ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Ψάχνοντας υποψηφίους…
Με ένα τηλέφωνο στο χέρι απ’ το πρωί ως το βράδυ είναι σε καθημερινοί βάση, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι στα Γιάννενα και κάποιοι υποψήφιοι Περιφερειάρχες. Αναζητούν εναγωνίως υποψηφίους για να στελεχώσουν τους συνδυασμούς τους, γιατί ο καιρός περνάει γρήγορα! Κάποιοι έχουν προχωρήσει πολύ. Κάποιοι άλλοι πάλι, έχουν πολλές «τρύπες» να κλείσουν! Επτά υποψήφιοι Δήμαρχοι, επί πόσες δεκάδες υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους ο κάθε συνδυασμός, φαντάσου τι γίνεται…
Κ.Α.
Ο ήλιος...
 Μετά την αποΚΙΝΑΛοποίηση αρχίζει να... σκάει μύτη ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ, κάτι που αρχίζει να φαίνεται με γυμνό οφθαλμό, στις συγκεντρώσεις που κάνει τελευταία το ΚΙΝΑΛ. Το είδαμε πρίν λίγες μέρες στην Θεσπρωτία, το είδαμε και την περασμένη Κυριακή στην κοπή πίτας σε κεντρικό ξενοδοχείο στα Γιάννινα. Το παλιό ΠΑΣΟΚ φρεσκαρισμένο και απαλλαγμένο από ξένες δυνάμεις (ΔΗΜΑΡ-ΠΟΤΑΜΙ) αρχίζει σιγά-σιγά να βρίσκει την παλιά του αίγλη και να κάνει σκέψεις για κάτι καλύτερο στο μέλλον. Τα παραπάνω για αυτούς που λένε ότι θα λεηλατηθεί το ΚΙΝΑΛ, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές!
Γ.Γ.

Τους άνοιξε την όρεξη..!
 Μια κουβέντα του ξέφυγε του Δραγασάκη περί ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και ως αντίλαλος η Handelsbatt ρωτάει: «Ποιος θα πληρώσει μια πιθανή ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα»; Και εμείς ρωτάμε: Θα την πληρώσουν οι ομολογιούχοι και οι καταθέτες ή θα τη χρεώσουν πάλι στα πρόχειρα υποζύγια δηλαδή στον Ελληνικό λαό; Αναμένουμε τις εξελίξεις… Πάντως, αν έφθασαν για μια φορά ακόμη οι τράπεζες στην ανάγκη να «ζητιανέψουν» να δούμε ποιους θα πάρει ο …χάρος! Οι ίδιες αποποιούνται κάθε φορά της ευθύνης….
Θ.
Μεταλλάξεις…
 «Για το Θεό» φώναξε ο Τσίπρας μέσα στη Βουλή όταν δεν του άρεσαν κάποια από τα λεγόμενα του Κυριάκου. Και ο πρόεδρος της ΝΔ έδειξε την έκπληξή του για τη φράση του πρωθυπουργού που δηλώνει κατ’ επανάληψη Άθεος. Κάτι του επισήμανε ο Κυριάκος για τη στάση του Αλέξη στην Κωνσταντινούπολη που επισκέφθηκε την Αγία Σοφία αλλά και απαίτησε, παρά τις αντιρρήσεις των Τούρκων, να επισκεφθεί και τη Χάλκη και μάλιστα να παρακολουθήσει και λειτουργία αλλά να ανάψει και κερί… Αν για χάρη της διατήρησής του στην εξουσία παίζει θέατρο και με την πίστη, τότε καλά έκαναν οι μοναχοί του Αγίου Όρους που τον κήρυξαν ανεπιθύμητο..! Εκτός κι αν άλλαξαν πολλά μέσα του. Μακάρι…
ΜΑΤ

Αν πέσει ο μιναρές…

 Πόσοι μήνες πέρασαν από τη στιγμή που «ξεγυμνώθηκε» λόγω αέρα η στέγη του μιναρέ στο Ασλάν Τζαμί του Κάστρου; Αρκετοί… Και ο μιναρές παραμένει ακόμα ακάλυπτος ουσιαστικά. Ερώτηση: Το νερό που ενδεχομένως μπαίνει από τη στέγη του στο εσωτερικό του κτιρίου, αποκλείεται να προκαλέσει διάβρωση και να καταρρεύσει ο μιναρές προκαλώντας μεγάλες ζημιές και στο κτίριο που στεγάζει το Δημοτικό Μουσείο; Όλα είναι πιθανά. Και τότε… θα κλαίνε οι δημοτικοί μας άρχοντες για την καταστροφή. Αλλά θα είναι αργά… Κ.Α.

Εργασίες…
 Εργασίες γίνονται αυτές τις μέρες στην πιάτσα των ταξί στην αρχή σχεδόν Ναπολέοντος Ζέρβα. Τώρα τι ακριβώς θα γίνει, δεν ξέρουμε. Πιθανώς να μεγαλώσει ο χώρος της πιάτσας γιατί για διαπλάτυνση πεζοδρομίου δε μοιάζει. Ας ελπίσουμε μόνο να μην υποστεί μεγάλη παρέμβαση το παρκάκι και κυρίως να μη… συρρικνωθεί, γιατί υπάρχει το αρνητικό προηγούμενο της Πλατείας Πάργης! Υπομονή και θα φανεί σύντομα…
Κ.Α.

Θα έχουν καλή μόνωση!
Τόσα γίνονται στην ελληνική κοινωνία! Πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, σπίτια καίγονται γιατί δεν έχουν ρεύμα και άναψαν κεριά για να διαβάζουν τα παιδιά, σε άλλους κόβεται το νερό και σε άλλους το ρεύμα. Τα μαγκάλια δίνουν κάποιες λύσεις με το πολύ κρύο και η κυβέρνηση πανηγυρίζει επειδή, όπως λέει, μας έβγαλε από τα μνημόνια. Τι συμβαίνει μ’ αυτούς που μας κυβερνάνε; Έχασαν τις προεκλογικές τους ευαισθησίες ή το Μέγαρο Μαξίμου έχει πολύ ισχυρή μόνωση και δεν φθάνουν εκεί οι κραυγές των απελπισμένων πολιτών; Οι αγρότες είναι πάλι στο δρόμο! Λείπει από την παρέα τους ο Αλέξης που ανέβαινε στα τρακτέρ και τους υποστήριζε. Και τώρα που όλα έγιναν χειρότερα για τον αγροτικό κόσμο εκείνος κάνει ότι δεν ακούει… Πώς άλλαξε τόσο;

Τα μπερδέψαμε…
Πανηγυρίζουν κάθε τόσο οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης, μεγαλόσχημοι και κατώτερα κλιμάκια, επειδή κατόπιν ενεργειών της λαοπρόβλητης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μας έβγαλαν από τα μνημόνια! Δυστυχώς για μας, δεν βγήκαμε εμείς από τα μνημόνια αλλά οι δανειστές μας πανηγυρίζουν επειδή μας ξεφορτώθηκαν και έπαψαν να μας δανείζουν! Ο ελληνικός λαός παραμένει εντός μνημονίων αφού όλα όσα υπέγραψε η κυβέρνηση και αποδέχθηκε βάζοντας φαρδιά πλατειά την υπογραφή της θα συνεχίσουν να ισχύουν για πολλά-πολλά χρόνια! Και επιτήρηση θα έχουμε, μήπως και παρεκκλίνουμε των συμφωνηθέντων, και όλα όσα δήμευσε η κυβέρνηση θα αποτελούν υποθήκη για να είναι εξασφαλισμένοι οι δανειστές τουλάχιστον για τον επόμενο αιώνα… Όλα στο σφυρί..!

Όλα στο σφυρί..!
Όχι μόνο η δημόσια περιουσία δημεύθηκε- κατόπιν ενεργειών της κυβέρνησής μας- αλλά και η ιδιωτική συνεχίζει να βγαίνει στο σφυρί! 4.700 πλειστηριασμοί για το 2019 και 3.500 ακίνητα αξίας έως 150.000 ευρώ. Όπως καταλαβαίνετε δεν αφορούν ούτε τις βίλες ούτε τα εξοχικά! Τρέχει και δεν φθάνει ο Λαφαζάνης για να τους υπερασπιστεί αλλά με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς έχασε την αμεσότητα. Προσπαθούν να είναι παρόντες όταν γίνονται οι εξώσεις αλλά πολύ λίγα πετυχαίνουν. Και το περίεργο είναι ότι ακόμη και εκείνοι που έχουν αποπληρώσει τα δάνεια που πήραν αλλά οφείλουν τους τόκους ούτε γι’ αυτούς υπάρχει μέριμνα… Οι τράπεζες προτιμούν να πουλάνε τα δάνεια σε εξευτελιστικές τιμές στα Funds. Και οι τόσο ευαίσθητοι κυβερνώντες σιωπούν!

Ατσαλάκωτοι...
 Ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται να μας πείσει ότι αποτάσσει κάθε παλιό και φθαρμένο! Αυτά που μας έφεραν εδώ όλοι τα καταδικάζουμε. Αλλά πώς γίνεται να στηρίζεται στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και να συγκυβερνάει με τους Σπίρτζη, Κουρουμπλή, Ξενογιαννακοπούλου, Κατσέλη, Τζάκρη και λοιπούς που κατείχαν υπουργικές θέσεις στο παλιό και φθαρμένο σύστημα και τώρα με αυτούς να πάει να χτίσει το καινούργιο; Όσο για τους Καμμένο, Κουίκ, Κουντουρά Παπακώστα, αυτοί είναι οι άφθαρτοι; Ούτε καινούργιοι είναι και από το Δεξιό χώρο προέρχονται που κάθε μέρα τον αναθεματίζει η κυβερνητική παρέα. Όσο για τον Παπαχριστόπουλο αυτός πέρασε απ’ όλους…. Έχει μεγάλη εμπειρία.
Θεανώ Βλάχου