσσάρων κλινών ΜΕΘ (φωτό) που έκαναν να ενισχύσει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και όχι κάποιο ίδρυμα της Αθήνας όπως ήθελε το υπουργείο Υγείας. Υπάρχει, βλέπεις και η περιφέρεια που έχει ανάγκες και όταν ξέσπασε η πανδημία, το υπουργείο έκανε κέντρο αναφοράς το Π.Π.Γ.Ν.Ι. χωρίς να εξετάσει αν έχει τον εξοπλισμό για να ανταποκριθεί στο δύσκολο αυτό καθήκον. Άρα και για τις δωρεές και χρηματοδοτήσεις καλό θα ήταν να έχουν διαρκώς στο μυαλό τους το παλιό καλό ρητό ότι «Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα»!
Κ.Α.

Σε εγκατάλειψη...
 Κοντά στο ΙΚΑ το ακίνητο της Ισμήνης Τζαβέλλα δόθηκε δωρεά στο Δήμο Ιωαννιτών! Βρίσκεται ακόμα σε πλήρη εγκατάλειψη! Κάποτε επρόκειτο να γίνει εκεί πολεμικό Μουσείο με την υποστήριξη του πρώην Δημάρχου Κόνιτσας που εργαζόταν τότε στο Μουσείο της Αθήνας. Δεν ενδιαφέρθηκε ο Δήμος μας και ναυάγησε η υπόθεση… Δωρεά στο Δήμο είναι και το παραδοσιακό ακίνητο της Νίκης Καλούδη στο Αρχιμαντρειό που παραμένει κλειστό! Δωρεά στο πανεπιστήμιο έκαναν και οι Αφοι Τσανάκα το σπίτι τους στον πεζόδρομο της Σούτσου και μένει αναξιοποίητο. Μήπως εκείνοι που θέλουν να χαρίσουν τα σπίτια τους θα έπρεπε να τα δωρίζουν σε οικογένειες που δεν έχουν δικό τους σπίτι λύνοντας μεγάλα κοινωνικά προβλήματα;
Θ.

Λέτε να καπελώσει;
 Μέχρι στιγμής τρία στελέχη επιδιώκουν να γίνουν γραμματείς στην οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ! Σκουρλέτης, Δούρου και εκ του παρασκηνίου κινούμενος ο πασόκος Ραγκούσης…. Έδειχνε τέτοιο ζήλο ο τελευταίος από τη στιγμή που του άνοιξαν την αγκαλιά τους που δεν είχε τι να κάνει για να τους ευχαριστήσει… Αν τώρα καταφέρει να κάνει στην άκρη το σημερινό γραμματέα που ακούγεται ότι έχει φιλοδοξίες για να διεκδικήσει και την αρχηγία του κόμματος, τότε θα προσφέρει και αυτός τις υπηρεσίες του σε ένδειξη ευγνωμοσύνης που τον καλοδέχθηκαν και βγήκε από την αφάνεια…
ΜΑΤ
Μία τοποθέτηση…
Η Όλγα Γεροβασίλη βγήκε στο ραδιόφωνο και… ψέλλισε κάτι σχετικά με την περιβόητη πλέον υπόθεση της συνομιλίας του άλλοτε κορυφαίου υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά με Κύπριο επιχειρηματία. Η έτερη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ήπειρο Μερόπη Τζούφη δεν πήρε θέση ακόμα. Θα είχε πάντως ενδιαφέρον και μία δική της δημόσια τοποθέτηση για το «μαγαζί» του Νίκου Παππά, ποια είναι τα… υποκαταστήματά του και όλα τα συναφή!
Α.

Και για… παραθέριση!
= Εντυπωσιακό το νούμερο! Ο λόγος για τις πάνω από 37.000 αφίξεις και αναχωρήσεις που καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στους τρεις «κλειστούς», υποτίθεται, μεθοριακούς σταθμούς της Ηπείρου. Δε μπορεί να μην αναρωτηθεί κανείς, όσοι ήρθαν από Αλβανία στη χώρα μας να είχαν άραγε όλοι δουλειά και υποχρεώσεις ή πολλοί απ’ αυτούς κατευθύνθηκαν στα παράλια για να παραθερίσουν; Μη μας φαίνεται παράξενο αυτό το τελευταίο. Αν πάει κανείς θάλασσα το Σαββατοκύριακο ας ρίξει μία ματιά γύρω του να δει τι εθνικότητας είναι οι υπόλοιποι παραθεριστές. Θα βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα!
Κ.Α.

Περιττές οι χημικές!

Μάλλον… περιττή ήταν η τοποθέτηση χημικών WC στη Λαϊκή της Αγίας Μαρίνας, επισημαίνει στη στήλη φίλος αναγνώστης. Κι αυτό, όπως λέει, επειδή υπάρχουν ήδη τέσσερις κανονικές τουαλέτες σε ξεχωριστό κτιριάκι εντός του χώρου της Λαϊκής, κτίριο δίπλα στη σκάλα εξόδου προς την Πλατεία τις οποίες είχαν ανακαινίσει πέρυσι. Απλώς οι δύο έχουν χαλασμένες πόρτες, ενώ καθαρίζονται σε τακτική βάση. Δηλαδή, θα μπορούσαν απλά να επισκευάσουν τις πόρτες των κανονικών WC για να εξυπηρετούνται παραγωγοί και πελάτες της Λαϊκής.
Κ.Α.

Ούτε τι τους γίνεται!
 Μπερδεύτηκαν με τις ιδεολογίες και δεν ξέρουν τι να δεχθούν και τι να απορρίψουν! Όταν τα προβλήματα μιας χώρας και ενός λαού κατρακυλάνε σαν χιονοστιβάδα, όπως στην μετακορωνοϊό εποχή, οι υπεύθυνοι για τη διαχείρισή τους έχουν ένα καθήκον. Να δώσουν τις λύσεις. Και τα προβλήματα είναι κοινά για το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας που δεν σκέφτεται αν αυτοί που θα τα λύνουν είναι δεξιοί, σοσιαλιστές, ή αριστεροί. Για λύσεις ψάχνουν και για καλύτερες συνθήκες στην καθημερινότητά τους. Ποιος πιστεύει ότι ο πολίτης που αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα θα αρνηθεί να δεχθεί την επίλυσή του αν εκείνοι που θα δώσουν τη λύση δεν έχουν την ίδια ιδεολογία με αυτόν; Απλά θα τους ευγνωμονεί που έδρασαν άμεσα… Και αυτό θα αποδειχθεί στην πράξη.

Αντικειμενικά κριτήρια…
 Τελικά στο μόνο που μπορούμε να ελπίζουμε είναι η θέσπιση και η πλήρης εφαρμογή αντικειμενικών κριτηρίων. Μόνο έτσι θα παίρνει ο καθένας αυτό που δικαιούνται είτε είναι φτωχός, είτε πλούσιος, είτε ψηφίζει αυτό ή το άλλο κόμμα, είτε έχει υποστηριχτές στο αίτημά του είτε όχι. Η υπάρχουσα κατάσταση δεν μπορεί να συνεχίζεται… Τα λεγόμενα «παραθυράκια» των νόμων, οι παρεούλες που κάνουν τις επιλογές χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια μας στέρησαν πολλά. Αν δεν καταφέρουμε να γίνουμε όλοι ίσοι απέναντι στους νόμους και να έχουμε ίσα δικαιώματα αλλά και ίσες υποχρεώσεις δεν θα αλλάξουμε την αρρωστημένη κατάσταση. Για να δούμε! Αυτός ο Κυριάκος που δείχνει να έχει πολλά να προσφέρει μήπως καταφέρει να αλλάξει τις σκουριασμένες αντιλήψεις μας;

Ασυνέπεια…
 Ήρθε σαν τον Μεσσία το 2015 για να σώσει τους Έλληνες από τα μνημόνια και εκείνοι του έκαναν τη χάρη να ψηφίσουν ΟΧΙ και στο δημοψήφισμα! Όμως μέσα σε μια νύχτα εκείνος το αγνόησε υποκύπτοντας στις πιέσεις που δέχθηκε… Τότε ξέχασε και τα νταϊλίκια και τις μεγαλόστομες υποσχέσεις. Στη συνέχεια ρήμαξε τη μεσαία τάξη σε φόρους, δήμευσε τη δημόσια περιουσία των Ελλήνων για 99 χρόνια αναθέτοντας σε ξένους τη διαχείρισή της, κι ενώ έχυνε δάκρυα για τους μη προνομιούχους τους έκοψε και το ΕΚΑΣ! Μεγάλα τα επιτεύγματά του. Και τώρα, σε κάποια δημοσκόπηση η Φώφη έρχεται δεύτερη σε δημοτικότητα, μετά τον Κυριάκο και ο Αλέξης τρίτος. Μήπως είναι καλύτερα να αποχωρήσει τώρα πριν κατέβει και άλλα σκαλιά και πάρει και τους άλλους στον κατήφορό του;

Επενδύοντας στο μπάχαλο!
Στο μπάχαλο επένδυσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΛΟΙΠΟΙ! Το έχουν στο αίμα τους. Ο αρχηγός τους μέσω του μπάχαλου έγινε γνωστός και απέκτησε περγαμηνές αγωνιστικότητας! Επειδή δεν έχουν ιδιαίτερη επιρροή στην αυτοδιοίκηση σκέφτηκαν να επιβάλουν την απλή αναλογική ώστε να μη προχωράει τίποτε! Ο ίδιος ως αντιπολίτευση θα κάνει τη γνωστή επαναστατική γυμναστική και θα φορτώνει τις καθυστερήσεις των έργων στην πλειοψηφία! Κι επειδή του βγήκε σε καλό το μοντέλο της αυτοδιοίκησης ψήφισε και την απλή αναλογική για την κυβέρνηση! Σκεφθείτε τώρα που προέκυψαν τόσο μεγάλα προβλήματα στη χώρα μας να μην είχε πλειοψηφία η κυβέρνηση… Θα έκανε πανηγύρι ο Τσίπρας!

Θεανώ Βλάχου