ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Θερμός ασπασμός!
Πρώτος σταθμός στα Γιάννενα χθες για τον Αλέξη Τσίπρα το ΚΔΑΠ που έφτιαξαν η Μητρόπολη Ιωαννίνων και η «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο κτίριο του «Πνευματικού Φάρου» και η σημειολογία είναι προφανής! Τον υποδέχθηκε φυσικά ο Μητροπολίτης Μάξιμος και ο ασπασμός των δύο ανδρών υπήρξε θερμότατος (φωτό), θυμίζοντας τις αντίστοιχες συναντήσεις Τσίπρα – Ιερώνυμου! Ο ένας χαρούμενος επειδή υποδέχθηκε τον Πρωθυπουργό σε δομή της Μητρόπολής του. Ο άλλος ικανοποιημένος επειδή έβαλε μία ωραιότατη «πινελιά» θρησκευτική και κοινωνική στο προφίλ του. Διπλό λοιπόν το κέρδος και οι επικοινωνιολόγοι του Μαξίμου έκαναν καλά τη δουλειά τους!..
Κ.Α.
Από περιέργεια…
Υπήρξαν Γιαννιώτες που συγκεντρώθηκαν πριν την άφιξη Τσίπρα απέναντι από το ΚΔΑΠ της Μητρόπολης για να δουν από κοντά τον Πρωθυπουργό. Ήταν καμιά εικοσαριά άτομα, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν προφανές ότι στάθηκαν από περιέργεια, παρά επειδή υποστηρίζουν την Κυβέρνηση! Όταν εκείνος βγήκε από το αυτοκίνητο, ακούστηκαν δύο – τρία χειροκροτήματα, ένας φώναξε «Αλέξη άλλαξέ τα όλα» κι αυτό ήταν. Συμπέρασμα: Yπάρχουν ακόμα ορισμένοι… ρομαντικοί σ’ αυτόν εδώ τον τόπο! Και για όσους αναρωτιέστε… όχι, δε βγήκε ο κόσμος στα γύρω μπαλκόνια να ράνει τον Πρωθυπουργό με ροδοπέταλα!
Κ.Α.
Σκουπιδότοπος…
Αυτό δεν είναι δρόμος, είναι σκουπιδότοπος, επισημαίνουν οι «Σκεπτόμενοι Πολίτες» για το τμήμα της Εθνικής Οδού προς Φιλιππιάδα, λίγο μετά τον Άη – Γιώργη, το οποίο αποτελεί και ένα σημείο τουριστικού ενδιαφέροντος (φωτό). «Η περιοχή θυμίζει καθυστερημένη επαρχία του ’70 που διαφημίζει τα… σκουπίδια της» γράφουν σε ανάρτησή τους κι έχουν δίκιο. Τέτοιες εικόνες ούτε στην… Ουγκάντα!
Κ.Α.
Απαλλάσσεται λόγω άγνοιας;
Μολύβι και χαρτί αποφεύγει να παίρνει. Είναι μαθημένος στις ποδαροδουλειές! Το σχολείο τον καταπίεζε και γι’ αυτό κατέφευγε στην επαναστατική γυμναστική θέλοντας ν’ αλλάξει την εκπαίδευση. Τι είδους αλλαγές επιδίωκε δεν μας το έκανε σαφές. Μάλλον το μπάχαλο τον γοήτευε γι’ αυτό επανέφερε τώρα και το άσυλο των παρανομούντων στα πανεπιστήμια. Αφού πέτυχε αυτό που ήθελε γιατί να σκεφθεί τα έξοδα για τις μετακινήσεις των αστυνομικών όταν εκείνος νιώθει ανασφαλής; Μήπως θα του τα χρεώσουν στο λογαριασμό του; Οι φορολογούμενοι θα τα επιβαρυνθούν και αυτά. Ανοίγει όπου μπορεί πόρτες στο δημόσιο και βολεύει τον κομματικό του στρατό ώστε να τους έχει σε επιφυλακή αν γίνουν εκλογές. Με νύχια και με δόντια θα προσπαθήσει να κρατήσει την εξουσία. Πού θα ξαναβρεί τέτοια ευκαιρία… Όσο για το λογαριασμό,  τον χρεώνει κι αυτόν σ’ εμάς…
ΜΑΤ
Σαν αίθουσα… μουσείου!

Μέχρι να γίνει το νέο Δημαρχείο Ιωαννίνων στο ΚΕΠΑΒΙ, κάτι που θα πάρει αρκετά χρόνια ακόμη, μήπως να κάνουν ένα «λίφτινγκ» στην μεγάλη αίθουσα του νυν Δημαρχείου που θυμίζει πιο πολύ αίθουσα… μουσείου ή καλύτερα πινακοθήκης; Σε πιάνει ένα δέος με όλους αυτούς τους πρώην δημάρχους και ευεργέτες του Δήμου, που σε… κοιτούν βλοσυρά μέσα απ’ τα πορτραίτα τους που έχουν τοποθετηθεί, με αταξία ομολογουμένως, στους τοίχους της συγκεκριμένης αίθουσας. Θα μπορούσε ο Δήμαρχος, για παράδειγμα, να τοποθετήσει τους προκατόχους του με τη σειρά στους τοίχους της σκάλας που ανεβαίνει προς την αίθουσα, όπου βρίσκονται σήμερα τα πορτραίτα τους και το γραφείο του! Απλά μια ιδέα ρίχνουμε…
Κ.Α.

Μεγάλες ευαισθησίες…
Όλες οι βουλευτίνες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ψήφισαν το νόμο που εξαθλιώνει χήρες γυναίκες όταν χάνουν το σύζυγό τους! Δεν τους δίνουν το δικαίωμα να πάρουν ούτε τις εισφορές που πλήρωσαν οι σύζυγοί τους όσα χρόνια δούλευαν! Δεν ξέρω ποιοι συνέταξαν αυτό το Νόμο, αλλά για να αναγκάζονται να κατασκηνώνουν οι χήρες από όλη την Ελλάδα έξω από το υπουργείο αυτό σημαίνει ότι γίνεται μεγάλη αδικία σε βάρος εκείνων που χάνουν τον προστάτη τους. Και για τις βουλευτίνες των ΑΝΕΛ δεν είχαμε και μεγάλη ιδέα για τις κοινωνικές τους ευαισθησίες,  αλλά για τις αριστερές του ΣΥΡΙΖΑ η στάση τους δείχνει πως μόνο στη θεωρία έχουν τις ευαισθησίες… Στέκονται προσοχή μπροστά στα προνόμια που τώρα έχουν. Δεν θα τα έχαναν για χάρη καμιάς κοινωνικής ομάδας!
Θ.
* * *

Τραβάει την ανηφόρα…
Ξεκινήσαμε με το επαίσχυντο mail Χαρδούβελη! Οι Συριζαίοι το έκαναν τότε σημαία τους. Αυτό δεν ήταν μια συγκεκριμένη συμφωνία αλλά ήταν μία απλή πρόταση κόστους ενός  δις!  Κι ενώ οι καταγγελίες γι’ αυτή την πρόταση έδιναν και έπαιρναν, στην πράξη με τις πρακτικές Τσίπρα - Βαρουφάκη  το κόστος της συμφωνίας ανέβαινε μέχρι που φθάσαμε στα 8 δις και κάναμε δημοψήφισμα με αποτέλεσμα το 62% των πολιτών να καταγγέλλουν τη λιτότητα ζητώντας καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Και με αυτό το ΟΧΙ που το έκανε ο πρωθυπουργός ΝΑΙ τα μέτρα αυξήθηκαν σε 13 δις και η ανιούσα πορεία τους συνεχίζεται. Και να μη νομίσουμε ότι τον άλλο χρόνο ξεμπερδεύουμε με τα μνημόνια και τα δυσβάσταχτα μέτρα. Περιμένετε και θα δείτε… Ο Αύγουστος του ’18 δεν αργεί να έρθει.
Δεν δικαιούμαστε;
Δεν δικαιούμαστε να μάθουμε τι έφταιξε και η κατάσταση έγινε χειρότερη; Ποιοι και ποια λάθη έκαναν όταν ανέλαβαν να διαχειριστούν το 2015 το ελληνικό πρόβλημα; Έκαναν λάθη τακτικής, χωρίς πρόθεση ή είχαν σχέδιο απ’ την αρχή να χειροτερέψουν την κατάσταση και να μας φορτώσουν περισσότερα και σκληρότερα μέτρα; Γιατί, ακόμη και οι ίδιοι δεν είναι δυνατό να ισχυρίζονται ότι η κατάσταση στην Ελλάδα καλυτέρεψε απ’ όταν ανέλαβαν αυτοί να τη διαχειριστούν. Κάποτε ο Καμμένος ισχυριζόταν ότι θα παραιτείτο αν ανέβαινε ο ΦΠΑ στα νησιά. Και όταν ανέβηκε τι ακριβώς έκανε; Ακόμη υπουργός παραμένει ενώ οι νησιώτες βρίσκονται σε απόγνωση. Είναι τα μόνα νησιά στα οποία αυξήθηκε ο ΦΠΑ. Τα νησιά όλης της Μεσογείου και της Βαλτικής  έχουν αυτό το προνόμιο.
Πέντε χρόνια πίσω…
Ο Βαρουφάκης και μαζί του ο μαθητευόμενος οικονομολόγος Έλληνας πρωθυπουργός γύρισαν μέσα σε πέντε μήνες πέντε χρόνια πίσω την ελληνική κατάσταση. Αν αυτό το θεώρησαν ως επιτυχία τους εμείς τι να πούμε; Ο Βαρουφάκης αποπέμφθηκε αλλά ο μαθητής του είναι εδώ και δείχνει πανευτυχής για τη θητεία του στη διακυβέρνηση της Ελλάδας. Λες και δεν τρέχει τίποτε σ’ αυτή τη χώρα. Συμπεριφέρεται ωσάν να μετράει τη μία μετά την άλλη τις επιτυχίες. Δεν καταλαβαίνει τι γίνεται σ’ αυτή τη χώρα ή απλά είναι εκπαιδευμένος να μη δείχνει απογοήτευση για τα πεπραγμένα του; Ακόμη και το Βερολίνο έδειχνε κατά καιρούς προβληματισμένο από τη στάση του Τσίπρα. Πώς κατάφερε άραγε αυτός ο άνθρωπος από πολέμιος των μνημονίων να γίνει ο καλύτερος υποστηρικτής τους;
Έφθασαν στα άκρα!
Δεν έδειξε κανένα προβληματισμό ο Τσίπρας για την πρόσθετη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που έγινε επί των ημερών του!  Έφθασαν στο σημείο να βάλουν χέρι στις καταθέσεις και αυτό δεν θορύβησε τον πρωθυπουργό μας. Πέρασε ο ένας χρόνος και μπήκαμε στο δεύτερο και τα capital control είναι ακόμη εδώ. Χωρίς την αναγκαία ρευστότητα οι επιχειρήσεις μαραζώνουν και η κυβέρνηση δεν ανησυχεί. Το αποδέχεται ως κάτι φυσικό. Αλλά θα μου πεις πότε καταφέραμε να συνεννοηθούμε με την κυβέρνησή μας; Εμείς δεν μπορέσαμε να συνεννοηθούμε ούτε με το δημοψήφισμα. Άλλα ζήτησε ο λαός και η κυβέρνηση το ερμήνευσε κατά την κρίση της…
Θεανώ Βλάχου