ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Σε… άλλον πλανήτη!
 Μάλλον… σε άλλον πλανήτη ζουν τα μέλη του ΚΑΣ! Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι αποφάσισαν σε μία εποχή οικονομικά δύσκολη για όλους που μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης το πρόγραμμα «Πολιτιστική Διαδρομή στα αρχαία Θέατρα της Ηπείρου» να αυξήσει κατά δύο ευρώ, από τα έξι στα οκτώ, το εισιτήριο στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης. Με τέτοιο εισιτήριο πώς να ανταγωνιστεί σε επισκεψιμότητα άλλα μνημεία της Περιφέρειας; Εξάλλου, δεν είδαμε κάποια ανακοίνωση που να αφορά σε αναβάθμιση και των υπηρεσιών που απολαμβάνει ο επισκέπτης στη Δωδώνη η οποία να δικαιολογεί την αύξηση της εισόδου! Να τα λέμε κι αυτά…
Κ.Α.

Kάρτες από Ηγουμενίτσα!
 Η στήλη δε θέλει να πιστέψει αυτό που ακούγεται, ότι δηλαδή υποψήφιοι των Αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου πηγαίνουν και τυπώνουν τις κάρτες που μοιράζουν στους πολίτες σε τυπογραφεία της Ηγουμενίτσας για να γλιτώσουν ένα ποσό, γιατί, λέει, τα δικά μας εδώ είναι πιο ακριβά! Να τους θυμίσουμε όμως ότι τις ψήφους των Γιαννιωτών θα χρειαστούν για να εκλεγούν, όχι των Θεσπρωτών! Κι αν δεν υποστηρίζει ο ένας τον άλλο, χαμένοι θα βγουν και οι δύο στο τέλος!
Κ.Α.
Ξέφυγαν εντελώς…
 Ακόμη και την τραγική περίπτωση του πρώην βουλευτή που δικάζεται για παιδεραστία χρησιμοποίησαν οι Συριζαίοι για να …χτυπήσουν τον Κυριάκο! Φαίνεται πως θεωρούν χρέος των επί κεφαλής των κομμάτων να κάνουν και τεστ σεξουαλικής προτίμησης πριν επιτρέψουν στον οποιονδήποτε να ανέβει τα σκαλιά του κόμματός τους! Και τώρα που ένας εκπαιδευτικός βίασε μαθητή του εμείς οι πολίτες τι να πούμε; Να αποδώσουμε ευθύνη στον υπουργό της Παιδείας που διόρισε τον εκπαιδευτικό χωρίς να τον υποβάλει σε σεξουαλικό έλεγχο; Αυτά τα περιστατικά είναι τόσο τραγικά που δεν χωράνε τέτοιου είδους εκμετάλλευση. Μακάρι να μπορούσε το πολιτικό σύστημα να προστατεύσει όλα τα ανήλικα που κακοποιούνται καθ’ οιονδήποτε τρόπο…
Θ.

Ώρα ανταπόδοσης…
 Για χάρη της «καρέκλας της» η Κουντουρά ψήφισε τη συμφωνία των Πρεσπών και έστειλε επιστολή στο ΣΥΡΙΖΑ να τη θεωρεί «δική του» δηλώνοντας ότι θα ψηφίζει όλα τα νομοθετήματα πριν ακόμη γνωρίσει το περιεχόμενό τους! Αυτό θα πει «ευγνωμοσύνη»! Και τώρα ήρθε η σειρά του ΣΥΡΙΖΑ να της ανταποδώσει τις καλές υπηρεσίες. Πρώτα …κατάφερε να της δώσουν ένα βραβείο χαρακτηρίζοντάς την ως την καλύτερη υπουργό Τουρισμού και τώρα ψάχνει να βρει τρόπους για να την βάλει υποψήφια στο ευρωψηφοδέλτιο χωρίς να χάσει την ψήφο της στη Βουλή. Ακούγεται ότι μεγάλα ονόματα του ΣΥΡΙΖΑ θα συμπεριληφθούν στο ίδιο ψηφοδέλτιο. Ακόμη και του Ευκλείδη! Μην ανησυχούν γι’ αυτόν. Πολιτικός που είπε σε όλα ΝΑΙ δεν θα χάσει. Κάτι θα βρουν για να τον βολέψουν κι αυτόν.
ΜΑΤ

Δεν ξεφεύγει τίποτα!

 Σπουδαία εφεύρεση είναι τελικά η «Διαύγεια». Μελετώντας πράξεις, αποφάσεις, αναθέσεις δημοσίων φορέων που υποχρεωτικά αναρτώνται στο διαδίκτυο βγάζει κανείς πολύ χρήσιμα συμπεράσματα, ειδικά τώρα που διανύουμε προεκλογική περίοδο. Βρίσκει δε απαντήσεις σε διάφορα ερωτήματα που μπορεί να τον… βασανίζουν! Από τη «Διαύγεια» δεν ξεφεύγει τίποτα και είναι αρκετός ο κόσμος που τη μελετάει. Ας το έχουν αυτό υπόψη τους οι φορείς. Γιατί εκ των υστέρων δεν είναι εύκολο να συμμαζέψεις τα… ασυμμάζευτα! Και το «δεν έχω ιδέα» δεν πείθει κανέναν!

Α.

Άκριτη χρήση…
 Από τη μία είναι εργαλείο προβολής και δημοσιοποίησης απόψεων το Facebook. Από την άλλη όμως εμπεριέχει και παγίδες, ειδικά για εκείνους που το χρησιμοποιούν άκριτα. Ιδιαίτερα όσοι έχουν και κάποιο θεσμικό ρόλο ή κομματικό πόστο, καλό είναι να σκέφτονται πολύ πριν κάνουν αναρτήσεις ή αντιδράσουν σε αναρτήσεις άλλων! Γιατί, όταν δε σκέφτεται κανείς, κινδυνεύει να πάθει αυτό που έπαθε ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ιωαννίνων. Και να φανταστείς ότι υπάρχουν τόσοι άλλοι τρόποι για να ευχηθεί κανείς καλή επιτυχία σε κάποιον υποψήφιο. Αν δεν υπήρχαν…
Κ.Α.

Έχουν την έγνοια μας!
Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ έχει την έγνοια μας! Μας παράγγειλε πως μπορούμε να μειώσουμε το χρέος της χώρας μας αν αποπληρώσουμε πρόωρα τα δάνεια που μας έδωσε το ΔΝΤ! Έτσι θα μειωθεί το χρέος μας αφού το επιτόκιο για τα δάνεια του ΔΝΤ είναι πολύ υψηλό! Και για να μη πάρουμε αέρα, μας υπενθυμίζει ότι ακόμη και αν το αποπληρώσουμε δεν θα επηρεαστεί η μεταμνημονιακή παρακολούθηση της Ελλάδας η οποία θα συνεχιστεί κανονικά. Μπορεί να παραδέχθηκαν κατ’ επανάληψη ότι έκαναν λάθη στους πολλαπλασιαστές αλλά το χρέος, χρέος. Ούτε να το μειώσουν, ούτε τα επιτόκια να κατεβάσουν. Θα τα διεκδικούν μέχρι τελευταίου ευρώ. Μόνο οι Έλληνες ήταν και είναι αδύναμοι να απαιτήσουν τα γερμανικά χρέη που τώρα θα μας έλυναν το πρόβλημα!

Η μόνη λύση…
 Αν θέλουν Μέρκελ και ΣΙΑ να τιμήσουν τον Έλληνα πρωθυπουργό με σκοπό να του αναγνωρίσουν τη δεκτικότητα με την οποία συνεργάστηκε μαζί τους αποδεχόμενος ΟΛΕΣ τις εντολές τους και διευκολύνοντας τα σχέδιά τους, αντί βραβείων ας αναλάβει η Γερμανία να αποπληρώνει τις δόσεις εξόφλησης του ελληνικού χρέους! Είναι γνωστό ότι τα κέρδη της Γερμανίας από τις μπίζνες που έκανε και με την Ελλάδα είναι τα ελλείμματα της χώρας μας. Μόνο αν απαλλαγούμε από το δημόσιο χρέος θα μπορέσει η χώρα να βάλει σε καινούργιες βάσεις τη λειτουργία της. Όχι μόνο δεν έχει τέτοια διάθεση, αλλά μπορεί και να έβαλε το χεράκι της για να χρεοκοπήσουμε προκειμένου να πάρουν τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο… Εδώ θα είμαστε και θα δούμε ποιος θα είναι ο ρόλος τους στις εξορύξεις.

Μαζί κι ο παρακούμπαρος!
 Τριμελής συνάντηση εκπροσώπων της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ με σκοπό να συζητήσουν για τους υδρογονάνθρακες και μαζί ως παρακούμπαρος ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ! Μεγάλο το ενδιαφέρον τους για τους θησαυρούς της περιοχής. Όπου γάμος και χαρά η Αρχόντω πρώτη. Και τώρα που πήραν στην αγκαλιά τους και τα Σκόπια θα έρθουν πιο κοντά μας… Μια ακόμη χώρα μπήκε στο ΝΑΤΟ. Πόση ασφάλεια θα νιώθει ο λαός τους εκείνοι το ξέρουν. Πάντως, χώρες του ΝΑΤΟ είναι η Ελλάδα και η Τουρκία και γίνονται καθημερινά οι παραβιάσεις. Αλλά και απ’ το Βορρά και απ’ το Νότο όπου και να στρέψεις το βλέμμα σου το ενδιαφέρον των ΗΠΑ θα συναντήσεις. Έχουν την τάση να κηδεμονεύουν τους λαούς ιδιαίτερα όταν εξυπηρετούν δικά τους συμφέροντα…

Πήραν το όνομα…
Ένιωσε υπερήφανος ο Τσίπρας όταν έφθασε στις Πρέσπες! Όμως τα Σκόπια πήραν το όνομα που ήθελαν κι ας είχε μπροστά το «βόρεια»! Ακολούθησε η συμμετοχή τους στο ΝΑΤΟ, με τη συναίνεση της ελληνικής πλειοψηφίας στη Βουλή, και έπεται η είσοδός τους στην Ε.Ε.. Η ελληνική πλευρά γιατί πανηγύριζε; Κέρδισε κάτι; Ίσα - ίσα που μέσα σε λίγο χρόνο ο υπουργός των Εξωτερικών της παραιτήθηκε, μετά τις κατηγορίες του συνεταίρου της κυβέρνησης. Και η επιστολή παραίτησής του έμεινε κρατικό μυστικό… Πάντως κέρδισε ο πρωθυπουργός. Πήρε ήδη μία διάκριση στο Βερολίνο και έπονται κι άλλες αν συνεχίσει να πειθαρχεί στις έξωθεν εντολές… Δεν μένουν δυσαρεστημένοι όσοι είναι συνεργάσιμοι.
Θεανώ Βλάχου