ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Εκπαιδευτικοί επί ποδός…
Οι 16.320 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, με μια βαλίτσα στο χέρι, τρέχουν και αυτή τη χρονιά προκειμένου να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες εργασίας και να βρουν κατοικία! Κάτι μάθαμε για λάθη που έγιναν στους πίνακες διορισμού που τους αναστάτωσε ακόμη περισσότερο. Πόσοι απ’ αυτούς θα αφήσουν πίσω τους παιδιά δεν το ξέρουμε. Αν θα τους επαρκέσει ο μισθός που τους δίνει το κράτος και αυτό άγνωστο είναι. Και όλη αυτή η ταλαιπωρία μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο. Μετά πάλι στην ανεργία… Και το κράτος κάνει ότι δεν καταλαβαίνει ότι με αυτές τις συνθήκες δεν χτίζει σωστές προδιαγραφές στην Παιδεία.
ΜΑΤ
Σε προεκλογικό κλίμα…
Τι και αν αποτελεί μόνο μία «διόρθωση» αβλεψίας, το κλείσιμο μιας τρύπας. Κυβερνητικοί βουλευτές της Ηπείρου… πανηγυρίζουν για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου, μέσω του οποίου οι κάτοικοι περιοχών που δεν έχουν ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα θα επιδοτηθούν με 110 ευρώ ανά νοικοκυριό, για να προμηθευτούν τον εξοπλισμό που θα τους δώσει τη δυνατότητα να βλέπουν τηλεόραση! Πρώτοι απ’ όλους έβγαλαν χθες ανακοινώσεις οι Βασίλης Τσίρκας της Άρτας και Κώστας Μπάρκας της Πρέβεζας, με τον δεύτερο μάλιστα να υπόσχεται ότι «θα συνεχίσουμε, με αμείωτη ένταση, την υλοποίηση πολιτικών με ξεκάθαρο προοδευτικό κοινωνικό πρόσημο»! Δε χρειάζεται άλλη απόδειξη για το ότι έχουμε μπει για τα καλά σε προεκλογική περίοδο!..
Κ.Α.

Ράβε-ξήλωνε…
Ανακατασκευάζουν τα «βομβαρδισμένα» πεζοδρόμια στα Γιάννενα! Ενώ πέρασαν τους σωλήνες για το νέο δίκτυο ύδρευσης δεν έκαναν όμως τις συνδέσεις με τα σπίτια που συνεχίζουν να υδρεύονται από το παλιό δίκτυο με όλες τις συνέπειες για την υγεία των κατοίκων. Γιατί, αν οι παλιοί σωλήνες ήταν κατάλληλοι δεν θα ξόδευαν τόσα χρήματα ούτε θα μας έβαζαν σε τόσες ταλαιπωρίες για να τους αντικαταστήσουν. Τελείωσαν τα πεζοδρόμια στη Σουλίου και προχωράνε στη Σπύρου Λάμπρου. Όταν και αν τελικά μας συνδέσουν με το νέο δίκτυο θα σπάσουν πάλι τα πεζοδρόμια μπροστά σε κάθε οικοδομή… Σε δουλειά να βρίσκονται!
Θ.
Με τη σάκα στην πλάτη…
Πάει, τελείωσαν οριστικά τα… ψέματα! Τα σχολεία άνοιξαν, τα βιβλία μοιράστηκαν στους μαθητές (ευτυχώς δεν υπήρξε καθυστέρηση στη διανομή τους) και εκείνοι ξεκίνησαν ξανά το καθημερινό τους δρομολόγιο προς και από το σχολείο φορτωμένοι με τις βαριές σχολικές σάκες (φωτό), τις οποίες πάντως και φέτος θα αφήνουν μία Παρασκευή κάθε μήνα μέσα στην τάξη τους ώστε το Σαββατοκύριακο να ξεκουράζονται! Επόμενο «διάλειμμα» τα Χριστούγεννα! Έχουμε καιρό…
Κ.Α.
Εγκώμια για τον Δήμαρχο!
Αφουγκραστήκαμε από το TV Βήμα τον Φίλιππα Τσουμάνη να εκθειάζει τον Δήμαρχό μας Θωμά Μπέγκα για το έργο του που είναι πολύ επιτυχημένο και να τον προτρέπει να είναι υποψήφιος ξανά στις προσεχείς εκλογές! Και αναρωτιόμαστε: Ο Δήμαρχος πεζοπορεί στην πόλη μας για να δει τα χάλια της; Δεν θα χρειάζεται ν’ αρχίσει από μακριά, ας πούμε από την περιοχή του ΚΤΕΛ για να δει τα χάλια των δρόμων. Ας αρχίσει από την πλατεία Πύρρου που τα πλακάκια πάνω από το πάρκινγκ έχουν αποκολληθεί και θρυμματισθεί και ευτυχώς δεν έχουμε τους μπαχαλάκηδες των Εξαρχείων, γιατί πολλοί θα πλήρωναν τις συνέπειες αυτών των «επιτυχιών» του Δημάρχου!

Προπολεμικές Αναμνήσεις...
Τι θα έλεγε ο κ. Τσουμάνης αν ο Δήμαρχός μας ήταν συντελεστής ενός έργου πνοής, όπως το δίκτυο ύδρευσης που έγινε στη δεκαετία του ‘40 (1931-1940) να μεταφέρονται οι υδροσωλήνες με βοϊδάμαξες από την Πρέβεζα, να σκάβονται τα ορύγματα με τον κασμά, να πετιούνται τα χώματα με το φτυάρι, να τοποθετούνται κοινόχρηστες βρύσες σε πολλά σημεία της «Μικρής μας Πόλης», γιατί δεν μπορούσαν όλα τα νοικοκυριά να συνδεθούν με το δίκτυο ύδρευσης και λόγω τεχνιτών και λόγω οικονομικής καχεξίας των πολιτών! Τι διθυράμβους και τι εγκώμια δεν θα έλεγε τότε ο κ. Τσουμάνης! Αλλά εκείνη την εποχή, οι Πρώτοι Πολίτες περιέρχονταν την πόλη και έβλεπαν τα προβλήματά της. Σιγά-σιγά απέκτησαν εθισμό στον δημαρχιακό θώκο και έστρεψαν τα νώτα προς τους πολίτες!
Γ. Κιτσ.
* * *
Στο ρόλο του… Αη-Βασίλη!
= Πήρε το σάκο του Αη-Βασίλη και πήγε στη Θεσσαλονίκη. Αφού βεβαιώθηκε ότι είναι καλά προστατευμένος από τους χιλιάδες αστυνομικούς, άρχισε να βγάζει και να βγάζει δώρα! Μέχρι το 2021 θα δίνει, θα δίνει, θα δίνει… Γιατί να μην υπόσχεται; Τι θα χάσει; Την τσόχα ή τα ραφτικά; Το ξέρει ότι έφθασε η ώρα για να ξεπεζέψει! Το Φθινόπωρο του 2014 μας υπόσχονταν τον ουρανό με τα άστρα, δεν τήρησε τίποτε απ’ αυτά και δεν ζήτησε ούτε μία φορά συγνώμη. Τόση ασυνέπεια δεν την ξανασυναντήσαμε σ’ αυτή τη χώρα. Πάντως, τα έργα και οι ημέρες Τσίπρα είναι και για γέλια και για κλάματα. Όσο για τα οράματα που λέει ότι θέλει να μοιραστεί μαζί μας τον παρακαλούμε να τα ονειρευτεί μόνος του. Δεν αντέχουμε άλλες αρλούμπες. Μακάρι να μας απαλλάξει από την παρουσία του!

Είναι παγωμένοι…
Λέτε κάποτε να μπορέσουν να ξαναονειρευτούν οι Έλληνες ένα καλύτερο κόσμο; Οι νέοι άνθρωποι σήμερα είναι απογοητευμένοι. Τα χρόνια περνάνε, σίγουρη δουλειά δεν έχουν, η ασφάλειά τους είναι στον αέρα και τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα αβέβαια. Πώς να κάνουν οικογένεια και πώς να ελπίσουν να αποκτήσουν και παιδιά; Οι Έλληνες όλο και λιγοστεύουν. Άλλοι μεταναστεύουν ψάχνοντας για σιγουριά και όσοι παραμένουν εδώ δεν τολμούν να απεξαρτηθούν από την πατρική οικογένεια. Μοιράζονται όλοι μαζί το ψωμί και εύχονται και προσεύχονται να ζήσουν μερικά χρόνια ακόμη οι παππούδες που έχουν σύνταξη. Λέτε ένα τέτοιο μέλλον να ονειρεύονται οι λαοί σήμερα; Η Ελλάδα ήταν ανάμεσα στις αναπτυγμένες χώρες αλλά κάποιοι σχεδίασαν να της αρπάξουν τον πλούτο της…

Του έγινε εφιάλτης!
Η αποδοχή που καθώς περνάει ο χρόνος αποκτάει ο Κυριάκος φαίνεται ότι ενοχλεί τον Τσίπρα. Δεν ξέρω αν θα μπορέσει ο αρχηγός της ΝΔ να τα βάλει με τα θηρία των αγορών αλλά την τσίπρια ασυνέπεια μάλλον δεν θα τη βιώσουμε με άλλο πολιτικό. Ο Τσίπρας δεν επαναλαμβάνεται. Είναι μοναδικό το φαινόμενο. Γιατί όμως του κάθεται στο στομάχι ο Κυριάκος; Ποιο είναι το χαρακτηριστικό του που του ανάβει τα λαμπάκια; Το να χαρακτηρίζει τυχοδιωκτική τη συμπεριφορά του Κυριάκου στην επίσημη συνέντευξή του στη Θεσσαλονίκη κάτι δείχνει. Λέτε να τον ενοχλεί τόσο ότι έχουν ιδεολογικές διαφορές; Αυτό μάλλον δεν στέκει αφού στη κυβέρνηση Τσίπρα κάνουν παρέλαση οι δεξιοί συνεργάτες του. Εκτός κι αν τρέμει επειδή θα του πάρει την εξουσία τώρα που καλόμαθε.

Εκ του ασφαλούς…
Πολιτική εκ του ασφαλούς είναι εύκολο να κάνεις. Αυτό το ξέρει καλά ο Τσίπρας. Αν νομίζει ότι τον αδικούμε με την κριτική μας δεν έχει παρά να ακούσει τα βίντεο από τους λόγους του και να τα συγκρίνει με τις πράξεις του. Αν βρει έστω και μία συνεπή εξαγγελία εμείς θα σταματήσουμε να τον κρίνουμε. Και δεν προβληματίζεται γιατί χρειάζονται τόσες χιλιάδες αστυνομικοί για να τον προστατεύουν για να ρίξει ένα καλάθι στη μπασκέτα ή να πει δυο κουβέντες με μια ομάδα νέων με πολλά προσόντα; Αν είναι βέβαιος ότι ο λαός τον θέλει ας βγει χωρίς προστασία και τότε θα καταλάβει πόσο οργισμένος είναι με τις πρακτικές του. Τα χαμόγελα δεν φθάνουν για να συνεχίσουμε να επιβιώνουμε…
Θεανώ Βλάχου