ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Επικίνδυνη στάθμευση…
 Κάτι πρέπει να γίνει και σύντομα με τα αυτοκίνητα που παρκάρουν έξω από τη Λιμνοπούλα, ειδικά τις απογευματινές ώρες. Όπως ενημερώνουν τη στήλη γονείς που πηγαίνουν τα παιδιά τους στο κολυμβητήριο, αυτοκίνητα παρκάρουν στον κεντρικό δρόμο (φωτό) με αποτέλεσμα να επικρατεί κομφούζιο. Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ότι ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος. Αυτό συμβαίνει γιατί με τους νέους κανονισμούς –λόγω κορωνοϊού– απαγορεύεται να εισέρχονται τα αυτοκίνητα στο παρκινγκ. Όμως ούτε λύση είναι τα Ι.Χ. να σταθμεύουν έξω από τη Λιμνοπούλα, σ’ ένα δρόμο μάλιστα με αυξημένη κίνηση. Οι υπεύθυνοι πρέπει να βρουν λύση πάραυτα!
Ε.
Μαύρη επέτειος…
 Με αφορμή την επέτειο της σφαγής των κατοίκων από τους Γερμανούς στο Δίστομο ξανάρθαν οι μαύρες μνήμες στην επικαιρότητα. Το παράπονο που εξακολουθούν να εκφράζουν οι συγγενείς των αφανισθέντων κατοίκων, είναι η στάση της Γερμανίας που ουδέποτε έκανε το χρέος της απέναντι σ’ ένα λαό και μια χώρα που τη ρήμαξε! Ούτε γερμανικές επανορθώσεις ούτε αποπληρωμή του κατοχικού δανείου. Και πώς τολμούν να μας κουνάνε το δάχτυλο και να μας κάνουν υποδείξεις για τον τρόπο που πρέπει εμείς να ενεργήσουμε; Πρώτα θα εξοφλήσουν τις παλιές τους υποχρεώσεις και μετά θα έρθουμε στο σήμερα. Μέχρι τότε θα βρίσκονται εν αταξία και θα είναι υπόλογοι…
Θ.

Η… ευχή για την Πρέβεζα!
Με παρόντα τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη, πραγματοποιήθηκε η πρώτη ψηφιακή διάσκεψη των Προέδρων Δ.Ε.Ε.Π. (πρώην ΝΟΔΕ) της χώρας.
Κατά την τοποθέτησή του, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Πρέβεζας της Ν.Δ, Νίκος Τζίμας μεταξύ των γενικών ζητημάτων που έκανε αναφορά, έκανε και μια… ευχή για τον όμορφο Νομό της Πρέβεζας.
Να μπορέσει, δηλαδή, η κυβέρνηση να τον βγάλει από την απομόνωση, κάνοντας πράξη την ολοκλήρωση του δρόμου Αμβρακίας - Άκτιο καθώς και την πραγματοποίηση των πολυπόθητων οδικών συνδέσεων τόσο με την Εγνατία Οδό, όσο και με την Ιόνια Οδό.
Γιατί όχι, η ευχή αυτή για την όμορφη Πρέβεζα να πιάσει τόπο κάποια στιγμή!
Ν.Γ.

Ε, όχι και για το Μετρό…
 Σχολίασε ο Τσίπρας και την πορεία του Μετρό Θεσσαλονίκης! Ξέχασε τα καραγκιοζηλίκια που έγιναν όταν εκείνος επισκέφθηκε το Μετρό όταν ήταν πρωθυπουργός; Τίνος ιδέα ήταν η μεγάλη πλαστική αφίσα που έβαλαν στον τοίχο και έδειχνε ότι το Μετρό ήταν σε λειτουργία; Τα πεπραγμένα του θα τον ακολουθούν! Οι κρίσεις και οι συγκρίσεις θα γίνονται, είτε το θέλει είτε όχι. Γι’ αυτό ας είναι λίγο προσεκτικότερος σ’ αυτά που λέει με σκοπό να …κατατροπώσει τον αντίπαλο… Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στους δύο. Και ο λαός το αντιλαμβάνεται.
ΜΑΤ

«Λίφτινγκ» και σε δρόμους…
 Ένα καλό «λίφτινγκ» χρειάζονται πολλοί δρόμοι στην πόλη των Ιωαννίνων, καθώς λακκούβες έχουν κάνει την εμφάνισή τους και πάλι σε αρκετά σημεία! Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα η κατάσταση είναι απογοητευτική. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Μελετίου Γεωγράφου που ειδικά στη διασταύρωση με την Ευεργετών το οδόστρωμα έχει τα κακά του χάλια!
Μάλιστα, όπως ενημερώνουν τη στήλη κάτοικοι της περιοχής τις τελευταίες μέρες από κάπου τρέχει συνεχώς νερό. Ας ρίξει μια ματιά η αρμόδια υπηρεσία και ας προγραμματίσει ο Δήμος παρεμβάσεις στους δρόμους που χρειάζονται αποκατάσταση.
Ε.

Δεν πρόλαβε να ξεκινήσει!

Πίσω φαίνεται πως πάει η υποχρεωτική ηλεκτρονική συνταγογράφηση των αντιβιοτικών, πριν καν αρχίσει η εφαρμογή του σχετικού Νόμου.
Αναγνώστης του «Π.Λ.» επισημαίνει στη στήλη: «Μόλις την περασμένη Πέμπτη ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος γνωστοποιούσε την έναρξη του μέτρου, τη χορήγηση δηλαδή όλων των φαρμάκων με συνταγή γιατρού, επισημαίνοντας ότι ο σχετικός νόμος ίσχυε εδώ και 46 χρόνια (!), με την ελπίδα ότι έτσι θα μπει ένα φρένο στην υπερκατανάλωση αντιβιοτικών (η Ελλάδα αναδεικνύεται, δυστυχώς, πρωταθλήτρια Ευρώπης).
Ωστόσο, με επείγουσα ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, ενημέρωνε τα μέλη του, ότι μετά από επικοινωνία που είχε με την ηγεσία του Υπ. Υγείας, αποφασίστηκε αναστολή της εφαρμογής του Νόμου μέχρι νεωτέρας, λόγω της αδυναμίας προσαρμογής των συστημάτων της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης που διαχειρίζεται την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.
Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα διευθετηθεί το πρόβλημα για να σταματήσει κάποτε η ανεξέλεγκτη χορήγηση αντιβιοτικών».
Α.

Γιατί μας έβαλαν στο στόχαστρο;
 Γύρω - γύρω μας φέρνουν οι γείτονες Τούρκοι! Και για να είμαστε ακριβείς ο αρχηγός τους ο Ερντογάν! Το τί σοφίζεται δεν λέγεται… Κι ενώ έχει μύρια όσα προβλήματα στον τόπο του, η έγνοια του επικεντρώνεται στο πώς θα δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα στην Ελλάδα! Και ακούσαμε ότι δεν θέλει ούτε το όνομα του Έλληνα πρωθυπουργού να ακούσει, πόσο μάλλον να τον συναντήσει! Το αποφεύγει λες και κάτι φοβάται… Λέτε να ντρέπεται να τον αντικρύσει, μετά τα τόσα που σχεδίασε στο παρασκήνιο και προκάλεσε στη χώρα μας; Οι δύο λαοί έχουν φιλικά αισθήματα ο ένας για τον άλλο, αυτό είναι επιβεβαιωμένο. Όσες φορές βρεθήκαμε εκεί μόνο φίλους συναντήσαμε… Τα διαβολικά σχέδια του Ερντογάν δεν έχουν σχέση με το λαό και ιδιαίτερα με την πλειοψηφία αυτών που κατοικούν στην Πόλη…

Πήρε μια γεύση…
 Στις δημοτικές εκλογές πήρε μια γεύση για το πώς σκέφτονται οι δημότες της Κωνσταντινούπολης! Και μάλιστα διπλή, αφού προκάλεσε και δεύτερες εκλογές! Αν δεν έδωσε σημασία στο μήνυμα, τότε κακό του κεφαλιού του. Τα πράγματα αλλάζουν στην Τουρκία και ελπίζουμε να είναι προς το συμφέρον των δύο γειτονικών λαών. Και μη μπορώντας να φέρει την Ελλάδα εκεί που τη θέλει, ρίχνει άγκυρες στην Αλβανία και εκείνη αν και ξέρει ότι χωρίς τη συναίνεση της Ελλάδας και της Κύπρου την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα τη δει ούτε από το παράθυρο, κάνει όλα τα χατίρια στον Ερντογάν. Δέχθηκε να πάρει 30.000 μετανάστες και τελευταία του επέτρεψε να προσεγγίσει τα παράλιά της για να βγει στην Αδριατική… Τι σχεδιάζουν οι δυό τους, εμείς δεν το ξέρουμε πάντως για καλό δεν είναι…

Μας φέρνει γύρω - γύρω…
 Στον Έβρο προσπάθησε να μας προκαλέσει πάμπολλα προβλήματα, αλλά η ετοιμότητά μας τον ανάγκασε να κάνει πίσω! Θα μου πείτε ότι ο Ερντογάν δεν ξεχνά και με τον καιρό ξανά προς τη… δόξα τραβά, άλλο αν δεν του βγαίνουν οι σχεδιασμοί του! Και τελικά τι θα κάνει; Όλο με την Ελλάδα θα ασχολείται; Θα μου πείτε ότι τώρα με τις εξορύξεις έχει λόγους να βλέπει προς το Αιγαίο, αλλά άνοιξε πολλά μέτωπα και ποιος ξέρει αν καταφέρει να τα ελέγξει όλα και να πάρει και τον έλεγχο! Λέτε να χρησιμοποιήσει πάλι τις γνωστές πρακτικές, όπως την πρόκληση προβλημάτων στα νησιά μας με την επέλαση περισσότερων μεταναστών που τους έχει εν αναμονή, προκειμένου να τους χρησιμοποιήσει την κατάλληλη ώρα; Και η ώρα αυτή ίσως φθάνει τώρα, που θα ξεκινήσει ο τουρισμός στα νησιά μας…

Για πόσο ακόμη;
 Αναπτύχθηκαν χώροι φιλοξενίας μεταναστών σε όλη την Ελληνική επικράτεια! Νοικιάστηκαν ξενοδοχεία, χρησιμοποιήθηκαν κατασκηνώσεις, νοικιάστηκαν σπίτια… Νέοι άνθρωποι γυρίζουν στις πόλεις μας με το κινητό στο χέρι, οικογένειες με πολλά παιδιά χωρίς να δουλεύουν και χωρίς την πιθανότητα να ενσωματωθούν φυσιολογικά στις τοπικές κοινωνίες. Στα νησιά ακόμη δεν βρέθηκε η σωστή λύση. Η κατάσταση είναι απελπιστική για τους νησιώτες που θέλουν πίσω τη ζωή τους χωρίς το φόβο ότι με τη φιλοξενία τόσο μεγάλου αριθμού διαφορετικών λαών θα μπορέσουν να βάλουν πάλι τη ζωή τους στην κανονικότητα. Κι ενώ η Ελλάδα παλεύει να τους κατανείμει σε όλη την επικράτεια, μια νέα κίνηση του Ερντογάν και στην Κρήτη μπορεί να ανατρέψει κάθε σχεδιασμό για το μεταναστευτικό…
Θεανώ Βλάχου