ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Θέλει προσοχή…
Καλά έκανε η Δημοτική Αρχή και έδωσε προχθές στη δημοσιότητα την επιστολή του Μωυσή Ελισάφ προς το ίδρυμα «Open Society Foundations» μέσω της οποίας επιτεύχθηκε η δωρεά από μέρους του 50.000 ευρώ για δομή του ΟΚΠΑΠΑ. Όφειλε να το κάνει… Αυτά τα πράγματα όμως απαιτούν προσοχή και έρευνα. Δε μπορεί να ζητάμε να μας δίνει χρήματα, έστω για καλό σκοπό, ο οποιοσδήποτε. Και μόνο το όνομα του Τζορτζ Σόρος, ιδιοκτήτη του εν λόγω ιδρύματος, θα έπρεπε ο Δήμαρχος να αναμένει πως θα προκαλούσε αντιδράσεις. Ο συγκεκριμένος δεν είναι και κάνας… άγιος!
Κ.Α.
Υπήρξε ιδεολόγος…
Η συνεπής στάση του Μανώλη Γλέζου με τις ιδεολογικές αρχές του τον κατέστησαν σεβαστό σε φίλους και ιδεολογικούς αντιπάλους. Το ότι πέρασε από το ΣΥΡΙΖΑ και αποχώρησε σημαίνει πολλά. Υποστήριξε τελικά την ομάδα Λαφαζάνη που αποχώρησε κι αυτή από τον κύριο κορμό της αριστερίζουσας παράταξης. Έδωσε αγώνες ως ευρωβουλευτής για την επιστροφή του κατοχικού δανείου και των πολεμικών αποζημιώσεων. Το ότι η Μέρκελ τον αγνόησε ας μας προβληματίσει για το πώς αντιλαμβάνονται οι ηγέτες των Γερμανών την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Ιδιαίτερα σημαντική η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να κυματίζει τη μέρα της κηδείας του μεσίστια η σημαία της Ακρόπολης… Καλό του ταξίδι…
Θ.

Θεωρία και πράξη…
Κατάφεραν τελικά τα ελληνικά κόμματα είτε είναι στο κοινοβούλιο είτε δεν κατάφεραν να πείσουν ένα ποσοστό Ελλήνων για να τους δώσει τη δυνατότητα της εκπροσώπησης να δημιουργήσουν σύγχυση ιδεών! Έτσι η έλλειψη εμπιστοσύνης λειτούργησε αρνητικά και στην περίπτωση του κορονοϊού. Την ώρα της κρίσης, αρχικά οικονομικής και τώρα της πανδημίας, δεν συνεργάστηκαν οι πολίτες και δεν πειθάρχησαν στις υποδείξεις των υπευθύνων. Δεν τις  πήραν σοβαρά επειδή δεν συμφωνούσαν με την ιδεολογία τους! Και ποιοι έχασαν; Εκείνοι που ασθένησαν και ταλαιπωρούνται ή και έχασαν τη ζωή τους… Όσο για τη ζημία που θα προκύψει ποιος ξέρει με  ποιες ιδεολογικές κορώνες θα τη στολίσουν!
ΜΑΤ
«Όνειρο» το Δημαρχείο!
Πολλοί αναγνώστες εντυπωσιάστηκαν από την είδηση που μετέφερε ο Χρήστος Τσέτσης στο χθεσινό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ του για το νέο Δημαρχείο Ιωαννίνων. Ορισμένοι μάλιστα μας μετέφεραν και αντιρρήσεις όσον αφορά στα σχέδια που το θέλουν οκταώροφο! 
Δυστυχώς, προς το παρόν τουλάχιστον, το νέο μέγαρο θα μείνει… όνειρο, αφού το σχετικό ρεπορτάζ δεν ήταν παρά η καθιερωμένη Πρωταπριλιάτικη φάρσα μας που επιμελείται πάντα με μαεστρία ο κ. Τσέτσης! Και του χρόνου!
«Π.Λ.»

Να στηρίξουν…

Η απόφαση της Διοίκησης του Αναγκαστικού Συνδέσμου Απορριμμάτων για ισοκατανομή του κόστους διαχείρισης στους Δήμους της Ηπείρου σαφώς και επιβαρύνει αυτόν των Ιωαννίνων με ένα μεγάλο έξτρα ποσό. Και στην προσπάθειά του να επιβάλλει την αλλαγή της μαζί με άλλους τοπικούς ΟΤΑ πρέπει να έχει τη στήριξη των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. 
Το θέμα μας αφορά όλους τους Γιαννιώτες. Άρα δεν υπάρχουν περιθώρια για… υπεκφυγές και τρικλοποδιές όπως αυτές στις οποίες κατέφυγε η παράταξη «Ιωάννινα_2023» της Τατ. Καλογιάννη και ψήφισε λευκό κατά την πρόσφατη συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή. Να το έχουν στο νου τους αυτό!
Κ.Α.

* * * 

Οι θεσμοί και οι λαοί…
Όπου πήγαν οι «θεσμοί» δεινοπάθησαν οι λαοί ενώ οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι… Αν επέμεναν να γίνουν περικοπές στις σπατάλες των πολιτικών και των κομμάτων θα περίσσευαν πόροι και δεν θα έλεγαν το ψωμί ψωμάκι όσοι δεν είχαν στον ήλιο μοίρα… Όσο για τις υποκρισίες και τις φραστικές ευαισθησίες  των κυβερνώντων, αυτά είναι λόγια του αέρα. Δεν έχουν περιεχόμενο… Στην πράξη αποδείχθηκαν λειψοί! Οι μεγάλες ανισότητες δείχνουν ότι κάτι πάει στραβά σ’ αυτό τον τόπο και χρειάζονται δυναμικές παρεμβάσεις για να αλλάξουν τα δεδομένα. Για να δούμε… Πόσο θα προχωρήσουν οι σχεδιασμοί του Κυριάκου και πόσα πράγματα θ αλλάξουν σ’ αυτό τον τόπο. Από εκεί και πέρα μπορεί και να γίνουν  υπεύθυνοι αυτοί που επιλέγουμε να παίρνουν τις αποφάσεις…

Σοβαροί σχεδιασμοί!
Μακάρι η υπευθυνότητα στους σχεδιασμούς και στην υλοποίηση των προγραμμάτων να γίνει συνείδηση σ’ αυτούς που συμμετέχουν στα ελληνικά κόμματα και να σταματήσει η αντιπολιτευτική διάθεση έτσι για να έχουν λόγο να γκρινιάζουν. Η χώρα μας χρειάζεται δουλειά, πολλή δουλειά και να υπάρχει συνέχεια και συνέπεια όποιος κομματικός σχηματισμός κι αν αναλάβει τη διακυβέρνηση. Το ράβε-ξήλωνε ουδέποτε μας ωφέλησε. Αυτό δείχνει η ελληνική πραγματικότητα. Για παράδειγμα, η προχειρότητα με την οποία πορεύτηκε η κυβέρνηση μετά το 2015 μας έδειξε πόσο ανέτοιμη ήταν για ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα. Τολμούσαν να δημιουργούν φρούδες ελπίδες στο λαό για καλύτερη διαχείριση των προβλημάτων της χώρας και τα έκαναν χειρότερα. Αποδείχθηκαν προχειρολόγοι… 

Αποδείχθηκε λίγος!
Δεν ξέρω αν ήταν ακατάλληλος ο Τσίπρας για να ηγηθεί ενός αριστερίζοντος σχηματισμού. Πάντως, οι διασπάσεις σοβαρών αριστερών στελεχών κάτι έλεγαν… Γιατί μπορεί να εκπαιδεύτηκε για να βγάζει λόγους αλλά στην πράξη αποδείχθηκε πολύ λίγος. Υπάρχουν στελέχη όπως ο Φάμελος και άλλοι που θα μπορούσαν να σταθούν σοβαρά και υπεύθυνα ως επικεφαλής αριστερών κινήσεων αλλά αυτός ο χώρος επένδυσε στον Τσίπρα που πράγματι είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση. Μπορεί να μην έμαθε να δουλεύει με σοβαρούς σχεδιασμούς αλλά στα λόγια αποδείχθηκε μια πληθωρική προσωπικότητα. Όμως με τα λόγια χτίζει κανείς ανώγια και κατώγια, όπως έκανε και ο Τσίπρας, αλλά η πράξη θέλει και γνώσεις και δουλειά! Πολλή δουλειά… Και αυτό το προσόν φαίνεται ότι δεν το έχει!
Θεανώ Βλάχου