ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Έρχεται για τη ΝΟΔΕ!
 Στην περιοχή μας και συγκεκριμένα στα Γιάννενα θα βρεθεί και πάλι την 1η Φεβρουαρίου ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. Αυτή τη φορά αφορμή της επίσκεψης είναι η εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας. Αυτή θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο «Cezaria» και ο κ. Θεοδωρικάκος θα παραβρεθεί καθώς αποδέχθηκε την πρόσκληση. Η επικείμενη παρουσία του Υπουργού στη περιοχή μας θα είναι η δεύτερη μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, μιας και στις εορτές των Χριστουγέννων είχε επισκεφθεί το Μουσείο του ΟΧΙ στο Καλπάκι, τη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στη Πωγωνιανή αλλά και το φυλάκιο στη Μολυβδοσκέπαστη.
Ν.Γ.
Να μαζεύουν…
 Ένα παχύ στρώμα φύλλων έχει καλύψει για τα καλά το μεταλλικό χώρο στάθμευσης οχημάτων παραπλεύρως του τοίχου του Κάστρου στην οδό Καραμανλή (φωτό)! Ποδηλάτες… τολμηροί να βγουν με τόσο κρύο για βόλτα στην Παραλίμνιο δεν υπάρχουν πολλοί. Όμως καλό είναι ο Δήμος να μαζεύει τα φύλλα των πλατάνων, τουλάχιστον για να μη φρακάρουν οι σχάρες των φρεατίων. Είναι ακόμα πολλά…
Κ.Α.
Μεγάλη πληγή…
 Δεν ξέρω αν στην Ελλάδα θα βρεθεί κυβέρνηση που να βάλει τάξη στη φορολόγηση όλων  των πολιτών της! Η φοροδιαφυγή έγινε επικίνδυνο σπορ που στερεί έσοδα από το κράτος την ίδια ώρα που εκείνοι που δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν σηκώνουν όλο το βάρος των φόρων. Η φορολογική συνείδηση που άλλες χώρες την επέβαλαν στους πολίτες τους εδώ είναι άπιαστο όνειρο. Και οι φοροδιαφεύγοντες απαιτούν οργάνωση των νοσοκομείων, σχολεία για τα παιδιά τους, φοιτητικές εστίες, ασφάλεια για να τους προστατεύει, αποζημιώσεις για την κακή ώρα, πρόνοια και τόσα άλλα. Κι ενώ κλέβουν το κράτος, είναι οι πρώτοι που απαιτούν τη στήριξη του κράτους στη δύσκολη ώρα επικρίνοντας την όποια κυβέρνηση για τις αδυναμίες της…
Θ.
Πώς ελέγχει;
 Μπορεί να ελέγξει ο ΟΓΑ εκείνους που δεν φύτεψαν ούτε κρεμμυδάκι αλλά δηλώνουν αγρότες ώστε να απολαμβάνουν τα οφέλη του και να παίρνουν και σύνταξη; Πώς εγγράφονται στον ΟΓΑ ενώ κατοικούν σε πόλη και κάνουν άλλο επάγγελμα χωρίς όμως να δηλώνουν τα έσοδά τους; Οι ανταποκριτές του ΟΓΑ έχουν ευθύνη; Ποιος δίνει τέτοια πιστοποιητικά και ποιος τον ελέγχει αν κάνει σωστά τη δουλειά του; Όσο για το κράτος αν ήθελε θα έπιανε όλους τους φοροδιαφυγάδες. Όσοι έχουν πολυτελή αυτοκίνητα, ακίνητα για να μένουν και για να νοικιάζουν πώς τα απέκτησαν χωρίς να δηλώνουν έσοδα; Δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι το βάρος της φορολόγησης το σηκώνουν πάντα οι ίδιοι… Και δεν θα είναι περίεργο αν οι φοροδιαφεύγοντες ανταμείβονται και με τα κοινωνικά επιδόματα!
ΜΑΤ

Επιτελεί έργο…

 Η καθιερωμένη εκδήλωση κοπής πίτας του Γηροκομείου Ιωαννίνων «Ζωσιμάδες» έγινε την Πρωτοχρονιά, μετά τη δεξίωση στην Περιφέρεια και τη συναυλία στο Πνευματικό Κέντρο. Η συγκεκριμένη βασιλόπιτα είναι, ως γνωστόν, αφιερωμένη στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας που φιλοξενούνται στο Γηροκομείο, το οποίο, παρά τις οικονομικές «τρικυμίες» δεν έπαψε ποτέ να επιτελεί το σημαντικό κοινωνικό του έργο φροντίζοντάς τους. Την πίτα έκοψε ο Μητροπολίτης Μάξιμος, ενώ παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, στελέχη του Δήμου, της Περιφέρειας και εκπρόσωποι σωμάτων ασφαλείας… Και του χρόνου!
Κ.Α.

Ό,τι μπορεί ο καθένας!
 Βάζουν σόμπες αερίου, θερμαινόμενες λάμπες, στήνουν στην είσοδό τους διαχωριστικά με τζάμι ή διάφανο πλαστικό… κάνουν ό,τι μπορούν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στα Γιάννενα προκειμένου να γίνει λίγο πιο εύκολη η παραμονή σ’ αυτά πελατών που καπνίζουν και… τουρτουρίζουν στο κρύο! Άραγε η αρμόδια δημοτική υπηρεσία που μισθώνει κοινόχρηστους χώρους στα καταστήματα ασχολείται καθόλου με το θέμα; Έχει βάλει κανόνες και όρια για να μην κάνει ο καθένας ό,τι θέλει; Αν όχι, καλό θα ήταν να το φροντίσει για λόγους πρακτικούς αλλά και αισθητικούς!
Κ.Α.

Βρήκαν δουλειά…
 Η αντιπολίτευση ψάχνει απεγνωσμένα για να βρίσκει επιχειρήματα, κι ας είναι για γέλια, προκειμένου να δημιουργεί αμφιβολίες στο λαό για κάθε θετικό μέτρο που εξαγγέλλει η κυβέρνηση! Τρέμουν μήπως τα κρίνουν θετικά όσοι επωφελούνται απ αυτά και χάσουν το αφήγημα ότι ήταν οι μόνοι που ενδιαφέρονταν για το λαό! Το πόσο ενδιαφέρονταν το ξέρουν απ’ τα βιώματα που έχουν οι Έλληνες. Αρκεί να θυμηθούν οι επαγγελματίες την προκαταβολή φόρου για την επόμενη χρονιά που τους επέβαλαν κι ας μην ήξεραν οι άνθρωποι αν θα είχαν ανοιχτή την επιχείρησή τους και την άλλη χρονιά  ή τον ΕΝΦΙΑ που δεν κατήργησαν όπως υποσχέθηκαν, ή το ΕΚΑΣ που τους έκοψαν, ή τη δήμευση της Δημόσιας περιουσίας για 100 χρόνια και δεν θα ξεχάσουν το ενδιαφέρον της «αριστερής» τους κυβέρνησης…

Ούτε άκουγαν…
 Η πρώτη φορά αριστερή κυβέρνησή μας ούτε έβλεπε ούτε άκουγε! Είμαστε η τρίτη χώρα, μετά τη Βουλγαρία και τη Λιθουανία, που δεν μπορούσαμε να ζεστάνουμε τα σπίτια μας! Δεν είπαν λέξη για τον πατέρα που άναψε ένα κερί για να φωτίσει το δωμάτιο και  έκαψε το σπίτι του! Στο Βόλο μία μαθήτρια διάβαζε στο πεζοδρόμιο κάτω από το στύλο της ΔΕΗ επειδή δεν είχαν ρεύμα στο σπίτι τους! Αυτά δεν έφθαναν στο Μέγαρο Μαξίμου… Εκεί είχαν και ζέστη και ηλεκτρικό ρεύμα… Πώς να συντάξουν τόσες δηλώσεις στο φως ενός κεριού ή με παγωμένα χέρια; Βλέπεις δεν είμαστε όλοι ίσοι. Πάντα υπάρχουν κάποιοι που είναι πιο ίσοι ακόμη και όταν κυβερνάνε οι αριστεροί. Αν αυτοί μας έτυχαν γιαλαντζί αριστεροί, κακό του κεφαλιού μας… Αναμένουμε τις πρακτικές για να κρίνουμε και τη σημερινή κυβέρνηση!

Τον… τρόμαξε!
Ακούσαμε τότε ότι ο Τσίπρας έτριξε τα δόντια στον Ερντογάν όταν συναντήθηκαν. Έδειξε τέτοια πυγμή που τα χρειάστηκε ο άνθρωπος! Τον τρόμαξε τόσο που μετά τη συνάντησή τους έγινε περισσότερο προκλητικός με τις αποφάσεις του. Ουδέποτε ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για το τι συζήτησαν τόσες ώρες. Έχοντας τη δική του εμπειρία ο Τσίπρας, αντί να σιωπήσει, θέλησε να κάνει κριτική στον Μητσοτάκη μετά τη συνάντησή του στις ΗΠΑ με τον Ερντογάν. Απ’ έξω απ’ το χορό πάντα έλεγε πολλά. Αλλά έτσι ήταν πάντα. Με τα λόγια έχτιζε ανώγια και κατώγια αλλά στην πράξη τα δεχόταν όλα όσα του επέβαλαν οι μεγάλοι και ισχυροί. Και μάλιστα άλλαζε τη στάση του απέναντί τους. Νόμιζες ότι ήταν άλλος ο Τσίπρας των «αγώνων» και άλλος ο πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Απαγορευμένη συζήτηση…
 Δεν έκαναν σε όλη τη θητεία τους ούτε μια φορά συζήτηση για το κόστος της Bουλής των πτωχευμένων Ελλήνων. Κανένα κόμμα, ούτε η αριστερή μας κυβέρνηση, δεν τόλμησαν να φέρουν θέμα για το γενικό κόστος των τριακοσίων που είναι προκλητικά υπεράριθμοι για μια πτωχευμένη χώρα των δέκα εκατομμυρίων. Για τη χορήγηση προνομίων σε όλους τους πρώην και τους νυν προέδρους της Bουλής και πρώην πρωθυπουργούς δεν ακούστηκε λέξη! Ούτε από το ΚΚΕ! Όλα αυτά είναι απόρρητα. Ο λαός δεν πρέπει να μάθει! Του ζητάνε φόρους αλλά δεν του επιτρέπουν να γνωρίζει πού τα ξοδεύουν. Και υπάρχει «ομερτά». Κανένας δεν μιλάει… Όλες οι πτέρυγες της Bουλής σ’ αυτό συμφωνούν…
Θεανώ Βλάχου