ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Κοντά στους κτηνοτρόφους!..
Όχι, δεν επαναπαύονται στις επιχειρηματικές επιτυχίες τους οι μεγαλομέτοχοι της Γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη». Κάθε φορά που επισκέπτονται τις εγκαταστάσεις της στα Γιάννενα, δεν ενημερώνονται μόνο για τα εντός του εργοστασίου, αλλά κυρίως για τα εκτός… Δηλαδή, για τους εκατοντάδες κτηνοτρόφους – παραγωγούς, οι οποίοι εφοδιάζουν με γάλα την επιχείρηση. Εξάλλου, χωρίς ποιοτικό Ηπειρωτικό γάλα, δεν θα μπορούσε να παράγει ποιοτικά προϊόντα για τα οποία συχνά αποσπά διεθνείς διακρίσεις.
Την Τρίτη λοιπόν που βρέθηκαν στα Γιάννενα, κορυφαία στελέχη της συναντήθηκαν το απόγευμα με παραγωγούς του Πωγωνίου, αντάλλαξαν απόψεις και συζήτησαν ζητήματα που τους απασχολούν.
Το βράδυ στο γνωστό αγροτουριστικό συγκρότημα Κωσταρά στο γραφικό Δολό παρατέθηκε στην ηγεσία της «Δωδώνης»… κτηνοτροφικό δείπνο, με ντόπιο ζυγούρι, πωγωνήσιες πίτες, τυριά κ.α., όπου παρακάθισαν ο Δελβινακιώτης κτηνοτρόφος Κώστας Μυριούνης με την οικογένειά του και το ζεύγος Κωσταρά.
(στις φωτό διακρίνονται ο Πρόεδρος της «Δωδώνη» Michael O’ Neill, ο Αντιπρόεδρος Γιάννης Βιτάλης και άλλα μέλη της Διοίκησης, μαζί με την οικογένεια Κ. Μυριούνη και το ζεύγος Χριστοφ. Κωσταρά)
Ε.
Γιατί τόση ένταση;
 Ιδιαίτερα ταραγμένη εμφανίστηκε στην ΕΡΤ η κ. Τζούφη. Το θέμα της συζήτησης ήταν η ΔΕΗ! Δεν άφηνε κανένα να μιλήσει. Προσπαθούσαν οι δύο δημοσιογράφοι να της επιβάλουν τους κανόνες του διαλόγου αλλά εκείνη ό,τι ήξερε το ξεφούρνιζε. Υπομονετικός ο συνομιλητής της βουλευτής Γ. Βλάχος προσπαθούσε να εκφράσει τις απόψεις του αλλά εις μάτην! Η συμπατριώτισσά μας τον διέκοπτε διαρκώς. Πού ήταν τόσα χρόνια και δεν υπερασπίστηκε τότε που έπρεπε τη ΔΕΗ; Γιατί δεν αντέδρασε όταν υποχρέωσαν τη ΔΕΗ να πουλάει ρεύμα στις νέες ανταγωνίστριές της εταιρείες φθηνότερο από όσο της κοστίζει; Και αφού έλυσε το θέμα της ΔΕΗ ήθελε να βάλει κι άλλο θέμα σχετικό με την έρευνα για το οποίο είχε προετοιμαστεί. Αλλά δυστυχώς τη διέκοψαν οι δημοσιογράφοι…
ΜΑΤ

Αδιέξοδο…
Το αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγηθεί η αυτοδιοίκηση λόγω της απλής αναλογικής καλείται να ανοίξει ο νέος υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος προωθεί λύσεις μέσω δημιουργίας πλειοψηφιών και κυρίως εξοπλίζοντας τους δημάρχους με εξουσίες. Μένει να δούμε πώς θα δίνει λύσεις ο νόμος εκεί που δεν έδωσαν με την ψήφο τους οι πολίτες. Ωστόσο, τα πράγματα θα είναι ζόρικα αν δούμε να συνασπίζονται παρατάξεις της αντιπολίτευσης.
Γ.Γ.

Υπάρχει τρόπος…
Απαγορεύει η κυβέρνηση να προσλαμβάνουν οι υπουργοί και λοιποί πολιτικοί συγγενείς τους ως μετακλητούς και στενούς συνεργάτες! Λέτε να βαδίσουν στο δρόμο που χάραξαν οι ευρωβουλευτές; Εκείνοι όταν έμαθαν για την απαγόρευση αποφάσισαν να προσλαμβάνει ο ένας τους συγγενείς του άλλου θολώνοντας την κατάσταση… Θα φανεί στην πορεία!
Θ.

Στο Προεδρικό Μέγαρο…

 Στο περιθώριο της εκδήλωσης στο Προεδρικό Μέγαρο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ο βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Αμυράς συναντήθηκε (φωτό από τη σελίδα του στο Facebook) με τον Γιαννιώτη γλύπτη Θεόδωρο Παπαγιάννη. Έκανε ειδική μνεία ο Γ. Αμυράς στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο Ελληνικό, κάτι το οποίο, όπως έγραψε, αποδεικνύει τον δυναμισμό της Ηπείρου! Μαζί με τον Θεόδ. Παπαγιάννη Φωτογραφήθηκαν μπροστά σε έργο του γλύπτη που κοσμεί τον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου!
Ν.Γ.

Το όνομα του Γ. Τζιάλλα!
 Καλό είναι ο τόπος που τους γέννησε να τιμάει τους μεγάλους αθλητές του, εκείνους που διακρίνονται με τις επιτυχίες τους και τον κάνουν περήφανο. Αυτό ακριβώς έκανε ο Δήμος Ζίτσας, ο οποίος έδωσε το όνομα του Γιώργου Τζιάλλα σε χώρο άθλησης και αναψυχής στη Λαψίστα, το χωριό απ’ όπου κατάγεται ο σπουδαίος Γιαννιώτης Κωπηλάτης (φωτό)! Δύο φορές Ολυμπιονίκης και αρκετές ακόμα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Κωπηλασίας ο Γιώργος Τζιάλλας, είναι αναμφίβολα ένας από τους κορυφαίους αθλητές μας. Ορθώς λοιπόν ο Δήμος του και το χωριό του τον τίμησαν!
Κ.Α.

Τόσο επιπόλαιοι…

Ο λαός αγωνιά γι’ αυτά που συμβαίνουν στη ζωή του και οι πολιτικοί χάνουν το χρόνο τους εκφωνώντας λόγους και προσπαθώντας να βρουν επιχειρήματα προκειμένου να αποδομήσουν τα σχέδια και το έργο της σημερινής κυβέρνησης. Κι ενώ αποδεικνύεται για πρώτη φορά ότι βρισκόμαστε μπροστά σε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό, τα κόμματα της αντιπολίτευσης ακολουθούν το ίδιο τροπάρι. Προσπαθούν να πιαστούν από κάτι για να κάνουν αντιπολίτευση. Θα μου πείτε, μπορεί οι μπροστάρηδες να μην είναι ικανοί για να αξιολογήσουν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα ή μπορεί και να μην είναι σε θέση να σχεδιάσουν το αναγκαίο έργο για να βγούμε στο ξάστερο αλλά κάποτε δεν πρέπει να δουν σοβαρά όσα απαράδεκτα μας κρατούν πίσω στον τόπο μας;

Οι ιδεολογικές κορώνες…
 Όταν δουν τα σκούρα οι κομματικοί σχηματισμοί καταφεύγουν στις ιδεολογικές κορώνες! Σοσιαλιστές οι μεν, αριστεροί οι άλλοι και ως αποδιοπομπαίοι οι «δεξιοί» που κάνουν κακό στους Έλληνες επειδή… προστατεύουν τους πλούσιους. Ό,τι κακό υπάρχει το κάνουν οι «δεξιοί»! Ανταγωνίζονται ποιος έχει περισσότερες ευαισθησίες για τους μη προνομιούχους αλλά στην πράξη όλοι ανεξαιρέτως επέβαλαν τη βαριά φορολόγηση σ’ αυτό το λαό, άλλοι έκοψαν το ΕΚΑΣ σ’ εκείνους που λένε το ψωμί ψωμάκι, επέβαλαν τον ΕΝΦΙΑ και σ’ εκείνους που μένουν σε μια κάμαρη και διέλυσαν τη ΔΕΗ επιβάλλοντάς της να πουλάει ρεύμα πιο φθηνό απ’ όσο της κοστίζει στις ιδιωτικές εταιρείες! Μεγαλεπήβολα σχέδια που δείχνουν την έγνοια τους για την κατάσταση στην Ελλάδα…

Χάνουν χρόνο!..
Όλες αυτές οι κομματικές και ιδεολογικές αντιπαλότητες που αναπτύσσουν δεν ωφέλησαν ποτέ ούτε τη χώρα ούτε το λαό της. Ακόμη και τη μνημονιακή δεκαετία καθένα κόμμα υπερασπιζόταν τα δικά του πεπραγμένα που τα επένδυε και με ιδεολογικό περιτύλιγμα. Όλα καλά τα έκαναν οι μεν, όλα κακά οι αντίπαλοι. Την έννοια της συνεργασίας την είχαν αποκηρύξει και έψαχναν για επιχειρήματα που θα ακύρωναν τα λεγόμενα ή τις πράξεις των «αντιπάλων» τους. Και ο χρόνος κυλούσε, η κατάσταση χειροτέρευε, η ανεργία οδηγούσε τις οικογένειες στην απόγνωση κι όταν έβρισκαν μια δουλίτσα οι αποδοχές ήταν πενταροδεκάρες που δεν τους έλυναν κανένα πρόβλημα ενώ οι νέοι, ιδιαίτερα εκείνοι που είχαν πολλά προσόντα, μετανάστευαν σε άλλες χώρες.

Δείγμα αριστερής ευαισθησίας!
Το τραγικό παράδειγμα στο Μάτι είναι ένα δείγμα πλήρους αδιαφορίας! Ο λογαριασμός για τους πυρόπληκτους ήταν καλά «κλειδωμένος» και δεν κινήθηκε, ο αμίαντος κοσμούσε ακόμη και τώρα τον οικισμό κι ας ξέρουν ότι κινδυνεύουν οι κάτοικοι, τα αποκλάδια από τα καμένα παραμένουν στοιβαγμένα σε κενά οικόπεδα περιμένοντας μια σπίθα για να γίνει το κακό. Άδειες για οικοδόμηση δεν εκδόθηκαν αλλά ούτε έγινε και κάποια κίνηση για να σχεδιαστεί σε νέα βάση ο οικισμός. Τώρα που δραστηριοποιήθηκε άμεσα η νέα κυβέρνηση περιμένουμε να δούμε τι θα βρουν οι «αντίπαλοι» για να μετριάσουν τις καλές εντυπώσεις που προκάλεσαν στην κοινωνία οι άμεσες παρεμβάσεις.
Θεανώ Βλάχου