ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Πιστή στο καθήκον!
Άλλοι συνάδελφοί της, στελέχη της Δημοτικής Αρχής, εργάζονται ήδη για τη μετά τις επικείμενες εκλογές εποχή, που θα τους βρει είτε στην Αυτοδιοίκηση είτε στην κεντρική πολιτική σκηνή. Η Ελένη Βασιλείου από την άλλη, επιμένει να ασκεί με συνέπεια τα καθήκοντα που της έχουν ανατεθεί και απ’ ότι φαίνεται αυτό θα κάνει ως τη λήξη της θητείας της. Φυτεύει λουλούδια στα παρτέρια της πόλης, καλλωπίζει πάρκα και νησίδες, ενώ ετοιμάζει κι έναν «οδικό χάρτη» για τις μελλοντικές μετακινήσεις μας εντός των Ιωαννίνων! Σωστά πράττει. Καλές οι προσωπικές στρατηγικές, όμως οι πολίτες για άλλο λόγο εξέλεξαν τη Δημοτ. Αρχή το 2014. Πάντως, όποιος κάνει έργο, χαμένος δε θα βγει, γιατί οι Γιαννιώτες μάτια έχουν και βλέπουν!
Κ.Α.
Περίπατος…
Όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας, όλων των ηλικιών, περπατάνε στον παραλίμνιο πεζόδρομο. Άλλοι τρέχουν, άλλοι κάνουν ποδήλατο, οικογένειες με τα παιδιά τους απολαμβάνουν την ομορφιά και την ησυχία, αντικρίζοντας τη λίμνη που σπάει εκεί το κύμα της. Πολλοί ρωτάνε τίνος ιδέα ήταν η κατασκευή του δρόμου. Αν πράγματι ήταν του Αλέκου Καχριμάνη θα πρέπει να πάρει το όνομά του, αν είναι έργο συλλογικό της παράταξής του ας του δώσουν το όνομα της παράταξης. Όποιος αμφιβάλει για τη χρησιμότητα και την ομορφιά του πεζόδρομου ας κάνει μια βόλτα… Εκεί δεν θα τον ενοχλήσουν ούτε τα αυτοκίνητα ούτε τα μηχανάκια και θα γυρίσει σπίτι του ευχαριστημένος.
ΜΑΤ

Γιατί απείχαν;
Το 64% των Σκοπιανών απείχε από το Δημοψήφισμα. Γιατί; Πήραν μαθήματα από τους Έλληνες που ο πρωθυπουργός τους πήρε το ΟΧΙ και το έκανε ΝΑΙ; Εκτός κι αν οι απέχοντες τα θέλουν όλα. Θέλουν να καλλιεργούν και τις αλυτρωτικές επιδιώξεις τους, να έχουν και τα σύμβολα των Ελλήνων και να επιδιώκουνν να βγουν στο Θερμαϊκό διεκδικώντας και κομμάτι της ελληνικής ΑΟΖ! Τους πείραξε που άλλαξαν όνομα στο αεροδρόμιό τους και γκρέμισαν ελληνικά αγάλματα στη χώρα τους; Και να σκεφθείς ότι η σημαία τους διατηρεί το αστέρι της Βεργίνας!.. Θέλουν πολλά περισσότερα απ’ αυτά που τους έδωσαν οι Τσίπρας-Κοτζιάς. Τα θέλουν ΟΛΑ… Κι ενώ Τσίπρας και Ζάεφ επιμένουν να λένε ότι υπάρχει συμφωνία, ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ δηλώνει ότι τώρα...συμφωνία γιόκ!
Θ.

Όλοι χαμένοι…
Αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας για την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, ότι δηλαδή θα είναι κάπου στα 1,20 ευρώ το λίτρο, τότε από τις 15 Οκτωβρίου οι πρατηριούχοι μάλλον μύγες θα… βαράνε! Ποιος θα βάλει πετρέλαιο με τέτοια τιμή; Ελάχιστα νοικοκυριά μπορούν να ανταπεξέλθουν στο υψηλό κόστος… Έτσι, οι πολίτες θα κρυώσουν και οι προμηθευτές θα… παγώσουν! Χαμένες, πάντως, θα βγουν και οι δύο πλευρές!
Κ.Α.
Εξαιρετική ομιλία…
Για τη σπουδαία προσφορά στην Ελλάδα των Ηπειρωτών Eυεργετών μίλησε η Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Θεσπρωτίας Μαρούλα Παπαευσταθίου - Τσάγκα, κατά τον προχθεσινό εορτασμό της ημέρας μνήμης στα Γιάννενα. Η κ. Παπαευσταθίου - Τσάγκα, που απέσπασε τον έπαινο των περευρισκομένων για την εξαιρετική ομιλία της, έχει μοχθήσει προκειμένου να αναδείξει τους Ηπειρώτες ευεργέτες. Με επιμέλεια και με πάθος έχει ασχοληθεί επί χρόνια με αυτούς που δεν προσέφεραν απλά χρήματα στην πατρίδα τους, αλλά την ίδια την ψυχή τους. Η ίδια, άριστη ερευνήτρια και με κατασταλαγμένο επιστημονικό και πνευματικό προσανατολισμό, αποτελεί μια εξαιρετική μορφή των Γραμμάτων…
Η. Μ.
Επιθυμία Τσίπρα…
Στις προγραμματικές συμβάσεις που ΘΑ υπογράψει ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γ. Δέδες, περιλαμβάνεται και το Χιονοδρομικό Τζουμέρκων. Εκείνο που στην Άρτα «ψιθυρίζεται» είναι ότι η κατασκευή του Χιονοδρομικού Κέντρου θα γίνει σε περιοχή του Αθαμάνιου και αυτό αποτελεί προσωπική επιθυμία του Αλέξη Τσίπρα! Τώρα ποιος θα το πληρώσει, είναι ένα ερώτημα: Θα κατασκευαστεί με ΣΔΙΤ (που τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ το εκθειάζει), ή μήπως μέσω πόρων της Περιφέρειας και του Υπουργείου; Λίγη υπομονή, θα το μάθουμε μετά τις εκλογές.
Α.
* * *
Λαλίστατος!
Λέει, λέει και τι δεν λέει ο Έλληνας πρωθυπουργός! Αποφεύγει όμως να απολογηθεί για τις υπογραφές που έβαλε τόσο για την πώληση του δημόσιου πλούτου, όσο και για τη μείωση των παλαιών και νέων συντάξεων, αλλά και για τη μείωση του αφορολόγητου που θα μειώσει κι άλλο τα πενιχρά έσοδα του Έλληνα. Αν υπολογίσεις και την αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και τη μείωση του επιδόματος θέρμανσης, τότε τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο δύσκολα για εμάς. Γι’ αυτά όμως δεν λέει κουβέντα. Δεν θέλει να τον συνδέσουν μ’ αυτές τις τραγικές για μας αποφάσεις που έχουν τη δική του υπογραφή… Εκτός κι αν αυτά τα φορτώνει στους υπουργούς του που κατά περίπτωση έβαλαν τις υπογραφές τους στους Νόμους που όλοι μαζί ψήφισαν…

Το ‘χει… δίπορτο!
Λέει ότι ανήκει στους αριστερούς της Ευρώπης αλλά εκείνοι τον αποκηρύσσουν! Για να έχει πόρτα ανοιχτή φλερτάρει και με τους σοσιαλιστές, ως παρατηρητής, και ποιος ξέρει τι έχει στο νου του για τους σοσιαλιστές της Ελλάδας. Δεν κάνει τίποτε τυχαία. Το ρόλο που θα παίξει στις εξελίξεις ο Γιώργος Παπανδρέου, ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, θα τον μάθουμε εν καιρώ. Δεν ξέρω ποια είναι η θέση της Φώφης, όταν τον βρίσκει μπροστά της στις συνεδριάσεις του πολιτικού της χώρου. Πάντως, εντός Ελλάδος του κάνει σκληρή κριτική και δεν έχει άδικο, αφού εδώ ζει και ξέρει πώς διαχειρίζεται την εξουσία που του έδωσε ο λαός… Αν θα την πιέσουν οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές να συμπράξει μαζί του, δεν ξέρω πώς θα το αντιμετωπίσει…

Χωρίς διάλογο!..
Εύκολος ο καταγγελτικός λόγος! Ο διάλογος ουσίας θέλει και κότσια, και συγκεκριμένο και εφαρμόσιμο πρόγραμμα και διάθεση για σκληρή δουλειά. Και εκεί δεν χωράει ο διχασμός. Αυτός μόνο σε αδιέξοδα οδηγεί. Τόσα χρόνια μας κυβέρνησε το κόμμα που αυτοχαρακτηριζόταν προοδευτικό και σοσιαλιστικό. Πόσο προχώρησε στην πράξη στην υλοποίηση των θεωρητικών εξαγγελιών του; Οι πρακτικές που έφεραν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού ήταν μέρος του προγράμματός τους ή τους ξέφυγε η κατάσταση; Είναι αυτοί που διακήρυτταν προεκλογικά ότι λεφτά υπάρχουν και μετεκλογικά έφεραν στη χώρα το ΔΝΤ… Αν αυτή είναι η αποκορύφωση της σοσιαλιστικής και προοδευτικής πρακτικής τότε να έλλειπε το βύσσινο.

Τα λέει στη νύφη…
«Υπό όρους αρραγούς ενότητας μπορούμε να αγωνιστούμε για την ελευθερία μας» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Σε ποιον τα λέει; Σ’ εμάς; Μήπως θα ‘πρεπε να κάνει ένα μάθημα «περί ενότητας του λαού» πρώτα στον πρωθυπουργό και μετά σε όλη την παρέα που προσπαθεί να δημιουργήσει νέα πόλωση; «Η ενότητα είναι αίτημα που έρχεται από πολύ παλιά», είπε και η Φώφη! Όταν το ατομικό συμφέρον είναι πάνω από το εθνικό τότε δημιουργούνται παρενέργειες που θα κληθούμε να τις πληρώσουμε… Κι επειδή άρχισαν τα όργανα και οι «φίλοι και γείτονές μας» άνοιξαν πανιά, αυτοί που μας κυβερνούν πρέπει να σκεφθούν πολύ καλά την οποιαδήποτε διασπαστική ενέργειά τους…
Θεανώ Βλάχου