ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Είχε κλείσει τα αυτιά!
«Άστραψε και βρόντηξε» μέσω facebook ο πρ. αντιδήμαρχος Θανάσης Μανταλόβας με όσα ειπώθηκαν προχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας κατηγορώντας τη Δημοτική Αρχή ότι «καθηλώνουν_την_πόλη στο χθες», όπως έγραψε χαρακτηριστικά! Εξαπέλυσε δε προσωπική επίθεση στον Μωυσή Ελισάφ για το γεγονός ότι είπε κάτι που δεν είναι μυστικό, πως η μελέτη που επέλεξε η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν ικανοποιεί αισθητικά μεγάλη μερίδα πολιτών! «Θα περίμενες τουλάχιστον κάτι διαφορετικό από ένα Καθηγητή Πανεπιστημίου που είναι Δήμαρχος», έγραψε ο κ. Μανταλόβας, ο οποίος ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος είχε κλείσει τελείως τα αυτιά στις παρατηρήσεις των Γιαννιωτών για τη συγκεκριμένη μελέτη, γι’ αυτό και πήγε τελικά σπίτι του! Άμα δεν αφουγκράζεσαι την κοινή γνώμη…
Κ.Α.
Άγχος για λυματολάσπη…
«Αγχωμένος» εμφανίστηκε ο Θωμάς Μπέγκας στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με το τι μέλει γενέσθαι με την απομάκρυνση της λυματολάσπης. Αυτής της λυματολάσπης που επί δημαρχίας του πλημμύρισε την περιοχή γύρω από τον Βιολογικό, προκαλώντας προσφυγή του Δήμου Ζίτσας στη δικαιοσύνη! Ο πρ. δήμαρχος υπενθύμισε ότι ο χρόνος κυλάει αντίστροφα και η απομάκρυνση της λυματολάσπης είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεκινήσει το έργο επέκτασης του Βιολογικού. Φανταζόμαστε αυτό το γνωρίζει καλά η νέα Διοίκηση της ΔΕΥΑΙ, η οποία καλείται να… βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά!
Α.

Εκτός τόπου και χρόνου…
Ο Έλληνας πρωθυπουργός βολόδερνε για να υπερασπιστεί τη θέση της χώρας του τόσο με τους εκπροσώπους του ΝΑΤΟ όσο και με τον Ερντογάν και εκ του ασφαλούς ο Τσίπρας μιλούσε στην κοινοβουλευτική του ομάδα καταγγέλλοντας τη στάση του πρωθυπουργού. Έλεος πια! Δεν ξέρει αυτός ο άνθρωπος ούτε τι λέει, ούτε πότε το λέει! Αλλά τι περιμένεις από τον εκπρόσωπο των μπαχαλάκηδων! Αυτός θα είναι πάντα εκτός τόπου και χρόνου… Ο Κυριάκος ως αντιπολίτευση στις δύσκολες ώρες της Ελλάδας έδινε παράπλευρες μάχες όταν ο προκάτοχός του υπερασπιζόταν στο εξωτερικό τα δίκαιά μας!
ΜΑΤ

Δεν το πιστεύουμε…
Κυκλοφόρησε η είδηση ότι η Βουλή των Ελλήνων θα διαθέσει 600.000 ευρώ προκειμένου να αγοράσουν κινητά τηλέφωνα οι βουλευτές και οι δημοσιογράφοι! Καμία αντίδραση, καμία διάψευση ούτε από το ΚΚΕ, ούτε από την Ελληνική Λύση ούτε καν από τη Μέρα 25! Ίσως είναι κακόβουλη διάδοση προκειμένου να πλήξουν την κυβέρνηση… Περιμένουμε εξηγήσεις.
Θ.
Κι άλλος για τα βλάχικα!
Άλλο ένα σημαίνον στέλεχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με βλάχικη καταγωγή συντάχθηκε στο πλευρό της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων όσον αφορά στο φλέγον θέμα της γραπτής αποτύπωσης της βλάχικης γλώσσας με λατινικούς χαρακτήρες. Πρόκειται για τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Γρεβενών Γιάννη Γιάτσιο που κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Μιχάλη Μαγειρία (φωτό) δήλωσε ότι στηρίζει όλες τις ενέργειες των Συλλόγων στο θέμα που έχει προκύψει. Υπενθυμίζεται ότι η Ομοσπονδία είναι αντίθετη στην γραφή της βλάχικης και με λατινικούς χαρακτήρες γιατί θα αποτελέσει… βούτυρο στο ψωμί της γνωστής ρουμάνικης ανθελληνικής προπαγάνδας!
Κ.Α.
Εξαιρετική παρουσία!
Εξαιρετική η παρουσία της μοναδικής Αντιγόνης Κατσούρη στα Λιθαρίτσια, το περασμένο Σάββατο, όπου την απολαύσαμε σε ένα τεράστιο και ποικίλο ρεπερτόριο, που ερμήνευσε μοναδικά και συγκλονιστικά με την εκφραστική βελούδινη φωνή της και την απίστευτη δεξιοτεχνική ικανότητά της στο πιάνο! Επιλεγμένα τραγούδια με μοναδικό κριτήριο την αγάπη και τον σεβασμό στο κοινό! Μελωδίες και στίχοι που μιλούν απευθείας στην καρδιά και στο πνεύμα! Συγχαρητήρια στους χώρους της πόλης μας που συνεργάζονται με τόσο αξιόλογους καλλιτέχνες και μας ομορφαίνουν την καθημερινότητα! Η Αντιγόνη είναι ένα αστέρι στον σκοτεινό ουρανό!
Κ.Δ.
* * *
Ουδέτερος παρατηρητής…
Είχε κάποια ελπίδα ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ότι το ΝΑΤΟ θα έπαιρνε θέση στο θέμα των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο! Και τι έγινε; Απλά ο μέγας Στόλεμπεργκ Γεν, Γραμματέας του ΝΑΤΟ παράγγειλε στους Έλληνες ότι το ΝΑΤΟ είναι ουδέτερος παρατηρητής σε τέτοια θέματα. «Βρείτε τα μόνοι σας» αναφώνησε! Αν δεν μπορεί να κατευνάσει τέτοιες προκλητικές ενέργειες ανάμεσα σε δύο κράτη - μέλη του, όπως αυτές του Τούρκου αξιωματούχου τότε ποιος είναι ο ρόλος του; Τέτοιες διενέξεις τους προκαλούν αμηχανία αφού ζυγίζουν τα πράγματα και δεν θέλουν να κακοκαρδίσουν κανένα μέλος τους εξυπηρετώντας πάντα τα δικά τους συμφέροντα όποια κι αν είναι αυτά. Αλλά είναι πρόκληση να βρίσκονται σε επικίνδυνες προστριβές δύο μέλη που συμμετέχουν στην ίδια συμμαχία…

Λόγια του… αέρα!
Ο Στόλεμπεργκ επέδειξε και στάση «σαλονιών»! «Και η Ελλάδα και η Τουρκία, είπε, είναι δύο αξιόλογοι σύμμαχοι και οι δύο συμβάλουν στην κοινή μας ασφάλεια»! Τι εννοούσε; Στην κοινή ασφάλεια τίνων συμβάλουν αν δεν συμβάλουν στην μεταξύ τους ασφάλεια; Και η τελευταία δήλωσή του ότι το ΝΑΤΟ δεν αποτελεί μέρος της διαδικασίας αντιμετώπισης τέτοιων θεμάτων μας εξέπληξε! Δηλαδή; Μπορούν να πολεμούν μεταξύ τους δύο χώρες του ΝΑΤΟ αλλά η συμμαχία κρατάει αποστάσεις και δεν παίρνει θέση; Τότε τι τη θέλουν; Κάποτε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αποχώρησε από το ΝΑΤΟ. Ποιος ξέρει τι τον ενόχλησε τότε αλλά αργότερα παρά το σύνθημα του Ανδρέα «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» αυτός και το υπηρέτησε και το διευκόλυνε στις επιδιώξεις του.

Ας σκεφτούμε σοβαρά!
Υπερασπίζονται τη θέση μιας χώρας - μέλους του ΝΑΤΟ αν κάποια χώρα εκτός ΝΑΤΟ της επιτεθεί! Δηλαδή; Μπορεί να παρακολουθεί ως απλός παρατηρητής δύο χώρες μέλη του να καταστρέφουν η μια την άλλη αλλά δεν παίρνει ουσιαστική θέση επειδή κάποιοι εγκέφαλοι αποφάσισαν ότι δεν συμμετέχουν σε όλα τα δύσκολα θέματα που τους περιβάλλουν; Και θεωρούν δύσκολο θέμα να αποτρέψουν την παραβίαση του διεθνούς δικαίου όταν μια χώρα μέλος του το παραβιάζει και μάλιστα αν με αυτή της την απόφαση παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα άλλης χώρας, μέλους του ΝΑΤΟ; Και για να σταθούν όρθιοι ζητάνε να αυξηθούν οι επιχορηγήσεις των χωρών προς το ΝΑΤΟ! Μήπως ήρθε η ώρα να σκεφθούν σοβαρά τη συμμετοχή της Ελλάδας στην υποτιθέμενη συμμαχία;

Νίπτουν τας χείρας…
Με την τακτική των ίσων αποστάσεων προς όλα τα μέλη του το ΝΑΤΟ καταφέρνει να μην αναμιγνύεται σε δύσκολες καταστάσεις. Το γιατί υπάρχει το ξέρουν αυτοί που το διατηρούν εδώ και 70 χρόνια. Αν πράγματι είχε δύναμη δεν θα επέτρεπε τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, ούτε την ισοπέδωση του Ιράκ και της Συρίας. Εκεί απλά παρατηρούσε τα γεγονότα και εξακολουθεί να τα παρατηρεί κι ας σκοτώνονται αθώοι πολίτες κι ας ισοπεδώνονται οι πόλεις κι ας οδηγούνται στην απόγνωση χιλιάδες οικογένειες που παίρνουν το δρόμο της προσφυγιάς. Τι κάνει το ΝΑΤΟ; Απλά παρακολουθεί τις εξελίξεις και κάνει κάποιες δηλώσεις έτσι για να δηλώνει ότι υπάρχει… Στην ουσία είναι ανύπαρκτο.
Θεανώ Βλάχου