ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Φωτιά στα μπατζάκια!
Με την ψήφιση του «Κλεισθένη» τα πράγματα άρχισαν να κινητοποιούνται σε όλα τα επίπεδα, σε όλα τα κόμματα, σε όλη τη χώρα. Το κυβερνητικό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ τα έφερε από δω τα έφερε από κει, τα στρίμωξε όλα ή σχεδόν όλα, τον Μάιο του 2018. Τουλάχιστον τρεις εκλογές θα γίνουν: Δημοτικές, Περιφερειακές, Ευρωεκλογές, ενώ παίζονται και οι Εθνικές. Από αυτές τις εκλογές θα προσπαθήσει να έχει οφέλη ο ΣΥΡΙΖΑ μπερδεύοντας τον κόσμο. Έτσι το είδε, έτσι το έκανε.

Οι διαδικασίες...
Με την συντόμευση των εκλογών άρχισαν να συντομεύονται και οι διαδικασίες για αναζήτηση υποψηφίων γενικώς. Υποψήφιοι Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι, βουλευτές και χώρια οι Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι που όλοι μαζί θα ζητούν τον σταυρό μας, με την υπόσχεση ότι θα μας απαλλάξουν από τον σταυρό του μαρτυρίου που κουβαλάμε ως λαός.
Γ.Γ.

Πρωτοπόρος ο Δήμος Ελευσίνας!
Μοίρασε ατομικούς κάδους στους δημότες του για υλικά κομπόστ που θα τα μαζεύει καθένας στο σπίτι του και θα τα βγάζουν στο δρόμο δύο μέρες την εβδομάδα. Ο Δήμος θα τα συλλέγει και θα τα κάνει χώμα! Έτσι υπολογίζουν να μειώσουν τα απορρίμματα και να κερδίσουν περίπου 500.000 ευρώ το χρόνο από την εναπόθεση των απορριμμάτων στους ΧΥΤΥ… Αλλού χρησιμοποιούν τα απορρίμματα για θέρμανση στους δρόμους ορεινών περιοχών για να μη παγώνουν το χειμώνα… Κι εμείς; Σε ποιο στάδιο βρισκόμαστε; Πόσο προχώρησε η ανακύκλωση και πού πηγαίνουν τα απορρίμματα που γίνονται κομπόστ; Ρίχνονται στους γενικούς κάδους;
ΜΑΤ

Να πού βρέθηκε το πλεόνασμα…
Κρατάνε 3 δισ. στην άκρη για να λένε ότι έχουν πλεόνασμα! Από πού τα βρήκαν; Αυτά τα χρήματα τα στερούν από εκείνους που περιμένουν να πάρουν το εφάπαξ που το δικαιούνται, αφού τους έκαναν κρατήσεις σε όλο τον εργασιακό τους βίο! Και επειδή εξαναγκάζονται να δώσουν κάποια εφάπαξ- αφού μεγαλώνει η κατακραυγή όσων βρίσκονται σε αναμονή- θα πάρουν το αντίστοιχο ποσό με δάνειο! Πολιτική του ποδαριού αλά ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ… Έχουν να δώσουν επικουρικά ταμεία και εφάπαξ πριν από το 2015….
Θ.
Αϊ-Λιάς και στον κάμπο!
Η Εκκλησία μας εορτάζει και τιμά σήμερα τη μνήμη του Προφήτη Ηλία του Θεσβίτου που αναλήφθηκε στους ουρανούς. Ο λόγος που οι εκκλησίες του είναι χτισμένες σε βουνό συνδέεται με τη λαϊκή παράδοση που αναφέρει ότι ο Προφήτης Ηλίας ήταν ναύτης και η θάλασσα προσπάθησε πολλές φορές να τον πνίξει. Προτίμησε το βουνό εκεί που δεν ξέρουν τι πάει να πει θάλασσα και καράβι και έτσι τον Αι-Λια τον βάζουν πάντα στα υψώματα. Ωστόσο υπάρχουν εξαιρέσεις σε αυτό τον κανόνα, καθώς υπάρχουν εκκλησάκια ακόμη και στη περιοχή μας που είναι χτισμένα σε πεδιάδα. Ένα τέτοιο εκκλησάκι είναι στα Κυπαρίσσια της Κοινότητας Μουζακαίων Ιωαννίνων. Κάθε χρόνο οι πιστοί προσεύχονται στον Αι-Λια και η εκκλησιαστική επιτροπή μετά τη πανηγυρική Θεία Λειτουργία και τον αγιασμό διοργανώνει ημερήσιο πανηγύρι υπό τους ήχους παραδοσιακής ορχήστρας.
Ν.Γ.

Εικόνα εγκατάλειψης!
Καλές οι βελτιώσεις στους εξωτερικούς αθλητικούς χώρους του ΠΕΑΚΙ, ας φροντίσει η Διοίκηση και για την κατάσταση των WC και των λουτρών στο Αθλητικό Κέντρο Ανατολής. Εικόνα εγκατάλειψης δείχνουν, που δεν συμβαδίζει βέβαια με το «λίφτινγκ» που επιχειρείται.
Ν.
Μετράνε «ζημιές»
Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές από τις συνεχείς βροχές του Ιουνίου στα κηπευτικά και στα αμπέλια. Το κακό «μικρό» για όσους τα χρησιμοποιούν για οικογενειακή κατανάλωση, μεγάλο όμως για όσους δραστηριοποιούνται σε επαγγελματικό επίπεδο. «Μιλάμε για ολική καταστροφή» έλεγε αναγνώστης της στήλης, που συν τοις άλλοις διαπιστώνει και κατακόρυφη πτώση πωλήσεων, ακόμη και σε λαϊκές αγορές των Ιωαννίνων.
Ν.
* * *
Oι παράπλευρες απώλειες…
Όπου κι αν εφαρμόστηκε η οικονομική θεραπεία του ΣΟΚ οι παράπλευρες απώλειες ήταν τεράστιες! Αυτές μπορούν να συγκριθούν με τις απώλειες λιμών, λοιμών, ή πολέμων. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα πολλοί άνθρωποι έχασαν τόσα πολλά. Και επειδή δεν είναι μόνο η Ελλάδα που μπήκε στο μάτι του κυκλώνα, οι εμπειρίες άλλων λαών μας δίνουν τις ανάλογες γνώσεις και εμπειρίες για να ξέρουμε τι μας περιμένει από δω και πέρα. Γιατί αυτό το πείραμα δεν τελειώνει με την υποτιθέμενη λήξη του τρίτου μνημονίου. Για παράδειγμα στη Ρωσία το 1989 πριν επιβληθεί η θεραπεία, ζούσαν εκεί 2 εκατ πολίτες κάτω από τα όρια της φτώχειας με λιγότερα από 4 δολάρια την ημέρα. Όταν ολοκληρώθηκε η γνωστή θεραπεία, 7 εκατ Ρώσοι ζούσαν κάτω από τα όρια της φτώχειας…

Τι να περιμένουμε ακόμη…
Η πολιτική της γνωστής θεραπείας φαίνεται πως τελικά γεννάει και φτώχεια και εγκληματικότητα. Και τα δύο αυτά χαρακτηριστικά τα βιώνουμε αυξανόμενα τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα. Και η εφαρμοσμένη πολιτική των επιδομάτων για να κατευνάσουν την οργή εκείνων που λεηλατήθηκε η ζωή τους, δεν λύνει το πρόβλημα. Αυτό λύνεται μόνο με δουλειές, με ανθρώπινες συνθήκες στην εργασία και με αμοιβές που να επιτρέπουν στην οικογένεια να ζει με αξιοπρέπεια. Αυτό θα το ξαναζήσουμε στην Ελλάδα ή προχωράμε στην εφαρμογή της αντίστροφής μέτρησης; Τα μεροκάματα είναι δυσεύρετα, οι αμοιβές τρομακτικά χαμηλές, τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα βαίνουν διαρκώς μειούμενα, ενώ όπου ήδη υπάρχει κάποια σύνταξη επιβιώνει μια οικογένεια…

Πάμε προς τα εκεί;
Αφού κατάφεραν οι οικονομικοί εγκέφαλοι να πάρουν την έγκριση της δήμευσης της δημόσιας περιουσίας των Ελλήνων για τον επόμενο αιώνα, τότε εμείς τι να περιμένουμε; Πριν από κάθε ιδιωτικοποίηση να παρακολουθούμε την έξαρση των συνθηκών διαφθοράς; Ποιος θα αγοράσει και με ποιους όρους; Η επιδημία της χρόνιας ανεργίας για πόσο θα διατηρηθεί ακόμη, ποιες επιπτώσεις θα έχει στην κοινωνία και τι να προσδοκούν οι νέοι άνθρωποι για το σήμερα και για το αύριο; Ακόμη κι αν οι κυβερνώντες εξασφαλίζουν τους αναγκαίους πόρους, για να παριστάνουν τον ευεργέτη και να κλείνουν προσωρινά κάποιες κοινωνικές πληγές, λύση δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Μέσα στον επόμενο μήνα το πρόβλημα θα είναι πάλι εδώ. Τα ημίμετρα δεν δίνουν οριστικά τη λύση.

Τα κοράκια καιροφυλακτούν!
Όσο θα ανοίγει η όρεξη εκείνων που θέλουν να αρπάξουν το δημόσιο πλούτο της χώρας μας, με το μικρότερο τίμημα, τόσο φτωχότερη θα γίνεται η κοινωνία. Βέβαια δεν θα γίνουν όλοι γνωστοί, αφού τέτοιες καταστάσεις τις εκμεταλλεύονται είτε οι ίδιοι οι γνωστοί Έλληνες πολίτες που ζουν στην Ελλάδα, είτε κεκαλυμμένες εταιρείες που να φαίνεται ότι είναι ελληνικές, ενώ τα κέρδη τους θα γίνονται άφαντα και θα πηγαίνουν προς άγνωστη κατεύθυνση. Έτσι δεν θα αυξάνεται το εθνικό εισόδημα. Απλά κάποιοι θα πλουτίζουν σε βάρος της κοινωνίας που θα φυτοζωεί. Αυτά που θα ακολουθήσουν είναι πράγματι τρομακτικά και την τελευταία τετραετία μπήκαν οι βάσεις για την ολοκλήρωση του σχεδίου.
Θεανώ Βλάχου