ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Θα γεμίσει η πόλη!..
Δωμάτια στα ξενοδοχεία των Ιωαννίνων για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο δε βρίσκει κανείς πλέον. Αιτία, ο 12ος Γύρος Λίμνης, ο οποίος έσπασε το… κοντέρ των συμμετοχών φέτος. Απ’ ότι πληροφορήθηκε η στήλη, περίπου 2.700 μικροί και μεγάλοι δρομείς θα λάβουν μέρος στις διάφορες διαδρομές της διοργάνωσης. Μιλάμε για σχεδόν 500 δρομείς περισσότερους σε σχέση με πέρυσι! Για τον αγώνα θα έρθει φυσικά πολύς κόσμος απ’ όλη την Ελλάδα, ενώ αν υπήρχαν διαθέσιμα δωμάτια, θα έρχονταν ακόμα περισσότεροι! Αυτό θα πει αθλητικός τουρισμός…
Κ.Α.
Να προσέχουν οι οδηγοί…
Τα μάτια τους δεκατέσσερα πρέπει να έχουν, ειδικά αυτές τις μέρες, οι οδηγοί που διέρχονται από το «Σταματάκι». Αυτό επειδή εκτελούνται εργασίες στην περιοχή και ο δρόμος είναι πιο στενός σε σχέση με πριν στη διασταύρωση όπως έρχονται οι οδηγοί από Ανατολή και στρίβουν προς Κενάν Μεσσαρέ. Ευχάριστο από τη μια που γίνονται έργα, αλλά από την άλλη καλό είναι να έχουμε περισσότερο το νου μας όταν οδηγούμε σε σημεία όπου γίνονται παρεμβάσεις και να είμαστε υπομονετικοί.
Ν.Γ.
Είναι τυχαίο;
Ο Παπαχριστόπουλος των ΑΝΕΛ φαίνεται πως έκανε μεγάλη υπομονή, για να έρθει η σειρά του να πάρει μια θέση στην κυβέρνηση! Αφού αυτό δεν έγινε ούτε σ’ αυτό τον ανασχηματισμό, που μάλλον είναι ο τελευταίος, σήκωσε παντιέρα, δήλωσε ότι θα ψηφίσει τη συμφωνία με τα Σκόπια και ότι δεν ανήκει στους ΑΝΕΛ! Καθυστερημένη η αντίδρασή του, αλλά μάλλον σε κάτι ελπίζει. Να του δώσει αυτό που επιθυμεί ο ΣΥΡΙΖΑ! Λέγεται ότι και από τη ΝΔ αποχώρησε, επειδή δεν τον διόρισαν διοικητή σε κάποιο νοσοκομείο. Αν αυτό αληθεύει δεν το ξέρουμε. Εκείνος μπορεί να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις φήμες…
Θ.

100 χρόνια ΚΚΕ…
Το σφυροδρέπανο αποκαθηλώθηκε από την πρώην Σοβιετική Ένωση, ξεκρεμάστηκε από όλες τις πρώην ευρωπαϊκές κομμουνιστικές δημοκρατίες και δεν το χρησιμοποιούν σήμερα οι αριστεροί σχηματισμοί στις χώρες της Ευρώπης… Μόνο το ΚΚΕ επιμένει να το διατηρεί ως έμβλημά του, αν και κατέρρευσε το εν λόγω σύστημα σε ολόκληρη της Ευρώπη. Αν άκουγαν την αγωνιώδη φωνή του Λεωνίδα Κύρκου θα ήταν τώρα ένα σύγχρονο κόμμα που θα μπορούσε να πάρει και την εντολή να κυβερνήσει για να υλοποιήσει τις ιδέες του μπολιάζοντας τες με την κοινωνική δικαιοσύνη μέσα στον κοινοβουλευτισμό. Όσο αρκείται να παίρνει ένα μικρό ποσοστό απλά για να διαμαρτύρεται μέσα στον κοινοβουλευτισμό, ποιο έργο προσφέρει;
Θ.
Δεν έχει χωνέψει!..
Έχουμε την αίσθηση ότι ο Δήμαρχος της πόλης μας Θωμάς Μπέγκας δεν το έχει... χωνέψει το ζήτημα της μεταφοράς φυσικού αερίου στην Ήπειρο και στην πόλη μας. Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν κατάφερε να διαφωτίσει το σώμα για την πορεία του ζητήματος και το πώς θα φτάσει το φυσικό αέριο στην περιοχή μας. Από Πάτρα-Αγρίνιο, από Ηγουμενίτσα, από Κοζάνη, από Καλαμπάκα; Από πουθενά προς το παρόν, είναι η απάντηση. Από το 2036 και βλέπουμε. Παρακαλείται η Αντιπεριφερειάρχης Τατιάνα Καλογιάννη να κάνει ένα... σεμινάριο και να εξηγήσει τι είναι το πρόγραμμα «Ποσειδών» για να μην ακούγονται παράλογα πράγματα!
Γ.Γ.
«Ποδαρικό» με προσφορές!
Επιβεβαιώνεται τελικά ότι οι πτήσεις της εταιρίας «Sky Express» από Αθήνα προς Γιάννενα και αντίστροφα θα ξεκινήσουν από 1 Νοεμβρίου. Το γεγονός αυτό αναμένεται ν’ αλλάξει ριζικά το τοπίο όσον αφορά στις μετακινήσεις για την περιοχή μας. Αρκεί να λάβει κανείς υπόψη ότι η «Sky Express» προσφέρει εισιτήρια για τις επικείμενες πτήσεις της σε πολύ χαμηλές τιμές. Ενδεικτικά, όπως αναφέρει το «Epiruspost.gr», για κρατήσεις θέσεων μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου, τα εισιτήρια για πτήσεις που θα πραγματοποιηθούν από 1η Οκτωβρίου έως 31 Μαρτίου 2019 κοστίζουν 26,90 ευρώ τελική τιμή, ενώ για το δρομολόγιο Αθήνα – Γιάννενα θα είναι 48,54 ευρώ. Πιο φτηνά θα πηγαίνει κανείς στην πρωτεύουσα με αεροπλάνο παρά με Ι.Χ.!
Κ.Α.
* * *
Γιατί τόσο μίσος;
Ποιοι στοχεύουν στο διχασμό των Ελλήνων; Για να το κάνουν αυτό σημαίνει ότι ελπίζουν ότι μόνο με το διχασμό της κοινωνίας θα αποκομίσουν και κομματικά αλλά και προσωπικά οφέλη. Αν μετά από τη δεκάχρονη σκληρή επιτήρηση δεν άλλαξαν μυαλά αυτοί που νιώθουν ασφαλείς μόνο όταν διασπούν την ενότητα του λαού τότε είμαστε χαμένοι από χέρι. Θα είμαστε παράδειγμα προς αποφυγήν για άλλους λαούς. Ιρλανδοί, Πορτογάλοι, Κύπριοι έστειλαν μαθήματα κοινής επιτυχούς πορείας και βρίσκονται τώρα στο δρόμο της ανόρθωσης. Εμείς αρχίσαμε να ξεπουλάμε το βιός μας ιδιωτικό και δημόσιο! Ποια θα είναι η μοίρα του ελληνισμού αύριο; Κι αυτοί που μας διασπούν θα κάνουν τον ανήξερο. Κάτι θα βρουν για να απαλλαγούν από τις ευθύνες τους.

Η Βενεζουέλα…
Άλλη μια πλούσια χώρα με φτωχούς πολίτες! Οι κάτοικοι της Βενεζουέλας βρίσκονται τώρα σε απόγνωση! 7 δολάρια το μήνα είναι ο μισθός τους που δεν επαρκεί ούτε για ένα κιλό κρέας! Ήδη ένα εκατομμύριο κάτοικοι εγκατέλειψαν τη χώρα τους προσπαθώντας να επιβιώσουν. Οι τράπεζες δεν έχουν ρευστό και αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τον πληθυσμό… Τι θα γίνει; Πώς θα λήξει αυτό το μαρτύριο τόσων ανθρώπων; Ποιοι ωφελούνται από την κατάσταση; Αβοήθητος και εκεί ο άνθρωπος ακολουθεί τη μοίρα του. Θα αντιδράσουν οι πολίτες; Θα τα καταφέρουν να πάρουν στα χέρια τους τη ζωή τους; Είναι άγνωστο αυτή την ώρα. Πάντως, ούτε εκεί δεν κατάφεραν να αλλάξουν τη μοίρα τους ενεργώντας όλοι μαζί.

Το ασανσέρ…
Είπε και ελάλησε ο πρωθυπουργός μας: Θα μειώσει τις ασφαλιστικές εισφορές! Μπράβο του που το σκέφτηκε. Πόση σύνταξη θα τους δώσει; Αυτό τους το κρατάει για έκπληξη. Αλλά μείωση των εισφορών και ταυτόχρονη μείωση του αφορολόγητου ξέρει τι σημαίνει; Από δω θα τους χαρίσει κάτι και από εκεί θα τους πάρει περισσότερα. Αλλά γιατί να τα σκεφθεί αυτά; Και αυτός κάπου θα βολευτεί και μετά τη λήξη της θητείας του αλλά και αν οι θεσμοί δεν του αναγνωρίσουν τις υπηρεσίες που τους προσέφερε, τα προνόμια του κοινοβουλίου θα τα απολαμβάνει για όσο θέλει ως πρώην πρωθυπουργός … Αυτή η ντροπή με τους πρώην συνεχίζεται. Εκτός κι αν αποχωρήσει οικειοθελώς από την πολιτική ή αν ντραπούν οι πολιτικοί και λήξει αυτή η προνομιακή μεταχείριση.

Τόση… ευτυχία
Είμαι ευτυχής, είπε ο Τσίπρας στους ολίγους ευρωβουλευτές της «ολομέλειας» του Ευρωκοινοβουλίου, που πέτυχα τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, προστάτευσα τους πιο ευάλωτους και τα εργασιακά δικαιώματα! Γιατί δεν ανέφερε πόσοι Έλληνες μετανάστευσαν για να βρουν εργασία, πόσο αμείβονται όσοι καταφέρνουν να βρουν δουλειά, πόσοι έχουν ασφαλιστικά δικαιώματα, πόσο τους κοστίζει η θέρμανση, τι φόρους τους επιβάλλει, που βρίσκεται ο ΦΠΑ, πόσοι αποποιήθηκαν την κληρονομιά του πατέρα τους, τι γίνεται με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, γιατί επιβάλλει ακόμη τα capital Controls, τι ψήφισαν για τις συντάξεις και τη μείωση του αφορολόγητου; Aς τους έδινε ολοκληρωμένη την εικόνα...
Θεανώ Βλάχου