ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Ακόμα… τίποτα;
 Τι να απέγινε τελικά με τα περίφημα λυόμενα κτίρια που θα τοποθετούνταν στο παλιό «Χατζηκώστα» προκειμένου να στεγάσουν τα νηπιαγωγεία τα οποία βρίσκονται σήμερα στο κτίριο της παλιάς Παπαζόγλειου Σχολής; Κανένα νέο στον ορίζοντα επί του θέματος εδώ και τουλάχιστον δύο μήνες. Τελικά, η Δημοτική Αρχή θα ολοκληρώσει τη θητεία της και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θα είναι ακόμα στο περίμενε να του αποδοθεί το κτίριο της Παπαζόγλειου, στο οποίο, ως γνωστόν, θα στεγαστεί η Αρχιτεκτονική. Η μετακόμιση δύο νηπιαγωγείων αναδείχθηκε τελικά σε πρόβλημα χωρίς λύση για τον Δήμο!
Α.
Σωτήριοι οι καθαρισμοί!
 Ευτυχώς η Περιφέρεια προχώρησε εγκαίρως σε καθαρισμούς τάφρων, αυλακών, ποταμών και ρεμάτων σε όλους τους Νομούς της Ηπείρου. Αν δεν προνοούσε, τις τελευταίες μέρες με τις τόσο μεγάλες ποσότητες νερού που έριξε στην περιοχή μας θα δημιουργούνταν πολύ σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα. Για παράδειγμα, ο καθαρισμός των ρεμάτων – παραπόταμων του Αχέροντα που έγινε στην περιοχή του Κωκυτού, στην περιοχή της Παραμυθιάς (φωτό) την έσωσε από βέβαιη πλημμύρα, ενώ ως την Αμμουδιά δεν έχει προκύψει κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα. Σε διαφορετική περίπτωση, με τόσο νερό που έπεσε, θα γινόταν το… σώσε!
Κ.Α.

Θα τα εξαφανίσουν όλα;
 Πορτοκάλια Ολλανδίας και πατάτες Γερμανίας εισάγονται στην Ελλάδα! Σε ποια; Στην Ελλάδα που είναι γη της επαγγελίας, που έχει ήλιο και νερά και φυτρώνουν εδώ όλα τα είδη των φυτών. Στην Ελλάδα μπορεί ο λαός να έχει όχι μόνον επάρκεια αλλά και να εξάγει τα προϊόντα του. Αν χάσουμε και την παραγωγή εσπεριδοειδών τότε είμαστε χαμένοι από χέρι. Δεν θα μείνει τίποτε όρθιο στον τόπο μας. Ήδη ακούμε για την περίεργη εισαγωγή γάλακτος που ρίχνει τις τιμές και του γάλατος και των προϊόντων που έχουν βάση το γάλα. Και ο πολιτικός κόσμος κοιμάται τον ύπνο του δικαίου. Έχει άλλες προτεραιότητες… Η ανάπτυξη και η στήριξη του πρωτογενούς τομέα είναι μάλλον στα αζήτητα. Αυτά θέλουν δουλειά και δεν είναι μαθημένα να δουλεύουν τα σαΐνια μας!
MAT

Οριστικά στον Δήμο…
 Θετικό, χωρίς αμφιβολία, το γεγονός ότι το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» εντάσσεται στον οργανισμό του Δήμου Ιωαννιτών, αν και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μ’ αυτό τον τρόπο ο Δήμος θα «φορτωθεί» ένα σημαντικό κόστος, το οποίο μέχρι τώρα βαρύνει την Πολιτεία! Παρόλα αυτά, το πρόγραμμα προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες σε εκατοντάδες συμπολίτες μας εδώ στα Γιάννενα και πρέπει να συνεχιστεί. Σημειώνεται ότι σήμερα μέσω του ΟΚΠΑΠΑ απασχολούνται 18 άτομα στο «Βοήθεια στο σπίτι», δηλαδή κοινωνιολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, νοσηλευτές, οικογενειακοί βοηθοί κλπ. Για να δούμε, θα εξομαλυνθεί η κατάσταση τώρα που το πρόγραμμα περνάει στην ευθύνη των Δήμων; Γιατί μέχρι σήμερα έχει περάσει από… σαράντα κύματα!
Κ.Α.

Αυτοκίνητο στην άμμο!
Σε… αξιοθέατο έχει μετατραπεί εδώ και λίγες μέρες ένα αυτοκίνητο στο Κανάλι της Πρέβεζας, το οποίο θάφτηκε κυριολεκτικά κάτω από την άμμο λόγω της κακοκαιρίας. Σύμφωνα με το «PamePreveza.gr», πρόκειται για ένα Ι.Χ. μάρκας Land Rover το οποίο βρίσκεται στο σημείο εδώ και πάνω από δέκα μέρες. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι ο οδηγός του θέλησε να διασχίσει την παραλία επιδεικνύοντας τις… ικανότητες του οχήματός του, όμως αυτό κόλλησε. Λόγω της θαλασσοταραχής, συσσωρεύτηκε άμμος και το σκέπασε μέχρι πάνω (φωτό). Προς το παρόν, κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει. Πάντως, θέλει πολύ χρήμα και ολόκληρη επιχείρηση για να το ανασύρουν από κει…
Κ.Α

Θα την εμπιστευθούν!

Κάποιος συμπολίτης μας αναρωτήθηκε δημόσια τι έχει προσφέρει στα κοινά η Τατιάνα Καλογιάννη και τη χαρακτήρισε ως… κόρη του μπαμπά της και τίποτε παραπάνω. Να ξέρει ότι την αδικεί. Τώρα που ενδιαφέρθηκε για το Δήμο μας που ξέρει πόση δουλειά χρειάζεται για να γίνουμε μια σύγχρονη, καθαρή και με λιγότερα προβλήματα πόλη, δεν αμφιβάλουμε ότι ο λαός δε θα διστάσει να την εμπιστευθεί με κλειστά μάτια. Εκτός κι αν δεν έτυχε να παρακολουθήσει τη δουλειά που έχει προσφέρει όσα χρόνια είναι στην Περιφέρεια Ηπείρου. Μεθοδική, εργατική, αποδοτική με πάμπολλες γνώσεις είναι τα χαρακτηριστικά που μπορούμε να αποδώσουμε στην συμπολίτισσά μας υποψήφια δήμαρχο. Αν οι επιδιώξεις των Γιαννιωτών συμπίπτουν με αυτά τα χαρακτηριστικά τότε ας την εμπιστευθούν.

Θ.

Με… ξένα κόλλυβα!
 Ακούσαμε ότι η κυβέρνηση διέθεσε 15 εκατομμύρια προκειμένου να επανασυνδέσει το ηλεκτρικό ρεύμα σε νοικοκυριά που τους έκοψε η ΔΕΗ την παροχή λόγω χρεών! Από ποιο ταμείο τα πήρε; Στη ΔΕΗ τα χρέωσε; Αυτή την επιχείρηση τη λεηλάτησαν τα συμφέροντα και τώρα της στερούν το δικαίωμα να κάνει η ίδια κοινωνική πολιτική. Πότε θα κηρύξει πτώχευση; Και τότε τα κοράκια θα πέσουν επάνω στο πτώμα της για να πάρουν ό,τι της απόμεινε. Την ίδια τύχη θα έχει και ο δημόσιος πλούτος αφού τον υποθήκευσαν κατόπιν ενεργειών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ίσως με τη συνεργασία τους έμπλεξαν και τις ιδεολογίες τους και έχασαν το μπούσουλα. Αν ακούσεις αυτά που λέει η ευρωβουλευτής Σακοράφα που εκλέχτηκε με το ΣΥΡΙΖΑ και ανεξαρτοποιήθηκε θα βγάλεις χρήσιμα συμπεράσματα…

Δυνατές προσωπικότητες…
 Είναι τελικά φαινόμενο των καιρών να ανεξαρτοποιούνται από τα κόμματά τους εκείνοι που έχουν τσαγανό; Τι συμβαίνει; Ο τρόπος που λειτουργούν τα κόμματα στερεί από τους ικανούς τη δυνατότητα να αναπτύξουν πρωτοβουλίες προς τη σωστή κατεύθυνση; Δεν άντεξε την ομαδοποίηση ούτε ο Νότης Μαριάς που είχε εκλεγεί στην Ευρωβουλή με τους ΑΝΕΛ. Έχει κάνει πολλή δουλειά στο ευρωκοινοβούλιο και ο λόγος του είναι ουσιαστικός και πολύ χρήσιμος. Αν αυτοί που σέβονται τις ψήφους των πολιτών που τους ανέθεσαν καθήκοντα εκπροσώπησής τους μαζευτούν όλοι μαζί τότε το κόμμα των ικανών θα ανοίξει άλλους δρόμους που δεν θα έχουν τίποτε κοινό μ’ αυτή τη σαθρή κατάσταση που βιώνουμε εδώ και αρκετά χρόνια και την οποία ανεχόμαστε γι’ αυτό και υπάρχει…

Τι λέει ο Αλέξης;
 Δεν ακούσαμε την άποψη του πρωθυπουργού για την προστασία των καταθέσεων! Αφού «το ‘χει με τα οικονομικά» δεν μας ενημερώνει και εμάς γιατί η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την επίσπευση της διαδικασίας ολοκλήρωσης του ευρωπαϊκού συστήματος εγγύησης των καταθέσεων που έχει περιέλθει σε αδιέξοδο; Τι συμβαίνει; Δεν ρώτησε τη Μέρκελ; Ποιοι εμποδίζουν την εγγύηση των καταθέσεων; Τι ετοιμάζουν πάλι σε βάρος των μικροκαταθετών που αποφεύγουν να τα βάλουν στο στρώμα και φυλάνε τα ελάχιστα, όταν τους περισσεύουν, για να τα έχουν για μια ώρα ανάγκης; Το αδιέξοδο που υπάρχει με το λεγόμενο EDIS επιβαρύνει τους ευρωπαίους πολίτες ιδιαίτερα τους Έλληνες… Ούτε γι’ αυτό συζήτησε με τη Μέρκελ;

Εισφορά αλληλεγγύης…
Μας αρπάζουν πρόσθετους φόρους που τους ονομάζουν εισφορά αλληλεγγύης! Σε ποιο ταμείο τους συγκεντρώνουν και τι τους κάνουν; Γιατί, αν με αυτά κάνουν τον Αη-Βασίλη τότε θα ‘πρεπε να ευχαριστούν τους πολίτες που από το υστέρημά τους δίνουν και για εκείνους που είναι χειρότερα απ’ αυτούς! Πόσα χρήματα συγκέντρωσαν αυτή την τετραετία; Πόσα μοίρασαν και για ποιο σκοπό; Κι αν δεν τα μοίρασαν όλα τι τα έκαναν; Έχουν υποχρέωση να μοιράζουν την εισφορά αλληλεγγύης. Κι ας μην παριστάνουν τους Αη-Βασίληδες γιατί θυμώνουμε… Οι πολίτες στέκονται αλληλέγγυοι προς τους μη έχοντες και απαιτούν πλήρη ενημέρωση για το πώς διατέθηκε το υστέρημά τους.
Θεανώ Βλάχου