ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Απρόσεκτοι οδηγοί…
Κάτι… δεν πάει καλά με τους οδηγούς στον τόπο μας. Έχουν τόσες μέρες που ακούν διαρκώς για χιόνια, παγετούς κλπ., ωστόσο, πολλοί ήταν εκείνοι που βγήκαν χθες με το Ι.Χ. στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ αρκετοί άλλοι είχαν μαζί τους αλυσίδες αλλά δεν ήξεραν πώς να τις βάλουν! Με αυτά και με τα άλλα, η Τροχαία και η Πυροσβεστική είχαν πολλή δουλειά χθες απεγκλωβίζοντας οχήματα κολλημένα σε δρόμους! Καλό είναι λοιπόν όλοι να παίρνουμε τα μέτρα μας όταν αγριεύει ο καιρός για να αποφεύγουμε και την ταλαιπωρία…
Κ.Α.

Πολλοί χάρηκαν!..
Δεν προβλημάτισε όλο τον κόσμο η χθεσινή χιονόπτωση στην πόλη των Ιωαννίνων. Εξίσου πολλοί ήταν και οι Γιαννιώτες, μικροί και μεγάλοι, οι οποίοι έσπευσαν να απολαύσουν το χιόνι παίζοντας και βγάζοντας φωτογραφίες. Ειδικά τα Γιαννιωτόπουλα πολύ τον χάρηκαν τον χιονοπόλεμο, σε χώρους όπως η Κεντρική Πλατεία. Αυτό ήταν απ’ τα καλά της «Σοφίας» που μόνο… τσιγκούνα δεν αποδείχθηκε σε χιόνι για την Ήπειρο!
Κ.Α.

Εκτός τόπου και χρόνου…
Yπερασπιζόταν το έργο του ΣΥΡΙΖΑ τοπικός βουλευτής του και πρώην εκπαιδευτικός! Έδειχνε τόση χαρά για τα πεπραγμένα τους που, αν δεν βλέπαμε ποιος τα έλεγε θα ξαφνιαζόμαστε. Αγωνιστήκαμε, έλεγε, για να μην κοπούν οι συντάξεις! Γιατί να κοπούν; Ποιοι αποδέχθηκαν και ψήφισαν την περικοπή των παλαιών συντάξεων για να τις εξισώσουν με το νόμο Κατρούγκαλου; Γιατί δεν έλεγε μια κουβέντα γι’ αυτούς που παίρνουν με αυτό το νόμο σύνταξη; Ξέρει πόσα λιγότερα παίρνουν από τους συναδέλφους τους που εργάστηκαν στην ίδια δουλειά και με τα ίδια χρόνια; Όλοι τους δεν ψήφισαν την κατάργηση του ΕΚΑΣ και των συντάξεων χηρείας; Αλλά το να είσαι βουλευτής είναι προνομιούχα δουλειά. Ακόμη και σπίτι μπορείς να αγοράσεις κάτι που το στερούνται όσοι κάνουν τη δουλειά που έκανε ο εν λόγω πολιτικός πριν εκλεγεί στη Βουλή….
ΜΑΤ

Απελπιστική εικόνα…
Ο δυνατός αέρας επιδείνωσε την εικόνα της πόλης μας. Παντού φύλλα, πλαστικά, χαρτιά κλπ. Τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα δυσκολεύουν κάθε προσπάθεια καθαρισμού. Αναρωτιόμαστε όμως πώς γίνεται και δεν περνάει ένα μηχάνημα καθαρισμού από τους δρόμους στους οποίους δεν παρκάρουν αυτοκίνητα; Στη μεγάλη οδική αρτηρία Δομπόλη-Σουλίου-Σπ. Λάμπρου-Μεγ. Αλέξάνδρου κλπ. είναι ελεύθερη η μία πλευρά από παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Έχουμε δει σε άλλες πόλεις να βάζουν μηχανήματα που να συλλέγουν ακόμη και τα φύλλα από τα πάρκα… Εμείς δεν διαθέτουμε τέτοιο μηχάνημα; Πάντως στην παραπάνω οδική αρτηρία δεν φάνηκε ούτε ένας υπάλληλος καθαριότητας εδώ και ένα χρόνο και παραπάνω!
Θ.
Και η Μητρόπολη έχει τον… Πολάκη της!
Η Μητρόπολη Ιωαννίνων απέκτησε τον... Πολάκη της! Γιά τον παπά Ηλία Σέπερη λέμε, που εσχάτως εχρίσθη και πρωτοπρεσβύτερος, ιερουργών στον Ιερό Ναό της Αγ. Μαρίνας.
Την εριστική του συμπεριφορά προς τους πιστούς σχολίαζε πριν από λίγες ημέρες ο «Ηπειρωτικός Αγών» και ο ιερωμένος επιτέθηκε στην εκδότρια κ. Λουκία Τζάλλα, μέσω του fb, αποκαλώντας την... γραία, που απώλεσεν τη μνήμη της λόγω γήρατος και πολλά άλλα... «κολακευτικά», ευχόμενος... «καλά στερνά»!
Λίγες ημέρες νωρίτερα ο παπά- Ηλίας, είχε επιτεθεί, πάλι μέσω του fb, με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, στον «Πρωινό Λόγο», επειδή μετέφερε την άποψη πιστών, ότι στη γιορτή του Αγ. Νικολάου θα έπρεπε να γίνει ο Εσπερινός ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων, στον ιερό ναό του Αγ. Νικολάου και όχι στην Αγ. Μαρίνα!
Η συμπεριφορά αυτή δεν συνάδει με το ιερατικό του σχήμα, ούτε η χυδαιότητα της γραφής του, που επιπροσθέτως αποπνέει αλαζονεία, ειρωνεία, περιφρόνηση στην προσωπικότητα του «συνομιλητή» του, αγένεια και κουτσαβακισμό.
Προφανώς όλα αυτά με την ανοχή του Μητροπολίτη Μάξιμου, ο οποίος καθίσταται υπεύθυνος για τη συμπεριφορά του παπά- Ηλία Σέπερη.
Κώστας Δ. Καλτσής
Χάρη στη συνεργασία…
«Εμείς οι Έλληνες όταν συνεργαζόμαστε δίνουμε υπεραξία στον τόπο μας». Αυτό τόνισε χθες ο Αλέκος Καχριμάνης με αφορμή την ανακήρυξη του Εργοστασίου Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Ελευθεροχώρι ως κορυφαίου έργου του 2018 από την εξειδικευμένη ιστοσελίδα «ypodomes.com». O Περιφερειάρχης δήλωσε πολύ χαρούμενος για τη Μονάδα, κάνοντας λόγο για μία μεγάλη επιτυχία που ξεκινάει από τη Διαχειριστική Αρχή Ηπείρου και φτάνει ως τους Δήμους και τους Φορείς Διαχείρισης. «Αυτό το δρόμο της συνεργασίας έχει ανάγκη η πατρίδα μας σήμερα», κατέληξε. Για να δούμε όμως πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα κι όταν η Μονάδα τεθεί σε κανονική λειτουργία!
Κ.Α.
* * *
Σιγά μη σκοντάψουμε!
Προχωράμε μπροστά δήλωσε ο κ. Αμανατίδης αναφερόμενος στον προϋπολογισμό του 2019! Τι ακριβώς εννοούσε; Τα 600 εκατομμύρια επί πλέον φόροι που θα μας επιβάλλουν τη νέα χρονιά μήπως και γίνουν αφορμή να πέσουμε στο γκρεμό; Αυτό το προχωράμε μπροστά ας το προσέξουν λίγο περισσότερο. Δεν απέχουμε πολύ από το να πέσουμε στο κενό και τότε δεν υπάρχει επιστροφή. Τόση επιπολαιότητα πού την απέκτησαν; Μήπως πρόκειται για εμπειρία κτηθείσα εν τη εξουσία; Πόσες ακόμη θα είναι οι μαύρες μέρες μας; Πόσο ακόμη θα αντέξουν οι Έλληνες την ανεργία, τις αμοιβές πείνας, τις μειωμένες κατά το ΕΚΑΣ συντάξεις, τις ήδη μειωμένες με το νόμο Κατρούγκαλου συντάξεις ή τη στέρηση σύνταξης στη χήρα και τα ορφανά;

Αποφάσεις εκ του ασφαλούς…
Αυτοί που με τη δική μας ψήφο αποφασίζουν για το πώς θα ζήσουν οι Έλληνες παίρνουν αποφάσεις εκ του ασφαλούς. Και το μισθό τους παίρνουν -που είναι και προκλητικός για τα σημερινά δεδομένα- και στο σπίτι αλλά και στη δουλειά έχουν καλή θέρμανση και τα παιδιά τους έχουν την κατάλληλη σχολική και εξωσχολική βοήθεια και άλλα σπουδάζουν στο εξωτερικό με σκοπό να αποφύγουν τη δημόσια ελληνική παιδεία, γι’ αυτό είναι δύσκολο να κάνουν συγκρίσεις και να καταλάβουν τι σημαίνουν για τον απλό κόσμο οι αποφάσεις που παίρνουν. Στα κρύα σπίτια το χειμώνα δεν κατοικούν οι ίδιοι, την απώλεια της πρώτης κατοικίας δεν τη γεύτηκε η οικογένειά τους, οι εξώσεις είναι κάτι πολύ μακρινό για τους ίδιους. Έτσι το πάμε μπροστά του Αμανατίδη μοιάζει με εφιάλτη…

O Άη Βασίλης κάνει λάθη!
Μοίρασε και επιδόματα φτώχειας ο δικός μας Αη-Βασίλης! Τα εξασφάλισε είπε από το φετινό περίσσευμα. Αν είχε συναίσθηση για το πόσο λάθος κάνει με την επιδοματική αντί της αναπτυξιακής πρακτικής ίσως και να άλλαζε πορεία… Αλλά αυτός θα κάνει ό,τι μπορεί για λίγα ψηφαλάκια! Όσο για τα δάκρυα που χύνει για τους μη έχοντες αυτά είναι τα γνωστά κροκοδείλια. Με ποιο σκεπτικό εξαίρεσε τους πτυχιούχους ΑΕΙ που βρήκαν μια δουλίτσα με 350-400 ευρώ και τους στερεί το μποναμά επειδή βρέθηκαν κάποιοι σπλαχνικοί συγγενείς και τους παραχώρησαν έναν καναπέ για να κοιμούνται αφού με τα χρήματα που παίρνουν ούτε σπίτι μπορούν να νοικιάσουν, ούτε τους λογαριασμούς να πληρώσουν, ούτε λίγα φαγώσιμα να εξασφαλίσουν για να μην πεθάνουν από την πείνα…

Ποιοι τη σκέφθηκαν;
Αυτού του είδους την επιδοματική πρακτική με τις απαράδεκτες εξαιρέσεις της ποιοι τη σκέφθηκαν; Οι «φιλοξενούμενοι» να εξαιρούνται των ευεργετημάτων! Μήπως έπρεπε να κοιμούνται στα παγκάκια για να πάρουν βοήθημα; Ακόμη και τα ενήλικα παιδιά με τα πολλά προσόντα που κατοικούν στο σπίτι των γονιών τους επειδή δεν έχουν εισόδημα εξαιρούνται των μποναμάδων. Και τους δικαιούνται αυτοί που είναι σε θέση να κρύβουν εισοδήματα, να μη κόβουν αποδείξεις και να εξαπατούν το κράτος απολαμβάνοντας και την επιδοματική πολιτική πέρα από τα άλλα ωφελήματα όπως παιδεία για τα παιδιά τους, υγεία σε κρατικά κέντρα, ακόμη και φοιτητικές εστίες!
Θεανώ Βλάχου