ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Και δύο Γιαννιώτες!
Ανάμεσα στους εισηγητές που περιλαμβάνει το πρόγραμμα του σημερινού προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας στα Γιάννενα διακρίνει κανείς και τα ονόματα δύο Γιαννιωτών, οι οποίοι θα μιλήσουν για τους χώρους τους οποίους δραστηριοποιούνται με επιτυχία. Πρόκειται για τον γνωστό παθολόγο Γιάννη Γιαννακάκη, Διδάκτορα Κλινικής Επιδημιολογίας με εξειδίκευση στην οργάνωση και διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας και για τον Πρόεδρο του δραστήριου Συλλόγου Θαλασσαιμίας Ηπείρου Λεωνίδα Ρουμπάτη. Ο πρώτος θα μιλήσει στη θεματική για την υγεία και ο δεύτερος σ’ αυτήν για την κοινωνική αλληλεγγύη. Ας ελπίσουμε οι παριστάμενοι να ακούσουν με προσοχή όσα θα πουν οι δύο ομιλητές…
Κ.Α.
Πεταμένα σκουπίδια…
Μπορεί ν’ άλλαξε επιτέλους μορφή η οδός Δόμπολη, μετά τις εργασίες ασφαλτόστρωσης, όμως εάν ρίξει μια ματιά κανείς από την κάτω πλευρά του δρόμου, θα αντικρίσει πεταμένα σκουπίδια (σακούλες, πλαστικά, μπουκάλια κ.α.). Την επισήμανση έκανε στη στήλη αναγνώστρια, ζητώντας από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου να καθαρίσουν την περιοχή, για να απολαμβάνουν την βόλτα τους οι περιπατητές που… χαίρονται το καινούργιο πεζοδρόμιο!
Ε.
Μας… ψεκάζουν τελικά;
Άρχισε ξανά το… πάρτι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με πολλούς Γιαννιώτες χρήστες να αναρτούν φωτογραφίες στις οποίες διακρίνονται οι περίφημες άσπρες γραμμές που αφήνουν τα αεροπλάνα στο πέρασμά τους πάνω από την πόλη μας. Πολλοί λοιπόν είναι εκείνοι που κάνουν τα γνωστά σχόλια περί ψεκασμού μας κ.λ.π.. Μήπως όμως το φαινόμενο συνδέεται με το γεγονός ότι έπεσε η θερμοκρασία και μαζί της κρυώνει πια και η ατμόσφαιρα; Γιατί η αλήθεια είναι ότι το καλοκαίρι τέτοιου είδους γραμμές δεν βλέπαμε. Φυσικά, καμιά εκδοχή δεν αποκλείεται!..
Κ.Α.
Αχ, αυτή η πολυδιάσπαση…
Αγωνίζεται το ΠΑΜΕ για τα δικαιώματα των πολιτών. Αγωνίζεται όμως μόνο του. Τι φοβάται; Δεν ξέρει πως ενωμένος ο λαός έχει μεγαλύτερη δύναμη; Και που κάνει μια πορεία τι πετυχαίνει; Ένα είναι σίγουρο. Αν ενωθούν όλοι μαζί οι πολίτες υπάρχει πιθανότητα να αλλάξει ο κατήφορος που πήρε η χώρα μας. Και δεν καταλαβαίνω  ποιος ωφελείται από αυτό τον κατατεμαχισμό κομμάτων με την ίδια αφετηρία. ΚΚΕ, ΚΚΕ (μ-λ), Ανταρσία, ΛΑΕ, Πλεύση Ελευθερίας, νέα κίνηση με τον Χρυσόγονο και ποιος ξέρει πόσα ακόμη κομμάτια! Ακόμη και οι παρατρεχάμενοι του Τσίπρα από την ΚΝΕ ξεκίνησαν και αριστεροί δηλώνουν! Τα προβλήματα των απλών πολιτών είναι κοινά και μπορεί να διορθώνονταν πολλά αν όλοι μαζί αγωνιζόταν για ένα κοινό σκοπό. Και ό,τι πέτυχαν οι Έλληνες στο παρελθόν το πέτυχαν ενωμένοι…
ΜΑΤ

Εργασίες στην Εθνική…

Πολύ καιρό είχαν να γίνουν εργασίες συντήρησης στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Τρικάλων, η οποία μετά την ολοκλήρωση της Εγνατίας, ως γνωστόν, έχει περάσει σε… δεύτερη μοίρα. Η στήλη λοιπόν διαπίστωσε αυτές τις μέρες πως έγινε διαγράμμιση στο τμήμα της που ξεκινάει από τα Γιάννενα και κατευθύνεται προς Μπαλντούμα (φωτό), ενώ μετά απ’ αυτήν έχουν ξεκινήσει και εργασίες βελτίωσης και διαπλάτυνσης του δρόμου. Χρήσιμα όλα αυτά, γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Μετά τη λειτουργία των διοδίων της Εγνατίας στο Δροσοχώρι μπορεί η Εθνική να αποκτήσει ξαφνικά πολλή κίνηση!
Κ.Α.
Τι θα γίνει με το εργοστάσιο;
Τι θα γίνει με το εργοστάσιο στο Κεφαλόβρυσο; Κλείνει και αυτό! Πρώτα τα απαξιώνουν και μετά μπορεί και κάποιος να τα αγοράσει. Εδώ τι θα συμβεί; Συμπολίτες μας χάνουν τη δουλειά τους. Η περιοχή θα αδειάσει από κόσμο. Είναι παραμεθόριος και θάπρεπε να υπάρχει άλλη αντιμετώπιση σε κάθε τέτοια περίπτωση. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους πολιτικούς που μας κυβερνούν σήμερα. Τα προνόμιά τους να είναι καλά και τα υπόλοιπα ας... κουρεύονται.
Θ.

* * *

Καήκαμε στο κουρκούτι…
Το ότι φυσάμε τώρα και το γιαούρτι δε μας απαλλάσσει από τις ευθύνες των επιλογών μας! Όλος ο προβληματισμός, αν βέβαια διαθέτουμε απ’ αυτόν, εξαντλείται μέχρι να φθάσουμε στην κάλπη. Μετά, ακόμη κι αν αποδειχθεί στην πράξη ότι κάναμε λαθεμένες επιλογές, κανένα λάθος δεν αναγνωρίζεται. Η ψήφος μας ήταν και είναι καθοριστική γι’ αυτά που προέκυπταν και γι’ αυτά που θα προκύπτουν στην καθημερινότητά μας.  Κι αν μεγαλώνει ο προβληματισμός μας στα ενδιάμεσα διαστήματα, κι αν οι αναποφάσιστοι όλο και πληθαίνουν κι αν αυτοί που απέχουν από τις εκλογικές διαδικασίες νομίζουν ότι δεν έχουν ευθύνες γι’ αυτά που ακολουθούν δεν απαλλάσσονται απ’ αυτές και είναι και βαριές.
Ποιοι έφταιξαν;
Πώς φθάσαμε εδώ; Έχουμε μια χώρα που είναι απ’ άκρη σ’ άκρη η χαρά του Θεού! Από παντού μπορούσε να προσφέρει πόρους. Τι έγινε και αυτή υπερχρεώθηκε; Γιατί δεν εκμεταλλευτήκαμε τον παράδεισό της; Αυτό έγινε από αδιαφορία; Έγινε από προκατάληψη, από τεμπελιά ή έγινε με σχέδιο για να φτάσουμε εδώ; Άλλες χώρες μικρές και στερημένες έγιναν παράδειγμα προς μίμηση. Και τώρα; Πώς θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε απ’ την αρχή βάζοντας και στέρεες βάσεις; Ποιοι θα ξεκινήσουν να λειτουργούν αντίστροφα; Οι πολιτικοί ή ο λαός;  Οχτώ χρόνια επιτήρησης πάμε απ’ το κακό στο χειρότερο. Και αυτό θα πάει σε μάκρος…. Κάνουμε ότι πιστεύουμε αυτά που μας λένε: Τελειώνουμε με τα μνημόνια τον άλλο Αύγουστο, αναφωνεί ο πρωθυπουργός…
Ευσεβείς πόθοι…
Το πιστεύει αυτό που λέει ή κάνει ότι το πιστεύει για να δείχνει αισιόδοξος; Με τις υπογραφές που έβαλε η κατάσταση θα τραβήξει σε μάκρος αλλά δεν δείχνει να τον ενδιαφέρει. Έμαθε να λέει ψέματα και συνεχίζει το ίδιο τροπάρι. Μπορεί να μας πει σε ποια από τις προβλέψεις του δικαιώθηκε; Σε καμία. Περίμενε την τελευταία δόση των 7,7 δις αλλά αυτή δεν κατατέθηκε στο εθνικό μας βιβλιάριο. Τα 6,9 δις με το ένα χέρι μας τα έδωσαν και με το άλλο τα άρπαξαν! Τα χρέωσαν σ’ εμάς αλλά τα χάρηκαν άλλοι! Με τα υπόλοιπα τι να πρωτοκάναμε; Να αρχίζαμε από την υγεία; Έδωσαν χρήματα στην πυροσβεστική που εμφάνισε τόσες αδυναμίες; Άλλαξαν λάστιχα στα αυτοκίνητα και τις μοτοσυκλέτες της αστυνομίας;
Αν δεν... καταργούσαν!
Με ένα νόμο και ένα άρθρο θα καταργούσαν το μνημόνιο οι Τσίπρας- Καμμένος! Έλα όμως που έκαναν την κολοτούμπα και τώρα ψάχνονται για να μπαλώσουν τις ασυνέπειές τους. Δείχνουν σαν να μην τους αφορούν αυτά που ακούγονται. Το καλοκαίρι έφυγε. Τα σχολεία άνοιξαν μαζί και τα πανεπιστήμια. Πόσα θα διαθέσουν για τη λειτουργία τους; Όσο και να προσποιείται ο Τσίπρας, με μηχανισμό δεν μπορεί να παρατείνει την αναπνοή της οικονομίας.  Η ευθανασία πλησιάζει… Και εκείνος το ξέρει. Όχι πως το κατάλαβε μόνος του αλλά κάποιοι θα τον ενημέρωσαν… Και το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να σώσει το συνεργάτη του από την εξεταστική για να μην πέσει η κυβέρνηση!
Θεανώ Βλάχου