ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Ώρα για πρόστιμα!
Το είχε επισημάνει η στήλη ότι κάποιοι «έξυπνοι» συμπολίτες θα… βάλουν χέρι και στις ολοκαίνουριες και πολύ ωραίες στάσεις του αστικού. Και να που σε ορισμένες απ’ αυτές εντοπίστηκαν ήδη αφίσες που διαφημίζουν διάφορες εκδηλώσεις, ενοικιαστήρια κ.λ.π.. Η αρμόδια Αντιδήμαρχος Ελένη Βασιλείου έκανε λόγο για «καφρίλα» σε ανάρτησή της στο Facebook. Ωστόσο, έτσι δε γίνεται τίποτα. Αν ο Δήμος δεν αρχίσει τα πρόστιμα, σε λίγους μήνες οι στάσεις θα είναι… αγνώριστες! Και είναι πολύ εύκολο να εντοπίσει όσους τις «διακοσμούν». Έχουν τηλέφωνα και διευθύνσεις. Με λόγια και εκκλήσεις δε συμμορφώνεται ο Γιαννιώτης. Πάει και τελείωσε…
Κ.Α.

Νικητές οι… μάγειρες!
Εμπνεύστηκαν, έβαλαν τη φαντασία τους να δουλέψει και βγήκαν νικητές! Ο λόγος για το γκρουπ στο Καρναβάλι του Κατσικά που κέρδισε το πρώτο βραβείο εκ μέρους του Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατσικά. Το γκρουπάκι εμπνεύστηκε από τον Γιαννιώτη παίχτη της τηλεοπτικής εκπομπής «Master Chef» Χρήστο Μπάρκα και την επική του ατάκα στο πρώτο επεισόδιο που εμφανίστηκε, όπου είπε «το κράτησα λίγο ελαφρώς» απαντώντας στο Κρατς. Οι μάγειρες μαγνήτισαν τα βλέμματα των διοργανωτών, των θεατών και ήταν αυτοί που κέρδισαν τελικά. Πάντως, και τα υπόλοιπα γκρουπ είχαν όλα ξεχωριστή φαντασία, μεράκι και καρναβαλική διάθεση!
Ν.Γ.

Για τα σιντριβάνια…
Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι εκφράζουν σοβαρές ενστάσεις για το γεγονός ότι η ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας προβλέπει αφαίρεση των σημερινών σιντριβανιών και αντικατάστασή τους με μία «γούρνα» νερού! Είναι χαρακτηριστικά όσα αναφέρουν οι «Σκεπτόμενοι Πολίτες»: «Αναρωτιέται κανείς πραγματικά με τι καρδιά θα ξηλώσουν καταστρέφοντας τα υπάρχοντα σιντριβάνια, που θα μπορούσαν να αποτελούν ένα ιδιαίτερο αξιοθέατο στο κέντρο της πόλης. Πολλές πρωτεύουσες νομών της χώρας, άλλωστε, διαθέτουν σιντριβάνια τα οποία προσελκύουν κόσμο και δροσίζουν τον πέριξ χώρο τους. Μόνον εδώ οι «ειδήμονες» αποφάσισαν να τα εξαφανίσουν». Δεν έχουν άδικο…
Α.

Ν’ αλλάξουν τον κόσμο!..
Εάν δώσεις δύναμη σε μια γυναίκα θα αλλάξει την οικογένειά της και τη γειτονιά της. Αυτό ελέχθη για τις γυναίκες του Μπαγκλαντές που είναι η πιο πυκνοκατοικημένη και φτωχή χώρα όπου οι κάτοικοι αμείβονται με λιγότερο από ένα δολάριο την ημέρα! Μήπως αυτό θα πρέπει να το σκεφθούμε και εμείς ξεκινώντας από τις τοπικές εκλογές; Για δείτε πόσα καλά λόγια ακούστηκαν για την Αντιδήμαρχο Ελένη Βασιλείου! Όπου έβαλε το χέρι της άλλαξε την εικόνα της πόλης. Κι αν είχε περισσότερη συνεργασία από τους κατοίκους, θα είχε κάνει περισσότερα. Ας το σκεφτούμε να δώσουμε μια ευκαιρία να έχουν τον πρώτο λόγο περισσότερες γυναίκες. Μπορεί και να μας εκπλήξει το αποτέλεσμα… Ας το δοκιμάσουμε και μετά κάνουμε τις συγκρίσεις!
Θ.
Κυκλοφοριακό…
Περισσότερη από κάθε άλλη φορά ήταν η κίνηση το τριήμερο στα χωριά του Ζαγορίου. Ειδικά στο Πάπιγκο δεν έπεφτε… καρφίτσα στην κυριολεξία! Με τόσα αυτοκίνητα να ανεβοκατεβαίνουν σ’ αυτό, με τα τουριστικά λεωφορεία, αλλά και με τα βανάκια που μετέφεραν κόσμο και βάρκες στον Βοϊδομάτη για ράφτινγκ προκλήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο στην Αρίστη. Ως γνωστόν, τα οχήματα περνούν μέσα από τον κεντρικό δρόμο του χωριού ο οποίος είναι στενός. Υπάρχει φυσικά φανάρι (φωτό), αλλά δε σώζει την κατάσταση. Είναι πρόβλημα το κυκλοφοριακό για την Αρίστη, χωρίς αστεία. Μόνη λύση είναι να γίνει ένας περιφερειακός δρόμος που να την παρακάμπτει. Αλλιώς δε σώζεται η κατάσταση!
Κ.Α.
* * *
Άλλα τα μάτια του λαγού…
Κι άλλα της κουκουβάγιας! Δήμευσαν τη δημόσια περιουσία μας για να είναι σίγουροι πως αν δεν έχουμε να τους δώσουμε τις δόσεις του δανείου που μας φόρτωσαν θα βάζουν χέρι στα ακίνητα της χώρας μας. Μόνο 10.119 ακίνητα δημεύθηκαν προς το παρόν και ανάμεσά τους η Κνωσός, ο Λευκός Πύργος και το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο κι εδώ στα Γιάννενα το Βυζαντινό Μουσείο, το στρατόπεδο Βελισσαρίου ακόμη και το Μέγαρο της Αστυνομίας! Κι αν αυτά δεν είναι αρκετά θα πάρουν και τα ακίνητα των ιδιωτών. Ήδη άρχισαν τα όργανα. Όποιος δεν δηλώσει το σπίτι ή το χωράφι του στο περιουσιολόγιο θα περιέρχεται στο Δημόσιο… Γιατί δεν βρήκαν παρόμοιους τρόπους για να αποπληρωθεί και το χρέος των γερμανών προς την Ελλάδα; Αυτό θα έλυνε μια και καλή το ελληνικό πρόβλημα!

Τους τα έδωσαν όλα!
Ό,τι και να ζήτησαν αρχικά η τρόικα και μετά οι «θεσμοί»- που αναβαθμίστηκαν και έγιναν κουαρτέτο- τους τα έδωσαν οι κυβερνήσεις μας μετά τον εναγκαλισμό μας με το ΔΝΤ! Ιδιαίτερα η σημερινή κυβέρνηση σε τίποτε δεν είπε όχι. Μόνο στις περικοπές των παλαιών συντάξεων δεν τους χάλασαν το χατίρι. Ήταν τέτοιο το κλίμα στην Ελλάδα όταν ήρθε η ώρα να υλοποιηθεί και αυτή η δέσμευση της κυβέρνησης που της έκαναν το χατίρι να μην επιμείνουν. Τους είναι αρκετό για την ώρα που περικόπτονται όλες οι νέες συντάξεις που χορηγούνται μετά τον περιβόητο νόμο Κατρούγκαλου. Κάτι ακούγεται για την κατάργησή του. Πριν το δούμε στην πράξη δεν πιστεύουμε κανένα. Και είναι λυπηρό που ετούτη η κυβέρνηση σε τίποτε δεν φάνηκε συνεπής ως προς τις υποσχέσεις της…

Αλαλούμ Ελλάς…
Όποιοι ιδεολογικά ανήκουν σ’ αυτή την κυβέρνηση, αλλά και οι άλλοι της προσκόλλησης για ευνόητους λόγους, επαίρονται για τις επιτυχίες τους. Τίποτε δεν βρίσκουν στραβό και για τίποτε δεν διατηρούν τις παραμικρές επιφυλάξεις… Μέχρι και τους άστεγους και πεινασμένους συμπεριέλαβαν στις δηλώσεις τους. Τώρα δεν πεινάνε οι Έλληνες ακούσαμε! Για όλους φρόντισε αυτή η κυβέρνηση… Ας είναι καλά η εκκλησία και οι προνοιακές δομές των Δήμων που κάνουν το καλύτερο που μπορούν. Όταν το σύστημα «εργάνη» μας πληροφορεί ότι 6 στις 10 νέες θέσεις εργασίας είναι με καθεστώς part –time τότε μάλλον είναι από δύσκολο έως αδύνατο να επιβιώσει κάποιος με 400 ευρώ. Κι αν δεν έχει και στέγη τότε την έβαψε. Όχι μόνο θα πεινάει αλλά δε θα μπορεί ούτε να ζεσταθεί!
Θεανώ Βλάχου