ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Ετοιμάζουν τεχνοκράτη!
 Μεγάλο είναι -όπως λέγεται- το ενδιαφέρον για τις διοικήσεις των πέντε Νοσοκομείων της Ηπείρου. Η πλέον "περιζήτητη" θέση είναι του Διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, για την οποία ασκούνται διακριτικές πιέσεις από αρκετούς ενδιαφερόμενους. Ωστόσο, οι προβλέψεις θέλουν το πρόσωπο που θα επιλεγεί ως αντικαταστάτης του Βασίλη Τσίκαρη να είναι τεχνοκράτης, με άριστη γνώση του χώρου της Υγείας, προερχόμενο εκτός Ιωαννίνων. Μέχρι ανακοίνωσης του ονόματός του, υπάρχει όμως δρόμος τον οποίο καλούνται να... διανύσουν οι άλλοι ενδιαφερόμενοι, ώστε να κάνουν την... ανατροπή.
Α.
Ορκωμοσία…
 Με καθυστέρηση μισής περίπου ώρας ξεκίνησε η ορκωμοσία των νέων πτυχιούχων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, επειδή ο αρμόδιος Αντιπρύτανης είχε «μία πολύ σοβαρή δουλειά που τον εμπόδιζε να παρουσιαστεί», όπως είπε η αρμόδια εκφωνήτρια. «Κάντε μια βόλτα και ξαναματαελάτε», ήταν η παράκληση της ίδιας εκφωνήτριας στους τρακόσιους περίπου ανθρώπους που παραβρέθηκαν στην αίθουσα τελετών. Εκεί που τα πράγματα δυσκόλεψαν κάπως ήταν όταν δύο καθηγητές είχαν διαφορετική άποψη για τον νόμο Γαβρόγλου που χωρίζει το ΦΠΨ στα δύο. Ο μεν ένας το θεώρησε κατάρα, ο δε άλλος ευλογία! Στην προκειμένη περίπτωση μέσος δρόμος δεν χωράει!
Γ.Γ.
Τρομοκρατεί…
 Από την οδική αρτηρία Μεγάλου Αλεξάνδρου κλπ. περνάει σαν αστραπή κάνοντας και σούζες ένας μηχανόβιος νέος και τις ώρες αιχμής και τις νυχτερινές ώρες και τρομοκρατεί τους κατοίκους είτε βρίσκονται στο δρόμο είτε είναι στα σπίτια τους. Τι μπορεί να συμβεί και σ’ εκείνον αλλά και στους διερχόμενους πολίτες είναι γνωστό. Εκείνο που δεν ξέρουμε είναι αν υπάρχει τρόπος να εμποδιστεί ο νέος να συμπεριφέρεται τόσο ανεύθυνα…
ΜΑΤ

Μόνο αν πέσουν!..
 Γιατί να μαζέψουν το ίδιο το κόμμα ή ο Δήμος τις προεκλογικές αφίσες του ΚΚΕ που ακόμα «στολίζουν» τους δρόμους στα Γιάννενα; Ας μείνουν εκεί όπου είναι. Θα ξανάρθουν εκλογές, οπότε θα χρειαστούν για να περάσουν ξανά τα μηνύματα και τα συνθήματα του ΚΚΕ. Σε δύο, τρία, τέσσερα χρόνια εδώ θα είμαστε ξανά να ψηφίσουμε! Εκτός κι αν ξεφτίσει το χαρτί και αποκαθηλωθούν μόνες τους. Πάντως, να τις μαζέψει κανείς μέσα στο καλοκαίρι δεν υπάρχει περίπτωση. Ας μη γκρινιάζουμε λοιπόν οι πολίτες για πράγματα που σ’ αυτήν εδώ την πόλη μόνο αυτονόητα δεν είναι!
Κ.Α.

Πού είναι η αποκομιδή;
 Λίγο μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές καταργήθηκε η αποκομιδή απορριμμάτων τα Σάββατα από το Τσιφλικόπουλο και προφανώς κι από άλλες περιφερειακές γειτονιές του Δήμου Ιωαννιτών. Πριν λίγες ημέρες πάλι, σταμάτησε η αποκομιδή και τις Δευτέρες! Έτσι, το απορριμματοφόρο περνάει Παρασκευή πρωί και ξανά την Τρίτη, σχεδόν τέσσερις ημέρες μετά! Μιλάμε δε για καλοκαιρινή περίοδο με υψηλές θερμοκρασίες που μετατρέπουν τα σκουπίδια σε «βόμβα» για τη δημόσια υγεία. Όσο για την απάντηση του Δήμου σε διαμαρτυρίες κατοίκων, αυτή είναι κάτι του τύπου «δεν έχουμε προσωπικό»! Πάντως, οι πολίτες τα δημοτικά τέλη τα καταβάλλουν κανονικά, είτε μαζεύει ο Δήμος σκουπίδια είτε όxι! Ή κάνουμε λάθος;
K.A.

Μ’ ελαφρά πηδηματάκια!

 Μετά τους πολιτικούς (ορισμένους) που -όπως έχουμε ξαναγράψει- ανακοινώνουν δωρεές σε μνήμη, αλλά ποτέ δεν τις καταθέτουν στους φορείς που ανακοινώνουν, τώρα ενέσκυψε και νέα... μέθοδος (αυτο)προβολής: Φέρελπις "σωτήρας" εμφανίστηκε σε παραδοσιακό πανηγύρι, έβγαλε λογύδριο, κάθισε με τη συνοδεία του, έφαγε, ήπιε, αλλά λίγο πριν γίνει η περιφορά της Εικόνας και του δίσκου ενίσχυσης της Ενορίας, την έκανε με... ελαφρά πηδηματάκια! Άξιος... Ν.

Καραμανλική τακτική…
 Ο Καραμανλής, ιδρυτής της ΕΡΕ, ήλεγχε καθημερινά το έργο των υπουργών του οι οποίοι έσπευδαν πρωί-πρωί να πάνε στο γραφείο τους μήπως και τους τηλεφωνήσει και δεν τους βρει στη θέση τους. Τους ρωτούσε καθημερινά τι έκαναν για το οποιοδήποτε έργο ανέλαβαν να φέρουν εις πέρας. Εκείνος δεν άφηνε τίποτε να πέσει κάτω. Κάθε μέρα ενημερώνονταν για το πόσο προχώρησε το έργο που ανέλαβαν ή που τους ανέθεσε. Έτσι αναδιοργανώθηκε τότε το κράτος και η χώρα βγήκε από την υπανάπτυξη. Επέλεγε τους καλύτερους για να δουλέψουν κοντά του και όταν εκείνοι του έλεγαν ότι δεν είναι ομοϊδεάτες του τους απαντούσε: «δεν σου τηλεφωνώ για να με ψηφίσεις αλλά για να δουλέψεις για τον τόπο μας επειδή ξέρω ότι είσαι ο καλύτερος στον τομέα σου».
Οι ίδιες συζητήσεις…
 Όπου συναντιούνται σήμερα φίλοι ακούς την ίδια συζήτηση: Θα πετύχει το μοντέλο του Κυριάκου; Θα βάλει τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης; Θα σταματήσουν να φεύγουν οι νέοι επιστήμονες και θα μείνουν για να προσφέρουν στον τόπο τους; Η Ελλάδα τους χρειάζεται όλους στην προσπάθεια ανοικοδόμησής της που η σημερινή διακυβέρνηση ανέλαβε να υλοποιήσει. «Είμαστε τόσο λίγοι» είπε ο Κυριάκος! Πράγματι δεν περισσεύει κανένας. Αν μπορέσουμε να ξεπεράσουμε και τις ιδεολογικές αγκυλώσεις μας τότε κάτι σημαντικό μπορεί να προκύψει. Από τους κομματικούς σχηματισμούς είτε είναι μέσα στη Βουλή είτε απ’ έξω εξαρτάται αν θα αποφασίσουν να επιδοθούν όλοι μαζί σε μια κοινή προσπάθεια. Αποδείχθηκε ότι ήταν μεγάλο λάθος που δεν δούλεψαν συλλογικά στα χρόνια που πέρασαν.

Διπλό το όφελος!
 Αν πετύχει ο Κυριάκος να υλοποιήσει τα σχέδιά του θα είναι προς όφελος και των πολιτών αλλά και των εργαζομένων στην κρατική μηχανή. Μήπως δεν θέλουν οι εργαζόμενοι να ξεμπλοκάρουν οι απαρχαιωμένες γραφειοκρατικές αντιλήψεις που ταλαιπωρούν όχι μόνο τους πολίτες αλλά και τους ίδιους; Να μη τολμήσει κανένας να του βάλει εμπόδια τώρα που ξεκίνησε τη δουλειά του. Τα γνωστά κομματικά εμπόδια δεν έχουν θέση στη σημερινή πραγματικότητα. Όλοι οφείλουν να μπουν μπροστά στις ευθύνες τους. Όχι άλλες ανεύθυνες ενέργειες. Δεν αντέχουμε άλλο… Θέλουμε να μπει σε σωστή τροχιά ανάπτυξης και η δική μας χώρα. Αρκετή αδράνεια βιώσαμε. Φθάσαμε εδώ που φθάσαμε με ευθύνη του πολιτικού κόσμου αλλά και ημών των πολιτών. Αλλά ως εδώ.

Για πρώτη φορά!..
 Ας σταθεί έστω και πειραματικά ο πολιτικός κόσμος πέρα από τα γνωστά ιδεολογικά καμώματα. Η χώρα βρίσκεται σε κακή κατάσταση και χρειάζεται μεγάλο σέρβις για να επανέλθει στην κανονικότητα και να αλλάξει τη λειτουργία της σκουριασμένης κρατικής μηχανής. Αν πράγματι έχουν οι πολιτικοί όλων των κομμάτων ευαισθησίες για το λαό ας μη του στερήσουν αυτή την πιθανότητα. Δηλαδή, να αλλάξει η σημερινή κυβέρνηση με τη βοήθεια όλων την κατάσταση που όλοι καταγγέλλουν ως απαράδεκτη. Δεν θα χάσει κανένας αν το εγχείρημα του Κυριάκου πετύχει. Απλά όποιοι αναλάβουν μετά απ’ αυτόν θα βρουν το δρόμο στρωμένο για να συνεχίσουν. Αυτή την ώρα χρειάζονται ΟΛΟΙ…
Θεανώ Βλάχου