ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Βοούν και οι διάδρομοι...
Η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, έσπευσε να πάρει θέση στην περίπτωση του Καθηγητή της Ιατρικής που κατηγορείται για παράνομη αμοιβή, με το επιχείρημα πως δεν πρόκειται για γιατρό και πως δεν παρέχονται τέτοιου είδους υπηρεσίες στο Νοσοκομείο. Παρά τους... αστερίσκους, για την οικονομία της στήλης το δεχόμαστε. Ωστόσο, τα «φακελάκια» δεν είναι... ειδικότητα μόνο του εν λόγω Καθηγητή. Μέχρι και οι... διάδρομοι του Νοσοκομείου «βοούν» για το καθεστώς που έχει δημιουργηθεί και τις τεχνικές που έχουν αναπτυχθεί -από ορισμένους βέβαια- για να πέφτουν τα δωράκια. Ο Διοικητής του μπορεί στα χρόνια της θητείας του να έχει μιλήσει πολλές φορές και για πολλά ζητήματα, να έχει κάνει κοινωνούς τους πολίτες για πρωτοβουλίες του, ωστόσο  το «καυτό» αυτό θέμα για τους ασθενείς, δεν το έχει θίξει. Ελπίζουμε στον απολογισμό με τη λήξη της θητείας του να δώσει απαντήσεις και εξηγήσεις.
Ν. 

Μόνο δύο Ληξιαρχεία!
Πολύς λόγος γίνεται για την αποκέντρωση του κράτους, αλλά στην πράξη μάλλον το αντίθετο βλέπουμε κι αυτό ας το έχει υπόψη της η Κυβέρνηση! Ιδού ένα έμπρακτο παράδειγμα: «Λουκέτο» μπήκε στα Ληξιαρχεία του Δήμου Ιωαννιτών σε Πεδινή, Πέραμα και Νησί. Το πρώτο συγχωνεύτηκε με αυτό της Ανατολής, ενώ τα δύο άλλα με εκείνο των Ιωαννίνων. Αυτό σημαίνει δηλαδή ότι ένας δημότης απ’ το Πέραμα θα πρέπει στο εξής για να εξυπηρετηθεί απ’ το Ληξιαρχείο να έρχεται στα Γιάννενα. Επιβαρυντική εξέλιξη και για τον ίδιο και για την πόλη…
Κ.Α.
«Πάρτε κόσμε»…
Φώναζαν οι τραπεζίτες! Πάρτε κάρτες, πάρτε εορτοδάνεια, πάρτε δάνεια για να αποκτήσετε σπίτι! Δεν νομίζω να τους ενδιέφερε αν τα έσοδα του υποψηφίου δανειολήπτη θα του επέτρεπαν να αποπληρώνει το δάνειό του. Αυτοί υποθήκευαν το σπίτι του! Και τώρα που φάνηκαν οι αδυναμίες, οι τράπεζες βρήκαν τη λύση. Τα πουλάνε στα Funds και δεν κάνουν τον κόπο να ρωτήσουν τους άμεσα ενδιαφερόμενους αν μπορούν να τα αγοράσουν στις ίδιες τιμές. Δεν μπαίνουν στον κόπο ούτε να τους ενημερώσουν! Όταν το μαθαίνουν οι συμπολίτες μας έχει πετάξει το πουλάκι. Η Κύπρος γιατί έδειξε άλλες ευαισθησίες και βρήκε καλύτερες λύσεις; Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ότι δεν μάθαινε τι γινόταν! Να δούμε η ΝΔ τι θα κάνει!
ΜΑΤ

Αξιοπρόσεκτη υποψηφιότητα…

Κάλπες θα στηθούν την ερχόμενη Κυριακή στα Γιάννενα για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων. Δυνατή υποψηφιότητα είναι αυτή του 27χρονου πολιτικού μηχανικού και μηχανικού περιβάλλοντος Μιχάλη Ντιναλέξη, με ενδιαφέρουσες σπουδές στο εξωτερικό, αλλά και μεγάλη εμπειρία στα κοινά, παρά το νεαρό της ηλικίας του. Η υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων δεν είναι… ουρανοκατέβατη, καθώς έχει ασχοληθεί ενεργά με τα της γαλάζιας παράταξης και στο Λονδίνο, όπου διέμενε (διετέλεσε Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Λονδίνου και Αντιπρόεδρος ΟΝΝΕΔ Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ έχει εκπροσωπήσει τη ΔΑΠ – ΝΔΦΚ σε διεθνή συνέδρια).
Και ίσως το πιο σημαντικό: μετά τις σπουδές του εργάστηκε στο εξωτερικό, έχει δηλαδή δοκιμαστεί στην απαιτητική αγορά εργασίας, παρέχοντας τις υπηρεσίες του σε μεγάλες εταιρίες πάνω σε θέματα σεισμολογίας. Μάλιστα αρκετές φορές ο «Π.Λ.» έχει φιλοξενήσει επίκαιρα άρθρα του. 
Τώρα αποφάσισε να επιστρέψει στη γενέτειρά του και δυναμικά να ασχοληθεί και πάλι με τα κοινά μέσα από τις τάξεις της ΟΝΝΕΔ, με πολλά στελέχη της Ν.Δ. να ποντάρουν στις ικανότητές του.
Ε.

Η καλύτερη επιλογή!
Καλύτερη επιλογή για τη θέση του Προέδρου της νεοσύστατης Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας από τον Γιάννη Βιτάλη δεν υπάρχει. Όχι επειδή είναι Αντιπρόεδρος της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ. Δεν είναι τοπικιστικό το θέμα… Ο κ. Βιτάλης είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει τα θέματα του γάλακτος και της φέτας όσο λίγοι στη χώρα μας. Υπήρξε πολύ γόνιμη η έως τώρα πορεία του στον κλάδο. Κι αυτό ήταν που εκτιμήθηκε από τα μέλη του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων που τον ανέδειξαν πρώτο σε ψήφους στην πρόσφατη συνέλευσή τους. Από αυτή τη θέση ο Γ. Βιτάλης είναι σίγουρο ότι θα προσφέρει καλές υπηρεσίες όσον αφορά στην προστασία του εθνικού μας προϊόντος.
Κ.Α.

* * * 

Σέρνει το χορό!

Μέχρι τώρα ακούγαμε ότι τα περισσεύματα της Γερμανίας ήταν τα ελλείμματα των άλλων χωρών της Ε.Ε.! Και τώρα που οι παχιές αγελάδες χάθηκαν και η Γερμανία αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα το τοπίο αλλάζει και ποιος ξέρει τι θα μας φορτώσει! Ήδη, μόλις υποχώρησαν οι τιμές των γερμανικών ομολόγων αμέσως υποχώρησαν και τα ελληνικά! Μεγάλη η πτώση των γερμανικών ομολόγων αυτή την ώρα. Και η μεγάλη τους τράπεζα κάτι ετοιμάζει… Ποιους θα παρασύρει στον κατήφορό της θα το μάθουμε όπου να ‘ναι. Οι αποφάσεις των Γερμανών ήταν και είναι προς ίδιον όφελος. Και ακόμη μας χρωστάνε τις πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο που μας άρπαξαν τότε… Μόνο εντολές ξέρουν να δίνουν! Από συνέπεια μηδέν… 

Κολλητική η πάθηση;
Μετά την Ελλάδα που δεινοπάθησε από την ύφεση ήρθε η σειρά της πάμπλουτης Γερμανίας που μας κουνούσε το δάχτυλο και ήταν ανυποχώρητη στην επιβολή μέτρων στον ελληνικό λαό! Θυμάστε τι έλεγε και τι έκανε εναντίον μας ο Σόιμπλε; Το μάτι του έπαιζε! Και τώρα ακούμε ότι έχει πρόβλημα η Γερμανία. Τι έπαθε; Δεν βοήθησε στη λύση των προβλημάτων των ευρωπαϊκών χωρών που μαστίζονταν από την κρίση και από τις οποίες έπαιρνε όσα ήθελε με τις πωλήσεις γερμανικών προϊόντων δημιουργώντας τα δικά της περισσεύματα και τώρα ήρθε η σειρά της; Ακούμε ότι η μεγάλη Γερμανική τράπεζα βρίσκεται στο χείλος της ύφεσης! Απέλυσε και χιλιάδες εργαζόμενους! Και τι θα γίνει; Θα συμπαρασύρει τις οικονομίες όλης της Ευρώπης προς το γκρεμό; Τελούμε εν αναμονή…

Λόγια μεγάλων γυναικών…
«Η Ευρώπη δεν είναι αθώα στην επιβάρυνση της παγκόσμιας οικονομίας» δήλωσε η κ. Μέρκελ! Η Γερμανία τι ρόλο έπαιξε; Αν πράγματι δούλευε μόνο για τα δικά της περισσεύματα ίσως ήρθε η ώρα να νιώσει τι σημαίνει οικονομική κρίση. Η ευθύνη της Γερμανίας είναι τεράστια για τη διαμορφωθείσα κατάσταση στην Ευρώπη και ειδικά στην Ελλάδα και την Ιταλία… Και τώρα που ακούμε ότι και η Γερμανία έχει προβλήματα τι να σκεφθούμε; Τι θα κάνει και πώς θα διαχειριστεί τη δική της κρίση; Λέτε να τη φορτώσει στις άλλες χώρες της Ε.Ε.; Και παλιότερα που αντιμετώπισε κρίση κατάφερε με διαγραφή των χρεών της να ορθοποδήσει. Και το πέτυχε με τη συναίνεση της Αμερικής. Τη διαγραφή μέρους του ελληνικού χρέους ούτε που τη συζήτησε.

Κάτι ξέρει εκείνη…
Η δήλωση της Μέρκελ ας μας βάλει σε σκέψεις! Είπε ότι το πείραμα της παγκοσμιοποίησης απέτυχε… Δεν ζήσαμε ευτυχισμένοι ο ένας δίπλα στον άλλο, δήλωσε… Λέτε γι’ αυτό κρατάει αυτή τη στάση υπερασπιζόμενη τη συμφωνία του Δουβλίνου; Κράτησε όσους της χρειάζονται για να δουλεύουν με φθηνότερα μεροκάματα απ αυτά που δίνει στους ντόπιους και μετά έδιωξε το πρόβλημα από τη χώρα της και το φόρτωσε  στην Ελλάδα και την Ιταλία. Μέχρι και επιστροφές προσφύγων ζήτησε από τον Τσίπρα και εκείνος της έκανε πάλι τη χάρη και τους πήρε πίσω. Τι τους έκανε; Δεν μας έδωσε λόγο. Πάντως η Γερμανία υπαγορεύει τις εξελίξεις. Όσο για τα πολυτελή καταφύγια που ετοιμάζουν ποιος ξέρει τι τα θέλουν…
Θεανώ Βλάχου