ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Ακόμα για τις Εστίες…
Ακόμα περιμένουν οι πρωτοετείς και δευτεροετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τα αποτελέσματα για τα δωμάτια στις Φοιτητικές Εστίες, η ανακοίνωση των οποίων καθυστερεί και φέτος. Στο μεταξύ, τα εξάμηνα έχουν ξεκινήσει και, καθώς σε πολλές σχολές τα μαθήματα είναι υποχρεωτικά, πολλά παιδιά αναγκάζονται να διαμείνουν προσωρινά σε ξενοδοχεία ή βολεύονται σε σπίτια γνωστών και φίλων! Αυτή η κατάσταση δυσκολεύει εκατοντάδες φοιτητές, όπως πολύ εύκολα καταλαβαίνει κανείς…

Χρειάζεται προσωπικό!
Αιτία της καθυστέρησης δεν είναι άλλη από την έλλειψη προσωπικού στη Φοιτητική Μέριμνα του Πανεπιστημίου, όπου σήμερα υπάρχουν μόνο δύο άτομα! Πώς να τα βγάλουν πέρα με τόση δουλειά συν την επιτήρηση των χώρων στις Εστίες; Εκτός δωματίων υπολογίζεται ότι θα μείνουν φέτος περίπου 300 φοιτητές, όμως και γι’ αυτούς δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η διαδικασία ενοικίασης δωματίων σε ξενοδοχεία της πόλης όπως γίνεται συνήθως. Η νέα Διοίκηση του Ιδρύματος πρέπει λοιπόν να δει τι θα κάνει με το προσωπικό. Η διανομή δωματίων στις Εστίες πρέπει να γίνεται πιο έγκαιρα.
Κ.Α.

Tο φυλάει για έκπληξη…
Βενζινοπώλες και πολίτες τελούν εν αναμονή. Περιμένουν να ανακοινωθεί η «επίσημη» τιμή του πετρελαίου θέρμανσης που εξαρτάται από τη μείωση ή τη μη μείωση των φόρων στο πετρέλαιο. Κι αν όπως λένε, ο χειμώνας θα είναι βαρύς τότε μόνο το Μαξίμου και μερικές μονοκατοικίες στα Βόρεια προάστια θα ζεσταθούν. Για τους άλλους ποιος νοιάζεται; Αυτή η κυβέρνηση όχι μόνο αύξησε το φόρο στα καύσιμα αλλά μείωσε και τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης. Κατά τα άλλα για το λαό και τα πάθη του χύνουν μαύρο δάκρυ… Τόση υποκρισία πώς να την αντέξεις;
ΜΑΤ

Έχουν πέραση...
Τελικά έχουν πέραση οι Αντιπεριφερειάρχες... Αθηναϊκή εφημερίδα σε δημοσίευμά της, ανέφερε τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις αντιπεριφερειαρχών που προορίζονται για υποψήφιοι δήμαρχοι σε Δήμους της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Ελλάδος. Στην "απέξω" τελικά δεν μένει ούτε η Ήπειρος, αλλά μέχρι στιγμής μόνο σε επίπεδο φημών. Όσο κρατάει πάντως η εκκρεμότητα στο Δήμο Ιωαννιτών, τόσο τα σενάρια θα δίνουν και θα παίρνουν.
Σ.
Μικραίνουν την πλατεία!..
Δεν υπάρχει περίπτωση η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων να φτιάξει ένα έργο που να μην εξυπηρετεί σκοπιμότητες; Μάλλον όχι, αν κρίνουμε κι από το τι γίνεται στην πλατεία Πάργης. Περιορίζουν τον χώρο της πλατείας και μεγαλώνουν εκείνο μπροστά από τις καφετέριες, για να τοποθετούν πιο πολλά τραπεζοκαθίσματα! Προτιμούν, δηλαδή, να εξυπηρετήσουν κάποια συμφέροντα επιχειρηματιών, αντί να δώσουν περισσότερο χώρο στα παιδιά, στους πολίτες εν γένει; Προφανώς ναι!
Κ.Κ.
Καταναγκαστικό έργο...
Δεν γνωρίζουμε τίνος ιδέα ήταν να κάνουν πορεία οκτώ χιλιομέτρων με πλήρη εξάρτηση στρατιώτες για να τιμήσουν τους ήρωες του 1940 στο Καλπάκι. Φανταζόμαστε πάντως ότι όταν υπηρετούσαν οι ίδιοι στο στρατό, κάτι τέτοιο δεν θα το ένοιωθαν απλά ως αγγαρεία, αλλά σαν... καταναγκαστικό έργο! Πιστεύουμε να επικρατήσουν ωριμότερες σκέψεις και αυτή η ιδέα να εγκαταλειφθεί. Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να τιμηθούν οι ήρωες...
Ν.
* * *
Γιατί τους εκθέτει;
Προσπαθεί η κυβέρνηση να κυκλοφορήσει το σενάριο περί αποδέσμευσης της χώρας από τα μνημόνια. Το ακούει ο Ρέγκλινγκ και της παραγγέλλει: «Η Ελλάδα δεν έχει αποδεσμευθεί 100%. Οι θεσμοί δίνουν το Ο.Κ.». Σιγά να μη μας άφηναν χωρίς κηδεμόνες. Εδώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ υπέγραψε επαχθείς όρους μέχρι το 2060 και δήμευσε ό,τι υπάρχει ως δημόσια περιουσία για έναν αιώνα. Ποιοι θα αποφασίζουν αν θα τηρηθούν οι υπογραφές; Πάντως, απ’ ό,τι φαίνεται, αυτά τα προγράμματα σωτηρίας των χωρών όταν υπάρχει πλούτος σε μια χώρα συνεχίζουν να ισχύουν και μετά τη στενή επιτήρηση. Δηλαδή, μέχρι να πάρουν απ’ τη χώρα που έβαλαν στο μάτι ό,τι χρήσιμο έχει… Ποιος ξέρει για πόσα χρόνια μετά τη «λήξη των μνημονίων» θα νιώθουν οι Έλληνες τον ξένο ζυγό.

Με λεκτικούς αγώνες…
Ποιος το περίμενε ότι αυτή η κυβέρνηση και αυτός ο πρωθυπουργός μετά την εφαρμοσμένη κυβερνητική πρακτική θα τολμούσε να μιλάει για αγώνες; Οι μόνοι αγώνες για τους οποίους μπορεί να υπερηφανεύεται είναι οι λεκτικοί που κράτησαν μέχρι να ανέβει τα σκαλιά στο Μαξίμου. Μετά η μετάλλαξή του ήταν οφθαλμοφανής. Τίποτε απ’ όσα υποσχέθηκε δεν τήρησε και για να κάνει τη δουλειά του χωρίς αντιδράσεις έβγαλε από το κύριο τμήμα του κόμματός τους όλους εκείνους που καταλάβαινε ότι δεν θα συμβιβαζόταν με τις εντολές έξωθεν. Στρατούλης, Λαφαζάνης, Κωνσταντοπούλου και ΣΙΑ εκδιώχθηκαν ώστε απερίσπαστη η κυβέρνηση να συμβιβαστεί και να υποκύπτει σε κάθε πίεση που δεχόταν. Και ανάμεσα στους εκδιωχθέντες ήταν και ο Γιάνης ο αιρετικός.

Τέτοια υπακοή…
Ποιος την περίμενε τέτοια υπακοή; Αποδείχθηκε ο πιο υπάκουος πρωθυπουργός στις έξωθεν εντολές. Τέτοια υπακοή που εκείνα τα άτυπα Γιούρογκρουπ έπαψαν να είναι πεδία αντιδικίας και κατέληξαν να γίνουν τυπικές συνεδριάσεις αφού όλα ήταν προαποφασισμένα και οι υπουργοί των οικονομικών της Ελλάδας απλά παρίσταντο για να βάλουν την υπογραφή τους αποδεχόμενοι κάθε απαίτηση των ισχυρών κι ας ήταν εναντίον του ελληνικού λαού. Τα έδωσαν όλα! Ξεχάστηκαν και οι επαναστατικές κορώνες του Τσίπρα, ξεχάστηκε και η επαναστατική περίοδος Βαρουφάκη, ξεχάστηκε κάθε αντίδραση. Όλα ήταν καλά καμωμένα. Πηγαινοέρχονταν οι Έλληνες υπουργοί απλά για να συναινέσουν σε όποιο νέο μέτρο κι αν τους υπαγόρευαν οι έχοντες το πάνω χέρι…

Όλοι μια… όμορφη παρέα!
Κάθε φορά που συνεδρίαζε το Γιούρογκρουπ και ένα νέο κακό περίμενε τον Ελληνικό λαό. Δεν μας τα έλεγαν όλα όσα αποδέχονταν οι δικοί μας. Μας τα φύλαγαν για έκπληξη. Τα μαθαίναμε σιγά-σιγά όταν τα ψήφιζαν στη Βουλή οι 153 πρόθυμοι και τα βιώναμε όταν τα εφάρμοζαν στην πράξη. Έτσι έδειχνε ιδιαίτερα ευχαριστημένος και ο Σόιμπλε που έδινε τις εντολές και έβλεπε να γίνονται πράξη οι απαιτήσεις του, ευχαριστημένη και η Μέρκελ που βρήκε στον πρωθυπουργό μας έναν πειθαρχημένο συνεργάτη ώστε να περνάει κάθε μέτρο όσο δυσβάσταχτο κι αν ήταν για τον ελληνικό λαό αρκεί να ήταν προς το συμφέρον των Γερμανών αξιωματούχων. Κι έτσι μας έφθασαν εδώ.
Θεανώ Βλάχου