ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Πολλά τα μαγαζιά…
 Eνδιαφέρον έχουν όσα είπε προχθές στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στάτος Ιωάννου για την κυριακάτικη λειτουργία καταστημάτων. Όπως ανέφερε, με βάση τον ισχύοντα νόμο, δεκάδες εμπορικά λειτουργούν όλες τις Κυριακές του χρόνου στον γειτονικό Νομό και το «Jumbo» είναι το τελευταίο που προστίθεται στον κατάλογο αυτόν. Γιατί όμως τόσες αντιδράσεις με το συγκεκριμένο; Προφανώς επειδή είναι αυτό που λέμε αλυσίδα, για τις οποίες γενικά υπάρχει μεγαλύτερη «ευαισθησία»!
Κ.Α.
Μετασχηματισμός…
 Δεν πάει άλλο! Πολλά πρέπει να αλλάξουν στην πόλη μας. Και για να γίνει αυτό είναι ανάγκη να κινητοποιηθούν και να συνεργαστούν τόσο οι δημοτικές υπηρεσίες όσο και οι πολίτες. Χωρίς συνεργασία όχι μόνο δεν μπορεί να αλλάξει τίποτε προς το καλύτερο αλλά μπορεί και να γίνουν όλα χειρότερα. Ό,τι φτιάχνει ο ένας, αν το χαλάει ο άλλος η κατάσταση απλά θα γίνεται χειρότερη. Και έχουμε ανάγκη από σημαντικές αλλαγές στην καθημερινότητά μας. Η νοοτροπία μας να μας ενδιαφέρει μόνο ότι είναι μέσα από την πόρτα μας δεν πάει άλλο…
Θ.
Πίτα στην Περιφέρεια!
 Είναι έθιμο η κοπής Πρωτοχρονιάτικης πίτας στην Περιφέρεια Ηπείρου, το οποίο τηρήθηκε και χθες το μεσημέρι. 
Την  πίτα έκοψε ο Αλέκος Καχριμάνης ευχόμενος καλή χρονιά στα στελέχη και το προσωπικό της Περιφέρειας, ενώ παραβρέθηκαν Αντιπεριφερειάρχες, περιφερειακοί σύμβουλοι και Σπύρος Ριζόπουλος και Δημήτρης Δημητρίου ως αρχηγοί περιφερειακών παρατάξεων (φωτό)! Και του χρόνου!
Κ.Α.
Σύγχρονες πρακτικές…
 Η Ντόιτσε Μπανκ θα απολύσει 200.000 υπαλλήλους και λένε ότι θα τους αντικαταστήσει με ρομπότ ώστε να της κοστίζουν λιγότερο! Ήδη απέλυσε 4.700 υπαλλήλους που βρίσκονται σε απόγνωση. Σιγά να μη συγκινηθεί η τράπεζα. Όσο τους είχε ανάγκη και τους εκμεταλλεύονταν τους είχε στη δούλεψή της και τώρα τους πέταξε στο δρόμο… Πολλά αλλάζουν και στη λειτουργία των τραπεζών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Ποιος ξέρει πού μας πάνε. Πάντως, όλα δείχνουν ότι θα περιορίζεται η ανθρώπινη εργασία ή μπορεί και να την καταργήσουν αν την κρίνουν αντιοικονομική…
ΜΑΤ

«Είμαστε οικογένεια…»

 «Η “Πίνδος” έχει πλεονεκτήματα όπως το ότι είναι συνεταιρισμός και λειτουργεί ως οικογένεια και ομάδα, έχει αρχές και αξίες. Μη ξεχνάμε ότι τα μεγαλύτερα brand χτίζονται στην καρδιά…». Τα παραπάνω τονίζει ο Πρόεδρος του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων Ανδρέας Δημητρίου σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα «epixeiro.gr». Και μέσα σε λίγες γραμμές δίνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το μυστικό επιτυχίας της «Πίνδου» που, ας μην ξεχνάμε ότι κρατάει σήμερα τα «σκήπτρα» πανελλαδικά στον κλάδο του κοτόπουλου!
Κ.Α.

Έρχεται η Μακάμπι!
 Καλά τα νέα για τους Γιαννιώτες μπασκετόφιλους! Στα Γιάννενα θα βρεθεί στις 4 Απριλίου η περίφημη ισραηλινή ομάδα της Μακάμπι, η οποία θα παίξει εναντίον των Ελλήνων βετεράνων του Μπάσκετ! Την ανακοίνωση έκανε χθες ένας απ’ αυτούς, ο Γιαννιώτης βετεράνος Σάκης Τζαλαλής (φωτό). Το καλύτερο όμως είναι άλλο. Για τον συγκεκριμένο αγώνα θα βρεθεί στα Γιάννενα για να παίξει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος, ενώ αναμένονται ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, πιθανώς η Φώφη Γεννηματά, ενώ, αν το επιτρέψει το πρόγραμμά του, θα έρθει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης! Πολύς κόσμος για τη Μακάμπι…
Κ.Α.

Έλεος πια…
 Κοινή γραμμή με του Ερντογάν εφαρμόζουν οι Τούρκοι! Ακόμη και η αντιπολίτευση είναι επιφυλακτική στη δημόσια κριτική! Στην Αμερική βρέθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός κι ενώ έδινε τη δική του μάχη, η αντιπολίτευση κατέβαλε κάθε …φιλότιμη προσπάθεια για να ακυρώσει την προσπάθεια, την ίδια ώρα που το Αιγαίο βράζει! Αρέσκονται στην αρνητική αντιπολίτευση και έχασαν κάθε μέτρο! Και το χειρότερο, δημοσιοποιούν κάθε αρνητική τους σκέψη προσφέροντας επιχειρήματα στους «φίλους» μας πέρα από το Αιγαίο. Αυτοί τελικά είναι φίλοι του λαού ή εχθροί; Είναι κατάρα η ασυνεννοησία των Ελλήνων πολιτικών! Όταν κυβερνούν τα δικαιολογούν όλα και όταν είναι στην αντιπολίτευση τα καταδικάζουν όλα… Και οι πρόσφυγες με την ευγενική προσπάθεια του Ερντογάν πληθαίνουν!
Πού τη βρίσκουν;
Πού τη βρίσκουν τόση αγανάκτηση οι του ΣΥΡΙΖΑ κρίνοντας το έργο της κυβέρνησης; Συμπεριφέρονται σαν να μην κυβερνούσαν την περασμένη χρονιά. Είναι νωπές οι εμπειρίες του λαού που αποφάσισε να κάνει άλλες επιλογές το περασμένο Καλοκαίρι! Δεν είναι τόσο μακρινές οι εμπειρίες μας από τη δική τους διακυβέρνηση ώστε να ξεχνάμε! Και έβαλαν μπροστάρη έναν Πασόκο, τον Ραγκούση, να τους εκπροσωπεί! Εκείνος δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο προκειμένου να κερδίσει με τον ιδρώτα του την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο Τσίπρας. Αλλά τι να κάνει και αυτός; Ηγετική φυσιογνωμία χαρακτήρισε τον Τσίπρα! Τόσο ηγετική που τον αμφισβητούν ακόμη και οι 53 υποτιθέμενοι «δικοί του»! Λέτε να χάσει τελικά τους δικούς του και να μείνει με τους Ραγκούση, Παπαχριστόπουλο και ΣΙΑ;

Αλά ελληνικά υποκρισία…
 Προκειμένου να κάνουν αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση και μόνο χωρίς να έχουν ουσία αυτά που διακηρύττουν ξεσηκώνονται κάποιοι κομματικοί κύκλοι αντιδρώντας στην πιθανότητα να ανοίγουν κι άλλες επιχειρήσεις και την Κυριακή. Όλους αυτούς δεν τους άκουσα να εκφράζουν άποψη για όσους εργάζονται και τα Σαβατοκύριακα, παίρνοντας ρεπό κάποια άλλη μέρα, όπως συμβαίνει με τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, στα εστιατόρια, στα ζαχαροπλαστεία, στις συγκοινωνίες, στα αεροδρόμια, στα λιμάνια  και σε πολλά άλλα… Θέλουν να δείξουν ότι δήθεν προστατεύουν τα δικαιώματα των εργαζομένων… Δουλειά να έχει ο κόσμος. Και οι νόμοι προστατεύουν όσους εργάζονται την Κυριακή δίνοντάς τους ένα άλλο ρεπό. Εκτός κι αν θέλουν να κλείσουν και τα νοσοκομεία αλλά και τα εστιατόρια!

Έχασαν κάθε ελπίδα;
Η επιμονή των Συριζαίων για την απλή αναλογική δείχνει ότι δεν έχουν ελπίδα να ξανακυβερνήσουν και απλά αρέσκονται στο «μπάχαλο»! Πέντε χρόνια έμεινε η Ισπανία χωρίς κυβέρνηση. Σκέψου και να μην είχαμε τώρα κυβέρνηση στην Ελλάδα και να κάναμε κάθε τόσο εκλογές… Υπάρχει περίπτωση έστω και ένας επιχειρηματίας ντόπιος ή ξένος να επενδύσει στη χώρα μας και να δώσει θέσεις εργασίας κάτω από τέτοια αβεβαιότητα; Ή πιστεύουμε ότι τα κόμματα στην Ελλάδα είναι σε θέση να σκεφθούν σοβαρά και υπεύθυνα τα θέματα λειτουργίας της χώρας μας; Αυτά το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι η αντιπολίτευση… Τους είναι αδύνατο να συνθέσουν… Γι’ αυτό μας πήρε το …ποτάμι!
Θεανώ Βλάχου