ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Θα ήταν τραγικό!
 Υπάρχει έστω και η ελάχιστη πιθανότητα να μεθοδεύτηκε εκ των έσω η διόγκωση του μεταναστευτικού προβλήματος για να δυσχεράνουν το έργο της κυβέρνησης, επειδή κάποιοι ενοχλήθηκαν από την άρτια προετοιμασία της;  Θέλουμε πλήρη διερεύνηση και του ρόλου που παίζουν οι ΜΚΟ, καθώς και ανακοίνωση του πορίσματος αλλά και συγκεκριμένες αποφάσεις μηδέ εξαιρουμένης και της ποινικής ευθύνης, εάν υπάρχει. Όσο και για το αν είχε ανάμιξη στον ξεσηκωμό των μεταναστών η επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ που έφθασε εκεί. Είναι άδικο να τους φορτώνουν ευθύνες αν δεν έχουν…  Όσο γι’ αυτούς που υποτίθεται ότι χάνουν τα διαβατήριά τους, δεν είναι περίεργο ότι δεν χάνουν ποτέ τα κινητά τους τηλέφωνα ή τα χρήματά τους;
Θ.

Τέλος εποχής…
 Τέλος εποχής για το άλλοτε κεντρικό κατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στον πεζόδρομο της Μπότσαρη, το οποίο έκλεισε προχθές οριστικά. Ως γνωστόν, το Τ.Τ. έχει συγχωνευθεί με τη «Εurobank», όμως το υποκατάστημα είχε διατηρηθεί. Τώρα λοιπόν αδειάζει το κτίριο και οι εργασίες του μεταφέρονται στο κατάστημα της «Eurobank» στην 28ης Οκτωβρίου. Το κτίριο της Μπότσαρη στέγασε το Ταμιευτήριο επί αρκετές δεκαετίες. Υπήρξε κι ένα «διάλειμμα» λίγων ετών με τη μεταφορά του στη Φ. Τζαβέλλα, όμως ξαναγύρισε στην παλιά καλή του στέγη, όπου λειτούργησε μέχρι προχθές. Το κλείσιμό του είναι φυσικό να προκαλεί μία νοσταλγία σε όσους υπήρξαν υπάλληλοι ή πελάτες του Τ.Τ.!
Κ.Α.
Έκοψε πίτα το Δημοτικό Ραδιόφωνο
Σε μια λιτή και ζεστή εκδήλωση έκοψε την πίτα του το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων στις εγκαταστάσεις του. Την πίτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ Μάξιμος, ο οποίος μάλιστα ευχαρίστησε για τη συμμετοχή της Ι.Μ. μέσα από τη συχνότητα του σταθμού, με την παραγωγή εβδομαδιαίας εκπομπής. 
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Μ. Ελισάφ, ενώ μίλησε και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Νίκος Τσόλης που έκανε ιδιαίτερη μνεία στη συνεργασία με τους εργαζόμενους και εθελοντές συνεργάτες του ραδιοφώνου, όπως και  στην εκπόνηση ενός σύγχρονου οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας, αλλά και στην δημιουργία ενός μουσείου ραδιοφώνου.
Παρόντες ήταν ο πρ. Δήμαρχος Ν. Γκόντας, αντιδήμαρχοι και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Άρης Μπαρτζώκας, ο οποίος μάλιστα κέρδισε και το φλουρί. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί και έχει σημασία είναι πως τέλη Φεβρουαρίου θα γίνει εκδήλωση για τα 30 χρόνια της λειτουργίας του ραδιοφώνου. 

Ν.Γ. 

«Μαργαριτάρια»… 
Τόσοι αυτοδιοικητικοί μίλησαν χθες στη συνάντηση με τον Υπουργό Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη στην ΠΕΔ Ηπείρου, δεν ήταν δυνατόν λοιπόν να μην ακουστούν και «μαργαριτάρια»! Ένα απ’ τα καλύτερα ήταν αυτό της Τζένης Ταπραντζή, επικεφαλής του συνδυασμού «Δημοτική Αναγέννηση» του Δήμου Αρταίων. Για να δείξει πόσο… μεταναστευτικό φορτίο σηκώνει η Άρτα, είπε πως στον κάμπο της ζουν και εργάζονται σήμερα πάνω από 4.000 μετανάστες! Ξέχασε να πει όμως ότι αυτούς τους έχουν φέρει οι Αρτινοί για να βοηθούν στα κτήματα, άρα δε μπορεί να συμπεριληφθούν στο λεγόμενο προσφυγικό - μεταναστευτικό που ταλαιπωρεί τη χώρα! 
Κ.Α.

Ο καθένας με την τιμή του…

Στην Πρέβεζα θα βρίσκεται αύριο για την κοπή της πίτας ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος, καλεσμένος της τοπικής ΝΟΔΕ. Αυτός ντε ο υπουργός που δημόσια αποκάλυψε τον διάλογο που είχε περί ψυχραιμίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν λόγω καιρού (!) είχε χάσει το δρόμο του τουρκικό «αλιευτικό». Αυτός ο υπουργός θα έλθει να συνεχίσει τις αποκαλύψεις και για να τον δει κανείς και να τον ακούσει, η ΝΟΔΕ Ν.Δ. Πρέβεζας έβαλε εισιτήριο 25 ευρώ! Ο καθένας με την τιμή του…
Γ.Γ. 

Κάποιοι δε διστάζουν
 Πιέστηκαν πολύ κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν προσωπικότητα και είναι ασυμβίβαστοι με τα παιγνίδια του αρχηγού τους! Αναγκάστηκαν να αποδεχθούν τις συνεργασίες που τους επέβαλλε κατά την κυβερνητική τους θητεία και τώρα ξεσπάθωσαν! Για «ανακτοβούλια» κατηγορεί τον αρχηγό του ο Φίλης, που σε όλη του τη θητεία προσπάθησε να είναι συνεπής με τα λεγόμενά του και άλλοι συμπληρώνουν ότι ο περίγυρος του αρχηγού δημιουργεί κέντρα στο διαδίκτυο για εντυπώσεις! Όσο για τις διαφορετικές αντιλήψεις των Παππά - Σκουρλέτη για τη φυσιογνωμία και τις συμμαχίες του νέου ΣΥΡΙΖΑ, να δούμε πού θα καταλήξουν. Βλέπεις, είναι πολλοί οι Πασόκοι που ευθύνονται για όσα οι Συριζαίοι κατήγγειλαν και σήμερα παίζουν κεντρικό ρόλο στο ΣΥΡΙΖΑ…

Επί ποδός!..
Όσο ο Αντώναρος είχε ρόλο στην κυβέρνηση Καραμανλή, όλα ήταν καλά. Τώρα που δεν τον «αξιοποίησαν» οι νέοι …ιδιοκτήτες της ΝΔ, αποφάσισε να κάνει  αντιπολίτευση στο κόμμα του, μήπως και τον προσέξουν στο ΣΥΡΙΖΑ και τον συμπεριλάβουν στους κόλπους τους. Το ίδιο και η Κατερίνα που προσκολλήθηκε στους ΑΝΕΛ, για να πάρει καρέκλα δίπλα στην Όλγα… Όσο για τον Κώστα Καραμανλή, τον πρώην πρωθυπουργό, αυτός σιωπούσε! Τώρα αποφάσισε να λύσει τη σιωπή του. Και ξεφύτρωσε κι άλλος Κώστας Καραμανλής  ακόμη νεώτερος βουλευτής. Ανεψιός κι αυτός! Αν ήταν στη ζωή ο ιδρυτής της ΝΔ, καμία τέτοια πρακτική δεν θα αποδεχόταν. Θα τους είχε στείλει όλους στα σπίτια τους, για να μην τον εκθέτουν. Θα μου πεις, είχε δίπλα του το Λιάπη! Άλλη περίπτωση κι αυτή… 

Τα «μαζέματα»!
Κατά την κυβερνητική του θητεία ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να βγάλει την τετραετία με «μαζέματα»! Αν όμως οι νεοεισαγώμενοι και αυτοί που επιδιώκουν να ενταχθούν τώρα στο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρουν να αλλοιώσουν τη φυσιογνωμία του, ελπίζοντας σε καλύτερη τύχη απ’ αυτή που τους επιφυλάσσει το ΚΙΝΑΛ, τότε «πάμε γι’ άλλες πολιτείες…» και αυτό είναι δύσκολο να το αποδεχθούν εκείνοι που έχουν σταθερή πορεία σ’ αυτό το χώρο… Πέταξαν έξω ιδεολόγους αριστερούς και συνέπραξαν με περίεργους «δεξιούς», για να κυβερνήσουν αλλά όσο αυτό βαθαίνει, τόσο δεν θα ξέρουν με ποιο αφήγημα να παρουσιαστούν… Και βλέπει πίσω ο Αλαβάνος και θλίβεται για το κατάντημα του χώρου που δημιούργησε….

Αυτό δεν ξεχνιέται…
 Αυτοί που υπερασπίζονται λεκτικά τον ελληνικό λαό, του φόρτωσαν και το νόμο Κατρούγκαλου, με τις ευλογίες που εκπαιδευόμενου πρωθυπουργού, που δυστυχώς δεν γνώριζε βασικές αρχές της οικονομίας. Άφησε να γίνει νόμος του κράτους ένας νόμος που συντάχθηκε με προχειρότητα, χωρίς να εκπονήσουν ούτε μία αναλογιστική μελέτη… Και το Συμβούλιο της Επικρατείας τον έκρινε αντισυνταγματικό, ενώ όσοι βγήκαν με αυτό το νόμο σε σύνταξη μετρούν τις απώλειές τους, συγκρίνοντάς τες με τις αποδοχές των συναδέλφων τους με τα ίδια χρόνια υπηρεσίας και τα ίδια προσόντα… Φώναξαν τότε οι ειδικοί στα οικονομικά, αλλά ποιος τους άκουγε. Υπουργοί και πρωθυπουργός είχαν καβαλήσει το καλάμι….
Θεανώ Βλάχου