ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Υψηλές παρουσίες!..
Παρών χθες στα επίσημα εγκαίνια της Ιόνιας Οδού ήταν ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης, παρών και ο πρώην υπουργός του ΠΑ­ΣΟΚ και νυν υποψήφιος πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Μανιάτης, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να τα πουν για λίγο. Αρκετοί δε, ήταν εκείνοι που έσπευσαν να ευχηθούν καλή επιτυχία στον Γ. Μανιάτη, με πρώτο και καλύτερο τον πρ. βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σάκη Οικονόμου, ο οποίος δεν ξέρουμε αν θα είναι και μεταξύ των εκλογέων κατά την επικείμενη ανάδειξη αρχηγού της ΔΗΣΥ!
Κ.Α.
Γιατί δεν λειτουργεί;
Από τον Ιανουάριο (!) δεν λειτουργεί ο Μαγνητικός Τομογράφος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, ένα τόσο σημαντικό μηχάνημα σ’ ένα Νοσηλευτικό Ίδρυμα που δέχεται καθημερινά χιλιάδες ασθενείς όχι μόνο από την Ήπειρο, αλλά απ’ ολόκληρη την Βορειοδυτική Ελλάδα και την Αλβανία. Οι ασθενείς διαμαρτύρονται για την ταλαιπωρία που υφίστανται και ζητούν εξηγήσεις από τους αρμόδιους. Ποιος θα τους απαντήσει;
Α.
Πολλή… επικοινωνία!
«Γερανοφόρες» κάμερες, φωτογράφοι, δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία απ’ όλη την Ελλάδα βρέθηκαν χθες στο Επισκοπικό για την τελική (;) κορδέλα της Ιόνιας Οδού, που εγκαινιάστηκε και ξαναεγκαινιάστηκε τμηματικά κάμποσες άλλες φορές. Καλά τα έργα, αλλά και οι φιέστες για την παράδοσή τους… ακόμα καλύτερες, τουλάχιστον από επικοινωνιακή άποψη, την οποία η παρούσα κυβέρνηση ξέρει να «δουλεύει»!
Κ.Α.
Έχει πολλά να πει…
Ακούγοντας τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να περιγράφει τις εμπειρίες της από τη συνεργασία της με τον Τσίπρα απλά βεβαιώνεσαι ότι δεν κάνεις λάθος που κρίνεις τις πράξεις αλλά και τις υπαναχωρήσεις του. Το τι λέει για την περίοδο του Δημοψηφίσματος δεν λέγεται. Μας δούλευε το παιδί και εμείς τον πήραμε στα σοβαρά ότι θα σεβαστεί τις γνώμες της πλειοψηφίας του λαού απ’ τον οποίο ζήτησε τη άποψή του για ένα θέμα που αφορά στην επιβίωσή του και μάλιστα πήρε θέση και του υποδείκνυε να ψηφίσει ΟΧΙ! Κι όμως τη γνώμη του λαού την έγραψε εκεί που ξέρετε. Και από τότε επιμένει ότι μπορεί να διαχειριστεί την εξουσία που του δώσαμε… Τι να πεις και τι να μολογήσεις; Μας βρήκε μεγάλο κακό. Αλλά καλά να πάθουμε. Είμαστε τόσο ευκολόπιστοι…
ΜΑΤ
«Πηγαδάκια»…

Ενδιαφέροντα «πηγαδάκια» σχηματίστηκαν χθες στον Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών του Επισκοπικού, λίγο πριν την έλευση του Αλέξη Τσίπρα. Για παράδειγμα, μία ευχάριστη κουβέντα είχαν ο πρώην υπουργός της Ν.Δ. και νυν βουλευτής Κώστας Τασούλας, η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη και ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος. Μάλιστα, έδειξαν να συμφωνούν σ’ αυτά που συζητούσαν, με τον κ. Τασούλα να χρησιμοποιεί στη συζήτηση το χιούμορ που είναι γνωστό ότι τον διακρίνει!
Κ.Α.

Σε ρυθμούς προετοιμασίας…
Λίγες μέρες απομένουν για να χτυπήσει το πρώτο κουδούνι και με εντατικούς ρυθμούς φαίνεται πως προχωρά η προετοιμασία των σχολικών μονάδων. Τα συνεργεία του Δήμου Ιωαννιτών έχουν… πάρει φωτιά, προκειμένου τα σχολεία να είναι πανέτοιμα (καθαρά και περιποιημένα) για να υποδεχτούν παλιούς και νέους μαθητές. Ας ελπίσουμε ότι στην θέση τους θα είναι και όλοι οι εκπαιδευτικοί και δεν θα παρατηρηθούν κενά, όπως συνήθως συμβαίνει στην έναρξη κάθε νέου σχολικού έτους.
Ε. 

* * *

Κάθε τόσο…

Η είδηση ότι δυσαρεστήθηκε η Μέρκελ και ο Σόιμπλε από τη στάση των ελληνικών κυβερνήσεων επαναλαμβάνεται κατά διαστήματα. Και μετά τι; Αν μετρήσουμε τη δυσαρέσκεια των Ελλήνων από τις αποφάσεις εκείνων και τους εκβιασμούς τους είναι μεγαλύτερη. Κι αν βάλουμε και την αγανάκτηση των Ελλήνων για την ασυνέπεια των πολιτικών της Γερμανίας, ακόμη και τώρα που έχουν ισχυρή οικονομία, θα γύρει η πλάστιγγα προς το μέρος μας. Η Ελλάδα θέλει βοήθεια, όχι νέα δάνεια. Και αφού της χρωστάει η Γερμανία ας κάνει το χρέος της. Αλλά πολύ φοβάμαι ότι αυτό που δεν θέλουν τα γερμανικά γκεσέμια είναι να πάρει μπρος η Ελληνική οικονομία. Έχουν άλλα σχέδια για εμάς. Και όσο η οικονομία μας νεκρώνεται τόσο πιο κοντά στα σχέδιά τους βρίσκονται.
Κοινή γραμμή…
Όταν η τρόικα έκανε παιγνίδι στην Ελλάδα έγινε λόγος για τη μείωση των αμυντικών δαπανών. Αμέσως αντέδρασαν οι χαρακτηριζόμενοι ως εκπρόσωποι των δανειστών μας και με μια φωνή είπαν ΟΧΙ, λες και ήταν συνεννοημένοι. Ούτε που εξέτασαν αυτή την πιθανότητα. Από αλλού θα εξασφαλίσει η Ελλάδα τα 300 εκατομμύρια που της έλλειπαν, αναφώνησαν και οι τρεις. Αλλά το περίεργο σε όλη την πορεία αυτής της τόσο δυσάρεστης κατάστασης ήταν και η στάση της τρόικας αλλά και των θεσμών στον μεγάλο αριθμό των βουλευτών, στα ιδιαίτερα προνόμια που αυτοί απολαμβάνουν, στους τόσους μετακλητούς υπαλλήλους που έχουν στη διάθεσή τους και στο στρατό των συμβούλων τους. Για όλα αυτά δεν τους ακούσαμε ούτε μία φορά να έχουν αντιρρήσεις…
Μου δίνεις, σου δίνω!
Ενώ  η τρόικα απαίτησε τότε να καταργηθεί ο ΟΕΚ και η Εργατική Εστία που δεν κόστιζαν τίποτε στο Δημόσιο, έκανε τα στραβά μάτια στις τόσες επιτροπές, γραμματείες και φορείς που ιδρύθηκαν και μέσα στην κρίση κι ας βαραίνει το δημόσιο το τεράστιο κόστος τους. Τι συμβαίνει τελικά με την πολιτική των θεσμών; Πότε δείχνουν ανυποχώρητοι και  πότε κάνουν τα στραβά μάτια; Πάντως, η κύρια επιδίωξή τους είναι η απογύμνωση του Έλληνα από κάθε δυνατότητα για να καταφέρει να επιβιώσει. Κόβουν διαρκώς μισθούς, συντάξεις, επικουρικά ταμεία, βάζουν νέους φόρους, καταργούν φοροαπαλλαγές, κοινωνικές παροχές, δυσκολεύουν τη λειτουργία του συστήματος υγείας, αυξάνουν τους φόρους στα είδη πρώτης ανάγκης και ανεβάζουν τον ΦΠΑ στο τουριστικό προϊόν…
Ξέρουν αλλά αδιαφορούν!..
Είναι αδύνατο να μη το ξέρουν ότι με τις εντολές τους πλήττουν πάντα τους πιο αδύναμους. Εκείνους τους δυνατούς κάνουν ότι δεν τους βλέπουν. Η πίεση που μας ασκούν είναι πολύ επικίνδυνη για τη Δημοκρατία μας. Κι ενώ το ξέρουν ότι έχουν ξεφύγει από το ρόλο τους, ως συμβούλων επανεκκίνησης της οικονομίας μας και έχουν αποτύχει κατ’ επανάληψη με τις μεθόδους τους,  εξακολουθούν να συμπεριφέρονται και ανεύθυνα και εγκληματικά. Γιατί το να διαλύσεις μια οικονομία δεν είναι δύσκολο. Δύσκολο είναι να την επαναφέρεις σε τροχιά ανάπτυξης. Και τέτοιες προθέσεις δεν φαίνεται να έχουν οι τέσσερις καμπαλέρος που πηγαινοέρχονται τώρα στο Χίλτον και επιβάλουν διαρκώς νέα μέτρα.
Θεανώ Βλάχου